6 March 2012

Despair and Deception, Love's ugly little twins


Voihan Etsy, tuo houkutusten sampo. Jokaisella selailulla löytyy jotain mitä on muka ihan_pakko_saada, ja välttelinkin paikkaa varsin mallikkaasti muutaman kuukauden ajan. Lopulta klikkasin kotiin kameoriipuksen karmivan suloisine luurankokaksosineen, kuriositeeteilla on aina erityinen paikka sydämessäni (ja sen päällä). Ja kyllä, tiedän että korulippaassa on jo ihan tarpeeksi kameoita ja kalloja mutta näitä tulee käytettyä eniten, ei siis valuneet rovot hukkaan! Varsinkin kun ostoksellaan pystyi tukemaan käsityöläisen uraa ketjuliikkeen raharattaiden öljyämisen sijaan.


Päivän asuun vilahti lisää luita ja cameo-muotoja, on kyllä taas niin raikkaan keväinen tyylinäyte että vähemmästäkin voi muotipoliiseja hirvittää. Pastellivärit, kevät ja minä vaan satutaan olemaan aika epäpyhä kolminaisuus. Jotkut asiat ei koskaan loksahda yhteen mutta tänä vuonna yritän tosissani nauttia kevään hyvistäkin puolista sen alakuloisuuden sijaan mikä yleensä valtaa mielen maaliskuussa. Tein plussapuolista ja ihanista tulevista tapahtumista jopa listankin, toivottavasti se vaan kasvaa vielä paria pykälää isommaksi. :D Mutta hyvä alku se silti on!

brooch ~ Etsy (made by Dahlia Deranged) / dress ~ Lip Service's Skeleton Key Dress
bag ~ Restyle / stockings ~ H&M / shoes ~ Bianco


Oh Etsy, you treacherous treasurehold. There's always something that you simply must have, even though you might already have something similar in your collection. But I couldn't resist these cute conjoined twins, there's always a special place reserved for cameos and curiosities in my heart! And it's always better to support a craftsman with your pennies instead of oiling the wheels of chain stores.
       Today's outfit contained same elements as the pendant, such a happy springlike outfit don't you think? What can I say, spring, pastels and I, we just don't mix. It's like an unholy trinity, but this year I'm really trying to enjoy spring and see it's good sides instead of all the melancholy. I already have a list of all the good things that tag along with spring! Hope the list grows bigger though, I won't get far with a couple of notes. :D But it's a good start!

40 comments:

  1. Ootko sinäkin niitä ihmisiä joita kevät ahdistaa? Minäkin! Perustetaan kerho. Varsinkin alkukevät on aina ihan sairaan kamalaa aikaa.

    Ihana tuo luurankokameo kyllä. <3 Itsekin aina tasaisin väliajoin havahdun siihen, että mulla on 12 välilehteä etsyä auki:D Saamari!

    Uuu! Olet alkanut käyttää vesileimaa! Tai ainakin nyt vasta huomasin ensimmäisen kerran :) En jaksa mennä tarkistamaan, onko edellisissä merkinnöissä. Jos edellisissä merkinnöissä on ollut, se on ollut juuri täydellisen hienovarainen. Sellainen että se on siellä, mutta ei pomppaa silmille. Se on tosi kaunis, virtaviivainen, symmetrinen.

    Onko tuo kaikki muuten sinun omaa tukkaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä olen! Olishan se ihanaa nauttia auringosta ja hankien sulamisesta mutta jostain syystä oma biologia vetää mielen mustaksi heti kun muut alkaa hehkuttaa keväästä. Ehkä se on se kun itsekin pitäisi uudistua luonnon tahtiin ja valmistua koulusta mutta kun ei vaan aina jaksa, ja siitä tulee vielä pahempi olo. Meitä kevätsmasistelijoita on aika paljonkin, perustetaan ihmeessä joku kerho tai vertaistukiryhmä. :D

      Ja juu, vesileima oli vähän pakko ottaa käyttöön. Olis pitänyt tehdä aikaisemminkin kuin vasta pari postausta sitten, olin vaan aika vastahakoinen asian suhteen mutta muutakaan vaihtoehtoa ei enää ollut kun tumblr kuhisee mun kuvia ilman mitään credittejä. Jospa ihmiset nyt varastelussaan hieman rauhoittuisi! Tosi kiva muuten kuulla ettei se ole liian häiritsevä, siihen vähän yritinkin tähdätä. :)

      Tukka on ihan omaa karvaa, tällä hetkellä väriäkin myöten. Löträsin sävyteshampoolla viimeksi marraskuussa niin nyt on luonnonväri taas valloillaan, saattaa olla että tummennan sitä vähän jos kevätaurinko jatkaa ahdistamistaan.

