25 November 2010

Magic mineral dust


Halusin raottaa viikko sitten saapuneen pehmustetun paketin sisältöä vasta nyt, testattuani ensin sen toimivuutta. Everyday Mineralsilta saapuneen paketin uumenista kierähti pieniä purnukoita, joiden väitän jo muutaman päivän käytön jälkeen olevan jonkinmoista taikapölyä! Tilaukseeni kuului kabuki-sivellin, erikoisvaalea mineraalimeikkipohja, peiteaine + sivellin sekä ilmaislahjoja kaupan päälle; yksi erä vaaleita meikkipohjia ja kolme rajausväriä. Eläintestaamattomuus, edullisuus, vegaanisuus ja kuulemani kuiskaukset ihon hehkumisesta saivat minut autuaasti täyttämään virtuaalista ostoskoria.


^ "I'm keeping your CD's" :>


Mineraalimeikit ovat varmasti hyvin harvalle uusi asia, mutta itse olen aina ollut kosmetiikan saralla vähän puusilmä ja myöhäisherännäinen, joten innostuin niistä vasta nyt :D Kabukilla pyörittelemällä iholle tosiaan syntyy tasainen, hengittävä pinta, joka ainakin minulla tuntuu saavan ihon hehkumaan. Muutama jauhekerros peittää myös katkenneita verisuonia, jotka ovat olleet lähiaikoina herkän ihoni murheenkryynejä. Jotkut kertovat mineraalien käytön kadottavan myös kasvojen mustapäitä ja että meikeissä on luontaista aurinkosuojaa, moiset bonusefektit ovat hyvin tervetulleita! Tähän mennessä olen havainnut lähinnä ihon kuulauden, harjan pyörittely on myös hyvin addiktoivaa puuhaa. Ainoa miinuspuoli on aikaa vievä pyörittely sekä tottuminen kasvojen pieneen kiiltohehkuun, vuosikausien mattapuuterin yliannostuksesta kun on aluksi vaikeaa päästä eroon.
Onko teillä paljon omakohtaisia kokemuksia kyseisistä jauheista? Mitä olette pitäneet, ovatko mineraalimeikit löytäneet tiensä päivittäiseen käyttöön?

I received these goodies last week but wanted to test them before saying anything. I've never tried this kind of mineral make-up before and now I'm a little bit addicted! It feels like blending fairy dust on your skin, natural glow feels good after so many years of hysterical matte powdering. My order consisted of two brushes, a make-up base, a concealer and free gifts; three liners and a collection of fair bases. Cruelty-free, affordable, vegan-and skin friendly products that make you think of fairytales. What more could I ask for cosmetics! Have you ever tried mineral make-up, what do you think of it?

17 comments:

 1. Kaikki kehuu maasta taivaaseen noita mineraalimeikkejä, mutta itse en ole lainkaan vakuuttunut, että mineraalimeikkivoiteella voisi saavuttaa yhtä kestävän ja peittävän lopputuloksen kuin normaali meikillä.. Ehkä voisi itsekkin käydä kaupan testeri-purkilla.. :P

  ReplyDelete
 2. Oot maailman kaunein

  ReplyDelete
 3. Taidan itsekin olla vähän myöhäisheränneinen mineraalimeikkien suhteen, paljon niitä on kyllä kehuttu ainakin. Pistin juuri tilaukseen Lily Lololta testereita, pohdittuani ensin juuri Everyday Mineralsin ja sen väliltä. Toivottavasti olisivat tarpeeksi peittäviä, ja saisivat ihon parempaan kuntoon!

  ReplyDelete
 4. Mä oon ihan rakastunut Lily Lolon tuotteisiin mut seuraavaks tilaan kans Everyday Mineralsilta :)

  ReplyDelete
 5. Mä en löytänyt koskaan Everyday Mineralsilta sopivaa meikkipohjasävyä, mutta ko. merkin luomivärit ja etenkin poskipunat on ehkä ikisuosikkejani <3 Edullista, riittoisaa ja mielettömiä sävyjä!

  ReplyDelete
 6. En halua olla nillittävä anonyymi,mutta miksi ratsastaa leivonnaisten,meikkien sun muiden vegaanisuudella kun käytät kuitenkin nahkaa?

