4 February 2014

Cloaked in winter


Winter walk outfit from the other day, accompanied by crackling veins, levitating hair and -20°C.
Had my villainess boots, winter cloak and at least five layers of tights on, 
not to mention the amount of scarves and other layers beneath the cloak!
Winter makes all northeners wizards in the craft of layering.

hoodie Ovate / cloak and all other clothes thrifted, from charity & second hand shops / boots eBay / bag vintage


I've been busy again, rearranging things in life mostly. I carried a huge amount of robes, books and home decor to the local flea market yesterday, and will likely list some things on eBay too in the near future. I'm on a steadfast saving quest at the moment, as my camera is breaking down and the laptop I'm using has half of its circuits in the grave. The downright otherworldly noises it creates make me a little fearful for the future of my blogging, haha! It's a wonder how all gadgets break down at the exact same time, as if they had a secret electronic conspiracy to get their host in trouble at the worst of times. But otherwise I'm in a good mood, working on a few small projects that I can't wait to show you! 

61 comments:

 1. Wow, the cloak is amazing...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! I was pretty amazed to find it for just a couple of coins, long live charity shops. ;)

   Delete
 2. lady of darkness in the snow, loved ♥

  http://www.voamari.com/

  ReplyDelete
 3. So...wearing those high heels is comfortable in the snow? :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Not so much, I must admit. :D But they are warm and pretty easy to walk in too, just the most slippery ice ponds and mushy snow parts can be a little challenging.

   Delete
 4. You look wonderful, I love your bag and your long gloves add such an elegant touch!

  ReplyDelete
 5. Oi kun sun vaatteet on aina niin ihania! Tuo takki ja laukku on varsinkin ihan törkeen kivat! Itekin yritän ettiä vaikka mitä aina kirppiksiltä, mutta ei oo oikee nää Helsingin kirppikset hallussa nii en tiiä mistä alottaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Helsingin parhainta kirppistä eli Valtteria ei enää ikävä kyllä ole (rauha hänen sielulleen, nyyh), mutta kyllä sieltä hyviä aarrearkkuja vielä löytyy. Jäähallin kirppis pyörii edelleen, ja tänä sunnuntaina aukeaa Suvilahden Kattilahallille uusi perinteisen mallin kirppis, kannattaa kurkata mikä meno siellä on! Oma suosikkini itsepalvelukirppareiden puolelta on Kaivarin Kanuuna, josta löytyy lähes aina jotain ihanaa. Siellä on hintataso tosin himpun korkeampi, mutta suht kohtuuhintaisia laatuvaatteita löytyy silti runsaasti. Ja tietty kierrätyskeskus, Hakaniemen Fida ja alepäivien Uffit voi tarjota myös löytöjä! Pienempiä kirppareita löytyy ympäri kaupunkia ja niissä kannattaa poiketa jos tielle osuu, koskaan ei tiedä mitä sisältä löytyy. :)

   Delete
 6. Jos olet ikinä luopumassa Parikan korsettinilkkureista tahi Coronasta, niin säästä näpyttelyn vaiva ja myy suoraan mulle, maksan hyvin. Mjäh mjäh. :'D

  Osui silmään tuo Valtterin kaipuu, ikävä on myös.. Tosin jäähalli on saanut itsestäni vakituisen kävijän, ja jotenkin musta on kivempi kiertää siellä. Ei ole mitään savolaisen hermoja kiristelevää ryysistä. Kesäisin täällä on myös hietsun kirppis ja kaikki puistokirppikset sun muut siivouspäivät. Helsingissä asumisen parasta antia! : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa, ovela kettu! ;) Yhdet joutoparikat olen jo laittanut äidille eteenpäin, mut pidän sut mielessä näiden kahden osalta, hih. Pahasti vaan epäilen että juuri Corona ja korsettinilkkurit on ne luomukset mistä en koskaan tule luopumaan!

