16 June 2011

Meeting Mr.McKean

Viime lauantai oli niin mahtava päivä etten saata millään uskoa edes harkinneeni matkan jättämistä väliin! Kuulostaa vieläkin niin absurdilta lähteä päiväreissulle Mikkeliin kuuntelemaan kun Dave McKean lukee ääneen tarinoita pienelle salilliselle ihmisiä, jutellen leppoisasti työskentelystään ja tulevista projekteistaan. Koko tilaisuus tuntui joltain pitkältä, surrealistiselta unikohtaukselta, ja taidan vieläkin karistella unihiekkaa pois silmistäni.Ennen luentoa kiertelimme läpi näyttelyt, ja iloisena yllätyksenä McKeanin töistä oli laajalti esillä niin levynkansia, sarjakuvia kuin videotaidettakin. Pieni matkaseurueemme oli graafikoiden ja kuvataiteilijoiden sekamelskaa, joten voitte uskoa mitä euforiaa näyttely synnytti! Itse luentotilaisuuden alkaessa valot himmenivät sen verran että kuvien otto kävi miltei mahdottomaksi, enkä myöskään eturivissä istuessa kahdannut häiritä tilaisuutta kameran napsunnalla. Kaikkia asioita ei tarvitsekaan dokumentoida muualle kuin muistoihin, mutta muutaman otoksen sain sentään luennon loputtua mukaan.


Kaikista hienointa antia oli tiedonmuruset joita luennosta jäi mieleen poukkoilemaan. Harvemmin saa tilaisuuden kysyä ammattikuntansa parhaimpiin kuuluvalta tekijältä suoraan silmiin katsoen, mitä hän tekee silloin kun työskentely ei tunnu sujuvan, tai mikä on hänen suosikkinsa mykkäelokuvista. (Jälkimmäinen oli muuten hetken pohdiskelun jälkeen Faust, josta herran oma visio kuvassa 2.)

-"Wow, is that thing real..?" *wiping the tattoo with his fingers*
-"Yes, indeed it is. Could you sign it for me please?"
-"Yes, but promise me not to tattoo my signature, okay?" :D

Signeerauksen lisäksi kirjaan musteella ikuistettu piirros oli iloinen yllätys, mutta vielä suuremmin yllätyin McKeanin kokeillessa hänen piirroksestaan tehdyn tatuointini aitoutta. En olisi ikinä uskonut että noin tulisi joskus tapahtumaan, mutta onneksi elämä on täynnä oudon ihania sattumia! Ei voi kuin odottaa mitä seuraava seikkailu tuo tullessaan ♥


Last Saturday might've been one of the most magical days of my life. Making a little road trip to another city to hear Dave McKean tell stories of his art sounds like a dream-sequence, and our little group took it's time to fall deeper into that dream.
  There were loads of McKean's work exhibited in the walls of the museum, from comics and cd cover designs to video art. I didn't want to take any pictures of the actual lecture since it would've been rude, and also the light was very dim, but some things are best to be kept safe in your memory only. I will never forget the things I learned, and the opportunity to ask your illustrator idol about his working methods (I also asked which is his favorite silent film, and the answer is
Faust :)) was absolutely amazing. And I would've never, EVER, believed that someday he would touch my tattoo that he once drew for Sandman. As I said, the day was amazing!

15 comments:

 1. Beautiful tattoo: the Sandman rocks. So envious .. McKean is a genius!

  ReplyDelete
 2. Don't know what to say..but I'm in a way happy for you that you made that experience. ;D
  And your breats look great in that dress and the autograph looks great. You should definitely tattoo it!haha

  ReplyDelete
 3. McKean on kyllä mahtava. En ole tainnut itse törmätä muihin hänen töihinsä Sandman-sarjisten lisäksi, mutta voin hyvin ymmärtää miksi hän on sinulle niin erityinen. :)En itse asiassa edes tiennyt, että McKean on kuvittanut muitakin Gaimanin töitä, mutta pitänee yrittää etsiä niitä käsiini, ainakin Coralinen kuvitus näytti upealta.

  ReplyDelete
 4. Kuulostaa ihan mahtavalta ^___^ Oi!