  ReplyDelete
 7. Suski: Kannattaa ainakin kokeilla, eihän siinä mitään menetä! Pitää vielä petrata sitä miten mineraalimeikin saisi kestämään. Monet sanovat että pohja pysyy yöhön asti hyvänä mutta ei minulla, ainakaan vielä. Luulen että kyseessä voi olla myös jokin ihon tottumiskausi, kuten usein on jos vaihtaa kosteus- tai meikkivoidetta. Peittävyys on mielestäni kuitenkin ihan huippu, tuntuu silti että iho hengittää hyvin!

  Julia: Huih, punastus ja kiitos ♥

  Chastel: Uskon kyllä että ihastut, virheet peittyvät luonnollisen näköisesti puuterin alle. Ainakin tuo meikkipohjan ja peitepuuterin kombo on oiva!

  Beatamarie: Oo, laitan Lily Lolon korvan taakse jos on niin hyvä kuin kehutaan :)

  Sagu: Mukavaa kuulla muidenkin kokemuksia tuolta paikalta. Mullakin on sävy vielä hiukan hakusessa kun tuntuu etten osaa erottaa niitä sävyeroja :D Pitääkin kokeilla noita luomivärejä joskus, kuulostaa hyvältä!

  Anonyymi: Et ole yhtään nillittävä, arvostan kommenttiasi. Olen blogissa jo aiemminkin maininnut etten ole tiukka vegaani. Ruoka-ainelistoissa ja kosmetiikassa löytyy joskus eläinperäisiä aineksia, vaikka pyrinkin varsinkin ruokavaliossa painottamaan vegaanista. Tuon meikin vegaanisuuden mainitsin lähinnä vinkkinä, mikäli joku tarkka vegaani oli kuulolla ja tahtoisi kokeilla :)

  Nahkaa käytän sen ekologisuuden ja laadun vuoksi, tuotteen elinkaari kun on paljon keinotekoista pitempi. Omatuntoa tottakai nipistää, joten pyrin kuitenkin ostamaan nahkaisetkin jutut second handina kirpputoreilta. Aina ei kuitenkaan näin ole, kengät ovat paheeni. Mulla tämä systeemi kuitenkin toimii, toivottavasti ymmärrät! En usko että koskaan tulen tarkka vegaani olemaankaan enkä halua asialla siis ratsastaa, pahoittelen jos tällainen mielikuva on syntynyt :/

  ReplyDelete
 8. Kiitos vastauksestasi,minua kiinnosti lähinnä tuo aatemaailma,kun luulin että olet ehdoton vegaani :) Nahkakin on melko rajusti käsiteltyä,ettei varmaan kovin paljoa ympäristölle ystävällisempää suoraan ole,mutta kesto on tietty ihan omaa luokkaansa. Vähemmän jätettä kun yhdet kengät kestävät useaan kertaan sen mitä muoviset!
  Eikä kyllä ketään voi syyttää kenkiin haksahtamisesta! ;)

  (-sama nillianonyymi :)

  ReplyDelete
 9. Ite olen ihan addiktoitunut Sassy Mineralsin mineraalipohjaan. Voidemaisista yms. meikkipohjista mulla on ollu aina vaikeuksia löytää oikeaa sävyä, mutta Sassylta se löyty heti. Ja oi, kuinka helppoa se onkaan. Ite käytän kostutettua falt top- sivellintä, näin saa vähän peittävämpää ja nopeampaa tulosta.

  Sassyn mineraalipohjat ei muutes hohda lainkaan, vink vink ;>

  ReplyDelete
 10. Anonyymi: Hyvä että asia selkeni :) Kengät ovat kyllä petollinen ansa, niin houkuttelevia! Toivottavasti joskus kehitetään tekonahka joka kestäisi nahkaa paremmin niin eettisen ongelman saisi ratkaistua.