   Täällä toinen savolaissyntyinen ryysiksenkaihtaja, ja kun väkipaljouteen joudun niin tuppaan olemaan se ärsyttävän kohtelias tyyppi joka koko ajan mutisee vaan "anteeksi, anteeksi, voisitteko ystävällisesti väistää, anteeksi.." :D Hietsun kirpparin unohdin kokonaan nopeasta listauksesta, mutta se on ehkä parhain mitä on! Ihan uskomattomia löytöjä tulee tielle lähes aina kun sinne sattuu. <3 Mulle käy Kallion puistokirppiksen kanssa aina huonosti, kolme kertaa (ainakin) olen jo majaillut sen aikaan Kalliossa ja saanut saman päivän illalla vasta tietää että kirppis oli ja meni jo, gaah.

   Delete
 7. What is your opinion about mixing gold with silver? I've got a new bag with golden decorations and zips, but the buttons on my winter coat are silver. Personally, I don't mind wearing these together, but we all know "the rule" that gold shouldn't be worn with silver. I know you're probably gonna tell me that I shouldn't care at all and simply wear what I like, but I just had to ask. You're my number 1 fashion idol after all. :) And you look amazing again! When it comes to tights, only the process of putting on many layers of them always warms me up - it's a real fight sometimes. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Well, I must say I'm not a fan of the mix and subconsciously try to avoid it, but I tend to fall for it too sometimes (rarely though, since I have mostly only silver things.). Like in this outfit, the clasp in the bag seems to be more of a golden than silver hue and I just noticed that, hehe! So, my opinion is that personally I always want to avoid mixing them because it's not my favourite match, but still: to hell with rules. If you don't mind wearing them together, no one else really has a say in it. :)

   Delete
 8. I wish you all the best. i hope that you save quickly all the money.

  xoxo
  Dani
  A Strangeness in me Blog

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Daniela, I hope so too! It's hard to do any work with broken down equipment, but I'll manage for a while. :)

   Delete
 9. Mille kirpputorille veit tavarat? :>

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valintakirppikselle (131)! Sisustusromppeesta ja kengistä oli näemmä viety jo suuri osa, mutta saattaa sieltä jotain mukavaa löytyä. :>

   Delete
 10. Kaunis M <3 Toi asu sopii sulle täydellisesti. Ja vitsit tätä Suomen talvea, rakkaus <3

  ReplyDelete
 11. Looks fantastic but the cold gets under my skin.

  /Avy

  http://mymotherfuckedmickjagger.blogspot.com

  ReplyDelete
 12. You look like a winter fairy! My applause once again :)
  I hope everything in your life will soon change for the better <3

  ReplyDelete
 13. Mikä kirppari, mikä paikka!? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valintakirppis, Joensuu, paikka 131! Eiköhän siellä vielä jotain rojua ole myynnissä, vaatteita roijasin ainakin runsaasti pois. :>

   Delete
  2. Moi, täällä mustan vintagemekkosi (ja parin muunkin itemin :D) uusi onnellinen omistaja! Olisin utelias tietämään, miltähän luvulta tuo mekko on peräisin ja mistä oot sen alunperin itse hankkinut? On niin hauskaa kun vanhoilla vaatteilla on ihan oma tarinansa :) Kyseessä on siis tuo 34-kokoinen musta mekko, pitkät hihat, mustat "timantti"napit koristeena ja yläosa joustavaa kangasta. Se on ihana!
   Entä pisaranmuotoiset helmikorvikset, minkähän ikäiset lienevät?

   Delete
  3. Voi ihana kuulla että löysit jotain! Ja kiitos konerahaston sponsoroinnista, hih ;) Halusin muutenkin kyllä vaan päästä ylimääräisestä eroon, mukavaa jos niistä on muille iloa!

