2 September 2011

And I was your undertaker, And I was your ivory girl


Eilisen asussa vilahti läpikuultavien kankaiden lisäksi pari matkalta mukaan tarttunutta löytöä. Tälläkin kertaa shoppailuosuus keskittyi budjetin puitteissa lähinnä kirppareiden penkomiseen, mutta onneksi on Valtteri. ♥ Huokailen aina sitä etten asu lähempänä tuota aarreaittaa, kunnes muistan että kyseinen kirppis veisi vuorenvarmasti talouteni perikatoon puolessa vuodessa. Löytöjä kerääntyy sieltä aina sen verran että kangaskassien natisevia kantohihnoja hirvittää, tässä muutamia löydöksiä viime kerralta.



necklace ~ Cybershop

Kassiin eksyi Sonia Rykiel pour H&M kiiltonahkakiilakorkokengät (yhdyssanahirviöiden aatelia) joita tiirailin jo aiemmin huuto.netistä. Hinta ei huimannut päätä ja käveltävyydestä iso plussa, jokin näissä kiiltomuhkuissa viehättää valtavasti! Platformeissa on aina soma ripaus nostalgiaa teinigoottiaikojen kilisevistä platformsaappaista, nykyään vain nautin platoni mieluiten hieman sirommassa muodossa.

mesh shirt ~ Monki / top ~ 2nd hand / necklace ~ Cybershop / mesh & lace skirt ~ Lip Service (2nd hand)
stockings ~ ? / shoes ~ Sonia Rykiel pour H&M (2nd hand)


Lunastin pikkukolikoilla myös parit korkkarit mukaan, mutta niittikorot jouduin luovuttamaan epäsopivina eteenpäin siskoni suureksi vahingoniloksi. Saman myyjän pöydästä nappasin peruskorkkarit arkikäyttöön, olen kaivannut tällaisia jo kauan mutta houkutus on aina vienyt erikoisempien kenkäparien ääreen. Järki ja kenkäostokset ei vaan aina sovi samaan lauseeseen, tunnustaako kukaan muu samanlaisia tapoja?


(I know it's kind of creepy to put photos of unknown, dead people on your wall,
but I just can't help myself!)



Kahmin lisäksi mm. vanhoja valokuvia, pokkareita ja koruröykkiöitä kirpparilta mukaan, ja Akateemisen kirjakaupan sarjismeressä kävin myös polskahtamassa. Sitä kautta pääsin vihdoinkin aloittamaan Walking Dead-sarjan läpikoluamisen ja sekä juoni että piirrosjälki näyttää zombifanin silmissä ihan hemmetin hyvältä! Vielä onnellisempi olin mukaan tarttuneesta Comic Book Tattoo-kirjasta, joka on eri taiteilijoiden luomia sarjakuvia Tori Amoksen lyriikoista. Tori-faneille suosittelen lämpimästi edes tämän tiiliskiven selailua, mieletöntä miten erilaisia tulkintoja ja piirrosjälkiä voi olla.


Parhaan kirppislöydön tittelin saa ehdottomasti tämä ihana vintagelipasto, joka lähti kuolinpesän myyjältä alle kympillä matkaan. Olin jo ostamassa mööpeliä kun eräs paikallinen mummo kiilasi töykeästi väliin taistelemaan, voi tätä nykyajan mummosoa. Milloin saat jonossa törkeää etuilua tai kuulla kuittailua silloin jos sanot jotain murresanoilla, tuntuu että pahemmaksi menee mitä lähempänä kehä kolmosta käy. Tai sitten tätä samaa tapahtuu ihan kaikkialla ja koen vain harhoja, luultavimmin olen katsonut liikaa Monty Pythonia. :D


Mummoista kukkaruukkuun, lipasto on vielä vailla pientä tuunausta ja uutta maalipintaa, kuten moni muukin pieni sisustusjuttu. Pientä postausta sisustuksesta siis luvassa joskus hamassa tulevaisuudessa, nyt palailen muiden kiireellisempien puuhien pariin. Ihanaa viikonloppua kaikille! :>




Yesterday's translucent outfit included some of the finds I did on my journey, the heart necklace being one of the very few things that wasn't second hand. (Well ok, I bought those comics too from a bookstore's comics section, also known as heaven.) There's this flea-market called Valtteri in Helsinki, and it's a true treasure hold for everyone with a passion for second hand shopping. This time I found Sonia Rykiel's platform shoes that I've been looking for, they remind me of the chinky platform boots I used years ago as a babybat. :> The bat hasn't flown far from the cave, but nowadays I like to enjoy my platforms in a more delicate form. 
     I also found basic high heels for every outfit, an armful of jewelry and many, many other things. The best find was that pretty little vintage drawer that cost me under 10e, though I had to fight with a feisty granny to get it. Some of the grannies these days can be such bullies, or then I've just watched a bit too much of Monty Python. ;) Anyway, I'm going to paint the drawer and fix a few other decoration things too, so there might be a small decoration post coming up. Now I'm going to return to some more urgent things, have a nice weekend darlings!

