28 May 2010

Code Red

Punertava paketti oli eilen tupsahtanut kotiimme sillä välin kun tapitin koulussa Macin näyttöä silmät väsymyksestä raollaan, silmät tosin räpsähti auki heti kun kuulin sanan "paketti" :> (Ja animaatiokin on muuten nyt valmis, vieläpä ajoissa. Jee!)

Ebay:n ihmemaasta kalastin tällä kertaa upean, pilkullisen satiinimekon sekä vintagelaukun, tulivat kätevästi vielä samalta myyjältä. Stop Staringin repro-vintagea oleva leiskuvan punainen kaunotar oli täysin käyttämätön, laputkin keikkuivat vielä paikallaan! Sain sen ihan hävyttömän pienellä summalla alkuperäiseen nähden, ja olen kyllä todella onnellinen löytööni, yläosasta pitää vain vähän kuroa kiinni jotta mekko istuisi paremmin. Väsynyt mieli piristyi sillä sekunnilla kun sain uutukaisen päälle ja kellohelman kilkattamaan, enkä edes muista milloin päälläni olisi ollut näin paljon väriä!



Helmillä koristeltu laukku oli toinen löytö ja myyjän mukaan vintagea 1950-luvun mailta. Rohkenen epäillä asiaa, laukku ainakin tuntuu aivan liian uudelta ja hyvin säilyneeltä ollakseen niin vanha. Ihana se silti on :)






Näillä tamineilla kelpaa pynttäytyä kesäisiin juhliin, mekkoon täysin sopivat kengätkin löytyivät kaapista pienen kaivelun jälkeen. Ja jos juhlia ei näy lähimaillakaan, voi aina järjestää syntymättömyyspäiväjuhlat ;)

And the Lucky Winner is...

...bubble! Hurjasti onnea neiti Fortunan suosikille, laitoin sulle jo sähköpostia tulemaan ^^


Vetäisin voittajan kirjaimellisesti hatusta, en minä mitään sähköisiä arpojia tahdo käyttää, lappusia vaan hattu täyteen, kunnon sekoitus ja onginta :) Kiitoksia vielä kaikille osallistujille, yllätyin todella osallistujien määrästä ja ihanista kommenteistanne

25 May 2010

The Line Begins To Blur

Moi murut, syy lähiaikojen blogihiljaisuuteen löytyy koulusta. Kaikki illat, aika ja energia on valunut rästitöiden parissa, mutta puristus jatkuu onneksi tällaisena vain perjantaihin asti :'> Olen hädintuskin ehtinyt syömään, saati päivittämään blogia tässä karusellissa! Tosin hyviäkin asioita on työmäärästä poikinut, olen aivan innoissani ollut Flash-animaatioiden kimpussa piirtopöydän kera, harjoitus on aina tarpeen.

Olen lapsesta asti tuntenut syvää rakkautta animaatioita kohtaan, ja nyt kun kerrankin voi itse kokeilla niin olen paiskinut vähän ylitöitäkin, eikä haittaa ollenkaan! Flash-kurssin lopputyöni on film noir-henkinen rikosmysteeri omalla tyylillä toteutettuna, pari iltaa menee vielä koululla jotta kerkeän saada animaation perjantain palautukseen. Ihan sama mitä muut miettii lopputuloksesta, sen tekeminen on ollut niin hauskaa etten välitä :) Loput ajasta on kulunut valokuvausprojektien ja työharjoittelun parissa, ja olo alkaa olla kyllä lopullisen nuutunut, osaan ajatella vain lomaa. En ole jaksanut panostaa oikein mihinkään muuhun kuin työmäärään, mikä näkyy kyllä nuutuneessa ulkomuodossa. Näin yksinkertaisilla tamineilla kulutin tätäkin sateista arkipäivää:

 
See what I mean?

