27 April 2011

It wasn't me that chose darkness, but the other way around

Päätin aamulla piristää kuontaloani katkaisemalla yli puoli vuotta kestäneen hiusvärilakon, lisääntyneen valomäärän vuoksi omissa hiuksissa kun ei tuntunut olevan enää riittävän tumma sävy. Kosmetiikkalaatikon kätköihin unohdettu musta sävyteshampoo toi hiukan lisäväriä suortuviin, mutta on kieltämättä aika turhamaista itsensä myrkyttämistä tämä sävyttely kun eroavaisuutta ei kunnolla edes huomaa. Mietokin sävyte sai nyt kasvot punoittamaan ja ihon mustepitoisen alueen kutiamaan, manaan kaikki allergiat syvimpään suohon kun mokomien vuoksi en voi edes kissalle kotia antaa! :< Ensi kerralla ostan varmasti paketillisen shokkiväriä tai indigoa, vaihtoehtoisesti jätän tulevaisuudessa putelit suosiolla kauppojen hyllyille.

shirt, skirt, corset ~ 2nd hand
boots ~ Pennangalan, eBay
tights ~ from mom 
tie ~ Lip Service



Kenkätyyliinkin on tullut lähiaikoina hiukan uusia (tai tässä tapauksessa vanhoja) tuulia. Oma pukeutumistyylini möyrii syvällä vintagerakkauden ja goottiestetiikan välimaastossa, ja tuntuu että sirot korkokengät ovat jo pitkän aikaa syrjäyttäneet saappaat tieltään asukokonaisuuksissa. Kevään myötä olen kuitenkin kurkistellut taas syvemmälle kaapin kätköihin ja monien vuosien takaiset saappaat näyttävät yhä houkuttelevimmilta korkeine korkoineen ja näyttävine yksityiskohtineen. Pienet fetissielementit ovat mielestäni ihastuttavia lisämausteita pukeutumisessa, ja jostain syystä solkisaappaat tuovat usein mieluisasti mieleen Saksikäsi Edwardin ♥


Viime viikolla kenkien kavalkadiin saapui kuvissa näkyvä uusi jäsen, jonka kalastin luokseni eBaysta. Täysin korkkaamattomat Pennangalanin kiiltonahkakorot lohkaisivat lompakostani vain naurettavan pienet £11, muistui taas mieleen miksi eBay on kauppatoreista parhain :D Oletteko te tehneet mitään hyviä löytöjä lähiaikoina?

Though I love all those pretty and delicate pumps to death, I have a little soft spot for something rougher as well. My style lies somewhere between the realms of vintage and gothic aesthetics, and alongside with vintage heels I'm really keen on some gothic boots. I like the way they give the outfits a touch of fetish, and somehow shoes like these always remind me of Edward Scissorhands :) I snapped these brand new Pennangalan beauties from eBay for only £11, what a bargain! Have you come across any good finds lately?

30 comments:

  1. You´re always wearing some second hand stuff, so sounds like Finland is bargain´s heaven. Lucky you! Not so esy to find cheap and chic offers in Spain (specially second hand, which is normally overpriced) but I consider myself an expert.
    I´ll be talking about that in the following days on my blog.

    Congrats for your good taste!

    http://fashionismyblackreligion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Upeat kengät, tuolla hinnalla kelpuuttaisin itsekkin hyllyyn katseltavaksi! Mulla on vähän sama vika ettei "goottisaappaat" joissain vaiheissa iske, nyt on ollut sellainen neljän vuoden pituinen taukp jo! :D

    ReplyDelete
  3. Saako esittää hassun kysymyksen? :)
    Itselläni ongelma on kulmakarvattomuus eli ei kasva kuin muutama hassu karva, sukuvika :D
    Olen pitkään käyttänyt Blascon vahamaista väriä jolla joka aamu piirrellyt kulmat vanhojen kestopigmentointien päälle mutta ongelma tahtoo näin kesän kynnyksellä olla että iho hikoilee helposti ja väri ei pysy. Sinulla on täydelliset kulmat, saako udella mitä merkkiä/tuotetta käytät itse?

