2 March 2012

-"Sir, you are no gentleman!" -"And you Miss are no lady.."

Flea market finds!

Lähiaikoina kirppishaukan saaliiksi on joutunut erityisen herraskaisia asusteita, kuten yllänäkyvät brogue-popot ja minisilinteri. Ja paljon muutakin tilpehööriä industrial-levyistä lastenkirjoihin ja sisustuslöydöksiin (joista saatan tarinoida myöhemmin), mutta tässä vähän vaatetuspuolta!

Valkoisen paidan nappasin ystävän kirppiskasasta oikeastaan siksi, että nuo massiiviset puhvihihat toi huvittuneen virneen kasvoille.  Kuvista ei edes kunnolla välity miten massiiviset nuo puffut on luonnossa, voisin hyvin kuvitella tämän jonkun pottatukkaisen & polvihousuisen satuprinssin ylle. Raskaan päivän aikana on vain ihan hyvä jos peilikuva onnistuu aiheuttamaan huvitusta pääkopassa, ei pukeutumista kannata niin kuolemanvakavasti ottaa.

Yesterdays outfit: shirt ~ 2nd hand Zara (from a friend) / pvc corset ~ 2nd hand / suspenders ~ H&M / skirt ~ Hell Bunny

Maskuliiniseen vivahtavan asun ja second hand-löytöjen pohjalta aloin miettiä miten itse pukeutuisin jos olisin mies. Tyyli pysyisi toki samana, eikä epäilystäkään siitä että näyttäisin ihan toiselta veljeltäni. Naisena pidän pitsimekoista ja muista hörsylöistä mutta miesten tyylissä sydän vipattaa erityisesti puhtaiden linjojen ja jonkin sortin minimalismin puoleen. Olen heikkona univormuihin ja tyylikkäisiin pukuihin joten kaikki niihin viittaava olisi plussaa, kunhan mukana on pieni kauhuromanttinen vivahde.

Jos voisin valita yhden miehen miltä näyttäisin, niin valinta olisi mitä luultavammin Tim Burtonin Sleepy Hollown Ichabod Crane.  Burtonin hahmolta ja varsinkin Johnny Deppiltä näyttäminen ei olisi yhtään hassumpaa. ;) Mutta tässä pari osviittaa antavaa kollaasia!



Lately I've been drawn to gentlemannish (is that even a word? :D) accessories, both in outfits and in flea market finds. I've found a bunch of other cool things too but I'll show them later and concentrate on the clothing part for now.
       I picked the white shirt from my friend's flea market pile, mainly because those huge puff sleeves were so hilarious! They could belong to some prince with a silly haircut from a fairy land far, far way, but somehow the shirt fitted quite well on me, too. One should never take dressing up too seriously.
       The finds and the outfit made me wonder what my style would look like if I were a man. I'd definitely look like my older brother but I'd switch my feminine love for lace to more minimalistic and clean shapes. I have a soft spot for uniforms and suits so those would fill my wardrobe, with a twist of romantic horror of course. And If I had to choose just one man who I would look like, I'd most likely pick Ichabod Crane from Burton's Sleepy Hollow. Looking like a Burton character and Johnny Depp wouldn't be a bad thing at all. ;)

56 comments:

  1. Aikas pähykät nuo ensimmäisen kuvan korkkarit. Olen myös jo pidemmän aikaa fiilistellyt herraskenkäin muuntautumista korkkariksi, ja etenkin vielä eri tekstuurien yhdistelyä. Esim. juuri toi musta mokka mustan pintanahan kanssa on buenoista buenoin yhdistelmä. Kovasti haluttaisi tehdä myös itselleen mokomat. Siis ihan herrainkengät :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mielenkiinnolla seuraan jos sellaiset teet! Itsekin pidän kovasti eri materiaalien sekoittelusta, varsinkin kiilto-ja mattanahka on todella kaunis kombo. :)

      Delete
  2. Ihana, et paita sopi sulle.:) Vietä mukava viikonloppu bööna! Tui!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No sopi, kiitti vielä! Ja mulla oli hirveän hyvä viikonloppu, toivottavasti sullakin. :) Tuitui ja kisuille rapsuja!