Onneksi arki helpottanee ensi viikkoon mennessä, ebaystakin on tulossa pari ihanaa pakettia joiden pikaisesta saapumisesta unelmoin :) Sillä välin vaivun taas hetkeksi animaatioiden pariin, eritoten lyhkäreitä on tullut lähiaikoina tapitettua ahkerasti ja sokeasta ihailusta huokaillen. Tässä yksi pitkä-aikaisista suosikeistani (heh espanjalaisilla subeilla, muuta en youtuben kätköistä tähän hätään löytänyt)

21 May 2010

I'm on the Blacklist

Kotona minua odotti tänään ihana paketti! Lipin Blacklistin herkullinen pitsipaita hihoihin solmittavilla satiininauhoilla on juuri sopiva lisä puseroideni tummaan joukkioon, levähihaista kaunotarta olen kaipaillut kaappiini jo ihan liian kauan. Paidan etupuolella on aluskangas mutta selkämys on upeasti pelkän pitsin peitossa. Paita oli myös uudenveroisessa kunnossa ja pitsi kuvioltaan todella kaunista, hintakin oli kovin pieni. Olen niin onnellinen uudesta tulokkaasta


                                      paita ja hame: Lip Service
                                     pitsikoru: Vero Moda
                                      peeptoe-korkkarit: second hand

Olenko muuten ainoa jolle nämä helteet saa tältä erää riittää? Kesä on muuten upeaa aikaa mutta kuumuus ja paahde on välillä ylivoimaisen tukahduttavaa! Ainakin minä odotan innolla ensi viikon viileneviä kelejä, helteisestä lämmöstä nautin ne ensimmäiset pari päivää ennen kuin muistan sivuoireet, jotka tulevat kuumuuden mukana. Kehoni ei millään kestä lämmintä ilmaa ja aivot ovat kuumuuden vuoksi jähmettyneet off-asentoon. Pyörryttää, hiki liimaa otsatukan ja en uskalla lähteä kotoa ilman lasten 50+ aurinkosuojaa :D Geenistössäni olevan punapigmentin vuoksi iho kukkii täynnä pisamia, mutta ne ovat sentään aika suloisia auringon vaikutuksia muiden oireiden rinnalla. Nyt puen kesämekon ylle ja yritän unohtaa kesän haittapuolet hetkeksi, sillä kohta ajateltiin suunnata puistoon kesäiselle piknikille vaaleanpunaisen skumpan kera.
Ihanaa viikonlopun alkua kaikille!

19 May 2010

You're just an empty cage girl if you kill the bird

Sain vihdoin aikaa syöneen kankaanpainanta-iltakurssin pienet tuotokset kiikutettua kotiin. Kursilla sai itse keksiä toteutettavat kuviot ja koko kankaanpaino oli mulle jotain ihan uutta, innostuin! Väkersin aloittajan taidoillani välillä yksinkertaisissakin asioissa mokaillen, mutta ainakin olen itse tuotoksiin tosi tyytyväinen :) Pieni lintuparveni näyttää tältä:





Lintuhäkeistä muodostuva pystyraitakuvio (pystyraitafetissi iski jälleen, yllättävää) on painettu puuvillalle. Kankaasta syntyy makuuhuoneeseen kappaverhot jahka saan ompelukoneen taas surisemaan. Siluettimaisia lintucameoita painoin vähän turhankin innokkaasti niin ostoskasseihin, tyynyliinoihin kuin käärepaperikankaisiinkin, tätä menoa koko koti on yhtä lintutarhaa :D

Siispä ajattelin kotiuttaa yhden ekokassin jollekin lukijoistani. En ole koskaan pitänyt arvontaa blogissani, en oikein koe sitä omaksi tyylikseni, mutta nyt lahjoittaisin mielelläni yhdelle linnulle uuden kodin! Jos hieman synkempi ja ekologinen vaihtoehto shoppausreissujen kantojuhdaksi kiinnostaa, laitathan kommenttia tähän postaukseen. Muistathan myös naputella sähköpostiosoitteesi perään niin osaan ottaa yhteyttä voittajaan :)

Osallistumisaikaa on täysikuuhun eli ensi perjantaihin 28.5. asti! Onnea kaikille osallistujille! ^^

13 May 2010

Let them eat cake

Sain jonkin aikaa sitten mieleeni kuvan naisesta, jonka päästä kasvava sydän haarautuisi oksien kaltaisiksi suonistoiksi. En oikein kyseenalaista näkemiäni kuvia, mutta sopivan tilaisuuden tullen maalaan niistä kirkkaimpia kankaalle. Marie on vihdoinkin kuivunut lopulliseen muotoonsa, enkä jaksa tai osaa enää tehdä hienosäätöjä siihen. Ranskattareni joutunee muutenkin ainakin hetkeksi unohdettujen maalausten hautausmaalle eli nurkkaan. Tai meidän seinälle, en ole vielä päättänyt :) Uutta neitokaista hahmottelin jo kankaalle.



