22 February 2012

Helsinki Burlesque Festival ´12!

 The bold and the beautiful team, haha 

Helsinki Burlesque Festival veti taas puoleensa monen lajin yöperhosia, minäkin liihottelin ystävättären kanssa paikalle lauantain näytösten perään huokailemaan. Kuvanlaatu on hyperhuonoa raemössöä, pahoitteluni, mutta sen siitä saa kun lähtee pokkarin kanssa leikkimään. Aina ei jaksa mammuttijärkkäriä raahata käsipuolessaan kun mielessä on kuvakulmien etsimisen sijaan hauskanpito. Ja sitä riitti tänäkin vuonna!

Pukuloisto ja glitterpölähdykset hohtivat kilpaa niin yleisön kuin esiintyjienkin puolella, ihanaa osallistua pippaloihin joissa porukka oikeasti panostaa laittautumiseen. Upeista esityksistä jäi erityisesti mieleen Cleo Viperin luomava perhosnumero, aina yhtä ihana the Itty Bitty Tease Cabaret, Satan's Angel sekä Christopher Wonderin hulvaton taikurishow. Ja tietysti Hedoluxen Tin Man-show Scotty the Blue Bunnyn kera, festareiden teemana oli Over The Rainbow ja Hedoluxen esityksen "If I only had a heart cock"-veisu kruunasi kaiken.


Omasta asusta ei löytynyt sateenkaaren sävyjä tai Ozin ihmemaata, ennen iltaa oli hento pukukriisi ja vedin ylle mitä mieleen tuli. Olisin käynyt ihan hyvin zombista tai Mahtavasta Nilkuttajanaisesta sillä toisen polven nivelet revähtivät roller derbyssä pari päivää ennen festareita. Illan tärkeimpinä asusteina toimi siis polvituki ja kylmägeeli, voi sitä glamourin määrää kun verkkosukkisten alta pilkistää beige sidos. Ja kävelin silti itsepäisesti korkkareilla, hitunen turhamaisuutta havaittavissa? :D Scottykin käveli yhdessä vaiheessa vastaan ja vihjaisi "Honey, you really need to learn to walk in those shoes." Jatkoin vain nilkutusta hihitellen. Loppuajasta päkiät lauloivat hoosiannaa sillä istumapaikoille päästiin vain todella harvakseltaan, mutta muutoin illasta jäi väsähtäneen kupliva fiilis, kuten kuuluukin. Ensi vuonna taas uudestaan!

PS: Terkkuja teille ihanille lukijoille jotka tulitte juttelemaan!  Teitä on mukavaa tavata vaikka hämmennynkin vähän aluksi, tuppaa aina välillä unohtumaan että joku oikeasti lukee tätä blogia. Tulkaa vastaisuudessakin jututtamaan, lupaan etten pure! Ainakaan kovin pahasti. ;)

dress ~ Pearl Lowe /  bag ~ Minna Parikka / shoes ~ 2nd hand Topshop 
earrings ~ made by me / mask ~ H&M / stockings random


Helsinki Burlesque Festival drew many different glittery moths into it's flame. Photo quality is suuupercrappy, but there's only so much one can do with old pocket cameras. I'm not so keen of dragging my huge, good camera along when the focus is on having fun. And oh boy, we had fun!

We got tickets for Satuday's festivities with my friend for being pick-up girls a couple of months back.  My outfit wasn't that special since I hadn't really planned on anything, but I could've definitely gone as a zombie or "the Magnificent Limping Lady". I snapped my knee in roller derby a couple of days before the show, so knee support and cooling gel were my most important accessories, how glamorous is that! And I still persisted walking in high heels, ever heard of this thing called vanity? :D 
    But the shows were great although we missed some parts due to the lack of seats. I especially loved Cleo Viper's mesmerizing butterfly performance, the Itty Bitty Tease Cabaret, Satan's Angel and Christopher Wonder's wonderful magician show. And Hedoluxe's Tin Man act of course (with Scotty the Blue Bunny), since the theme was Over the Rainbow. The song "If I only had a heart cock" keeps still ringing in my head.. All in all it was a fun night, hope I'll make it to next year's festivities as well!

