3 June 2011

Edinburgh treasures

Matkoilla tärkeintä on uusien kokemusten ja paikkojen koluaminen sekä tietysti hauskanpito, mutta valehtilisin jos väittäisin ettei pieni shoppailu aina houkuttelisi. Edinburghin pääostoskatu Princes Street oli pullollaan putiikkeja Topshopista Urban Outfittersiin, mutta peruskaupoissa kiertely tuntuu nopeasti puuduttavalta. Erityisesti kevätkaudella jolloin hyllyt notkuvat kukkaprinteistä sekä nuden, kullan ja pastellien sekaisista sävyistä. Onneksi alternative-ja vintageshoppailijoille löytyy paljon vaihtoehtoja, joten suosittelen lämpimästi kaikille kiinnostuneille Old Towniin suuntaamista.

vintage pillbox hat ~ Cavanagh Antiques

Parhaimmat löydöt teinkin noiden vanhojen kivisten katujen antiikki-ja vintageputiikeista, joita olisi voinut kierrellä pienen ikuisuuden! Jostain taiotulla itsekurilla en tyhjentänyt koko budjettiani kauppojen syövereihin, vaikka mieli olisi todellakin tehnyt. Kuvissa keikkuva punainen pillerihattu loikoili pienen antiikkikaupan alekorissa, samasta puodista löytynyt skottiarmeijan hopeoitu peurakoru koristaa nyt suikkaani.

army badge ~ Cavanagh Antiques
vintage purse & necklace ~ Cabaret antique shop
Cabaret-nimisestä antiikki-aarresaaresta löysin mielettömän kauniin 20-luvun iltalaukun ja kauan etsimäni kaulakorun, joka on kuulemma kotoisin 60-luvulta. Aika ei ollut kohdellut pikkulaukun kristallikoristeita ja hihnan saumoja kovin armeliaasti, mutta kangas on kuitenkin hyvässä kunnossa ja sisältä löytyy jopa pieni peili ja kolikkokukkaro, rakastan tällaisiä epäkäytännöllisiä pikkulaukkuja.

faux suede pumps ~ New Look
Reissun ainoa kenkähankinta oli nämä tekomokkaiset avokkaat, joiden koruttomuuteen ja yllättävään mukavuuteen ihastuin. Luulisi että yli 50 kenkäparia omistavalla naisella olisi kokoelmissaan edes yhdet mustat perusavokkaat, joiden pyhään yksinkertaisuuteen ei sisältyisi edes nilkkaremmiä. Nyt ainakin on, ja suunnittelen kovasti hankkivani samanmoisia eri pinnoitteilla, niin tajuttoman kätevä näitä on yhdistellä eri asuihin!

comic book ~ Forbidden Planet
Sarjakuva-addikti pariskunta ei tietenkään voi poistua matkalla vierailematta ainakin yhdessä sarjisliikkeessä, suuntana oli siis Forbidden Planet. Valikoiman läpi kahlaaminen tuntui kestävän pienen ikuisuuden, mutta lopulta nappasin mukaan vain yhden, varsin houkuttelevalla kannella varustetun opuksen. Onneksi mies haali mukaan hieman enemmän piirroseuforiaa ettei uusi luettava lopu ihan heti kesken. :)

book ~ Urban Outfitters / make-up ~ Boots, Applejack

Painotuotteita lähti matkaan myös korttien sekä drinkkikirjan muodossa, jälkimmäisen sivuille on musiikkilajeittain koottu herkullisia ohjeita mielen sumentamiseen. Oma suosikkini on yllättäen Noir-osio, josta löytyy houkuttelevia drinkkejä synkempään makuun. Kirjaa on ihan pakko testata joskus kaveriporukalla sopivan musiikin rymistessä taustalla!

Alice cup ~ Urban Outfitters

En vieläkään ymmärrä miksi olin jättää tämän teekupin kaupan hyllylle, luulin varmaan vainoharhaisesti että muki särkyisi matkalaukun uumenissa. Vanhat Wonderland-kuvitukset kuuluvat suosikkeihini ja nyt aamukahvitkin on yhtä ihmemaata, kerrankin löytyi sopivan suuri kuppi täyttämään kofeiinitarpeet kerralla.