Eilen matkustin lapsuudenkotiini hengittämään ja keräämään voimia, tuntuu että pieni irtiotto arjesta ja koulusta tekee todella hyvää. Tuntuu mahtavalta nukkua kerrankin pitkään, selailla vanhoja valokuvia, katsella rakkaiden satukirjojen kuvituksia ja syödä itsensä kipeäksi herkuista ja hyvästä ruoasta. Ehkä innostun jopa leipomaan kakkua kansalle :)

10 May 2010

Scissorhands


Kolmivuotiaasta asti pyörinyt otsisympyrä sulkeutui jälleen tänä aamuna.

7 May 2010

Half eaten candy from some disordered heaven

Joskus on hauskaa shoppailla niin, että käytettävissä on tietty pieni summa käteistä, eikä pankkikortilla saa yhtään huijata ostoksissa (tämä on helppoa varsinkin silloin, kun tilillä ei ole katetta). Rajallisten varojen kanssa edullisten löytöjen tekemiseen uppoutuu tarkemmin, eikä turhia tavaroita tule haalittua kaappeihin yhtä helposti. Tämänkertaisiin löytöihin olen oikein tyytyväinen.

Kuten aina Helsingissä käydessäni, piipahdin nopeasti Morticiassa. Tällä kertaa bongasin satiinisen overbust-korsetin herkullisella alennuslapulla varustettuna, mielestäni 10€ uudesta korsetista oli aivan vastustamaton tarjous. Korsetti ei ole ihan kiristävimmästä päästä ja ottamani pienin koko olikin yllättävän suuri, korsetti soveltuu kuitenkin mainiosti ryhdin tukemiseen vaikkei senttejä paljon kiristelekään. Rintojen kohdalla malli on aika hassu, paita on pakko laittaa alle jotta välttyisi vilauttelulta, mutta korsetti on todella ihana juuri arkikäyttöön paidan kera. Vai mitä pidätte? :)




Mitä sukkatuotteisiin tulee, olen kovan luokan hamsteri. Melkein jokaiselta reissulta raahaan kotiin ainakin yhdet stay-upit tai sukkahousut, nyt kartutin kokoelmiani kahdella parilla sääriverhoja. Mustat sukkahousut vaaleanpunaisilla raidoilla ovat platformien kanssa hyvä yhdistelmä hieman kylmempiin päiviin, ovat todella lämpimät ja lujaa materiaalia. Saumallisia verkkosukkahousuja taas ei voi koskaan olla liikaa, varsinkin kun olen niin hyvä tuhoamaan niitä. Rakastan saumasukkia!


Yksi ostos oli todellinen pakkohankinta. Olen jo kauan haikaillut kuivashampoiden perään, nyt vihdoin sain kynteni kiinni siihen blogimaailmassa kuuluisaan Klippoteketin vaaleanpunaiseen puteliin, niitä kun ei Joensuusta löydy. Hempeä purtilo on eläinystävällinen ja köyhdytti kukkaroa vain vitosen verran, aine myös ylitti kaikki odotukset jo ensimmäisellä kokeilukerralla. Muutama suihkausta nuutuneeseen hiuspohjaan ja tukka tuntui puhtaalta, tuuheammalta ja ennen kaikkea helpolta muotoilla, todellinen ihmeaine! ^^ Harmittaa hiukan kun en haalinut kahta pulloa, khih.


Budjetin viimeiset kolikot sijoitin pikkutavaroihin. Mainio vintagehenkisesti kuvitettu kortti saa paraatipaikan keittiömme korttikokoelman joukosta. Miehelleni ostin rasiallisen Zombie mints-pastilleja, tosin ne ovat aivonmakuisia eli hengitys ei pahemmin raikastu :D Suloinen rasia kyllä palvelee tulevaisuudessa vaikka purkkapalojen kuljettajana.