      Delete
  2. Etsy on kyllä kieltämättä aika paha paikka! Tähän asti ollut onni, ettei oo ollut varaa ostaa mitään, kun ei ole ollut töitä.. mutta sitten menin ja sain töitä joten voin vaan kuvitella kuinka paljon tulen klikkaamaan kotiin sieltä.. heh. Sinne meni se palkka sitten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei mullakaan ole töitä mutta jostain niitä ylimääräisiä kolikoita tuntuu opiskelijaltakin Etsyyn valuvan. :D Mutta mun mielestä on parempi käyttää palkkaansa vintageen ja käsityöläisten tukemiseen kuin ketjuliikkeisiin, eli Etsy on loistopaikka shoppailuun!

      Delete
  3. I'm so in love with ure bag <3 i love all ure special things...

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's really a pretty bag but sadly it's started to fall apart due to the crappy quality. :(

      Delete
  4. Etsy <3 Se on kyllä niin paha paikka :) Kaikkea kivaa on mullakin jo eksynyt favorites-kansioon ja odottelevat siellä vain ostoaan. (t. Entinen MustaHukka)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on vaan keljua jos ne on myyty sieltä favorites-kansiosta ennen kuin itse ehtii napata, monesti käy näin mutta eipä kaikkea tarvitsekaan ostaa. :) Isken silmäni usein niihin ~40-luvun iltapukuihin ja käsityönä tehtyihin aitoihin hopeakoruihin joihin ei ole varaa varmaan ikuna. Mutta ihanaa silmänruokaa ne tarjoaa!

      Delete
  5. Ah! I love both the twins and your bag, and you off course! Beautiful! <3

    ReplyDelete
  6. Minäkin olen (taas) Etsy-lakossa hiljalleen lähestyvän konkurssin takia. Tosin.. mitenhän se Coco Chanel aikoinaan sanoi. "Naisella ei voi koskaan olla liikaa koruja" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huonon rahatilanteen aikaan kannattaa todellakin pysyä kaukana Etsystä, menee muuten viimeiset tofurahat helyihin. :D Cocon puheissa on totuuden siemen, koruja on niin valtava ja vaihteleva määrä että tuskin niitä voi liikaa olla. Mullakin korurasiat pursuaa mutta silti jokaiselle korulle löytyy käyttöä!

      Delete
  7. Voisin samantien liittyä tähän kevät ahdistaa ryhmään :D Jostain syystä en vain voi sietää kevättä...myönnän kyllä, että on ihana vähentää vaatteita paksusta talvi vaatetuksesta mutta siihen se hyvien puolien luettelo keväästä jääkin. Toivottavasti syksy tulee nopeasti <3

    Kaunis asukokonaisuus <3 Näytät jälleen tyrmäävältä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin odotan syksyä jo innolla! Puolestani se voisi kestää vaikka vuoden ympäri. Loppukevät on kyllä kivaa aikaa kun tiet sulaa, mutta alkukevät ahdistaa vaan ihan tajuttoman paljon, valomäärä sokaisee ja loska ja melkein kaikki muukin ärsyttää. Mutta kyllä tämä tästä helpottaa, pitää vaan yrittää poimia päivistä niitä hyviä juttuja. :)

      Ja kiitos hirveän paljon kehuista!

      Delete
  8. Once again I'm just amazed by how long and beautiful your hair is! I really really hope mine will grow so long asw ell, last time I tried to grow it it simply stopped at a certain point =(

    About the pendant... I have to say, though I find the idea very creative and it certainly looks unique, I personally find the "topic" of conjoined twins rather.... sad. But it's definitely a very beautifully crafted and unique cameo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thank you! Hair length is a tricky thing, it stops at certain point with some people and with others the hair just goes on and on. I hope you succeed with your growing project!

      And yes, it is very sad. But I looove all victorian medical oddity stuff, so this is perfect for me! :> And it's a bit creepier than most skeleton cameo stuff, but at least it stands out.

      Delete
  9. Kun näin tämän: http://www.etsy.com/listing/91586818/skeleton-cameo-with-red-flower-in-her?utm_source=Pinterest&utm_medium=PageTools&utm_campaign=Share
    Tulit heti mieleeni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kyllä kaunis koru. :) Harmittaa vaan vähäsen kun tuota samaa korua myy nykyään lähes joka toinen Etsy-myyjä, noita pohjia kun saa tilattua valmiina.

