27 June 2010

Midsummer Night's Dreams

Juhannusaattona sää ei ollut suotuisa piknikille, mutta muuten matka antoi kaiken mitä odotin ja hiukan enemmänkin. Maistoin ensimmäistä kertaa tequilaa (en tiedä miten siihen on mennyt näin kauan!) ja ihastuin täysin! Onnistuin myös yöllisellä kallioretkellä kiipeillessä repäisemään kynämekkoni takasauman auki, istuin autonkumeista kyhätyn gorillan sylissä ja onnistuin juhannusyön kukkaistaikojen teossa, aloin myös uskomaan enemmän Tarot-korttien ohjaavaan voimaan. Mikä parasta, seura oli aivan mahtavaa!


Suunnitelmien mukaan löytöjä piti matkalla tehdä ainakin yksi, mutta niitä ilmestyikin sitten muutama lisää.

hapsumekko: H&M

Kevyeksi kesämekoksi löytyi etsimäni 1920's-henkinen flapper dress, tosin luonnonvalkoisena koska musta oli harmikseni kukkarolleni liian hintava. Rakastan noita hapsuja mutta valkoinen tuntuu vielä niin oudolta että asu pitää ladata täyteen mustia asusteita, jotta tuntisin oloni kotoisaksi. Mekko tuo kyllä piristävää vaihtelua muiden mekkojeni joukkoon, suora malli tuntuu jännittävän rennolta kun yleensä kuron kaiken vyötäröltä tiukemmaksi.

Kenkähulluus ei tälläkään kertaa jättänyt mieltäni rauhaan ja jos budjetti olisi sallinut, olisin hamunnut enemmänkin popoja kaapin kätköihin. Etsin ja ihme kyllä myös löysin alennuslapulla kuorrutetut kiiltonahkaiset ballerinat, olen todella huono käyttämään ballerinoja mutta jalkani janosivat niitä. Tossut mahtuvat laukkuun mukaan ja kestävät kulutusta, joten hankinta oli tärkeä.


Esteettisyydessä lättäpohjat eivät ikinä kohoa korkojen tasolle, joten lankesin myös ihaniin, huimiin korkoihin :> Bondagehenkiset remmisandaalit löysivät heti tiensä matkalaukkuuni, nämäkin löytyivät H&M:stä, tuntuvat paljon hintaansa laadukkaammilta.


Kaupoissa kiertely alkoi nopeasti ahdistaa, en ole todellakaan mikään shoppailuhirmu ja onnellisin olinkin antikvariaateissa ja putiikeissa sarjakuvien ja kirjojen seurassa. Matkan tärkein sijoitus oli himoitsemani kuvituskirja Kiasma-kaupasta, varaa ei olisi ollut mutta tiedän kuinka tärkeää on ostaa omaa ammattikirjallisuutta, joten kuittasin ostoksen sillä verukkeella, naughty me. Juxtapoz-nykytaidelehden kuvista kyhätty kirja kattaa taiteilijoita James Deanista Jeremy Fishiin, oikea aarrearkku niille jotka rakastavat laadukkaita kuvituksia!
Löysin myös Tom Waitsin ja Mazzy Starin levyjä sekä sarjakuvan, joka viihdytti niin että se piti lukea miltei yhdeltä istumalta, junamatka kului erittäin rattoisasti! Tiesin että samainen teos oli ilmestynyt kirjana, mutta visuaalisena ihmisenä tahdoin lukea tarinan kuvien keinoin, varsinkin kun piirrosjälki on uskomattoman lahjakkaan ihmisen kynästä. Jane Austenin romantiikka yhdistettynä zombie-epidemiaan, kuka tällaista kuplivan hyvää yhdistelmää voisi vastustaa?


Muutaman päivän tauko ja kirjojen, musiikin, ruoan sekä sarjakuvien ahmimisen jälkeen olo on täysin latautunut. Ideoita syntyy ja pari postausideaakin muhii jo päässä, palaan niihin hiukan myöhemmin.

__________________________________________

Translation: I'm back home and feel very well-rested and sizzling with new ideas! I had loads of fun in Helsinki (including tequila shots and a mind-boggling Tarot-reading) and did some great finds. A new light summer dress with a twist of the 1920's, two pairs of shoes, an incredible illustration book and a graphic novel to die for. Who could ever resist a combination of Jane Austen's romantic stories spiced with zombie-epidemic? I certainly couldn't :D

11 comments:

 1. "istuin autonkumeista kyhätyn gorillan sylissä.."

  Olitko kenties Viikissä :-D

  ReplyDelete
 2. Hih, tunnistit! :D En ihan, siinä lähellä Pihlajanmäessä majailin veljen ja avovaimonsa luona. Prisman (Alkon) reissulla istahdin gorillan syliin.

  ReplyDelete
 3. Jeh, asun pienen matkan päässä tästä veistoksesta :)

  ReplyDelete
 4. Hitsi sulla on hyvä kirjamaku. Nyt jo toinen siun blogista bongattu "pakkosaada" kirja tuo ylpeys ja ennakkoluulo ja zombiet sarjakuva.

  ReplyDelete
 5. Kiitos Ava :) Toivottavasti tulevaisuudessakin bongaat hyviä juttuja!

  ReplyDelete
 6. Hehee, vaikea kuvitella sua juhannusjuhlahördässä, anteeksi vain, olet niiiiin pinnallinen!??

  ReplyDelete
 7. Voi Anonyymi, jos tuntisit minut, tietäisit että olen kaukana pinnallisesta. Blogini on tietysti pintaa, sillä en julkisesti halua levitellä sieluni syvimpiä syövereitä muiden arvioitavaksi. Tyyli-ja lifestyleblogin ei ole edes tarkoitus olla filosofista paatosta, joten niele se ja käännä haukut peiliin päin. Kiitos :)

  ReplyDelete
 8. Tää sun blogi on aivan MAHTAVA!!!!!!!!

  ReplyDelete
 9. Kiiiiitos! Ihanaa kun pidät! ^^

  ReplyDelete
 10. Pride and prejudice and zombies tulossa myös leffana :). Pääosassa kaunis Natalie Portman...

  ReplyDelete
 11. Olin täysin innoissani kun kuulin tuon vähän aikaa sitten! Natalie Portman on nappiosuma tuohon rooliin, upea näyttelijätär :)

  ReplyDelete