32 comments:

  1. Onpas ihanan Burtonmainen lipasto! Voin niin kuvitella sen mustana raidallista tapettia vasten!

    ReplyDelete
  2. Oot kyllä niin upea ilmestys! Ja oi mitä löytöjä oot tehny. :) Ihana tuo lipasto!

    ReplyDelete
  3. Upeat löydöt, noita kiiloja olen itsekin koittanut huudosta metsästää huonolla menestyksellä..

    ReplyDelete
  4. Mie en kerta kaikkiaan käsitä. En voi ymmärtää, miten onnistut löytämään noin ihania asioita kirpputoreilta? Nuo kengät, lipasto ja yksinkertaisesti kaikki, täyttä rakkautta.

    Huumaannuin muuten kenkien esittely -kuvistasi täydellisesti. Olet yksinkertaisesti upea nainen!

    ReplyDelete
  5. Oih! Olet tehnyt taas aivan täydellisiä löytöjä! <3 Harmittaa, kun täällä Turussa ei ole niin kovin hyviä kirppareita. :/ Joskus sitä saattaa tehdä löytöjä. Tai sitten jos hyvä tuuri käy, niin huomaa, että puutaloyhteisön pihalla on kirppis. :P Sieltä löytyi vaikka mitä ihanuuksia, ja minun pitäisi tehdä postaus siitäkin kunhan vaan ehdin. :) Minusta tehtiin myös tyylihaastattelu lehteen :D Se oli kovin hämmentävää... Ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  6. Hienoja löytöjä! Oma kirppissilmä on niin harjaantumaton, että harvemmin löytyy helmiä.

    Njaah, samanmoista öykkäröintiä esiintynee kaikkialla. Viimeksi meinasin saada iisalmelaisilta turpiini Kuopiossa, ja tuntuikin ihan mukavalta palata turvalliseen Helsinkiin. :D

    ReplyDelete
  7. Taas pitää pyyhkiä kuolaa suun pielistä, apua.
    En ole erityisemmin sarjakuva ihmisiä, mutta että lyriikoista sarjakuvia, kuulostaa jopa houkuttelevalta.

    ReplyDelete
  8. Aivan ihana postaus! Gurr silmänannaa koko postauksen täydeltä. Kaikki on ihania, mutta pakko kadehtia sun lipastoa, koska vaikka kirppariltakin etsisi huonekaluja, kaikki on nykyään niin pahuksen kallista! Ja mummot on ihan yhtä epäkohteliaita ympäri suomea, aina etuilemassa ja kommentoimassa ulkonäköä ilkeästi =/

    ReplyDelete
  9. Oot niin älyttömän kuuma pakkaus, että tekisi mieli vaihtaa seksuaalista suuntautumistani...

    ReplyDelete
  10. Ihanan lipaston olet hankkinut!!! Miten aiot sen käsitellä? Valitettavasti minullakin, joka kunnioitan vanhempia ihmisiä, on karuja kokemuksia etuilevista ja pahasuisista ikärouvista.

    ReplyDelete
  11. Ihana tuo vanha lipasto :)

    ReplyDelete
  12. Ihania löytöjä taas! Ja hyvä, ettei mummo päässyt apajille tuon lipaston suhteen >:)

    ReplyDelete
  13. ..Niin, ja loisteliasta viikonloppua sinnekin :)

    ReplyDelete
  14. Sulla on niin visuaalisesti mielettömiä postauksia, tämäkin sai mut haaveilemaan mustista koukerokehyksistä ja kaunislinjaisista antiikkihuonekaluista! <3 Ja käypäs vilkaisemassa mun blogista löytyvä tunnustus.... ;)

    ReplyDelete
  15. Aaa, ihanaa että aloit lukea Walking Deadia! Se on ihan mieletön sarjakuva, olen varma että sinäkin tykkäät siitä :)

    Onko tuo vanha valokuva myös Valtterilta? Rakastan penkoa niitä valokuvalaatikoita siellä, vanhat valokuvat ovat niin tunnelmallisia.

