17 December 2011

And the rest is rust and stardust


Lähiaikojen löydöt sointuvat kumman hyvin yhteen, joten tungen ne nyt samaan syssyyn tähän postaukseen. Kermanhehkuisen satiinin ja herkän pitsin koristama korsetti löytyi Back Streetin vanhan liikkeen poistomyynneistä, olin nopeasti myyty vaikkei hempeä värivalinta ollutkaan ihan ominaisin. Korsetti kuiskaili tyylillään menneistä ajoista ja unohtuneista salaisuuksista ja olin miltei varma että tämä yksilö tuoksuisi pölyiseltä parfyymilta ja ullakon tomulta kun mallailin sitä ylleni, mutta se oli ehkä vähän liikaa odotettu uuden tuotannon korsetilta.


Jotain korsettia vanhempaa löytyy uuden ompeluksen, kuvissa vilahtavan pitsiboleron, aineksista. Pitsit on ratkottu irti äitini 80-luvun karmivan Hammer-henkisistä (ei ikävä kyllä kauhuelokuvien tuotantoyhtiön, vaan MC:n) pitsihousuista. On ylivoimaisesti parhainta jos vaatteilla on erilaisia tarinoita ja mielikuvia takanaan, jaksan varmaan ikuisesti pulputtaa tästä asiasta mutta se on hyvin tärkeä seikka ainakin omaa vaatekaappia koskien. Pukeutuminen on yleensä tunnetila ja vaatteiden luomat mielikuvat ja historia näyttelevät siinä isoa osaa.Korsetin kaveriksi valikoitui alelaarin kätköistä kummitteleva riipus. Entisaikaan oli kuulemani mukaan (the Others-elokuva, mikä luotettava lähde! :> ) tapana ottaa vainajista muotokuvia, ja tuo tuli mieleeni tämän hieman karmivan pikkutytön kohdalla.

Nyt alkaa oikeasti olla jo järjetön kiire ihanien derbytyttöjen pikkujoulukekkereihin. Pientä kuvasaldoa saattaa ilmaantua jos olen huomenna edes jonkinlaisissa sielun ja ruumiin voimissa, odotan vähän kauhulla millainen prosenttilukema kilahtaa päähän. Seikkailullista lauantai-iltaa kaikille! 

corset ~ Drakula Clothing (from Back Street) / pendant ~ Back Street
laceshrug ~self-made / skirt Lip Service / stockings H&MMy latest finds go pretty well together, so I stuffed them all in the same outfit. I've told you several times that I love clothing that have memories or stories to tell, and this corset whispered about forgotten secrets and times gone-by. I was sure it would have a scent of old attics and musty perfume, but I guess that's too much to ask from a brand new corset. I love the delicate lace and powdery fabric though, and to my great joy it was in a huge discount.
       The lace shrug, my latest crafting result, contains something much older. The lace is ripped from my mother's 80's pants that reminded me of Hammer (sadly not the horror film production company, but the infamous MC). It's quirky in a good way to see it used in something completely different! :) 
      I bought the spooky ghost girl pendant along with the corset, and as a very reliable source (the Others-movie) tells me, it was a custom in the old days to photograph the dead, and that's what struck me on this piece of jewelry. But now I must really hurry to our roller derby-team's Christmas party, I wish an adventurous Saturday to all of you! 

19 comments:

 1. Muotokuvamaalauksen aikanahan perhepotretteihin ikuistettiin myös vainajat, usein selin katsojaan tai katse käännettynä pois. Näin kuolleet olivat yhä osa sukua ja perhettä.

  Oi että, olisipa mullakin pikkujoulut tai jotain muuta menoa tänään. No, ainahan sitä voisi vaikka askarrella joulukortit.

  Oikein hauskaa juhlintaa sinne, ei muutakun ilo irti tyttöjen illasta! :)

  ReplyDelete
 2. Todella kaunis tuo korsetti, ja korukin. :)

  ReplyDelete
 3. Lisäyksenä Elisan kommenttiin: kuolleet otettiin mukaan myös valokuviin ja ne joilla ei ollut varaa maalauttaa potrettia, valokuvaus oli edullisempi ja nopeampi tapa ikuistaa kuollut sukulainen. Kuvat ovat aika creepyä (vaikkakain oudosti kiehtovaa) katsottavaa ja tuntuu todella vieraalta, kuinka kuolleet on todellakin aseteltu esim. tuolille istumaan tai otettu sukulaisten keskelle kuvaa varten. Kuolleiden hiuksista oli myös tapana tehdä koruja.

  Esimerkkejä löytyy esim. täältä http://cogitz.com/2009/08/28/memento-mori-victorian-death-photos/

  ReplyDelete
 4. http://www.flickr.com/photos/tags/postmortemphotography/
  Näitä on tullut selailtua vaikka kuinka monta kertaa...kannattaa vilkasta! Osa on todella creepyjä :S

  ReplyDelete
 5. Taisi edellinen post-mortem kommenttini tulla nimettömänä (?)