    - Zalla

    ReplyDelete
  4. En kyllä voi uskoa että oot noi kengät löytänyt noin halvalla! Uskomatonta! Ja kuvat taas täysin muikeat!

    ReplyDelete
  5. Huh, oot niiin kaunis! Apua miten halvalla lähti noin upeet kengät :---O

    ReplyDelete
  6. £11, seriously?! Holy... wow. I envy you, really :D They look gorgeous, I only have one pair "gothic boots" but with platea heels and they cost me like 120€ <.<
    I guess ebay is the perfect place for finding cheap stuff for good quality :D The only problem are the customs which can be terribly high... Had to experience that lately - I paid like 65€ customs for a 70€ (including DHL shipping) order <_< Since then, I didn't buy anything online... even though I'd love to T_T

    by the way - I love your style! Just like you said, this mixture of vintage with a gothic touch - it's truly beautiful!

    ReplyDelete
  7. Those ARE GORGEOUS shoes...Whaaa. Amazing.

    ReplyDelete
  8. Kissoille allerginen? Ookko koskaa miettiny Sfinx rotusta kissaa? Sellane karvaton :) Tokihan sekin hieman allergisoi, mutta paljon vähemmän kun normi kissa. Mun poikaystävä on tosi allergine kissoille mutta näistä vintiöistä se ei saanu juur minkäälaisii oireita. Hankittiin sitten meille sellane :)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Tahdoin vain sanoa, että et ole allergiaongelmien kanssa yksin. Itselläni ei (onneksi!) ole sentään hiusvärien kanssa ongelmia, mutta eläinallergiat riipii sydäntä. Itse kelpuuttaisin mielelläni kissan, koiran tai minkä tahansa jyrsijän, mutta olen näille kaikille allerginen (allergia puhkesi vasta vuosi sitten). Kissakuume on kevään mittaan pamahtanut huippuunsa, mutta minkäs teet. Kiinnostaisi kyllä kokeilla siedätyshoitoa tai karvattomia kissoja tai karvattomia rottia... Kuulemma fretitkään ei niin paljoa allergisoi, mutta tätä pitäisi päästä kyllä testaamaan jotta voisi olla varma asiasta...

    ReplyDelete
  11. Löysin ihanan musta-valkoraidallisen marimekon kotelomekon kunnon vintage henkeen. Maksoin huimat 10€. Ylempään viitaten, etten suosittele ottamaan mitään kissaa tutustumatta niihin ensin koska ihmiset ovat eri asioille allergisia toiset hilseelle, toiset syljelle ja tämäkin kissa molempia tuottaa. Ja sitten oletko kokeillut luonnonmukaisempia hiusvärejä mm. organic? Suosittelen lämpimästi kokeilemaan

    ReplyDelete
  12. Mie haluisin kans tietää kuinka saa noin upeat kulmat! Olet todella nätti ja tyylisi on mahtava! Kiitoksia hienosta blogista :D

    -Anzelmi

    ReplyDelete
  13. Vau taas! Ihanan musta-valkoista ja tuo nojatuoli on makee! :) Minä itsekin inhoan kaikenmaailman allergioita ja iho-ongelmia. Kärsin atooppisesta ihottumasta ja jotenki pitää vaa elää sen kanssa. Ei oo aina helppoa!

    ReplyDelete
  14. Violette B: Yes, but it's both heaven and hell. There are quite many second hand shops around here and some of them are incredibly cheap so you can make pretty good finds :) Unfortunately some people put very overpriced tags on the clothes they sell, and this behaviour increases day by day, which is very sad!

    Jenni L: Kiitos :> Noiden postikulut olivat puolestaan ihan saatanallisen jäätävät, melkein tuplasti enemmän kuin itse kengät, argh! Mullakin on viimeiset pari vuotta kulunut pikkukengissä sipsuttaen, nyt tuntuu että pieni vaihtelu virkistää. Niitä valtavia goottiplatoja en ole teiniaikojen jälkeen kokeillut enkä varmasti jalkaan enää laittaisikaan, mutta tällaiset sirommat yksilöt tuntuu ihanalta!