Paluumatkalla jouduin houkutuksen valtaan ja tuhlasin ylijäämäpuntani yllättävään koteloon. Paletin sävymaailma on jotain aivan muuta kuin mihin olen tottunut, mutten voinut millään vastustaa tarjousta! Ylijäämät voi aina lahjoittaa siskon käyttöön jollei kaikkia sävyjä tule käytettyä, mutta pitää ensin hiukan kokeilla mitä näillä saa aikaan. ;)

Princes Street is the biggest shopping street in Edinburgh, but in my opinion some the best treasures can be found inside the antique, alternative and vintage boutiques of Old Town. Here are some of my favorite finds, including wonderful vintage accessories, tempting cosmetics, the best mug in the world and a cocktail book that includes countless drinks to fill the mug. And I bought only one pair of shoes and one graphic novel on this trip, this might be some kind of a record!

26 comments:

  1. Hienoja löytöjä kaikki ^^ <3

    ReplyDelete
  2. I like..and I find it weird when people travel around and go shopping in stores, that they also have in their cities. :D
    I'd looove to have a New Look here!

    ReplyDelete
  3. Niin upeita löytöjä oot tehnyt. Ja ah, toi Alice cup <3 Onneks et jättänyt sitä sinne hyllylle :D

    ReplyDelete
  4. I-ha-nat ostokset! ♥ Mistäköhän löysit tuon "This thing called "sin""-kortin?

    ReplyDelete
  5. Upeita löytäjä olet tehnyt! Innolla odottelen, että sukin blogissa pääsee tuota Naked paletti näkemään enemmänkin ;) Omaani tässä odottelen saapuvaksi..

    ReplyDelete
  6. Hei mista ostit tuon Naked paletin? Vaikka Briteissa asunkin, niin en tuota palettia ole missaan nahnyt ja sita olisi kiva kayda vahan tutkimassa ennen ostopaatosta :)

    ReplyDelete
  7. Ihania löytöjä! Mä oon tota Naked -palettia etsinyt kissojen ja koirien kans(ilman et mun tarvitsis opetella käyttää paypalia :D). Huutiksessa pyörii yksi, mutta myyjä ei vastaa kysymyksiin hinnasta :/.. oon kuullut et ko. paletilla saa tehtyä kaikkia mukavia arkeen ja vähän synkempiäkin meikkejä. :)

    ReplyDelete
  8. Lady Grotesca: Kiitos, minustakin! ^^

    T, I find it so weird too! What's the point in shopping at H&M when there's one in almost every city in Europe? And New Look was great, they sold such cool shoes and stockings for a decent price.

    Leena: Kiitos :>

    Maizu: Huh, onneksi en! Mietin varmaan sitäkin kun kämpässä on nuo kuvitukset jo kehystettynä seinillä että tuleeko liikaa, mutta ei kai Alice in Wonderland-viittauksia voi tässä kodissa liikaa ollakaan ;>

    Ami: Kiitti! Löydettiin nuo kortit Cockburn Streetillä olleesta puodista, jossa myytiin paljon kirjoja, kortteja ja muuta krääsää, nimeä en vaan enää muista. Tuo kortti oli ihan pakko saada, erityisen huippu on tuo alateksti: "She revelled in passion & knew no shame!" :D

    HeidiB: Hih, mun meikkaustaidot ei ole ihan parhainta luokkaa kun yleensä teen niin samankaltaisen arkimeikin, mutta yhtä ideaa on kyllä pakko kokeilla. Odotan mielenkiinnolla mitä kaikkea sinä saat paletista aikaan :)

    Tenebris In Lux, don't be! ;)

    Niina: Ostin sen lentokoneesta! :D Missään kemikalioissa en ollut Urban Decayn tuotteisiin matkalla törmännyt, joten tartuin tuohon tarjoukseen. En tiedä myydäänkö niitä edes kaupoissa jotta sävyjä pääsisi testailemaan, mutta uskon että paletin sävyt on mieleiset melkein kelle tahansa ilman testailuakin.

    DeadlyDame: Hei kannattaa ihmeessä kokeilla PayPalia, tosi kätevää eikä sen käyttäminen ole ollenkaan vaikeaa. Helpottaa tosi paljon netissä asioimista! :)

    Yleensä en nudesävyistä paljoakaan välitä (paitsi puuteriroosasta), mutta tuossa paletissa on tosi herkullisen näköisiä nappeja, pitää kokeilla mitä kaikkea niillä saa aikaan.

    Prinzessin Sparkle: It's actually only one cup with two different sides ;)

    ReplyDelete
  9. Ihania löytöjä!!