      Delete
  3. Ichabod Crane ♥ Mut noi puhvihihathan on vallan ihanat!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ichabod on ihana, ehkä vähän säikky mies mutta ainakin tyylikäs sellainen! ;> Ja kiitos! Olin vähän kahden vaiheilla että tuleeko käytettyä vai ei, mutta yleensä noista villeistä korteista tulee pukeutumisessa suosikkeja.

      Delete
  4. Todella mukava postaus :) Tuo on kyl hieno tyyli miehellä pakko myöntää! Ja kaunis asu sinulla <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos, mukava kuulla että tykkäsit!

      Delete
  5. How did you hide your fringe under your hair?
    I have a short fringe too and it's slowly starting to piss me off, so I'd be very pleased to get to know how to make it not so visible:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I usually twist it sideways so that it makes a tight roll, and pin it down with bobby pins. Then I just comb a section from my hair that's behing the fringe and bring it forwards so that it covers the hidden fringe, and rat it a little to make it more thick. I should probably make a tutorial about this and a bunch of other hair stuff too when I get the time. :)

      Delete
  6. Love the striped jacket in the first set. I would marry the man who wore that with panache.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree that the striped jacket is gorgeous, it has a kind of dusty Sweeney Todd vibe to it. And I would probably marry a man who would look like Johnny Depp in that film. ;D

      Delete
  7. Hi, I'm a new reader and I must say that I really love your blog already! Stunning make-up, hair and outfits<3

    Have a nice weekend, Love from Norway.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh you're so sweet, thank you! <3 Hope you had a nice weekend too!

      Delete
  8. Mä oon jo pitkään halunnut kysyä sulta niinkin kammottavan heteronormatiivisesta (mutta ehkä nämä näkökulmat voivat tässä kohtaa jäädä sivuun) asiasta ku hääpuvusta! En tiedä, tuleeko se koskaan olemaan siun kohdalla ajankohtainen juttu, mutta varmaan olet tällaisena vaateintoilijana joskus miettinyt tätäkin asiaa. Millainen olisi sinun hääpukusi? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, hyvä kysymys! Pakko tunnustaa etten ole koskaan kummemmin haaveillut häistä, pikkutyttönäkin tein vain poikien juttuja niin on nuo prinsessahaaveilut jääneet vähemmälle. :) Nyt joskus isompana on asia kuitenkin käväissyt pari kertaa mielessä vaikken naimisiin ole menossa pitkään aikaan, jos edes koskaan.

      Mutta siis, jos ikinä satun alttarille astumaan (tai siis maistraattiin kun kirkkoonhan ne ei mua päästä) niin teen sen luultavasti Tiia Vanhatapion iltapuvussa ja Minna Parikan Siouxsie-kengissä. Eli menisin naimisiin mitä todennäköisimmin joko mustassa design-iltapuvussa, 50-luvun henkisessä tyllikellomekossa tai jossain 30-luvun tyylisessä helmikirjaillussa pitkässä iltapuvussa. Ja suruharso tai hattu tietenkin kermahunnun sijalla. Tässä on vaan sellanen ongelma että Siouxsie-kenkiä ei enää valmisteta niin enhän mä tietenkään voi naimisinkaan mennä jos en niitä second handina saa. ;D No ei, kaipa niille joku korvike löytyisi. Pahin ongelma asun kanssa olisi se etten osaisi kumminkaan päättää minkä puvun valitsen!

      Delete
  9. Khehe, lempikahvilassani käy juuri tuolla lailla pukeutuva mies. :) Täytyy sanoa että hänessä silmä lepää!<3
    Harmi vain etten muuten ole kiinnostunut hänestä, vaikka hurjan mukava onkin. Mutta ne vaatteet! <3_<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi vau! Harmittaa että niin harvat nykyajan miehet pukeutuu kunnolla (vaikkei pukeutuminen ole todellakaan tärkein pointti, mutta silti se vähän harmittaa), mukavuusajattelu on syrjäyttänyt tyylikkyyden. Haluan edes hetkeksi takaisin 1800-luvulle. :-D

      Delete
  10. Love your outfit posts! I always look forward to them :)

    I was wondering, could you maybe do a post about your haircare routine?

    xoxo Jessica

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thank you, I'm happy to hear that! I've actually been thinking about a post like that, I'll do it as soon as I figure out how I want to do it. :)

      Delete
  11. Hauska idea ajatella miltä sitä näyttäisi miehenä ja miten pukeutuisi :) Omassa mielessä on vilahtanut vain ajatus, että olisin varmasti karvainen mies, parta pitäis ainakin löytyä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama täällä, kyllä pitää olla edes hitunen sänkeä tai joku sievä leukaparta!