      Delete
  10. Just love the siamese twins! *_*
    And you are just super beautiful!!
    What´s the color/brand of your lipstick? I´m so in love with...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooh, thank you so much! ^^ I used two lipstick shades by Make Up Store, Black Orchid as a base and a hint of Dawn on top of it.

      Delete
  11. Awwws, miten symppikset luurankokaksoset! :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onhan nuo vähän ressukkoja mutta hirmu suloisia kumminkin :>

      Delete
  12. IHANA kaulakoru!! :) Etsystä uskaltaa siis tilata? miten muuten maksusyystemiit?? Onko ne hankalia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Etsystä uskaltaa aivan varmasti tilata, maksukin onnistuu helposti ja turvallisesti PayPalin kautta. :)

      Delete
  13. Oh I LOVE that cameo! :O it look amazing, and so do you, dear =)

    ReplyDelete
  14. Oot jotenkin niin klassisen kaunis. Ja rakastan sun tyyliä niin ihanan naiselista, ja mustan puhuvaa :3 Onko sulla muuten ihan omat hiukset päässä?, ihanan pitkät<3! Ihana kaulakoru, tulee mieleen jotenkin(ja koko sinusta) andams family :DD Tiiätkö yhtään mistä löytyäis andams familyn DVD bokseja? ku ei meinaa millään löytyy ((::

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon! En kyllä ihan klassiseksi sanoisi itseäni millään mutta ihana kuulla jos jonkun mielestä niinkin! Omaa tukkaa on pää täynnä, ja on muuten hirmu suuri kohteliaisuus tulla verratuksi Addams Familyyn, ainakin mun mielestä. :) Omat boksit löytyi Prisman alelaarista ja Anttilasta, uskon että myös divareista voisi löytyä jokunen kappale. Onnea etsintään!

      Delete
  15. Voi kevät, siitepölyt (leppä), liika valo, ihkuttavat ihmiset ja uudistuksen kaipuu. :/ Haluaisin, että kevät alkaisi siinä 29.4.. Sitä ennen hanget hehkuisivat valkoisina, olisi tarpeeksi pimeää polttaa kynttilöitä ja kukaan ei mainitsisi "ah, kevät, nyt voi vain hehkua"-lausetta. Sitten 1.5 olisi kesä täydessä vauhdissa, ja syksy tuloillaan. In my dreams, mutta sitä ennen laitan verhot kiinni ja odotan kesää ilman välivaiheita. :D

    Yksi valon tuoma hyvä puoli taitaa muuten olla, että ainakin oma tukka ottaa kasvuspurtin tässä keväällä. Liittyy varmaan D-vitamiinin tuotantoon auringonvalosta tai jotain (vaikka en ulkona paljon oleilekaan). Sulla on muuten aika samanlainen tukka kuin mulla, mutta tämä piiska on värjätty. :) Pystytkö pitämään hiuksia auki muulloinkin kuin kuvanottohetkellä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, mulla on ollu sentään sen verran onnea matkassa etten ole pahasti siitepölyille allerginen, varmaan yhtä helvettiä! Sokaiseva valo, uudistumisen pakko ja se että iho ja hiukset reagoi vahvasti kevääseen ärsyttää sitten senkin edestä. :D Mutta kesä ja puistokelit tulee kohta, ja sen jälkeen onneksi syksy. Joka voisi kaikin mokomin kestää vaikka puoli vuotta.

      Ja jännä juttu tuo tukan kasvaminen, pitää tarkkailla pitäisiköhän se munkin kohdalla paikkansa. Ja tottakai pystyn pitämään tukkaa auki vaikka päivittäin, miksi en voisi? :)

      Delete
  16. What is it with you Finns and that spring melancholy?
    Things start to light up and you get the blues...a bit weird, innit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. YES, indeed it is! Most of us must be natural born goths or something. :D I have no idea why so many people hate spring, might be the pressure to grow and flourish with the surrounding nature that brings the melancholy in.

      Delete
  17. I love your style...you look soooo beautifull!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thank you so much sweetie! <3 You put a wide smile on my face ^^

      Delete
  18. eksyin sun blogiin, ja täytyy sanoa että upea tyyli sulla! :)

    ReplyDelete
  19. Oh hunny, you are too beautiful & thank you so much for creating this LOVELY blog about my necklace! Cheers gorgeous!

    ReplyDelete
  20. Hey Doll! Check your e-mail, we sent you something beautiful. Hope to hear from you soon. Take care gorgeous xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, that sounds so wonderful, thank you! <3 I didn't get your email, I guess it got lost in the internet, but I sent you one. :)

      Delete