27 May 2011

Jekyll&Hyde

Matkalla kahlasimme läpi monenlaista ravintolaa ja baaria, mutta yksi paikka ansaitsee aivan erityisen maininnan. Jekyll&Hyde tervehti jo ulkokyltillään kutsuvasti ja olin kuullut paikasta paljon hyvää, tummanpuhuva sisustus ja miellyttävä tunnelma löi silti odotukseni! Synkkiä nurkkia piilotteleva baari oli pullollaan hyllyjä joihin hullujen tiedemiesten pulloja, pergamentteja ja kemikaaleja oli ladottu kiehtoviin asetelmiin, unohtamatta loitsupapereita ja lukuisia luurankoja pääkalloineen. Baarin pimeys oli ihan omaa luokkaansa mikä heijastuu hiukan kuvien laatuun, mutta paikka on kaikkien suosittelujen arvoinen mikäli tällainen tunnelma iskee edes aavistuksen verran :)


Baarilla oli myös drinkkilista Seitsemälle Kuolemansynnille, joista toki kokeilimme suurinta osaa. (Mikäli koskaan eksyt tuonne sisään niin suosittelen Greedia ja Pridea, njam!) Vessat löytyivät ovelasti massiivisten kirjahyllyjen takaa kuten salamyhkäisessä paikassa kuuluukin, ikuiset haaveilut oman kodin salakäytävästä vain vahvistuivat noiden myötä.

 
Lust & Greed
 

Jekyll& Hyden asiakaskunta oli ilahduttavan erilaista ulottuen goottihenkisistä ihmisistä aina opiskelijaryhmiin, työntekijät olivat myös todella ystävällisiä. Ei ole epäilyksen hiventäkään mitä baaria pitäisin kantapaikkana mikäli Edinburghissa asuisin!


Jekyll&Hyde in Edinburgh is probably one the best (and friendliest) gothic bars in the world! It's packed with dark corners, bookshelves filled with oddities, skeletons, leather-bound books and gadgets straight from the mad scientist's lab. The toilets can be found behind the bookshelves, and it has an incredible drink list for Seven Deadly Sins! (If you ever go there, try Greed or Pride, so delicious!) This place definitely incists another visit :)

23 comments:

 1. Kiitos erinomaisesta baari-vinkistä! Tuonne suuntaan sitten joskus omalla matkallani. Ihana sisustus, jonka voisi ottaa mukaan omaan kotiin asti..!

  ReplyDelete
 2. Oh my, I LOVE the decorations and interior of this place! The toilets are hidden behind a secret bookshelve-door? Awesome :D.

  ReplyDelete
 3. Joo, nimenomaan: kiitos vinkistä! Jos ikinä sattuu onnipotkaisemaan että noille seuduille pääsisi, niin eihän tuollaista voi jättää katsastamatta.

  ReplyDelete
 4. woow this place looks adorable, I would love to visit this bar! :)

  ReplyDelete
 5. That place looks amazing. This decorations and delicious drinks… I want to go there and sit forever…

  ReplyDelete
 6. Seems like a perfect place for you.

  ReplyDelete
 7. Onpa siistin näköinen paikka kyllä!

  ReplyDelete
 8. Olin itse viime kesänä Edinburghissa seikkailemassa spontaanilla matkalla hieman alle viikon viime kesänä. Tämä baari näyttää ehdottomasti käymisen arvoiselta, oi miksi emme eksyneet sinne :/ Aika monet muut pubit tuli kyllä kierrettyä 8)

  ReplyDelete
 9. Siisti paikka ja nätti tyttö:)

  ReplyDelete
 10. Haluan Edinburghiin!
  Tuo baari näyttää tosi mielenkiintoiselta.
  Jos joskus tulee käytyä Edinburghissa, menen kyllä tuonne :)

  ReplyDelete
 11. Mäkin vahingossa eiksyin tonne drinkille joskus vuonna 2003 kesäkuussa. 7. kuolemansyntiä drinksulista oli se, mikä houkutteli sisään (oli kuuma kesäpäivä niin ovet oli auki kadulle). En muista mitä maistin, mutta herkkua se oli! :D -O

  ReplyDelete
 12. UV'ksi alustavasti suunniteltu reissu suuntautuu kyllä tämän perusteella Ediin :D <3 Huu!

  ReplyDelete
 13. Uuh, tuli ihan suunnaton hinku päästä matkalle Edinburghiin näiden sun matkapostausten myötä :O

  ReplyDelete
 14. Hienon näköinen paikka, tuonne kun pääsisi! Blogisi on suosikkini, kirjoitat kiehtovia tekstejä, kuvat ovat upeita ja sinä itse olet aina ihan hätkähdyttävän kaunis.