  ReplyDelete
 6. Vau, mikä asukokonaisuus! Sinussa sitten on tyyliä. Minäkään en ole hempeiden värien ylin ystävä, mutta tuossa korsetissa on kyllä sitä jotain.

  ReplyDelete
 7. So lovely corset! It is gorgeous matched with black lace!

  ReplyDelete
 8. some of your greatest finds.. again!!
  love the corset and the hole outfit is just so amazing!!!!!!

  ReplyDelete
 9. Voi voi oot kyllä niin kaunis että voisin tuijotella kuviasi iäisyyden. Kiitos tästä ihanasta blogista! <3

  ReplyDelete
 10. Whou, Hey sexy ! Todella upean näköinen olet, jälleen kerran :-)

  ReplyDelete
 11. Oijoi miten ihania kuvia taas kerran <3 Ja The Others kuuluu ehdottomasti omiin leffasuosikkeihini!

  ReplyDelete
 12. Stumbled upon your blog via a photo I saw on Tumblr. I'm in love with your Wardrobe & your Photography. <3

  ReplyDelete
 13. Your blog is fantastic! I'm in love with that gold corset, and the combination with black lace is perfect! And you're so beautiful!
  I'm definitely following you now!:D
  Hugs and kisses
  http://angeliquedama.blogspot.com/

  ReplyDelete
 14. I follow your blog for a while now, but never left a comment.
  I just want to say that I love your blog! You always look very glamourous and beautiful!
  And I really love this look =)

  ReplyDelete
 15. Anteeksi kaikille kun vastailussa on kestänyt, on ollut niin kiireistä että blogi on unohtunut! / I'm sorry that it has taken so long to answer your comments, I've been extreeemely busy!


  Elisa: Oli kyllä ihan mahtava ja raisu ilta, kuvasaldo jäi vähän kyseenalaiseksi niin päätin jättää ne julkaisematta täällä. :D

  Coraline: Kiitos kovasti :)

  Cherise: Mua kiehtoo hirveästi tuo entisaikojen suhtautuminen kuolemaan, nykyään siitä on tehty niin valtava tabu vaikka kuolemahan on maailman luonnollisin asia. Kuolleiden hiuksia nyppäistään muuten nykyäänkin muistoksi ja varmasti itsekin ottaisin pari kiehkuraa talteen mikäli rakas läheinen menehtyisi. Perhepotrettia en nyt sentään ottaisi, mutta noita vanhoja kuvia on älyttömän kiehtovaa katsella. Kiitos siis hirveästi tuosta linkistä, mielettömiä kuvia vaikkakin nuo vauvat karmivat selkäpiitä, todella surullisia kuvia.

  MustaHukka: Ihan mielettömiä kuvia hivenen kammottavalla tavalla, iso kiitos linkistä!

  Belsissa: Voi hitsi, kiitos paljon! En itsekään mikään hempeiden värien ylin ystävä ole mutta jotkut puuterisen vaaleat sävyt käy ihan hyvin kun ne parittaa mustan kanssa. :)

  Linnea-maria: Thank you, I think so too!

  Mortisia: Wow, thanks so much sweetie!

  Anonyymi: Iik, punastuttaa ihan tuollaiset kommentit! Mutta kiitos siis kovasti, ihana kuulla että tykkäät blogista :)

  Oona: Vau, kiitos ihan hirveästi!

  IndianaRex: Kiitoksia, aika epätoivoiselta tuntuu tämä pimeässä kuvaaminen mutta kivaa kuulla jos onnistui. :D The Others on kyllä mainion tunnelmallinen elokuva!

  Sophie: Oh thank you so much, I'm so happy to hear that!

  AngeliqueDama: Wow, thank you so much! Hugs right back at you :)

  Eilien: Thank you sweetie :>

  The Glory of Nothing: Thank you, I'm happy and also very honoured to hear something like that! It's always so wonderful to hear that someone likes this blog, it makes all the effort worth something.

  And btw, I immidiately recognized your username to be one of the lines from DIJ's songs, or at least I think so..? Fall Apart is one of my favorite songs from them ♥

  "And if I fall from Dreams
  All my Prayers are Silenced
  To Love is to Lose
  And to Lose is to Die.."

  ReplyDelete
 16. You're welcome =)
  And you are ringt. I read on blog blog about Death in June, so I checked them out and I really like their music, especially Fall Apart, I think the lyrics are so beautiful!
  So now I call my new Tumblr-thingie the Glory of Nothing =)

  ReplyDelete
 17. The Glory of Nothing: I'm glad you found the band :)

  Anon: Gee, thanks..

  ReplyDelete