   Mekon ostin jokunen vuosi sitten käytettynä (muistaakseni Kontin mekkorekistä), ja uskoisin sen olevan 70-luvulta. En usko että sitä vanhempaa vintage-tuotantoa ainakaan on, ne hihat, rypytykset ja nappien erikoisuus tuntui 70-luvulta, kenties jopa 80-luvun alulta. Siinä ei tainnut olla mitään lappuja jäljellä, vai? Jos löytyy jotain lapuntynkää, niin pesulappuja alettiin kiinnittää vasta 70-luvulla. Se mekko oli aivan ihana mutta harmi kyllä omille epätavallisen pitkille käsilleni ne hihat oli hitusen liian lyhyet. Ihanaa että mekko sai uuden kodin, toivottavasti käyttöä löytyy! :) Korvikset olen ostanut Hoochie Mama Janen vintagepuodista pari vuotta sitten, vuosiluvusta en ikävä kyllä osaa sanoa mitään tarkkaa, kun malli on niin klassinen.

   Delete
 14. So sorry to hear your electronics decided to conspire against you of course that does mean new electronics which is always a great thing! Your posts are always beautiful and inspiring and always manage to leave a huge smile on my face. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh thank you Sophie, I'm so glad to hear that! :)

   Delete
 15. It's summer here in Australia with temperatures sometimes reaching 40 degrees and above. Yes, celsius. I just can't fathom a 60 degree difference in temperature!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Damn, that sounds pretty much like an inferno of sorts! The 60 degree difference isn't a stranger here as summer days can reach above 30 degrees and winter days below minus 30, but of course the difference doesn't come at the same time (well, if you don't count going to sauna and rolling in snow afterwards). I'm much more at ease with the cold, I must say!

   Delete
 16. Haha..niin totta, aina kaikki hajoaa samaan aikaan tai muuten vaan tulee eteen useita suuria menoja ja hankintoja. :P
  Täällä myös bloggaamista häiritsee pöytäkoneen emolevyn lopullinen kuolema, se kesti pitkään ja hitaasti, mutta pikkuhiljaa oireet kasvoivat ja viimein kone ei käynnistynyt. Vanha läppäri jumittaa ja on liian pieni näyttö tottumuksille, toivottavasti pysyy sentäs tämä vekotin hengissä. Puhelin kyllä tekee kanssa kepposiaan. x) Koitahan saada elektroniikkatilanne kuntoon, kirppari ja muu myynti kannattaa aina. ^__^

  Ihana asu muuten jälleen! <3
  Huput on jotain niin ihanaa, tulee aina mysteerinen ja velhomainen olo..hihi

  ~ Frillycakes ~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh no! Pelkään että mulla on sama edessä, kummitusääniä raksuttaa tää romunen. Ja tää on vielä poikaystävän vanha kone, omani hajosi jo aikaa sitten Game of Thronesia katsellessa. :D Niin kova sarja että koneetkin hajoaa! Pöytäkonettahan mulla ei sitten olekaan, elän vaan aina näillä elektroniikka-almuilla, hihii. Mutta eiköhän asiaan tule vielä muutos, viimeistään silloin kun työllistyy jälleen. :)

   Ja kiitos paljon! Huput on mahtavia, se suojaisa tunne minkä ne luo ylle on ehdoton joillekin päiville.

   Delete
 17. You look absolutely amazing!

  x Dawn
  www.wickedlypleasant.wordpress.com

  ReplyDelete
 18. Ehkä söpöin takki ikinä! Pitäskö satsaa ja ostaa itekki tommanen :]

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww, kiitoksia! Toivottavasti löydät samanmoisen. :)

   Delete
 19. What a lovely thriftfind! We have melting snow right now and I'm not happy about it, besides it gets more slippery, so no heels for me.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! I feel for you, I'd rather have the beautiful frost than slushy snow. :/

   Delete
 20. Hi Moth, I wanted you to know that I check in with your blog almost daily, and find your posts inspirational... I think it's because your style sense is so unique and you seem to glamorize effortlessly. I wondered if you could share with me your ebay store name so that I may have a look at what you are selling. I have a hard time finding wares and clothes that suit my taste here in Texas, and I think there could be mutual potential there.

  Thank you for blessing us with your style and creativity!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hello Tallis! I'm very happy if you find my posts inspirational, thank you. :) I haven't listed anything on eBay yet, but I'll make sure to post a link here once I do!