Cities in Dust

Tämä graafikonpoikanen on taas kotipesässään rankan, mutta palkitsevan opintoreissun jälkeen. Sain kyllä paljon uutta ja hyödyllistä tietoa ja muutenkin reissu piristi mustiin syövereihin keväisin valuvaa mieltäni, on taas paljon parempi olo! Ja tietty ne pienet shoppailutkin auttoi asiassa

Reissusta jäi vain muutamia napsuja saaliiksi, tuntui koko ajan olevan jotain tehtävää ja kameran kaivaminen on välillä muka niiiiin vaivalloista. Kiasman kauppa on muuten todella vaarallinen paikka rahattomalle opiskelijalle, meinasin kuolla/tulla hulluksi kun löysin kasan kuvakirjoja, joista olen jo kauan unelmoinut, eikä matkan budjetti venynyt millään niiden kaikkien ostamiseen. Päätin että ensi kerralla shoppaankin vain siellä, monet kuvitus-ja taidekirjat olisivat erittäin tervetulleita asukkeja kirjahyllyyni!

Hengailin vapaa-ajalla paljon veljeni kanssa, kun pitkästä aikaa nähtiin. Kierreltiin Kiasman näyttelytkin, vain valokuvanäyttelyt ja hauskan makaaberit lumisadepallot koskettivat, suurin osa oli perinteisesti nykytaiteen loskaa. Saan kuitenkin suurta hupia ja ärsytystä niistä luihuista taidetyypeistä jotka heilauttelevat designhuivejaan ja pohtivat kädet leukaa hieroen teosten heijastumista ihmisen psyykeen yms. Voi argh :D Eikö taiteesta voisi joskus vain nauttia ilman syväluotauksia?


Reissussa kovin rähjääntynyt neiti.


Tykkään näistä pirteistä teksteistä.


Käväisin pikaisesti myös kenkähullun karkkikaupassa, jossa ihana myyjätär antoi mun ottaa taas niitä miun motivaatiokuvia, kun kiltisti kysyin lupaa. Ja kyllä näitä herkkuja kuvaileekin mielellään:



  

Harmittaa kun aikataulu oli niin tiukka ettei kunnolla kerennyt kiertelemään kaduilla ja pienissä vintageputiikeissa. Tein vain muutamia nopeita täsmäiskuja keskustan tuttuihin liikkeisiin. Shoppailubudjetti oli kuitenkin vain muutaman kympin kokoinen joten aika hyviä juttuja sain pikkurahoilla napattua mukaani ;> Niistä lisää myöhemmin, nyt pitää kiiruhtaa kankaanpainannan iltakurssille!

4 May 2010

“You’re not possessed, and you’re not almost dead."

Tämä viikko on luovaa hulluutta tiivistetyimmillään. Tunnit kestävät aamun kohmeisesta sarastuksesta iltakurssien jälkeiseen pimeyteen, ja kotiin pyöräillessä aina yhtä ystävällinen räntäsade maalaa kasvoille Alice Cooper-naamion. Ihmiset kulkevat kyynisyydessään laahaten ja ovelat mummot etuilevat kassajonoissa jotta saisivat maksaa ostoksensa pienillä kolikoilla niin, että kaikkien kiilattujen ihmisten päässä alkaa hiljalleen kirskua. Alkujärkytyksestä toivuttua pitäisi jaksaa käydä vielä työharjoittelunkin kimppuun, mutta minun silmät alkaa jo tuhisten hiipua unten maille. Huomenna kyllä pitäisi herätä jo viideltä Helsingin opintomatkaa varten, oih kuinka rakastankaan näitä aikatauluja. Toivon kuitenkin kovasti että matka piristäisi hiukan :)

Tällaisina karmaisevina päivinä on hyvä olla muutama ihanaa asiaa kotona odottamassa, asioita joilla voi edes hetken taistella maailman pahuutta vastaan. Kuten lämmin syli, kuppi kuumaa kaakaota ja rakkaita filminpätkiä. Kuten Vincent.