8 June 2010

Jailhouse Frock

Kuten jo kerroinkin, löysin eilen kirpparilta kammottavan telttamekon, jonka ohi kävelin ensimmäisellä kerralla. Kankaan määrä ja pystyraidat (vaatekaappini alkaa vähitellen muistuttaa vankilan pukuvarastoa) saivat minut kuitenkin heltymään ja antamaan mekolle uuden kodin ja elämän. Kangas on vanhaa ja vieläpä helposti räsähtävää puuvillaa, mutta onneksi tuntuu muuten tarpeeksi lujalta. Hiukan kuitenkin hirvittää että taas takapuolen saumat ratkeilevat kesän riennoissa, olen ratkomisoperaatioissa oikea ekspertti ;) Tässä vilkaisu alkuperäisestä lähtökohdasta:

Ja tässä lopputulos (kuvat ovat kovin sumuisia, kiitos illan valomäärän):Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa elämässäni kynämekon ompelua, ilman kaavoja huitelin taas menemään mutta ihan hyvinhän tämä istuu! Kankaan ollessa käytännössä ilmainen voi leikkiä sielunsa kyllyydestä ja leikata haluamiaan paloja sakset suhisten, kaavojen ajattelu tulee aina vähän jälkijunassa kun ompelu pitäisi aloittaa :D Joka kerta kuitenkin oppii jotain uutta, kantapään kautta on ehdoton lempparini opiskelutavoissa. Valmis mekko maksoi vain euron verran ja on täysin kierrätysmateriaaleista kyhätty, vetoketjua myöten. Ompelin satiinin ylijäämästä vielä reunuksen mekon yläosaan sekä halterneck-nauhat. Voilá! ^^

16 comments:

 1. Oot kyllä aika taituri, ei voi muuta sanoa! :D

  ReplyDelete
 2. Countess Báthory & Maiski: Kiitos hurjasti! :)

  ReplyDelete
 3. Oi voi, kun itseltäkin vaan löytyisi tuollaisia taitoja - tuo mekko on aivan ihastuttava! <3

  ReplyDelete
 4. Aivan loistavan muodonmuutoksen teltta on kyllä kokenut! (: Istuu tosi nätisti. ^^

  ReplyDelete
 5. Aivan ihana mekko! Rakastuin.

  ReplyDelete
 6. Kuisku: Kannattaa ainakin kokeilla, mullakin täysin harrastelupohjalla on taidot ja ne karttuu joka kerta kun tekee uutta! :)

  Kristiina: Metamorfoosi on kieltämättä aikamoinen, hih. Istuvuutta voisi kyl vielä pikkaisen parannella, mutta kyllähän tämä näinkin menee.

  Seamrog: Kiitos kovasti ^^

  ReplyDelete
 7. kuolin <3___<3 oohlalaa miten upee. ittellä on kunnon seiskytluvun tylsimysmekko ihanaa paksua mustavalkopystyraitaa ja oon kans suunnitellu tekeväni siitä jonku ihanan mekkosen mutta ehheh nää mun suunnittelut jää aina juurikin niiksi.. toisaalta hyvä.. ompelutaitoja kun ei löydy :')

  ReplyDelete
 8. Kiitos pup, ihan mykistelen näille teidän kaikkien kauniille sanoille ♥

  Paksu pystyraita on juuri parhainta pystyraitalajiketta, kannustan sua kyllä toteuttamaan tuon suunnitelmasi! Kyllä se ompelu vähitellen alkaa sujumaan jos ei ihan nyrkillä pasauta ompelukonetta rikki, kuten tällä neidillä on monesti meinannut käydä :D Tulee ihana olo jos on saanut jotain itse tehtyä, kokeile :)

  ReplyDelete
 9. Tulipas siitä hieno :) Haluun noi ompelutaidot! :)

  ReplyDelete
 10. Vau, aivan mieletön!

  ReplyDelete
 11. Jösses! Kerrassaan UPEAHAN tuosta tuli. Osaisipa itsekin ommella ilman kaavoja...

  ReplyDelete
 12. Kiitos ihanista kommenteista ♥ ^^

  Ja sacrilegus, kaavat on tosi hyvä juttu silloin kun ne toimii! Omalle kropalleni ei vaan peruskaavat yleensä istu, joten helpompi leikellä itse. Otan kumminkin valmiiden, hyvin istuvien vaatteiden muodoista mallia :)

  ReplyDelete
 13. Mielettömän upeen mekon oot tekassu!!

  ReplyDelete