10 September 2011

Circus Apocalypse

Pukeutumiseni tuntuu rakentuvan mielialojen lisäksi usein myös sen kautta, mikä asia sattuu mielikuvitusta sillä hetkellä eniten ruokkimaan. Vanhoja kauhuromanttisia opuksia lukiessa päälle eksyy useimmiten viktoriaanisia vivahteita ja mustaa pitsiä, kun taas scifileffojen futuristisiin valtiokuvauksiin uppoutuessa päälle eksyy helposti synkän linjakkaammat ja militanttiset vaatteet. Inspiraatiot voivat kulkea kausittain tai jopa päivän hetkissä, mielenkiintoja on niin monia että niillä leikkiminen on mielestäni yksi pukeutumisen parhaita puolia!


Lähipäivinä mielessä on niin kirjojen, musiikin kuin elokuvankin kautta ollut kabaree sekä vanhojen aikojen sirkus, joka on vahvasta koulrofobiastani huolimatta aina lähellä sydäntä. Keskiviikkona kävin katsomassa Taidemuseolla burleskiesitystä- ja taidenäyttelyä ja osallistuin myös burleskityöpajaan, jossa ihanan Bettie Blackheartin opastuksella pulahdimme taidelajin historiaan ja alkeisiin. Sheikkaaminen ja höyhenviuhkojen leyhyttely sai leveän hymyn huulille, tuntui älyttömän hauskalta purra pieni oppipalanen alasta. Burleskia soisi rantautuvan enemmänkin tänne itärajan tuntumaan, odottelen jo innolla seuraavaa tänne saapuvaa esitystä!


Eilen aamulla aloin lukemaan Mimin suosittelujen pohjalta Sirkusyöt-romaania, sidoin pilkkukorsetin narut tiukalle, kiinnitin verkkosukat klipseihin kiinni ja katsoin pitkästä aikaa yhden aihetta sivuavista lempileffoistani. Suomen parhaan leffakriitikon sanoin Freaks "iskee kuin miljoona volttia ja loppuratkaisu kuin kaksi miljoonaa", ja allekirjoitan lauseen hymysuin. Kannattaa katsoa mikäli mahdollisuus ilmaantuu, filmi hetkauttaa takuulla edes johonkin suuntaan! Vähintäänkin järkyttää, toivottavammin ihastuttaa.

corset ~ Corsets UK / trench coat ~ Asos / stockings ~ Pamela Mann / skirt, shoes & necklace ~ flea-market /
bag ~ vintage / bows ~ from grocery store :D

Illalla trapetsitaiteilin koroilla kohti ravintolaillallista rakkaan kanssa, asusta jäi korsetti suosiolla pois koska metallihäkki ja pullollaan oleva vatsa on harvemmin mikään kovin nerokas yhdistelmä. Leijonankitamaisten koulutöiden kesyttämisen jätin suosiolla myöhempään, viikonloppuna on niin paljon menoa ettei aikaa viitsi uhrata moisille. Jännittävää viikonloppua itse kullekin! I went to see a burlesque show at the art museum on Wednesday, and after the show the wonderful Bettie Blackheart held a burlesque workshop. It was so much fun to shimmy shake the hips and the feather fans, I'm anxiously waiting for the next show to arrive in this town! Right now I'm very much into vaudeville and old time circus (well I'm always, although I'm deeply coulrophobic) and yesterday's outfit was spiced up with those things. Synchronizing outfits for the theme that inpires you the most at the moment is one of the best things in dressing up, and it's something that I do naturally
      Yesterday morning I scanned the pages of a book called Nights at the Circus, tightened the laces of my polka dot corset, put on a pair of fishnet stockings and watched one of my favorite old films. Freaks is a huge bomb of a movie, I really recommend it. It'll be a shock or a delight, but it certainly doesn't leave you cold! 
     On the evening we went to a restaurant with my love, and I played a funambulist with those heels at the slippery streets. I'm going to tame the lions of schoolwork later, since there's so many lovely things to do this weekend. Hope you all have an exciting weekend too! 

17 comments:

 1. Olet hurmaavan kaunis ja tyylikäs! Mistä olet hankkinut Freaks dvdn? Haluaisin itsekin kotiuttaa tuon loistavan leffan.