15 comments:

  1. taas tuo ihana mekko ! olen niin kade.
    mun mielestä burleski on vaan jotain niin aitoa. siellä ei ole pelkästään langanlaihoja, vaan naiset saavat todellakin esitellä kurvejaan !
    huippupostaus (:

    ReplyDelete
  2. Upeana olit nilkutuksesta huolimatta! Kurjaa, kun teloo itsensä juuri ennen odottamaansa tapahtumaa, varsinkin jos haluaisi panostaa pukeutumiseenkin. Mulla itsellä meni jalka viime Lumouksen aikana, ja oli kyllä niin ärsyttävää kun ei sitten voinutkaan käyttää korkokenkiä. :D

    HBF:ia on tullut kyllä monena vuotena katseltua sillä silmällä, mutta en vain ole saanut ikinä osallistuttua. Ehkä sitten ensi vuonna, tapahtuman tunnelma vaikuttaa ihanalta! :)

    ReplyDelete
  3. Mie taisin bongata siut Joensuussa heiluessani kaupungilla nallepuvussa penkkareitten jälkeen, mutta en uskaltanut tulla moikkaamaan kun mietin että miten pelottavaa miusta ois jos joku nalle tulisi kadulla morjestamaan :D ps. oot ihan mielettömän upee taas!

    ReplyDelete
  4. Interestingly, I was in Helsinki last weekend too :D However, even if I would have known about the show somehow I wouldn't have been able to go XD But anyway. I'm sooo looking forward to living in Finland for 6 months, I hope I'll attend some great shows like that too some day! Looks really fabulous!

    Your outfit is as beautiful as always :)
    The dress is so pretty, and it looks fully translucent because of your amzingly pale skin! Very beautiful!

    Good luck with your knee, I hope it gets better soon!

    (By the way, when I was there there was like half a meter of snow in the city and even on the walkways XD How on earth are you able to walk with such shoes in such weather conditions? XD Just wondering...)

    ReplyDelete
  5. Niin kaunista ja mekkosi on unelma! Minua niin harmitti kun en päässyt tuonne festivaaleille, mutta onneks blogien kautta on saanut osviittaa miten ihanaa on ollut, ehkä sitten ensi kerralla! :)
    Heh, voisin vannoa että itsekin olisin tyytynyt nilkuttamaan, ei sitä olisi korkkareita voinut jättää pois :)

    ReplyDelete
  6. Ihanaa, kuvia lauantain esiintyjistä. Olin perjantaina ja esitykset olivat mitä ihanimmat (ihana pupu, etc :))
    Kunpa olisikin voinut olla molempina päivinä...huokaus...

    ReplyDelete
  7. Minä oon vasta löytänyt burleskin hienouden, ikäväkseni täällä Turussa on tapahtumia aika harvakseltaan. :( Mutta ensi kuun puolessa välissä pääsen taas liihottelemaan ihaniin burleskijuhliin, ai että.<3 Tekee hyvää itsetunnollekin, juuri viikonloppuna ikävä sukulaiseni töksäytti että "hui ku sä oot lihoonu!" ja katsoinkin äsken haltioissani tuota kuvaa IttyBittyjen esityksestä.<3
    Ehkä minunkaan ei tarvitse mahtua siihen pienempään muottiin. :')

    Ja pakko sanoa taas että oot ollut tosi kauniina<3

    ReplyDelete
  8. Oi mitä kuvia <3 Oman osallistumiseni esti surkea rahatilanne, mutta ehkä ensi vuonna sitten :)

    Kaverit kyllä kertoivat perjantain esityksistä sen verran hauskasti että kateeksi käy!

    ReplyDelete
  9. Oih,aivan ihana asu!Mä haluun ton mekon ja miksen tota laukkuakin;-)

    ReplyDelete
  10. Great post and photos! And I adore your dress!! Beautiful! x

    http://styleexcess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Emppu: Kiitos! Tuo on todellakin burleskin parhaita puolia, ihanaa katsottavaa ne esitykset joissa rehevämmätkin naiset sheikkaa kurvejaan ilolla. Siitä tulee katsojallekin tosi hyvä ja iloinen fiilis, jokaisen pitäisi kantaa itsensä samalla ylpeydellä. :)

    Nefernefernefer: Voi kiitos paljon! Ei mua nuo festarit niin hirveästi haitannu mutta nyt kiroan täällä tuon polven alimpaan helvettiin, tänä viikonloppuna on roller derby-bootcamp Helsingissä enkä sinnekään pääse osallistumaan. Buuuu! :( Vammat tulee aina ihan väärään aikaan.