  ReplyDelete
 5. huuu miten hienoo!! Oikeesti aivan mahtavaa, oon niin ilonen sun puolesta :)

  ReplyDelete
 6. Ihanaa lukea sun tekstiä kun sun innostuksen niin selvästi aistii siitä! :) Ja tatuointi on kyl tosi hiano!

  ReplyDelete
 7. Tulin tästä postauksesta ihan mahottoman hyvälle tuulelle, kiitos sun valtaisan innostuksen, joka ihan huokuu tästä jutusta.:p

  ReplyDelete
 8. Itse en ole perehtynyt McKeanin töihin mutta ymmärrän hyvin innostuksesi. Suuren idolinsa näkeminen livenä ja kohtaaminen vielä noin henkilökohtaisella tasolla on huikeaa ja antaa potkua päiviin vielä pitkään sen jälkeen :D

  ReplyDelete
 9. aivan mahtavia kuvituksia kyseisellä herralla. Itse "löysin" kuvitukset kirjoituksesi ansiosta. Kiitos :) Näytät muuten upealta, ja tosi hoikalta. Kiitos ihanasta blogista.

  ReplyDelete
 10. Wau mahtavaa! Kade että itte missasin tapahtuman ja propsit herran ilolle fanitytön kunnianosoituksesta. Arvokasta.

  ReplyDelete
 11. I Love Your Naildesign with the not painted Nailmoon <3 How do you make it ?

  ReplyDelete
 12. Mahtoi olla upea kokemus. :) Hyvä että lähdit koska tuollaisten juttujen missaus jää kaivertamaan ikuisesti. Muistot taas kultaa kalliimpia. Liekö hän myös sandmanien piirtäjä, nimimuistini on huono...

  ReplyDelete
 13. Tenebris In Lux: Oh thank you! ^^ Many people don't understand the tattoo since they don't know where it's from, but I really like the burned stigma feel it has. And McKean really is a genius, I was so happy to meet him!

  T.: Hahah, thanks!

  Nefernefernefer: McKean ja Gaiman on kyllä lyömätön yhdistelmä, ovat tehneet valtavan paljon yhteistyötä. Mm. Violent Cases, Coraline, Graveyard Book, The Day I Swapped my Dad for Two Goldfish, The Wolves in the Walls, Mirrormask-elokuva ja lukemattomat muut ovat herrojen taitojen sekoituksia, kannattaa ehdottomasti tutustua lähemmin! :)

  Ravenwaves & Bubble, sitä se olikin. ♥ Ihan mahtavaa että elämässä tapahtuu välillä tällaisia yllätyksiä!

  Ano: Oi kiitos, ihanaa kuulla ettei kaikki pidä mua ihan outona kun tällaisesta niin älyttömästi innostun ;) Mutta oli aivan mahtavaa!

  Ano: Hihi, hauska kuulla! Innostuneisuutta on välillä ihan mahdotonta peittää ja miksipä suotta niin tekemäänkään :> Ja kiitos tatskakehuista!

  Bemary: Oo, ihanaa kuulla että innostus sai muutkin hyvälle tuulelle ^^

  Rhia: Ehdottomasti, hymyilyttää aina kun muistelee tuota hetkeä. Myös taiteen tekeminen on kummasti helpottunut tapaamisen jälkeen, taisin inspiroitua voimakkaammin kuin luulinkaan!

  Ano, ihan mahtavaa jos olin avuksi, kiitos kun kerroit! Ja kiitos myös kauniista kehuista :)

  Oola: Harmi että missasit tuon tilaisuuden, mutta kyllä tämänkaltaisia juttuja vielä varmasti tulee! McKean oli yllättävän mukava ja rento, kaikki kunnioitus kyllä hepulle. :)

  DeathGlamQueen's: Thank you! I paint my nails almost always like this, it's my absolute favorite nail design. I just leave the crescent part untouched while painting, but it would be easier to use some tips to help the application.

  Miia: Tekemättömät asiat kaduttaa aina paljon enemmän kuin tehdyt, joten ehdottomasti huippu juttu että lähdin. :) McKean on tosiaan luonut Sandmanin kannet ja välikansia, todella hienoja töitä kaikki.

  ReplyDelete
 14. McKean!!! Oon niin kade! Onneks Gaimanin nimmari lohduttaa vähän..

  ReplyDelete