  Millie: Toimisikohan tuo kostutetun siveltimen taktiikka myös EM:n tuotteisiin? Voisin ainakin kokeilla! Hohto tuntuu kyllä ihan mukavalta kun siihen tottuu, hassua vaan että tuo matte-pohjakin tuntuu hehkuvan vähän. Tai sitten vika on minun ihossa. :D

  ReplyDelete
 11. Mä ängen nyt tähän keskusteluun ja totean että mä ainakin huomasin aikoinani, että EM:n kaikki pohjat hehkuvat vähän, mikään niistä ei ole täysin matta :) Kosteaa sivellintä kannattaa tosiaan kokeilla, saa vähän parempaa peittoa. Jos ihan mattamattaa haluaa niin esim. tuo yllämainittu Sassy Minerals tekee tosi hyviä pohjia, jotka kyllä peittävät sekä ovat täysin mattoja. Omaan makuuni jopa ehkä vähän liian peittäviä, mutta kuka tykkää mistäkin :)

  ReplyDelete
 12. Sagu: Uskon kyllä kokemustasi, kokeilin tuota intensive-pohjaa ja sekin hehkui! :o Tilaisuuden mukaan voisi kyllä kätevästi vaihdella eri merkkien ominaisuuksien välillä, joskus haluaa täysmattaa ja toisinaan pientä hehkua. Kuulostaa ainakin sellaisilta nuo Sassyn tuotteet teidän kokemusten mukaan että haluan joskus kokeilla! ^^

  ReplyDelete
 13. Itse vannon mineraalipohjien nimeen,testattu on LilyLolo sekä Bare Minerals joista jälkimmäistä ilman en voi elää.

  Peittävyydestä ja kestävyydestä sen verran,että vaikka tuossa BM:n pohjassa hohtoa onkin mukana niin se ei kuitenkaan saa naamaa kiiltämään ikävästi kuten monien nestemäisten/voidemaisten meikkivoiteiden+puuterin yhdistelmä saattaa päivän mittaan tehdä. Sillä saa nimenomaan kauniin ja terveen hehkun joka kestää ainakin itselläni rankemmankin bile-illan täydellisenä vaikka hikoilisikin;)

  Ja kyllä iho kiittää myös =)

  Pakko munkin sanoa että olet äärimmäisen kaunis nainen!

  ReplyDelete
 14. Läpi lasien: Iho todellakin kiittää jo tässä vaiheessa, hassua kuinka nopeasti! Jostain syystä minulla pohja ei ole kestänyt aivan koko päivää, silmämeikit alkavat illan myötä rapistua luomivakoon. Voisin tosin ostaa jotain parempaa pohjustajaa sille alueelle, myös harjoituksen myötä osaa varmaan paremmin levittää mineraalit.

  Ja kiitos todella paljon kauniista sanoistasi! ^^

  ReplyDelete
 15. Moi! Vastaus tähän löytyisi varmaan muualta jo, mutta en ole löytänyt, siispä: mistä olet löytänyt noin herkullisen punaisen huulille? Oletan kuitenkin, että sekin on eläinkokeetonta. Täydellisen huulipunan etsintäprojekti täälläkin...

  Pitää lisätä vielä, että tyylisi inspiroi minua aivan järjettömän paljon! Olet hämmästyttävän kaunis :) Blogisi löytyi äskettäin ja luin koko blogin heti alusta alkaen läpi. Koko blogin maailma on niin koukuttava!

  t. Alice

  ReplyDelete
 16. Niin, ja pitää vielä korjata, että olisi mahtavaa tietää huulipunasi tarkka nimi ja sävy myös :)

  t. (the real) Alice

  ReplyDelete
 17. Hello Alice!

  Valaisit koko päivän kommentillasi, tuntuu mielettömän ihanalta jos blogini inspiroi sinua! Ja kaunis kiitos kehuista, ihan punastuttaa :>

  Täydellistä huulipunaa metsästän vielä itsekin, tällä hetkellä käytössä on Lumenen Natural Coden sävy 15, Vintage Red. Lumene sanoo ettei testaa meikkejään mutta haluan olla varma ainesosistakin, joten pitäisi löytää se täydellinen sävy sertifioidusta sarjasta. Tuota sävyä kuitenkin käytän siihen asti ja on ollut hyvä, muitakin punia mulla on mutta tuo ja Body Shopin tuotannosta lopetettu punainen ovat kirkkaimmat :) Raportoin blogiin kyllä heti jahka täydellinen puna löytyy!

  ReplyDelete