    BellaGodiva: Kiitoksia! :)

    Zalla: Toki saa esittää hassuja kysymyksiä! Blascon tuotteethan on tosi pigmenttipitoisia, oletko kokeillut sitä väriä jonkin tehokkaan pohjustustuotteen kanssa? Voisi toimia kesälläkin :) Itse käytän Gosh-merkin mustaa kulmakynää (sävy Soft Black) jonka toisessa päässä on kätevä kulmaharja. Tuo on ollut ihan mieluinen eikä tee liian mustaa jälkeä, suosittelen! Mullakin on aika ohuelti kasvavat kulmakarvat joten on pakko piirrellä linjat uusiksi joka aamu, omalla kohdallani vaan on pikemminkin oma vika kuin sukuvika :D

    S, kävin tarkistamassa tuon tarkan hinnan ja olin maksanut sentään huimat £11,50! :D Ihan mieletön onnenpotkaisu oli kyllä, yllätyin itsekin täysin että todella sain nuo herkkukengät noin pikkuiseen hintaan. Ja kiitos kuvakehuista!

    Ami: Iiiih, kiitos! ♥ Ihmettelen vielä itsekin miten noin edullisesti löytyivät, myyjä ei ollut laittanut edes nauhoja paikalleen vaan olivat ihan uutukaiset.

    VarisVarjo: Yes, seriously! :D And those boots are of such good quality, so the price felt pretty much like a joke. I mainly buy my things from the UK eBay because there are no customs inside EU, but the postage costs can still be absolutely horrible.. And oh, I usually ask the sellers to mark the package as a gift or lower the value marked on the package, in this way I've avoided the web of customs countless times. You should definitely try this trick!

    And thank you so much ^^

    Maeam: Thank you, I find them pretty amazing too!

    Damned Roses: Oo, sfinxit on myös ihania kissoja! Allergiat on vain todella yksilöllisiä enkä halua ottaa sitä riskiä että kissan joutuisi luovuttamaan pois. Olen hilseen lisäksi allerginen myös ainakin kissan syljelle, joten pahalta vaikuttaa. Yhden allergisoimattoman kissan olen elämäni aikana tavannut, sekin poikkeuksellinen neitokainen on maatiaiskissa joten arpapelillä menee allergian tiet. En kuitenkaan voi ottaa kontolleni allergiariskiä joten tyydyn palvomaan ystävieni kissoja :')

    Emmy, pahinta on se ettei asiaan voi itse vaikuttaa mitenkään, siedätyshoidotkin on niin riskaabeleja. Mutta usein elämässä tuntuu olevan se sääntö, että osa asioista mitä kaikkein eniten haluaa on aina ulottumattomissa. Olen tosin alkanut unelmoida pienen kanin hankkimisesta mutta pitäisi käydä kaikki testit ensin läpi, en nimittäin tiedä allergisoivatko ne ja haluaisin olla täysin varma. Mutta onneksi eläimistä voi huolehtia niin monilla tavoilla ja paijailla ystävien otuksia, vaikkei se ihan sama asia olekaan!

    Siirioo, kiitti! :>

    Sandra: Kuulostaa hienolta mekkolöydöltä! Monissa luonnonmukaisemmissakin hiusväreissä on aika paljon myrkkyjä, ja pari löytämääni houkuttelevaa vaihtoehtoa on ollut kestovärejä joita en itse mielelläni käyttäisi ollenkaan. Iholleni sopiva ja eläintestaamaton kevytsävyte on vielä hakusessa mutta eiköhän tuo vielä löydy, pitää vain testailla lupaavia vaihtoehtoja!

    Anzelmi, oi kiitos paljon! Piristit kommentillasi kummasti :))

    MaiZu: Voi kiitos! Vaikeasti atooppinen iho on varmasti todella hankala asia, en osaa kuin kuvitella miltä se tuntuu :/ Onneksi siihenkin on kuitenkin omat hoitokeinonsa, ja onneksi pirullistenkin vaivojen kanssa oppii vähitellen elämään.