  ReplyDelete
 2. Oletpas taas vallan ihastuttavan näköinen, ihan tässä muuttuu kateudesta vihreäksi :)Ihana takki, kelpaisi kyllä itsellenikin. Mistähän moinen lie hankittu? Freaks leffanen lähti samantien hankintaan :)

  ReplyDelete
 3. Eniten Freaks-leffassa hätkähdyttää se, että leffahan oli vuosikymmeniä ilmestymisensä jälkeen kielletty, koska leffassahan on oikeita vammaisia ja esityskielto kertoo karua kieltään siitä, mikä ennen vanhaan oli "kauhua".

  Mutta leffa on hyvä, pitää katsoa se taas pian uudelleen. Ja kiitos kirjavinkistä, pitääkin lukea tuo Sirkusyöt...

  ReplyDelete
 4. Anonyymi: Voi kiitos paljon kehuista! Freaksin tilasin parisen vuotta sitten muistaakseni joko CDON.comista tai Play.comista, löytyy varmasti vieläkin jommasta kummasta. :)

  Tanja Talvikettu: No älä suotta muutu, mutta kiitos paljon kuitenkin ihanista sanoista! Takki löytyi piiitkän sopivan trenssin metsästyksen jälkeen Asokselta. Parempia yksityiskohtia näkyy täällä: http://mothmouth-throughthelookingglass.blogspot.com/2011/03/black-trench.html

  Toivottavasti pidät Freaksista! :>

  Niwina: Ihan totta, tuohon aikaan monituiset asiat joutui nopeasti kielletylle listalle jos vähän poikkesivat normista. Nykyajankin ihmiset usein sivuuttaa epänormaalina pidetyt asiat mieluusti ja tuuduttautuvat omaan illuusioonsa täydellisestä elämästä. Ihan hullun pelottavaa ettei erilaisuutta aina vieläkään hyväksytä, mutta onhan nuo Freaksin hahmot kieltämättä aika hätkähdyttäviä, joskin mielestäni myös omalla tavallaan suloisia. Sirkusyöt on vielä mulla kesken, mutta hyvältä vaikuttaa!

  ReplyDelete
 5. Uusi lukija ilmoittautuu :) Olet kyllä todella nätti :) Ja ihania juttuja blogi pullollaan ♥

  ReplyDelete
 6. Wow. Burlesque show and workshop it really sounds exciting. I’m going to take part in burlesque workshops next week. I’m sure it will be fun!

  ReplyDelete
 7. Mitä huulipunaa sää käytät? Kuvissa ainakin näyttää hyvän väriseltä.

  ReplyDelete
 8. oot ihan simply perfection <3 Tuttu tunne tuo että vaikuttuu jostakin asiasta aina välillä ja huomaa sen teemat toistuvan monessa asiassa arkipäivässä :)

  ReplyDelete
 9. Mulla on trauma siitä, etten pienenä ikinä päässyt sirkukseen ;_; Ehkä siksi olenkin romantisoinut sirkusta ja sirkustyyliä ja kaikkea siihen liittyvää. Toisille tulee sirkuksista mieleen tylsät nykysirkukset, itse mietin aina vanhoja mustavalkokuvia epämuodostuneista "sideshow-friikeistä" ja miekannielijöistä ja rasvaisesta, ahneesta viiksiään pyörittelevästä tirehtööristä :D

  Munkin piti tulla sanomaan tuosta Freaks-leffasta että miten suuren kohun se aikoinaan aiheutti, kun ihmiset eivät olleetkaan "valmiita" näkemään OIKEITA friikkejä, jotka ehkä olisivat pistäneet ajattelemaan, vaan halusivat mässyttää itseensä kauhupläjäyksiä, jossa erikoistehosteet olivat selviä nukkeja tai maskeerauksia, joita katsellessa saattoi heittää aivot nurkkaan :I Mutta ylempänä olikin joku kerennyt mua ennen, damn :)

  Olet nättinä, kuten aina. :) Ihana tuo peili, se on niin leveä ja hyvin valaistu <3 Mun peili on hämärässä eteisessä, niin että siinä katson aina "mm, ihan hyvältä näytän", ja sitten päivänvaloon astuessani olenkin ihan kalvakan suohirviön näköinen, nukkaa vaatteissa ja paskaa naamassa :( No ei nyt ihan :D

