18 July 2012

In high heels we wander through heaven and hell


My lust for crafts is on fire again, here's the first victim of my latest sessions! I've wanted to spike these platform shoes for a long time, and I'm so glad that I finally had the courage to gut them. It's certainly not the freshest of DIY ideas but who cares, and besides, sticking studs through different things is a good substitute for a voodoo doll. ;) And these are also pretty good weapons in case you're walking home alone at night!

58 comments:

  1. No räyh! Millä teit reiät kenkiin?

    "Give a girl the right shoes, and she can conquer the world." - Marilyn Monroe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika räyheet on kieltämättä! Ehkä vähän liiankin methöööl kun käyttää yhdessä sen jakun ja hatun kanssa. :D Reiät puhkoin sellasella pienellä puukepillä missä on terävä piikki kiinni, tietääkseni ukkini käytti sitä taidevälineenä kuparikaiverruksissa tms.

      Ja Marilyn oli harvinaisen oikeassa tässä asiassa!

      Delete
  2. aivan ihanat! osaispa ite kävellä tollasilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kyllä näillä jonkin matkaa talsii bileissä ja lyhyillä matkoilla, mutta en laittaisi itsekään koko päivän kävelymatkoille jalkaan. :)

      Delete
  3. Nuo on kyllä hienot, olen itsekin miettinyt tuollaisia! Mutta miten tehdä reiät noin paksuun matskuun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Rei'ttäjällä saa varmasti tehtyä reiät, tai muuten vaan paksulla piikillä kun sohaisee niin menee heti läpi. :)

      Delete
  4. Ihanat nuo kengät, ja vielä ihanempi tuunaus!^^ Tosi kivannäköiset tuli kengistä, erilaiset, vaikka nuita niittejä onkin viime aikoina näkynyt kaikkien kengissä. Tosin nuissapa onkin käressä niitit, eikä siellä kantapään / koron kupeella. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitoksia! Halusin näihin vähän jotain uutta, kun noita pvc-mary janeja näkee kaikkialla ja varsinkin omassa kaapissa ihan tarpeeksi. Niittejä tursuaa kieltämättä tällä hetkellä joka suunnasta, mutta tykkään kyllä itse melkein kaikista näkemistäni versioista. Näistäkin Nitelifen popoista on muistaakseni tehty joku niittiversio, erilainen ja miedompi vaan. Mutta mutta, paljon hauskempaa ja halvempaa on tuunata itse tällaiset kuin ostaa muualta! :)

      Delete
  5. nahkapaska, vai mikä sen laitteen nimi virallisesti onkaan, saa aikaan erikokoisia reikiä kovaan ja paksuunkin matskuun. kai tiedätte, se värkki jolla tehdään vyöhön lisäreikiä :D

    mahtava idea, alankin kyllästyä niihin jeffreycampbelleihin joita putkahtelee joka kolosta, tää omatekoinen versio on paljon kivempi ;) ja halvempi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naskali? :)

      Delete
    2. Chiina: Kiitos paljon! Halvempaa ja hauskempaa tää itse tuunaaminen todellakin on, eikä heti tarvitse nähdä 30 samanlaista paria kävelemässä vastaan. Mutta en laittaisi pahakseni niitä Campbelleitakaan, musta ne on aivan ihanat. ^.^

      Nahkapaska rei'ittää varmaan kaikista tehokkaimmin, mutta luultavasti en olisi saanut sitä mahdutettua tuonne kärkeen. Menin siis puukepakkonaskalihärpäkkeen avulla lävitse, toimi tosi hyvin niinkin!

      Anonyymi, naskali toimii, kunhan on tarpeeksi terävä. :)

      Delete
  6. milloin saadaan nähdä tatuointipostaus koko komeudessaan:)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. En nyt tiedä siitä komeudesta, mulla on niin vähän kuvia ettei ole hirveästi näytettävää. ;) Mieluiten tekisin sellaisen sitten kun itse on tyytyväinen kuvien määrään, mutta sellasta aikaa ei varmaan olekaan joten voishan noita välipostauksiakin tehdä!

      Delete
  7. Noista kengistä tuli kyllä ihanat mutta nuo mustavalkoset kuvat on vielä ihanampia! Viiskytluvun pin-up kohtaa goottityylin.

    ReplyDelete
  8. These are amazing :D Fabulous job. I've been trying to stud a bunch of clothes myself haha! Love this post <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much, I'm happy to hear that! :) Studs are a cheap and easy way to modify clothes quickly, but it's also addictive. I have to be careful not to stud too many clothes now..

      Delete
  9. They look indeed like a weapon! So cool!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! The spikes are actually really sharp, I have to be careful not to sting my friends or myself.

