4 September 2010

Circus girl without a safety net

Koko kesän metsästin sopivaa punavalkoraidallista kangasta visioimaani kellomekkoa varten, yllätyksekseni kangaskaupat huusivat tyhjyyttään, jopa raidoistaan tunnettu Marimekko ei tarjonnut valikoimaa. Vihdoin syksyn kynnyksellä löysin pienen pakallisen karkkiraitoja kangaskaupan poistolaarista ja syöksyin onnesta hehkuen kaavoittamisen kimppuun. Unelmoimaani kellomekkoon kangas ei tietenkään riittänyt, mutta tällainen uusi luomus syntyi ompelukoneen hakkaamisen tuloksena. Mekon olalla keikkuvan jättirusetin voi irroittaa joten mekko käy neuleen kanssa myös arkeen. Täydelliset kengätkin löytyivät jo asuun, mutta äitini ei ole vielä tarpeeksi hullu lahjoittaakseen niitä minulle :')
Marianne-karkkiraidat ovat mielestäni ihania, saan niistä sekä sirkushenkisiä, burtonmaisia että piparmintulta maistuvia tunnelmia. Mekon tulppaanihelma tekee kylläkin takamuksestani entistä massiivisemman, mutta olen aina inhonnut naistenlehtien "tämä malli ei sovi sinun vartalollesi"-ohjeita. Onko sillä väliä jos itse pidät vaatteen mallista? En muutenkaan tajua tyyligurujen vinkkejä kaikkien ihmisten erikoispiirteiden tasapäistämiseksi, on paljon hauskempaa korostaa omia erikoisuuksiaan kuin piilottaa ja neutralisoida ne. Kyseiset neuvot auttavat varmasti joitain ihmisiä, mutta itseäni lähinnä ärsyttää moinen paasaus. Mitä mieltä te olette, ja välitättekö eri vartalomallien vaate-opastuksista?

___________________________________

Translation: I spent the whole summer searching for this specific candystriped fabric, and I found it just at the arrival of autumn! Better late than never, huh? The candycane pattern brings me such many feelings, including circus stripes, burtonism and peppermint flavour. I love clothes that make you feel something, they always make a special addition to your wardrobe. 

And I hate it when stylists say you can't wear certain clothes because of your bodytype. Yes,the tulip-hem makes my behind look so much bigger, but I like the shape of it. I think everyone should use just the clothes they like, we shouldn't let the professionals pigeonhole us! What do you think?

17 comments:

 1. ihuna mekko ♥_♥

  must vaatteissa on tärkeintä et ne tuntuu kivalta päällä ja kuvastaa omaa persoonaa :33

  ReplyDelete
 2. oi, ihania raitoja ja malli on myös kiva :)Rusetti tuo mielenkiintoa. Taidat joutua hankkimaan omat punaiset Parikat. Taitaa olla Parikka-huuma iskenut teillä suvussa ihan useampaan ja sitkeästi. ;)

  ReplyDelete
 3. Kaunis mekko :) Nuo Parikatkin on ihanat, tuollaiset kelpuuttaisin omaankin kenkäkokoelmaani.^^

  ReplyDelete
 4. Aivan ihanaa kangasta<3 Muistan lapsuudesta jonkun kirjan, jossa tyttö söi niin paljon piparminttumakeisia, että hänen hiuksensa muuttuivat punavalkoraidallisiksi.. Olis aika päheä pää kyllä.

  En välitä vartalotyyppikategorioista, tietysti voi olla että noudatan niitä tiedostamatta. Koska tietysti puen sellaisia vaatteita joissa mielestäni näytän ok:lta ja jotka tuntuvat hyvältä päällä. Voihan ne olla nimenomaan näiden 'ohjeiden' mukaisia, mutta voi olla, että eivät :)

  ReplyDelete
 5. Upean herkullinen tuo mekko! Se näyttää ihanalta syksyn piristeeltä!

  Olet oikeassa tuosta vartalonpiirteiden ja oikeastaan kokonaisvaltaisesti ulkonäön tasapäistämisestä. Kaikkien pitäisi olla samanmuotoisia luonnollisella meikillä varustettuja poninhäntäpäisiä eloveena-tyttöjä. Ei kiitos.
  Minäkin siis pyrin korostamaan jokaista piirrettäni josta pidän, oli kyseessä sitten naisellinen vartaloni tai vahva leukani. Tuo leukani oli itseasiassa pitkään oikea ongelma minulle, kun halusin niin kovasti olla ovaalikasvoinen ja kapealeukainen, että kuvissakin yritin painaa pääni alas, jotta leukani näyttäisi pieneltä. Ja tietysti siinä sitten kärsi koko muu olemus. Onneksi olen nyttemmin ymmärtänyt että näytän upeimmalta kun nostan vain pään ylpeästi pystyyn enkä häpeile voimakasta leukaani.