  ReplyDelete
 10. Freaks on ihan superhyvä! :D Me ostettiin se joskus kesällä, ja se oli kyllä vähän kuumottelevakin joissain kohdissa. Sirkusestetiikka kolahtaa itsellenikin, vaikka en ikinä voisikaan tukea mitään eläinsirkuksia. Mut ihastuttavana olet ollut liikkeellä! :)

  Voi vitsi, oon vähän kateellinen tuosta burleskityöpajasta! Olisin niin halunnut sinne mutta nyt on pakko säästää kaikkeen välttämättömään. No, ehkä vielä joskus! :)

  ReplyDelete
 11. Miranda, tervetuloa lukemaan :) Ja kiitos hirveän paljon piristävistä kehuista, ihana kuulla että tykkäät blogista!

  Lady In Black: It was only a one-act show inside the art museum, but I heard that there's more shows to come, yay! I love watching burlesque, it's always so much fun. Have a great time at the workshops!

  LauraL: Noissa kuvissa on Lumene Natural Coden huulipunaa, sävy Vintage Red. Puna itsessään ei ole kirkkain mahdollinen punainen vaan hieman tummempi sävy. Rajaan ja pohjustan huulet kuitenkin aina todella kirkkaalla punakynällä joka muuttaa tuota punan sävyä hiukan kirkkaampaan.

  IndianaRex: No höps, täydellistä ei olekaan. :) Mutta kiitos paljon! ♥ Inspiraatiot tuntuu kyllä usein kerääntyvän pakoittain samoihin päiviin, tai ehkä kyse on pikemminkin siitä että tietystä asiasta inspiroiduttuaan siihen tahtoo hukuttautua hakemalla alitajuisesti ympärilleen niitä teemanmukaisia asioita.

  Linnea-maria: Thank you, it's one of my favorites!

  Mearra: Voi ei, mulla on taas trauma sirkuspelleistä ja niistä häkkiin suljetuista eläimistä. :( Muutoin sirkusestetiikka on vertaansa vailla. Juurikin nuo mustavalkeiden valokuvien parrakkaat ja tatuoidut naiset ja muut eriskummallisuudet on munkin mielestä ihan parhaimpia, nykysirkus on niiden rinnalla ihan blaaaah. Ja tietysti se ahne tirehtööri pitää aina olla takapiruna!

  Ja kiitos paljon kehaisuista! Peili tuli kämpän mukana ja peittää ison osan meidän eteiskäytävän seinästä, en luopuisi siitä millään kun sen heijastus luo tänne kaksioon illuusion suuremmasta tilavuudesta. Mun mielestä päivänvaloakin pahempi on muuten kauppojen halogeenilamput, puhdasta kauhua mikäli niiden alla sattuu peilin ohi kävelemään. :D

  Nefernefernefer: Joo eläinsirkukset kohottaa raivohikeä otsalle, kuten myös eläintarhat ja muut eläinten sortoon liittyvät viihdealat. Sanoinkuvaamattoman karmeaa nähdä jotain kissaeläimiä pienissä häkeissä, huh. :/

  Burleskityöpajassa oli sen verran hauskaa että jatkokurssiakin voisi harkita, mikäli sellainen tänne ilmaantuu. Etköhän pääse vielä osallistumaan, kyllä noita tilaisuuksia tulee! :)

  ReplyDelete
 12. i love your trench coat and have always fancied one. is it warm enough to wear in the winter though? i love their cuts and style but don't want to waste my money on a winter coat if it's not really very well suited for winter. (:

  ReplyDelete
 13. Micaela: Trench coats are usually designed for spring and autumn use, but I guess it depends a lot on where you live. The winters here in Finland are painfully cold, so unfortunately I can only dream of wearing a light trench coat when there's over -30°C outside. But I do have a woollen coat that looks a bit same, and it's very warm! :)

  ReplyDelete
 14. love your blog! You look amazing

  ReplyDelete
 15. i love your outfits ^^ you're pretty <3

  ReplyDelete