      Delete
  12. Olipas mielenkiintoinen postaus, enpä ole koskaan tullut ajatelleeksikaan millainen olisin miehenä! :) Hauska idea, ja ihana powerpuff-paita. Megapuffit rocks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! On ne puffit kivoja niin kauan kun niitä ei yhdistele väärin, tämäkin paita olisi ihan järkyttävä jonkun supermuhkean kermakakkuhameen kanssa. :D Sopisi ehkä nätisti lolitoille mutta itse näyttäisin lähinnä hovinarrilta.

      Delete
  13. Asusi on kyllä todella tyylikäs, henkselit toimivat kivasti korsetin kanssa. Ja mitä miehiin tulee, tyylikkäitä kollaaseja nuo ja Ichabod Crane on kieltämättä karismaattisen näköinen hahmo. Muutenkin taidan jakaa näkemyksesti miesten tyylistä – jos mies on mielestäni lähtökohtaisesti edes suhteellisen kivan näköinen, näyttää hän todennäköisesti aivan tyrmäävältä jonkinlainen puku päällä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! Puku tekee kyllä paljon, mun mielestä se ei ole aina mitenkään jäykkä "bisnesmies"-asu vaan yksinkertaisesti tyylikäs, ja tuo mieleen vanhatkin aikakaudet. Tuo sama juttu mitä sanoit pätee mun mielestä myös pitkiin hiuksiin, jos mies on hyvännäköinen niin paranee vielä huomattavasti jos tukka on pitkä. ;)

      Delete
  14. Oh nuo alarivin keskimmäiset kengät! Valmistetaankohan noita naisillekin... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä valmistetaan! Mun mielestä ainakin Pleaser on tehnyt tuollaisia korkkareita, kirjoita vaan "gangster heels" ebayn hakuun niin löytyy varmasti. :)

      Delete
  15. You always seem to find the most interesting and beautiful things! Those shoes are so pretty, great find :). Ooh yes uniforms, who can resist those... on a man or on a woman! If you were a man, you would probably be a very stylish one! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much dear! It's so weird that I love uniforms and military aesthetics though I'm actually strongly against all military activity and war. I guess it's the contradiction that fascinates or something. But nonetheless, uniforms do look sharp and cool. :)

      Delete
  16. tuo asu kera puhvihihojen *__* ihan täydellinen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! Uskaltaa siis uudestaankin laittaa tuon puffupaidan päälle :D

      Delete
  17. Iiih, olet niin tyylikäs taaskin. Olisit sitä myös miehenä, näemmä. ^^

    - Tiia

    ReplyDelete
  18. I love the rings with the small coffins and the Bauhaus Shirt is great, to0 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. I really like them too, I'm thinking about getting the shirt in ladies cut although I don't usually wear print t-shirts. But that one is wonderful!

      Delete
  19. This outfit is amazing! I love your style!! .. and your blog by the way! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOw, thank you so much! I'm very happy to hear that <3

      Delete
  20. Oi, aivan tyrmäävän kaunis asukokonaisuus! Ja mielenkiintoinen tuo "jos olisin mies" -tyylikatsaus! :D Olisit epäilemättä upean näköinen miehenäkin, tyylisi on vaan niin pettämätön! Ja kadehdin sitä miten aina tunnut löytävän kirppareilta vaikka mitä, itselle ei meinaa ikinä osua haaviin mitään kiintoisaa... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon! Ja tuossa on vaan murto-osa siitä mitä löysin, oon vaan jostain syystä todella nihkeä kuvaamaan vaatelöydöksiä kun niitä sattuu paljon samaan kasaan. Mutta asukuvissa niitä vilahtaakin sitten enemmän. :) Kirppariöydöissä ratkaisee tuuri mutta joskus myös taktiikka, ajattelin thedä ehkä myöhemmin postausta aiheesta!