    ReplyDelete
  16. Jee, Walkig Dead! Mä koitan tällä hetkellä säästää rahaa uusiin kovakantisiin versioihin. :) Ja iik, ihania kenkiä! Kenkäkuume nostaa taas päätään, samoin pieni sisustuskuume muuton edellä. :)

    ReplyDelete
  17. Ihana tuo pöytä ja muutkin aarteet mitä olet löytänyt. Aina kun sinun kuvia katsoo sisin itkee miksi leikkasin ne omat mustat pitkät hiukset lyhyiksi.. :/ Kasvavat niin hitaasti.

    ReplyDelete
  18. Hienoja löytöjä ja hienoja kuvia <3 Ja kyllä vaan, järki ei aina pysy mukana kenkäostoksilla, kaikki "peruskengät" loistaa poissaolollaan ja sitä tulee silloin tällöin kiroiltua kun olisi sellaisille tarvetta.

    ReplyDelete
  19. Tuo hame............ MÄKIN HALUUUUUUN!!!! Mikähän noita mummuloita oikeasti nykypäivänä vaivaa, ne kyllä röyhkeästi etuilee, tänäänkin kirpparilla pisti silmään, kuinka joku harmaapää niin rehevää kiilas ittensä jonon ohi :D Ei jummarra!

    ReplyDelete
  20. Countess Báthory: My thoughts exactly. ;) Ihan sysimustaksi tuskin maalaan mutta tummaksi kuitenkin, vitivalkoinenkin olisi upea jos seiniltä vaan löytyisi tummaa tapettia. Tai raidallista, nam!

    Esmi: Voi kiitos paljon! Nyt tuli kyllä yllättävän paljon ihania löytöjä vastaan. :)

    Chastel: Kiitos, ja kannattaa varmaan laittaa joku huuto.netin vahti päälle? Noita platoja ilmestyy varmasti aina välillä myyntiin, mutta on takuulla helpompaa jos ei tarvitse jatkuvasti itse kytätä sivustoa.

    Lusitarius: Voi kuule, löytyi sieltä vaikka mitä muutakin ihanaa mut en vaan muistanut/jaksanut kuvata kaikkea ylimääräistä pikkurojua mikä tarttui mukaan. Vuosikausia kehitetty kirppissilmä toimii kieltämättä aika tehokkaasti, kunhan vaan jaksaa vähän penkoa. :> Ja kiitos paljon!

    Suona: Kiitos! :) Pihakirppikset on ihania, olisipa niitä vain täälläkin enemmän.

    Prinzessin Sparkle: Thank you, I loved it too!

    Laura: Hahhaa, voi ei! En kyllä ihmettele ollenkaan, tunnen Iisalmen nimittäin vähän turhankin hyvin ja siellä riittää urpoja moneen lähtöön. :D

    Kala: Lyriikoista sarjiksen luominen on kieltämättä ihana idea, ja parasta on nähdä miten täysin erilaisilla tavoilla ihmiset tulkitsee kappaleita. Pari sarjista on juuri sitä mitä itsekin ajatteli ja moni taas aivan ääripäästä, kiehtovaa luettavaa.

    Leena: Kiitoksia! Usein kirppisten hinnat on todellakin täysin käsittämättömiä, mutta onneksi edes välillä käy tuuri. Täälläpäin on muuten mun mielestä ihan mukavia mummoja, monesti olen saanut kehuja asusta tai muuten vain iloista rupattelua. :> Toki löytyy niitäkin yksilöitä jotka mulkoilee kuin pirua, mutta tuntuu vaan että etelässä se röyhkeys tiivistyy. Tai sitten oon osunut mummojen pahojen päivien tielle todella huonoon aikaan..

    Anonyymi: Vau, enpä osaa nyt muuta sanoa kuin kiitos! ♥

    Anonyymi: Minäkin kunnioitan tietysti ikäihmisiä, mutta vielä vahvemmin ajattelen että kunnioitus on kaksisuuntainen tie. Jos joku vielä tuossa iässä kehtaa etuilla tai haukkua nuorempia niin huhhuh, saa vaan toivoa ettei itse ole mummona yhtä pahansuopa. :D

    Lipaston ajattelin hioa, pohjustaa ja petsata/maalata tummaksi. Vetimenkin saatan vaihtaa mutta pitää katsella mitä tuosta tulee!