    Etenkin sarjakuva ja peurakoru<3 Ja Alice-muki tietysti, kattelin noita samoja Nykin UO'ssa, mutta siinä vaiheessa laukku oli jo ihan täynnä enkä todellakaan uskaltanut ottaa mukia rikkoutumisvaarassa mukaan :(

    ReplyDelete
  10. Bubble: Kiitos, peurakoru oli kyllä ihan pakko saada mukaan, tykkään siitä hirmuisesti! Minäkin mietin mukin rikkoutumisvaaraa ja aukaisin matkalaukun kotona sydän kurkussa, onneksi säilyi vahingoitta. UO:ssa oli myös muita ihania juttuja ja kirjoja joita olisin mielelläni ottanut mukaan, mutta painorajojen pelossa ei oikein kehdannut ostaa :/

    ReplyDelete
  11. Sulla on niin paljon ihania kenkiä, että voisit omistaa niille (ainakin) yhden kokonaisen postauksen. Ois ihana päästä kurkistamaan sun kenkäkaappiin ja kuulla jokaisten kenkien tarina ;)

    Ja oh tuo peura! *5milj. orgasmia* mie rakastan!

    ReplyDelete
  12. Ihania löytöjä ^_^ Voi ETENKIN tuo Alice-kuppi <3

    ReplyDelete
  13. I just love the vintage purse ♥♥♥

    ReplyDelete
  14. Pantalaimon: Multa on ennenkin kysytty kenkäpostausta, voisin siis tosiaan lähiaikoina tehdä sellaisen! Kaikkien kenkien tarinaa en varmaankaan kerro kun niitä on aika paljon, mut suosikit voisin ainakin kuvailla. ;>

    Ravenwaves: Kiitti, kyllä nuo löydöt kummasti ilahdutti mieltä! ^^

    Miss Twinkle: Me too, I heard it's from the 1920's which makes it even more special ♥

    ReplyDelete
  15. Mukavia löytöjä! Ootko kerinnyt jo tuota stargazerin mustaa huulipunaa testailemaan? :) Itsekin harkitsin kyseisen putelin ostamista, mutta ajattelin etten kehtaa riskeerata jos ei kestä huulilla hetken häivähdystä kauempaa.

    ReplyDelete
  16. I love the hat!! You look amazing ^^ I want to steal your cup <3

    ReplyDelete
  17. Oijoi, ihania löytöjä! Toivoisin muuten postausta lempidrinkeistäsi (ohjeiden kera jos mahdollista). :)

    ReplyDelete
  18. Miten voi jollain olla noin upea kasvojen luusto, meikkaaminen on varmaan ihanan helppoa :) Ihania ostoksia, Wonderland-mukista olen melko kade...

    ReplyDelete
  19. Insanity: En ole vielä kerennyt testailemaan, luulen kyllä että kestää ihan hyvin jos huulet pohjustaa kunnolla. Mut pitää ehdottomasti testailla jossain vaiheessa!

    Ellone: Oh thanks so much! ^^

    Ms Little Black Riding Hood: Hmmm, laitan ehdotuksen mietintämyssyyn! Luulen että pari uutta lempidrinkkiä löytyy tuon kirjan sivuilta, pitääkin alkaa kesän mainingeissa kokeilemaan.

    Sini: Voi kiitos paljon kauniista kehusta, mutta ei mun kasvojen luusto mitenkään erikoinen omasta mielestäni ole, ihan normaali vain. En ole kyllä ikinä miettinyt onko meikkaaminen helppoa vai ei, meikkailen vaan siten miltä tuntuu. :)

    ReplyDelete
  20. i know this is probably quite a strange question, but how on earth do you paint your nails like that? i love it and have always wondered! (: ♥

    ReplyDelete
  21. Micaela, you're not the first one to ask. :) It's a 1930's nail design and my absolute favorite. I just paint them free handed, though it would be a lot easier to use some nail tips that cover the crescent moon area.

    ReplyDelete
  22. Ahh I see. You must have a very steady hand for that! I would mess it up completely hehe.
    Also I just wanted to say that you are actually the most stunning person i've ever seen (that's no exaggeration)and such an insperation art wise, fashion wise and beauty wise. (:
    Sorry that was a little creepy, but its the truth (:

    ReplyDelete
  23. Oooh, you're such a dear! ♥ That's not creepy at all, I just feel pretty overwhelmed and honoured to hear such a compliment.

    And you should definitely try the manicure, it's not as hard as it looks. :)

    ReplyDelete