      Delete
  21. Mieletön tuo puhvipaita! Rakastan etenkin tuollaisia puhvihihoja, missä vain tuo yläosa puffuttaa ja loppu on tiukempaa. Tuollaisen kun löytäisin jostakin mustana! Tai edes sen metsästämäni Lipparin Princess Coldheartin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei minäkin metsästän sitä kylmäsydämistä prinsessaa! :D Kumpikin värivaihtoehto on ihana mutta kyllä siinä mustassa vaan on jotain. Toivottavasti kumpikin löydetään vielä omamme!

      Delete
  22. Huh noita miesten vaatteita! Voi hyvänen aika! Omissa vaatteissasikaan ei tosin ole valittamista. :)

    Löysin muuten sattumalta tutun kasvon muiden kauniiden joukosta.. Jos et ole nähnyt! http://trippyfeline.blogspot.com/2011/08/more-bettie-bangs.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti linkistä! Tosi ikävää vaan ettei tyyppi ollut credittejä laittanut mukaan. Ja ihanakamala vanha kuva ja täysin epätasainen otsis noiden muiden rinnalla mutta mitäpä pienistä. :)

      Delete
  23. Kaunis asu, henkselit soppii tuohon todella hyvin.^^ Ihanan puffuiset nuo hihat, nykyään suurimmassa osassa puhvihihaisissa paidoissa tuntuu olevan tosi pikkuset puffut olkapäillä, mutta tuollainen muhkeampi parempi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! Löysin samalla tuon paidan kanssa myös mustan puffipaidan, mutta ne hihat oli tooodella paljon hillitymmät. Eivät ainakaan herätä arjessa niin paljon huomiota kuin tämä valkoinen, sinänsä siis ihan kätevää että miedompiakin vaihtoehtoja löytyy. :)

      Delete
  24. sun tyylis on vaan jotain niin uskomatonta (: ! jokainen sun asukokonaisuus näyttää ihan omalta taideteokseltaan ja siksi sun blogia onkin niin miellyttävää lukea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ihana, kiitos piristävästä kommentista! <3

      Delete
  25. Are you aware that your pictures are all over Tumblr? People reblog them without giving any source, just thought you should know.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, indeed I am. :/ It's actually starting to get pretty fucking annoying but there's not much I can do. I've started to post my pics with watermarks on them but that still doesn't slow some people down, it seems like most people don't even know that reblogging pics without permission is a crime. Or worse, they don't even care.

      Delete
  26. Hei kaunotar, nyt vasta bongasin tuon kommenttisi Alexandran musavideon kuvauksista! Mikä harmi ettet päässytkään mukaan, olisit ollut ihan jäätävän upea videon teemassa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No höpsis ja kiitti <3 Muakin harmittaa (joo, vieläkin, toivon ettei mummona enää harmita) ihan hirveästi etten päässyt osallistumaan, olis ollut niin omantyylinen projekti. No mutta ehkä näitä tulee vielä, toivon ainakin!

      Delete
  27. Siis löytyykö Joensuun kirpputoreilta tollaisia kamoja???!! Ei oo vaan tullu vastaan :) Olet jälleen kerran aivan tolkuttoman kaunis!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos kamalan paljon! ^^ Kengät ja paita (ja kasa muita vaatteita) löytyi jo aikaisemmin Valtterilta kun siellä viimeksi käväisin, ja silinterin löysin Joensuun Uusiotorilta viime viikolla. Kyllä Joensuustakin löytyy välillä ihan mielettömiä juttuja jos käy hyvä tuuri, usein vaan tuntuu että parhaat on viety päältä kun itse ehtii paikalle.

      Delete
  28. hey!!! beautiful as always. the shirt you are wearing is actually great and its a great combination with the skirt and the suspenders :) your taste is magnificent and you can combine things :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, thank you so much for your kind words! :)

      Delete