  Olen itseasiassa miettinyt, että nuo lehtiartikkelit "näin häivytät piirteen x" ovat osasyynä naisten huonoon itsetuntoon. Väkisinkin se vaikuttaa jos joka paikassa toitotetaan kuinka saa leveän lantion kapenemaan ja pienet rinnat näyttämään isommilta, koska sehän viestittää aivan selvästi, että nämä piirteet eivät ole hyväksyttyjä.

  ReplyDelete
 6. Oikein upea mekko kertakaikkiaan! Ja nuo kengät olisivat niin täydelliset tuohon asuun ;)!!!

  ReplyDelete
 7. alma: Kiitoksia ♥ Viihtyvyys ja oman persoonan kuvastaminen on juuri tärkeintä, jos vaatteissa on hyvä olla niin koko olemus on kauniimpi.

  Marianne: Voi kiitos, ja yksityiskohta tuo tosiaan mielenkiintoa! Taitaa olla meidän suvun naisten geeniperintöä tuo kenkähulluus :D

  Vivian: Kiitoksia :) Omissa haaveissani on nuo samaiset kengät, tosin luulen kallistuvani mustan kiiltonahan puoleen.

  bubble: Oi ihanaa, muistatko yhtään mikä kirja oli kyseessä? Sellaiset hiukset olis kyllä aika makeat!

  Mullakin on tullut mieleen että noudattaako tuollaisia sääntöjä alitajuisesti kun on joskus kyseisiä artikkeleja selaillut. Sen huomaa ainakin silloin kun käyttää jotain "kiellettyä" vaatetta, muttei se onneksi vaikuta niiden vaatteiden käyttöön laisinkaan :)

  Vrindaera: Kiitos kovasti! ♥ Mekko piristää kyllä koko vaatekaappiani noilla kirpeillä karkkiraidoilla, silti tunnen sen oman tyylini mukaiseksi.

  Tuo kaikkien ihmisten neutralisointi saa todella vihan kohoamaan pintaan. Erilaisuutta tulisi arvostaa eikä tunkea kaikkia juuri tuohon samaan naismalliin mistä mainitsit. Olen muutenkin todella huolestunut nykyisestä ulkonäköihanteesta ja paineista jota se tuo nuorille naisille. Kaikkien tunkeminen samaan muottiin synnyttää vain turhaa kateutta, ahdistusta ja jopa vaarallisia syömishäiriöitä. Kamalan surullista mielestäni, kun jokaisen oma vartalo kuitenkin kantajalleen sopii ja erilaisuus on aitoa kauneutta. En tahdo elää maailmassa jossa jokainen on samanmuotoinen ja verhoaa itsensä vain merkkituotteiden suojakuoreen.

  Upeaa muuten kuulla että kannat itseäsi ylpeydellä! Jokaisella tulee aina joku epämieluisa kehon osa johon kiinnittää liikaa huomiota, ideaalista on se että sen oppii kantamaan ylpeydellä. Minäkin olen oppinut rakastamaan naisellista alavartaloani ja korostan sitä selkeällä vyötäröllä ja tiukoilla hameilla. Hammasvakokin on kasvanut niin rakkaaksi etten tahdo koskaan kuroa sitä umpeen :) Eläköön erilaisuus!

  BellaGodiva: Sydämellinen kiitos kehuista :> Kelpuuttaisin nuo kengät ihan milloin vain, nyt tyydyn kuitenkin vain unelmoimaan niistä.

  ReplyDelete
 8. Todella ihastuttava mekko, ja rusetti on vaan plussaa! Parikoiden kauneutta eivät sanat riitä kuvaamaan,jumalaiset.

  Jossainvaiheessa itse vältin nimenomaan vaatteita jotka korostavat hartioita. Mielestäni omaan siis jokseenkin leveät hartiat. Mutta nyt olen lakannut noista ohjenuorista kiinnipitämisen. Ja tietoisesti vältän lukemasta edes tuollaisia artikkeleita "kuinka pukeutua oman vartalotyypin mukaan".
  Riittää kun katsoo peiliin, näyttääkö vaate hyvältä".
  Nimenomaan, turhaa hömppää peittää omia erikoispiirteitä !

  ReplyDelete
 9. Voi, että taas todella kaunis mekko ja kaunis nainen! Naisten lehtiä ei pidä uskoa, niistä saa vaan pahan mielen, että kaikkien pitäisi olla samasta puusta veistettyjä.

  -Mili-

  ReplyDelete
 10. Minkälaisia rintaliivejä tuollaisen mekon kanssa voi pitää? Itseäni aina harmittaa kauniit olkaimettomat mekot, joita ei voi pitää ja mielestäni silikooninen olkain on niin ruma.

  ReplyDelete
 11. birdiebabe: Voi kiitokset :) Olet ihan oikeassa, peili ja oma silmä kertoo parhaiten mikä näyttää hyvältä!

  Mili: Oh, kovasti kiitos kehuista ^^ Joskus lehdistä saa mahtavia ideoita, mutta liian usein ne puhuvat yhdestä totuudesta ja kauneusmallista. Se on surullista mutta onneksi ne jutut voi suodattaa lukemisesta pois!