   Delete
 21. En tiedä onko se jossain lukenut, mutta saako udella minne päin Suomea oot(te) muuttamassa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole vielä varmuudella tiedossa meillekään koko muutto, heh! Kaikki riippuu siitä miten työrintaman asiat sutviutuu, jos käy niin hyvä onni että joku paikka nyt löytyisi niin silloin muutetaan. Helsinki on eniten mietinnässä, mutta Tamperekin on vaihtoehto. :)

   Delete
 22. ...Such a lovely fine young lady as always,my dear :)

  ReplyDelete
 23. Jos olisit mekko, olisit tämä: http://www.ebay.co.uk/itm/VOODOO-VIXEN-BLACK-VELVET-LACE-VINTAGE-ROCKABILLY-PINUP-40s-FITTED-PENCIL-DRESS-/141131980119?pt=UK_Women_s_Dresses&var=&hash=item20dc1f1d57
  niin outoa miten jostakin vaatteesta voi heti välähtää kuva jostain ihmisestä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huippua tuommoinen välähtely, tiedän tunteen :D Ja mekko on kaunis!

   Delete
 24. Your hair looks so soft and healthy. What is your secret? Btw, I'm addicted to your blog!

  Jo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Jo! Thank you, I do try to keep my hair in good condition but winter makes it so hard. I don't have any secrets besides my nutrition and the use of hair oils. Natural hair oils are wonderful and I can definitely recommend them. :)

   Delete
 25. I don't want to be offfensive or annoying but I want to ask: why always "arsenic and old lace" write about the same topics days after you did?

  I know people have things in common, and I understand that there are some brilliant macabre literature, fashion and decor that we all love and must talk about, but seriously (you can see it in the dates of the posts) why she has to write about the same exact thing you did, days after you did it? Isn't it awkward?

  And I'm not talking about the template design changes and the path she pretends to follow NOW that you're evolving onto new horizons...

  ReplyDelete
  Replies
  1. You're not annoying honey, I get these comments very regularly.

   So: I don't know, perhaps that's a question one should ask her? I've been wondering the same thing myself, after I found her blog through comments just like yours. But I'm not sure if I can intervene, people should realize things like these themselves and I don't want to be rude to anyone. :/ Inspiration can't be avoided and inspiration is a really good thing, but sometimes; yes, it feels like too much. And yes, it is awkward, but not to me.

   Delete
 26. Kun ensi kerran kiiruhdat piäkaapunkiin niin tuuppa ihmettelee mun kasvavaa mahaa ja meidän espoolaista kotia. :) Olen poikennut aina välillä tänne lueskelemaan, on mahtia että sulla on tämä blogi. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi niin te asutte nykyään Espoossa! Sinne vaan on seutulippujen vuoksi niin hankala tulla. :D Mutta olisi ihana nähdä, tuun Helsinkiin taas kuun lopussa!

   Delete
 27. Such a beauty, Moth!

  Oh Gods! Extreme opposites! Here in Brazil it fells like hell, the heat is almost unbearable. No rain for days and the water reservoirs are being depleted in places where there was no such insecurity. People are crying out for a bit of rain and cool breeze. It would be comical if not tragic for both sides, but seeing pictures like that, it's like seeing a beautiful impossible dream. Oh, how I wish a harsh winter, for one day only. =S Haha.

  Just a question, girl. Do you have any facebook account or fanpage? Would be nice to follow and be aware of your new posts.

  Have a nice week, dear.
  Beijo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you sweet Mayara! Oh my, I wish all the strength with your hot situation! I can't imagine the heat, in the middle of our winter.

   I only have a very personal FB page at the moment, but I'm going to publish a public page really soon to connect better with you guys. :)

   Delete
 28. WOW! I cant imagine how it feels to be in your winter. It seems so, so freaking cold! However, your outfit is just amazing. And seems that you are pretty warmed on it! haha

  I'm happy to see that you are busy with your life. Hope you can reach all of your goals :)

  And well, how Facebook is doing in europe? I've heard that the young people no longer use it that much, its true? Anyway, i'd love to see and like an FB page of your blog! Lovely idea!

  Kisses.

  ReplyDelete