    ReplyDelete
  15. Those boots are to die for! Love love love them. What a great bargain! I definitely get the Edward Scissorhands vibe :)

    http://www.inwonderland.org

    ReplyDelete
  16. siis minkä maan ebaysta nuo nappasit? upeat! :o olen itse kuukausia kyylännyt ebayn pennangalan-tarjontaa, mutta en löydä mitää. todella upea olet :)

    ReplyDelete
  17. God, you look GORGEOUS *swoons with envy*

    I work in a charity shop so I find lovely second hand things all the time, my favourite recent find is a cream-coloured bustle skirt with lots of lace. <3

    ReplyDelete
  18. How I looooooooooove love love your style!

    Unfortunately I wear glasses, so a fringe wouldn't fit my appearence. The only thing I have in common with you is my (naturally) long black hair. haha.

    If I had the money, I'd probably buy every single thing on clothes that you present on your blog. It's so chic and elegant. But it is also rather eye-catching and I personally don't like to attract attention. (because of my personality) :)

    ReplyDelete
  19. Those are so sexy. That is so cheap! I love finding awesome clothing much cheaper on eBay :)

    ReplyDelete
  20. Allergiat on kyllä tosiaan jokin syvimmästä helvetistä noussut riesa ja miten ne osaakin arpoutua aina niin pirullisesti.
    Kevät olisi se täydellinen vuodenaika, JOS ei olisi koivuallergiaa avaamassa räkäraanoja :|
    Eläin allergiat on kamala ajatus eläinläheiselle ihmiselle, kummati nuo kaikenmaailman karvapallerot elämää rikastuttaa.
    Mun on myös ihan pakko linkittää erään neitokaisen musiikkia, jotenkin tuli mieleen sinä tästä: http://www.youtube.com/watch?v=D10iE2YVe60

    ReplyDelete
  21. Swanntastic: Thanks, they are worth every penny and more! I absolutely love clothes and shoes that remind me of something and tell stories in that way :)

    Papercuts: Voi kiitos paljon! ^^ Löysin nuo popot brittien ebaysta (ebay.co.uk) jota käytän itse eniten. Voin vinkiksi sanoa että kannattaa aina ruksia se "include description"-ruutu, silloin saa paljon enemmän osumia ainakin pennangalanin kohdalla.

    Ultimategothguide: Oh my, thanks so much! ♥ I'm a bit envious about your job, it would be so cool to get to pick all the best things from the top :D

    T.: Thaaaank you, I'm so glad to hear that! I think certain fringe models go beautifully with glasses, but of course it's a matter of personal taste.

    I don't have much money either, but I'm pretty good at making cheap finds! And I rarely aim to attract attention with my looks, so it feels strange when people sometimes stare at me. But every person is entitled to have an opinion of their own, I don't mind as long as they don't insult me :)

    Phoenix: Thanks, eBay truly is a harbour of incredible finds :) I wouldn't even dream of buying some things at their real price!

    Kala: Allergiat tuntuu vaan niin turhalta ja epäreilulta kärsimykseltä. Lapsena en ollut vielä allerginen mutta murrosiän kynnyksellä ne alkoi puhjeta, tuntuu että vähitellen yliherkkyyttä on kehittynyt vielä lisääkin.. Nykyään kevään mukana mulla iho oireilee allergisesti, mutta onneksi ei sentään heinänuhaa ole! Voit kyllä koivuallergiasta huolimatta olla tosi onnellinen ettet ole eläimille allerginen :)

    Ja vau, tuo Karen Elson näyttää upealta! Ihana mekkokin, kelpaisi mieluusti munkin kaappiin ^^

    ReplyDelete
  22. Uskaltauduin viimein kommentoimaan (olen ollut lukijasi jo pitkään) ja kiittämään ihanasta blogista! :) Tyylisi on inspiroiva, vaikka en itse pukeudukaan samoin. Blogisi myös piristää aina päivää.