    ReplyDelete
  21. Chrissie: Kiitos, minustakin. :)

    Bubble: Kyllä se kovasti yritti, mutta ärähdin vaan että hei, mä oon köyhä opiskelija ja oon etsinyt tällaista kauan, grrrr! Ja se toimi. :D

    Ravenwaves: Se on! On vaan niin painava opus että ehdin jo repäistä tuota kantta irti liimauksesta, hups.
    Feline: Kiitos sekä kehuista että tunnustuksesta, ihana kuulla tuollaista! ^^

    Mearra: Tykkään todella paljon, nyt vaan pelottaa että pankkitili humpsahtaa tyhjiin jos kävelen sarjisliikkeen ohi.. Ja juu, kuva on Valtterilta. Minäkin pengon niitä kuvalaatikoita aina, kiehtoo se menneisyys ja tuntemattomien ihmisten henkilökohtaiset kuvat. En ole vielä törmännyt niihin kuolonkuviin (kun eikös ennen otettu vainajista potretteja?) mutta olisi aika karmivan hienoa bongata sellainen :o

    Nefernefernefer: Hmm, onko ne kovakantiset versiot sellaisia mihin nämä osat on koottu isoksi niteeksi? Muuten kyllä houkuttelisi, mutta pienemmät opukset on helpompi napata matkalle mukaan. Mullakin on kova sisustuskuume mutta ei ole valtuuksia tehdä remonttia, eikä näin pienessä kämpässä voi kovinkaan isoja muutoksia tehdä, varsinkin kun pitää ottaa käytännöllisyys ja budjetti huomioon. :/ Onnea muuten muuttoon!

    Miia: Kiitos! Kyllä se tukka vielä kasvaa, mullakin oli muutama vuosi sitten rastojen jäljiltä lyhyehköt hiukset ja nyt on jo näin pitkät vaikka olen leikannut ainakin 30cm pois. Kyllä ne hiukset sieltä kasvaa jos pitkää mielit, ja pidennyksillähän voi aina avittaa luontoa. :)

    Ulrika: Kiitos paljon! Välillä tulee sellaisia hetkiä että ahdistaa kun ei ole mitään sopivia kenkiä asuun, ei vaikka kaappi on pullollaan täynnä herkkukenkiä. Sorrun vaan aina huimiin korkoihin mieluummin kuin käytännöllisyyteen. :D

    Jendina: Tuo hame on aika vanhaa Lipin mallistoa (Bound & Gagged), mut kannattaa katsoa nettihuutokaupat jos vaikka löytyisi! Mukaviakin mummoja toki löytyy mutta osa ajattelee varmaan että ikä tuo mukanaan jotain etuajo-oikeuksia, ei voi käsittää.

    ReplyDelete
  22. Kenkäostoksista ja järjestä ei voi puhua edes samana päivänä! :) Ihanat nuo kiilakorot ja ihania koruja olet myös löytänyt!

    ReplyDelete
  23. Kreivitär Mortianna: Kiitos! Kengäthän on kuin huumetta, ei niiden kanssa aina tarvitsekaan olla järjen kanssa mitään tekemistä. ;)

    ReplyDelete
  24. Meinasinkin kerran toivoa sinulta sisustuspostausta! :)

    ReplyDelete
  25. Ano, olen jo kauan, kauan sitten tehnyt tänne pienen sisustuspostauksen, löytynee tuon "home"-tagin takaa. Mut taitaa olla korkea aika tehdä jo uusi. :)

    ReplyDelete
  26. Eli mun silmäni eivät olleet aivan väärässä kun bongasin sut Valtterin hulinasta :D Olen stalkkaillut tätä ihanaa blogia jo jonkin aikaa löydettyäni tänne muistaakseni jollain googlehaulla ja olipa ensin vähän miettimistä miksi tummanpuhuva tyttö kirppiksellä näytti _niin_ tutulta jostain. Kivoja löytöjä kaikenkaikkiaan, onneksi (ei tosin kukkaroni onneksi) meikäläisellä ei ole kuin vartin bussimatka Valtteriin.

    ReplyDelete
  27. Eveleen: Se on kyllä aika piinaavaa kun joku on hirveän tutun näköinen eikä millään saa mieleen missä on nähnyt, mut kiva kun tunnistit! :) Ottaisin paljon mieluummin sen vartin bussimatkan kuin viiden tunnin junamatkan, huoh.

    ReplyDelete
  28. Gorgeous outfit, as always :) I love your necklace!

    Swan

    ReplyDelete
  29. Wow I really love that necklace, I want one! x

    ReplyDelete
  30. Swan, thank you! :)

    Vague: I love it too, you can find yours here: http://english.cybershop.fi/product/6770/heart-lock--necklace

    I'm not 100% sure if they ship internationally, but that necklace is definitely worth asking! :)

    ReplyDelete