  ReplyDelete
 15. Voi miten kaunis sie oot tuossa yhessä kuvassa! ^^

  Apua, miun on pakko kyllä päästä joskus käymään tuollakin, vaikuttaa ihanan synkältä ja mielenkiintoiselta paikalta <<3

  ReplyDelete
 16. Upean kuuloinen baari, Edinbourghissa olisi kyllä mielenkiintoista käydä :)

  ReplyDelete
 17. Eijei ymmärrätkö kuinka monen lukijan kesäbudjetin oot runnellut näillä postauksilla :D En oo ikinä kattellu Skotlantia matkakohteena mutta nyt sinne ois sitte yllättäen pakko päästä. Ja Ryan airin halpalentoja on vaa heinäkuuhun asti...

  Aivan mahtaviä nää kuvat hautausmaalta, muutenki oot saanu tosi kiintoisia ja yksityiskohtasia kuvia Edinburghista :) Mun ois varmaankin pakko käydä kattomassa tuo kummituskierros.

  ReplyDelete
 18. Kartanonrouva: Tosi hyvä juttu jos tästä oli apua! Baari oli aivan täynnä koreita ja houkutteleavia yksityiskohtia, oltais miehen kanssa otettu enemmän kuin mielellään monet jutut kotiin ;)

  Dial V for Vintage: I know, the place was almost too good to be true :D I've always wanted a secret passage like that in my own house.

  Emmy: Eipä mitään, hyvä jos vinkki oli avuksi! :)

  ~Rauschgiftengel~: If you ever visit Edinburgh, you should definitely check that place out, it was so cool and cozy! :>

  Lady in Black: It truly was amazing, I wish there were more bars like this out there.

  T.: Oh, it was very close to that!

  Horros, eikös vain!

  Káránas: Pubeja tuolla riittää kieltämättä pilvin pimein, pitihän niitä toki siis joka päivä kierrellä ja maistella huurteisia ;) Jos vielä joskus eksyt Edinburghiin niin suosittelen tuolla käyntiä!

  Siirioo: Kiitoksia paljon, tuossa vaiheessa oli vaan jo aika humaltunut tyttö :D

  Embize: Mielenkiintoinen se todella oli, tutkittavaa jäi vielä seuraavaan kertaankin. Kannattaa vierailla tuolla ehdottomasti jos on tilaisuus :>

  Twinners: Hei, hauska kuulla että joku muukin on löytänyt paikan! Kuolemansynnit oli kyllä herkkua, mutta muistaakseni Greed oli niistä maukkain, Lust oli hienoinen pettymys kuten kuvan sormimerkeistäkin voi päätellä :D

  Bubble: Huuu! Nähtävästi piilomanipuloin ihmisiä matkustamaan Edinburghiin. Eikä ole edes maksettu mainos, täydestä sydämestä nää ylitsevuotavat kehut kumpuaa!

  Cherise: Nyt vaan lentoliput varaukseen ja matkalle! Tuolta löytyy niin paljon ihanaa etsittävää ettei voi kuin suositella ;)

  Dreadfulness: Kiitos päivän piristyksestä, tuntuu ihanalta kuulla tuollaista lukijalta ♥ Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!

  Vivian: Voi kiitos! Tosin hiukan tärähtänyt kuva ja humalainen Morticia-posetus mutta ei anneta sen häiritä ;>

  Henni: Niin pieneksi kaupungiksi Edistä löytyy kyllä paljon tutkailtavaa, kannattaa ehdottomasti miettiä vierailua sinne :)

  Puf: Joo, alkaa kovasti tuntua että ihmisten matkakuume vaan kasvaa näiden postausten kautta, anteeksi jos pilasin jonkun kesäbudjetin! :D

  Ja paljon kiitoksia kuvakehuista, yllätyin miten paljon ihmiset on näistä kuvista pitäneet.

  ReplyDelete
 19. Oooooo täytyy päästä!! Kuten Bubble jo mainitsikin UV-reissusta, kannatan itse myös Edinburghia :D

  ReplyDelete
 20. I visited Edinburgh last September and of course also had a drink at Jekyll and Hyde. They told me where to find the toilets but I never thought that they were behind the bookshelf :D (and they make good veggie burgers as well)

  ReplyDelete
 21. Moikka! Ollaan sulhasen kanssa nyt just Edinburghissa, käytiin 2011 tuolla pubissa ja eilen uudestaan. Se on ihan muuttunut :( Koko idea on poissa, ainoastaan nimi ja pientä goottisisustusta siellä täällä. Mälsää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi eiii! *dramaattinen järkytysilme*
   Me ollaan suunniteltu myös uutta reissua Edinburghiin ja kurja kuulla ettei baari ole entisellään! :( Kaupunki on onneksi ihana ja muuta nähtävää riittää, toivottavasti edes Frankenstein-baari on vielä pystyssä?

   Delete
 22. Frankenstein näytti olevan pystyssä! Käykää tsekkaamassa J&H, voi olla, että satuttiin huonoon aikaan tai jotain. 2012 reissulla ei käyty siellä. Miun blogista löytyy britannia-seikkailuja paskojen sarjisten muodossa jos kiinnostaa :p

  ReplyDelete