    Toivottavasti kaikkia eläimille allergisia lohduttaa, että allergiasta huolimatta lemmikin ottaminen voi joskus olla mahdollista. Avomiehelläni on koira-allergia ja silti uskaltauduimme ottamaan koiran vuosi sitten. Ennen kuin varasimme pennun, saimme tutuiltamme hoitoon samanrotuisen koiran useiksi viikoiksi ja huomasimme, että tästä rodusta ei tule oireita. Monilla kavereillamme on myös allergiaa, mutta he ovat siedättyneet omille koirilleen, vaikka oireita olisikin ollut aluksi. Yhdellä on myös kani, josta ei tule oireita, vaikka on kaneillekin allerginen. Toki on ikävää, jos allergia puhkeaa myöhemmin lemmikin ottamisen jälkeen... Me emme voisi luopua koirastamme, joten joutuisimme varmaankin muuttamaan eri asuntoihin.

    ReplyDelete
  23. Ano: Kiva kun päätit kommentoida, hymyilyttää kummasti kuulla että blogini piristää! :>

    Ja jännittävä kuulla tuollaisia kokemuksia. Siedätyshoito on kuitenkin niin riskialtis tapa etten ainakaan itse uskaltaisi ottaa eläintä hoiviini olematta täysin varma asiasta, eläimestä luopuminen olisi liian tuskaista. Joillakin siedätyshoito varmasti toimii kuten kerroitkin, mutta tiedän myös useita tapauksia jossa allergia on kehittynyt myöhemmin :/ Kokemuksesi antaa kuitenkin pientä toivoa, jospa joskus vielä löytyisi sopivan allergisoimaton eläinyksilö!

    ReplyDelete
  24. Ai että miten upeat kengät, ja noin halvalla! :O Tuollainen korkomalli miellyttää miun silmää eniten, kengät näyttää ihanan siroilta, vaikka saappaissa olisikin solkia tai muuta sälää. :)

    ReplyDelete
  25. Vivian, tuo sirouden säilyminen näissä saappaissa juuri viehättääkin :) Mietin kyllä kauhulla näitä kenkiä mukulakivikaduille, ei ole ehkä kaikista kätevin korkomalli mutta samapa tuo!

    ReplyDelete
  26. Mulla on kaksi kaveria ottanut karvattoman katin allergian takia. Toisella oli avokki allerginen, ei saanut karvattomasta ikinä mitään oireita. Joten meni hyvin. Mutta toinen kaveri otti myös avokin takia karvattoman, kun allerginen avokki ei saanut siitä oireita, mutta tulikin sitten itse allergiseksi ja on nyt kaikille kissoille allerginen, vaikka aikaisemmin ei ollut yhdellekään kissalle. Hilse pääsi niin iholle karvattomasta. Mutta toisilla se on toiminut, kasvattajat hyvin mielellään ottaa vastaan vierailijoita tutustumaan kissoihin, joten kokeilemaan kyllä pääsee. Itselläni on kaksi kissaa, enkä ole saanut oireita vaikka olenkin muuten pölyallerginen jne. Kaverin narttukoirasta kutiaa nenä, mutta en ole mistään muusta koirasta ikinä saanut oireita ja itselläkin oli aikaisemmin koira. Ollaankin tultu siihen tulokseen, että sillä koiralla on vaan niin vahva ominaishaju, että mun hajuherkkä nenäni reagoi siihen. Koska saman rodun muista koirista ei ole tullut mitään. Tällä koiralla on tosi vahva ominaishaju.

    ReplyDelete
  27. Hei tuli mieleen ko alloen muutama päevä sitte tätä siun blogii lukee, että siun tyylisie kenkie + vaatteita voes olla milanoo.com :) En vaan tiiä minkä laatusie ne onpi ko en oo ite tilannu viel sieltä mittää. Rakastan blogiasi ja jäen koukkuun ^0^ T.Jenni Kaenuusta

    ReplyDelete