      Delete
  10. Woooooh...uuh! Upeesti tuunatut korkkarit! :) Sinulla on todellakin esteettistä silmää! Mulla on ollut mietinnässä niittituunaukset, mutten ole vielä(kään) päättänyt mihin niitä niittejä lykkäisin. Hmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, kiitos paljon! Kannattaa vaan alkaa raudoittamaan kamoja jos siltä tuntuu, mielikuvitushan näissä tuunauksissa on vaan rajana. :)

      Delete
  11. Erilaisia niittikenkiä on tosiaan näkynyt viime aikoina paljon, mutta onhan itsetuunatut aina ihan eri juttu. :)

    Reikiä tuommoiseen paksumpaan materiaaliin voi tehdä myös reikäpihdeillä, joita löytyy hevostarvikeliikkeistä. Näissä pihdeissä on useita eri kokoisia rei'ittäjiä samassa pyörässä ja näillä saa takuulla reiän aikaiseksi myös paksumpaankin nahkaan, tehdäänhän tällä lisäreikiä mm. nahkaisiin jalustinhihnoihin sekä satulavöihin. Mallista riippuen jos jossain olisi erityisen pitkä se varsi niin varmaan pääsisi myös avokkaan kärkeen käsiksi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tosi paljon niitä kyllä näkee nyt, ja kaikissa eri malleissa ja muodoissa. Itsetuunatut on vaan aina eri juttu, ei ehkä ihan yhtä tasaisen laadukas lopputulos kuin mitä valmistuotteilla mutta on ainakin ihan oma! Ja hyvä vinkki tuo reikäpihti, jos ei ole turhan kallis niin voishan sitä tosiaan harkita jos piikkituunauksia tulee vielä tielle. :)

      Delete
  12. siiis tosi mageeet :D melkein heti aloin miettiä omia kenkiäni että mitkä voisi tuuntata noin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Eikun vaan tuunaamaan, kyllä käytettyjä kenkiä kehtaa tällaiseen uhrata. ;)

      Delete
  13. Hei! Tuunaamasi kengät on aivan UPEAT!!!!! :) Mistä olet ostanut/tilannut noita niittejä? Täällä olisi myös menossa muutama tuunaus projekti, mutta omalta kylältä ei meinaa materiaaleja löytää... :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitti! Kiva kun tykkäsit. :) Ebaysta tilaan kaikki käyttämäni niitit, myydään niitä joissain kaupoissakin mutta tuhottoman paljon kalliimmalla vaan. Eli suosittelen ebayta, tosi edullisesti saa ison kasan niittejä, pari viikkoa joutuu postia odottelemaan mut on se sen arvoista.

      Delete
  14. You've done a great job - they're gorgeous!

    ReplyDelete
  15. Ha ha! I told my boyfriend I need shoes like this to kick some pouch balls with ;). A perfect weapon for a night out in town! And they do look gorgeous

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Well they are pretty good weapons if someone nasty comes too close, a kick in the right spot might sober the brutes up (but I sincerely hope I won't have to use these like that, ever). And thank you, I'm glad you liked these!

      Delete
  16. Hyvältä näyttää! Pitäispä tuunata omaakin vaatekertaa ja kenkiä tässä jossain vaiheessa.. ehkä sekin häiden jälkeen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Ei kannata varmaan liikaa projekteja ottaa ennen häitä, uskon että järjestelyt vie sen verran aikaa ettei muuhun tohdi keskittyä. Mutta aikaahan on aina senkin jälkeen, kannattaa ihmeessä tuunailla :)

      Delete
  17. They're fantastic. Careful you don't rip your fishnets!

    On a practical note...how do you attach them? do you need a special tool?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! :) I'm a great destroyer of fishnets and all other stockings, so I'm sure these won't last for very long. Sadly so!

      I just punch a hole in the fabric and put the other end of the screw (these spikes are in two pieces) through the other side and fasten the stud part in it. It's very easy!

      Delete
  18. I think they looked better before... Maybe if you'd spike all the surface of shoes, not only toecaps it would look better. But it's only my opinion, this are your shoes :) have a nice day!

    ReplyDelete
    Replies
    1. We're all entitled to have our opinions, thanks for sharing yours! :) Spiking the whole surface would've been cool but it wouldn't have been practical, since the spikes would've rubbed against each other while walking. Anyway, hope you have a nice day too!

      Delete
  19. Despite being in love with spike shoes in general, I also prefer the shoes before. That kind of shoes doesn´t match the spikes.
    Sheila Calavera

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's a matter of taste again, like all things in this world. :)

      Delete
  20. Nämä ovat yhdet harvoista näkemistäni piikkikengistä, joita itse pidän oikeasti upeina! Nimenomaan sen takia, ettei noilla piikeillä ole mässäilty liikaa vaan niitä on juuri sopiva määrä sopivassa kohdassa :) Todella kauniit!

    ReplyDelete
  21. Love love love it!!! Any chance you can tell me, where did you get these spikes and what type exactly they are?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much Alexxx! I bought all those spikes from eBay, just make the search under the name of "metal cone screwback spikes stud" or something like that and you'll find them for sure. :)

      Delete
  22. That's hot&sexy! I need something like this.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! It's easy to make these, so you'll surely succeed if you want something similar. :)

      Delete
  23. Vau! Eipähän kukaan astu varpaille. ;)

    ReplyDelete
  24. They look pretty dangerous indeed! :D But mostly pretty, you did an excellent job! I am sure they will look great with an elegant all-black outfit :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, they're so sharp that weapon isn't an exaggeration. :D And thanks!

      Delete
  25. I love these! Did you glue the spikes on or actually stick them through the shoe? If you did stick them through, does it hurt or feel weird having them inside the shoe?
    Thanks! <3 I love your blog :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Leana, I'm so glad to hear you love my blog! The spikes were screw-on studs, so they're through the shoe. I glued a piece of fabric on the inside so they don't hurt when I wear them. :)

      Delete
  26. Nämä ovat kyllä ihanat! ♥ ♥ ♥
    Liimasitko sie kangaspalan tms. sisäpuolelle? Ja jos et, niin painavatko niittien kantaosat jalkaa tai hajoaako sukkikset niihin?

    ReplyDelete