2 December 2012

Day 2: My favourite place (+Blacksad)


I was asked a long time ago to photograph my favorite place in the world, and the truthful answer is that I don't have just one. Does anyone? It changes quicker than the seasons, and right at this moment it's in the corner of our bed, under the glowing canopy of the mushroom lights. Safe from the deathly cold white world, softened with a  pile of pillows, great (comic) books, in today's case Blacksad, and a cup of soy milk chai. The perfect refuge from any roaring blizzard.
Blacksad is a magnificent comic, all the characters are anthropomorphic animals and amazingly fitted into their roles. And the drawing style is simply impeccable, almost out of this world! Detective stories always hit right into the nooks of my film noir adoring heart, I highly recommend this series for any comic book lover. :)

21 comments:

 1. "Moi.... Moi" Hello darling I love your blog and i'm so happy when i can read it and see your pictures :) do you have facebook? Moikka Beth

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Beth! :) I'm glad to hear you enjoy this blog! I do have a private Facebook account, but as it is private, I only accept people that I know and have met in person.

   Delete
  2. ahhh ok .. I will follow you there no problem :)

   Delete
 2. Blacksad, one of the super bestest comics ever!

  ReplyDelete
 3. Blacksadia on kyllä tullut kurkattua, omakin opus löytyy hyllystä :)
  Taitaa aika monella olla tämän hetken houkuttelevin paikka joku lukunurkkaus tai sänky, johon saa kääriytyä lämpimän peiton alle ym ihanaa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ihmettele yhtään! Hirveen isolta uroteolta tuntui tänään vaeltaa läpi kaupungin koulutapaamiseen kun on muhjuillut viltin alla suurimman osan päivistä, hrrr. :3

   Ja mukavaa että olet tutustunut Blacksadiin! Se on vaan niin hyvä että soisi kaikkien vähänkään sarjakuvia rakastavien tutustua siihen.

   Delete
 4. Wow, your place really looks so cozy!

  I really like your daily posts idea, your blog is one of my favorites. :)

  ReplyDelete
 5. Oh yes, for every day in December a single post from you. I like this idea!
  Your favourite place looks very cozy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! The daily posting will continue until 24th of December like a Holiday calendar, not the whole month. But who knows ;)

   Delete
 6. Blacksadit on nii-in ihania <3 itelläkin kaikki löytyy hyllystä. Niiden pariin jaksaa upota yhä uudelleen ja uudelleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei näihin tosiaan kyllästy, ihan mahtavia! Ja tuntuu että joka kerralla löytyy joku uusi pikkujuju mitä ei ole aiemmin huomannut. :)

   Delete
 7. Blacksad vaikuttaa kivalta - vaikka ekana meinasin sanoa että söpöltä mutten tiedä onko se oikea sana sitä koskien. :D
  Vaikka itse en niin hurahtanut sarjakuviin ole, niin saatan silti joitain lukea ihan vain jo senkin takia jos esim. piirrostyylissä on sitä jotain. Pari vuotta sitten sarjismessuilta en voinut olla nappaamatta mukaan Batmanin Arkham Asylumia, se oli jotenkin tummanpuhuva. :)

  En voinut muuten olla huomaamatta ekassa kuvassa näkyvää tauluasi, jossa on söpö pöllö. Ihana ^__^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mut onhan Blacksad ihan hurjan söpö! ^^ Harvinaisen komea kolli, haha. Blacksadin ilmeet ja eleet on piirretty ihan täydellisesti, noilla tekijöillä on varmaan diili sielunsa myymisestä kun jälki on noin upeaa.

   Kuten varmaan myös Dave Mckeanilla joka oli tekemässä Arkham Asylumia, jos sulla on siis sama kirjanen kyseessä mitä mietin. Dave on paras! Ja iso kiitos taulukehuista, tuo on jo pari vuotta vanha räpellys mutta pöllö on kieltämättä soma. <3

   Delete
 8. I love Blacksad too. The drawings are beautiful and the story is great!

  Your place looks really cosy :) I also use to read in my bed when winter is coming, so comfortable!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blacksad is so great, I'm happy that there's so many fans in my readers. :) And I agree, books, bed and winter is a good combination.

   Delete