  Anonyymi: Hui, silikonisia olkaimia en suosittele kenellekään. Olkaimettomat rintaliivit on todella kätevät, kannattaa hankkia laadukas pari joka kestää. Myös liivit joissa olkaimet voi irrottaa ovat käteviä, olkaimia voi poistaa ja lisätä aina asun mukaan. Kipin kapin vaan ostoksille ja ihanien olkaimettomien mekkojen kimppuun! :>

  ReplyDelete
 12. Oh that dress is gorgeous, the fabric too! Is that a bow on your shoulder? You're absolutely right, just wear whatever you want. I think no one has the right tell us what we should do (or wear, or say) and what we shouldn't. It's a free world after all. :)

  ReplyDelete
 13. Dial V for Vintage: Thanks dear! ^^ I made the bow removable, so it's easy to modify the dress into a more casual look. And it's true that no one has the right to control us, I just hope more people would remember that.

  ReplyDelete
 14. Minä oon todennäköisesti vielä enemmän korvia myöten täynnä tuota vartaloiden analysointia ja sitä mikä käy kellekin jne. Mulla on pukuompelijan koulutus ja meidän koulutukseen kuuluin analysoida nimenomaan ihmisten vartaloiden virheitä joita kuuluu/halutaan peittää jne.

  Muutaman vuoden sen jälkeen sitä näki oman YHDEN sentin verran vinon lantion, olkapäiden eriparisuuden ja kaikki muut olemattomat virheet niin pahasti peilissä, että eipä oo ihme, että kävin hyvin lähellä syömishäiriötä.
  Kun noista kriisivuosista selvisi, sitä on alkanut katsoa omaa vartaloaan toisella tavalla, mulla on leveä lantio, pitkät jalat ja kapea vyötärö. Rinnatkin on ihan jees, vaikka ne on naisilla yleensä se kaikkein pahin kohta hyväksyä. Viis siitä jos mä oon vähän vinossa johonkin suuntaan, tähän päivään mennessä sitä ei ole vielä kukaan muu huomannut kuin se vaatetusalan opettaja joka siitä huomautti ja minä. Minäkin vasta sen jälkeen, kun tämä opettaja tunsi aiheelliseksi huomauttaa siitä.

  Mullakin on ollut vuosia raitavillitys, ostettiin oma asunto pari vuotta sitten ja löysin puna-valko raidallista tapettia, asunto on aika raidallinen :P

  ReplyDelete
 15. Anonyymi: Aika hullulta tuntuu miten opettaja kehtasi arvostella noin, tuollaiset kommentit voi vaikuttaa ihmisen psyykeen paljon enemmän kuin uskaltaa myöntääkään. Kamalaa miettiäkin kuinka moni nainen on sairastunut syömishäiriöön toisten kommentoinnin seurauksena. Onneksi sulla on kuitenkin kriisivuodet ohi ja parempi suhde kroppaan, mieltä lämmittää kuulla!

  Ooh, mistä löysit moista tapettia? Kuulostaa ihanalta! :)

  ReplyDelete
 16. Tää on varmaan aika myöhäinen kommentti tähän postaukseen, mutta joskus naistenlehtiä (ja varsinkin englantilaisia, herrajumala) lukiessani tulee mieleen, että eiköpähän siellä joku luo naisille komplekseja ihan tahallaan. Olen huomannut kerran Voguessa ja pari kertaa Sunday Times Style -nimisessä lehdessä artikkeleja, joissa ihan selvästi yritetään tyhjästä luoda naisille sellaisia komplekseja, joita ei ole olemassakaan. Niitä silleen EHDOTETAAN, tiedätkö?

  Voguessa oli artikkeli, kuinka "monet ihmiset nykyään tuntevat alemmuutta siitä, että muilla on enemmän Facebook-kavereita" ja siinä STS -lehdessä oli artikkeli, jonka ajatus oli suunnilleen: "ei se välttämättä tarkoita, että olet narsisti jos haluat vain yhden lapsen". Meinasin silloin pudota tuoliltani! Siis kellä täyspäisellä ihmisellä tulee pieneen mieleenkään ajatella jotain tuollaista??!! (niin, ainakaan ennen kuin toimittaja sitä tuolla tavalla epäsuorasti ehdottaa...)

  Mutta siis, vasta löysin blogisi ja tykkään siitä tosi paljon, ja lueskelen sitä tässä läpi :D Nuff said!

  ReplyDelete
 17. Ei ole myöhäinen, luen kyllä kaikki kommentit! Ja ihanaa että viihdyt blogini parissa :)

  Tiedän kyllä mitä tarkoitat tuolla ehdottamisella, siksi onkin alkanut hulluna ärsyttää kaikki "kuinka muutat itsesi"-jutut lehdissä, kaikista tahdotaan oikein olan takaa muovata samanlaisia. Nuo sun esimerkit on kyllä aivan hulluja, ei voi tajuta moisten ihmisten ajatustenjuoksua! :D Tuntuu että syömishäiriöt ja kaikki muut ongelmat alkaa vasta silloin kun joku ulkopuolinen huomauttaa asiasta. Hullu maailma meillä.

  ReplyDelete