5 April 2012

BOOTCAMP!


Viime viikonloppu sujahti varsin atleettisissa merkeissä parinkymmenen muun naisen kanssa parkettilattialla hikoillen ja kaatuillen(+pari miestäkin oli mukana, mutta refethän tunnetusti kuuluu meihin tyttöihin). Järjestettiin Joensuussa mainio pelibootcamp johon kutsuimme kolme HRD:n valmentajaa piiskaamaan meitä, mukaan rullaamaan saapui myös osa Lappeenrannan joukkueesta. Nyt pää on täynnä uutta tietoa, lihakset narskuvat kuntorääkistä ja työhommista ei meinaa tulla mitään kun päässä pyörii vain ihanat blokkaavat peput ja kaikensävyiset rullat, tätä se derbyhulluus teettää!

Ja älkää huolehtiko, tästä blogista ei todellakaan ole tulossa mitään urheilublogia mutta on mukava valottaa tätä hieman värikkäämpää (ja väkivaltaisempaa) puolta omasta elämästä. ;) Sen verran suuri osa ajastani lohkeaa tälle harrastukselle että varmasti jatkossakin raotan lajia hiukan bloginkin puolelle.

Kiinnostuneille joensuulaisille vielä tiedoksi että meidän rytinää voi tulla seuraamaan 28.4. open skatessa. Tapahtuma on yleisölle avoin joten kiinnostuneet, lämpimästi tervetuloa tutustumaan lajiin! :)

group photo by Miika Mera


Last weekend was filled with sweating and falling on a parquette floor with over 20 other women (+a couple of guys, but they're one of us girls). My head is filled with new derby tricks, muscles are still aching and it's hard to concentrate on anything else than lovely blocking butts and wheels of all all colours, this is what derby madness does to your brain!

And don't worry darlings, this blog will never become a sports blog, but I think it's fun to flash this more colourful (and violent) side of my life here, too. Roller derby devours a lot of my spare time and it's important to me, so once in a while you'll see sweaty girls here too. Can't see how anyone would mind that. ;)

18 comments:

 1. Pakko kyllä joskus tulla katsomaan! Onko syksyllä Joensuussa teillä siellä jotain?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä syksylläkin varmasti jotain happeningia on, meidän Facebook-sivulta kannattaa katsoa tulevia tapahtumia. Jotain ottelua on tälle vuodelle varmaankin luvassa, tarkasta ajankohdasta ei vaan ole vielä tietoa. Porissakin taitaa muuten olla jotain derbytoimintaa mun tietääkseni, kannattaa katsoa jos ihan sielläkin pääsisit lajia seuraamaan! :)

   Delete
 2. Muiden derbyliigojen treenausta ja pelijuttuja on kiva seurailla, joten täällä on ainakin yksi lukija jota ei haittaa jos roller derby vie joskus blogitilaa. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiva juttu! Voisin kuvitella että monta lukijaa ei hirveesti kiinnosta mut silloinhan voi derbypostaukset skipata ihan suosiolla. ;)

   Delete
 3. Katsoin siskon kanssa juuri "Whip it"-leffan (Suomalaisittain Roller Girl). NYT tajuan miksi Roller Derbyä hehkutetaan :D Nämä kuvatkin on aivan ihania, voisin itsekin harkita derbyn aloittamista jos ei käsivammat pelottaisi (nimim. vasemmassa kädessä jo ganglio, alttoviulistina ei voi ottaa risekjä) :/

  Mahtavan näköistä menoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa se onkin!

   Pakko sanoa että tää meidän pelaama flat track roller derby poikkeaa aika paljon siitä kuvasta mitä Whip It lajista antaa. Pelin perusrakenne on kyllä sama, mutta meillä on tosi kovat säännöt siitä mitä ei saa tehdä, ja jos joku vetäisi toista pelaajaa pataan niin siitä lentää jo kivasti ulos. :D Ennenhän roller derby oli enemmän showlaji mutta nykyinen muoto on hieman urheilullisempi ja täynnä sääntöjä, ihan hyvä vaan ettei mitä tahansa voi tehdä. Whip It antaa jonkinlaista kuvaa siis lajista, mutta ei ihan totuudenmukaista. ;)

   Käsivammat on hyvinkin mahdollisia näin rajussa lajissa, joten ymmärrän sun huolen tosi hyvin. Roller derbyssä sattuu ja tapahtuu eikä loukkaantumiselta voi aina välttyä, harvemmin tapahtuu mitään vakavaa mutta ruhjeita tulee varmaan kaikille.

   Delete
 4. Saas nähdä jos itsekin pääsis jossain kohtaa aloittelemaan derbyn. Viimeksi kun siihen oli mahdollisuus niin koulu oli vähän turhan paljon esteenä iltaisin, mutta toukokuussa sekin on finito ihan kokonaan, niin sitten pitäisi olla illatkin taas vapaat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sen voin kyllä vihjaista että derbylle kannattaa varata aikaa! Treenien lisäksi sydän uppoutuu helposti sen verran että vapaa-ajasta lohkeaa kunnon siivu lajille, kun jokaiselle löytyy jotain ylimääräistä puuhaa joukkueen pyörittämisessä. Mikä ei ole huonokaan juttu, sen verran ihana asia kyseessä. :) Kannattaa kokeilla jos laji tuntuisi omalta!

   Delete
 5. AI että tää postaus sai mut entistä enemmän ikävöimään mun Jyväskylään jääneitä derbymimmejä :'( Roller derby vie kyllä kerralla koko sydämen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, en halua ees miettiä että jättäisin oman joukkueen tytöt vaikka muutto on joskus edessä. Otan osaa :<

   Mutta näin offtopicina: ihanaa kun bloggaat taas!

   Delete
  2. Joo varsinkin rupesi viiltämään sydäntä kun viime vklp Jyväskylän vierailulla ei luistimet mahtunu autoon ja äitin 50vee synttärit edellytti mustelmatonta tytärtä niin jäi meidän tyttöjen bootcamp multa väliin :( Iiiik nyt rupes punastuttamaan kun tuollaisia kehuja sanoit! :3

   Delete
 6. Pääseekös tuol Open Skates iha luisteleekki ja jos pääsee nii vaaditaanko siihen se 18 vuotta? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vaaditaan, mutta katsomaan voi alaikäisetkin tulla. :)

   Delete
 7. Liityin joo teidän feissariseuraajaksi ja totta tosiaan, Poristakin löytyy joukkue, joka vielä hakee jäseniä.. harmi ettei joukkuelajit oo ihan mun juttu, mutta voihan tän pistää harkintaan jos ehkä hakisi.. mutta en tiiä.. on tää hankalaa xD

  ReplyDelete