    Voin kuvitella ettei Lumouksessa ole herkkua jos ei saa pitää korkkareita, mutta ainahan sitä pitää adaptoitua tilanteen mukaan. Lättäpohjaisissa oli varmasti mukavampaa katsoa bändejä kun päkiöihin ei koske niin pahasti? :) Ja HBF:ään kannattaa kyllä joskus matkata!

    Jutta: Hei minä muistan sinut!! :D Ainakin yksi nallepukuinen tuli kadulla vastaan. Ihan hyvä ettet sillä kertaa tullut moikkaamaan, olisin varmaan saanut sydärin jos jättinalle hyppää yhtäkkiä eteen. :'D Ja kaunis kiitos kehuista!

    VarisVarjo: Wow, what did you do in Helsinki, some exchange programme stuff or something else? I hope you have a great time living in Finland, you'll definitely see shows like this if you're staying in Helsinki!

    And thank you so much for the compliment, I'm glad you liked the outfit! It sure was snowing like hell, the sidewalks were filled with slush. So I put on my winter shoes and hid my high heels in a bag and traded them when we got to the festival. Quite simple, and my feet didn't get wet. :)

    Sara: Voi kiitos paljon! :> Kannattaa ehdottomasti joskus osallistua HBF:ään jos tilaisuus tulee, en usko että kadut!

    Pihla: Ensi vuonna varmasti voit. :) Perjantain esitykset olisi houkutelleet myös mutta jätin menemättä, ei ollut varaa eikä jaksamistakaan tällä kertaa.

    Hannah: Eikös! Ollaan taas edustettu hienosti, kamerasta löyty aika jännää kuvasatoa :D Tuutko muuten joku päivä hakemaan noita kuvia?

    Mea: Voi kiitos! <3 Turussa on tietääkseni kuitenkin aika hyvä tilanne moniin muihin kaupunkeihin verrattuna. Ja kun tapahtumia on harvakseltaan niin niitä odottaa vielä enemmän!

    Ja kamala miten törkeä sukulainen! :o Olisit sanonut että jaa, onpas sun älykkyysosamäärä taas romahtanut tai jotain muuta tilanteeseen sopivaa. Muotteja on monenlaisia, ei nykyisiä kauneusihanteita kannata noudattaa ollenkaan, kaikki on kauniita sellaisina kuin on. :) Ja Itty Bittyistä yksi on itse asiassa nyt raskaana, täällä hänen ihana bloginsa jos kiinnostaa: http://freelancersfashion.blogspot.com/

    IndianaRex: Kiitos, ei noita laadultaan voi kehua mutta kiva kun tykkäät! :) Mullakin rahatilanne tökki vastaan enkä ostanut perjantaille lippua, mutta kyllä näitä tilaisuuksia aina tulee. Toivottavasti pääset ensi vuonna mukaan!

    Siiri: Kiitos paljon :)

    Anna: Thank you, I'm glad that someone liked this post!

    ReplyDelete
  12. Sanat ei riitä kuvaamaan kuinka katkera ihminen voi olla alaikäisyytensä takia...
    Mutta, kauniilta näytät jälleen, joka tuskin on kenellekkään yllätys! <2

    ReplyDelete
  13. It looks like a great event :) You're very pretty :D Btw I have a friend, who lives in Helsinki ;)
    Greetings,
    Joanna

    ReplyDelete
  14. Anonyymi: Muistan kyllä miltä se tuntui, harmitti aina ihan älyttömästi kun kaikki kaverit ja sisarukset pääsi baariin tai keikoille. Mutta nopeasti ne vuodet vilahtaa ohi ja pääset katsomaan esityksiä, en usko että burleski on mihinkään katoamassa Suomesta. Ja kiitos hirveästi kehaisuista! <3

    Joanna: Oh thanks so much! Sometimes I wish I lived in Helsinki, but I live hundreds of miles north from there. :)

    ReplyDelete