27 November 2010

The things we lost in the fire


Monet illat ovat kulkeneet virtana ohitse, tuloksena tästä syntyi uusi maalipintainen neito. Taisin haukata liian suuren palan kun aloin näin pienelle pohjalle siveltimillä nyhräämään, mutta onneksi virheet opettaa aina!
Neidon tulisina leiskuvat hiukset ja noitamainen olemus syntyivät vasta maalaamisprosessin aikana, mutta ymmärrän nyt niiden tarkoituksen. Tulesta mustuneiden puuluurankojen kansoittama talvinen metsä, suojeleva nainen ja pöllön symboliikka ovat minulle oma tarinansa, mutta jokainen tulkitsee taulun kuitenkin omalla tavallaan :>


(Läheltä oli vaikea saada tarkempaa kuvaa, pahoittelen.)

Alan vähitellen tajuamaan kuinka nämä öljyvärit oikein toimii, piristää huomata että kehitystä on tapahtunut edes hitusen verran! Taulu on nähtävillä V5IITÄ-yhteisnäyttelyssä koko joulukuun ajan, galleria sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 44, Joensuu. Tervetuloa kurkkaamaan mikäli kiinnostusta ja mahdollisuutta löytyy, sisäänpääsy on aina ilmainen!

Phew! After many, many evenings of painting I managed to create a new lady on the canvas. I've never painted such small faces and details so this was a challenge. I'm finally starting to get a clue how oil paint works, it feels great to discover new tricks! To me the scorched forest, owl's symbolism and witchy looking lady create their own story, but everyone can come up with their own interpretations. The painting is exhibited in a local group show for the whole December.

27 comments:

 1. Huh, kylläpä olet etevä! :> Todella kaunista kädenjälkeä, pöllö hurmasi minut heti ensisilmäyksellä<3 Pitääpä käydä kurkkaamassa tuo näyttely jos tulee vielä tämän vuoden puolella Joensuussa liikuttua.

  ReplyDelete
 2. Kaunis ja tuo pöllö on niiin suloinen ^_^

  ReplyDelete
 3. Kaunis. Eritoten pidän noista puista, niiden juuret ikään kuin häviävät sumuun..

  ReplyDelete
 4. Ihana taulu! *_* oot taitava! :) Itse en ole koskaan tainnut edes öljyvärimaalata vielä. Pitäiskö kokeilla?

  ReplyDelete
 5. Hmm... mielenkiintoista. Onko täällä nähtävillä enemmänkin teoksiasi?

  ReplyDelete
 6. Onpa upea kuva kyllä! Omasta mielestä öljyvärit on maailman hankalin asia saada toimimaan niinkuin haluaisi, olen siis jo luovuttanut vuosia sitten. Pitää olla kyllä taitava että saa öljyväreillä tuollaista aikaan ^^
  -Kaiku

  ReplyDelete
 7. Ei voi kun ihailla ja kadehtia sitä miten toiset osaa! :) Olisi kiva kyllä nähdä enemmänkin töitäsi täällä blogin puolella ^^

  ReplyDelete
 8. Spookshow Baby: Kiitos kovasti, pöllöillä on kyllä taipumusta hurmaamiseen :> Kannattaa käydä näyttelyssä mikäli täällä päin liikut!

  ravenwaves: Kiitos ^^ Pöllöstä tuli vähän liiankin söpö ja pörröinen, mutta eihän se mitään haittaa.

  bubble: Kiitos, se juuri olikin tarkoitukseni, että olisi jotain tuhkamaista usvaa joka peittää metsää. Harmittaa vaan kun nuo valokuvat on niin sinertäviä, luonnossa sävyt on niin erilaiset!

  DeadlyDame: Voi kiitos! Suosittelen kokeilemaan, öljyvärien sävyt hehkuvat ihan eri asteikolla kuin muiden värien. Alussa voivat tosin tappaa innostuksen jollei väriä ohenna tarpeeksi, kannattaa lukea neuvoja :)

  Anne Tammelin: Kyllä täältä pari teosta näkyy, löydät ne kun klikkaat tuota "art"-tagia ja selaat vain eteenpäin.

  Kaiku: Kiitoksia tosi paljon! Öljyvärit on kieltämättä haasteellinen väline, mutta pidän niin paljon tuosta värien hehkuista, siveltimen tunnusta kankaalla ja oikeiden koostumusten sekoittelusta että pakko rämpiä niiden ansakuoppienkin lävitse. Ehkä se joskus on vielä hyödyksi :)

  Vampiric: Oi kiitos! Itsekritiikki ja verkkainen maalaustahti vähän hidastaa, mutta toki voin julkaista aina kun uusi työ syntyy! (Ja piirroksiakin ehkä enemmän.)

  ReplyDelete
 9. Oi, miten ihailen sun maalauksia! Olen itsekin aloitteleva öljymaalari, ja toivon todella että jonain päivänä saan aikaiseksi yhtä kauniita tauluja kuin sinä! <3 Olet minulle suuri inspiraation lähde (niin taiteen kuin muunkin tyylin suhteen <3)

  ReplyDelete
 10. upeeta kun jotkut on noin taiteellisesti lahjakkaita :) and i'm so loving that painting!

  ReplyDelete
 11. Sally Slander: Voi kiitos ihan hirmuisesti kohteliaisuuksista, olen todella otettu sanoistasi! ♥ Maalaamisessa kehittyy kyllä jos rakkautta asiaan löytyy, usko pois. Onnea projekteillesi :)

  Mimi: Kiitos, mukavaa että pidät siitä! ^^

  ReplyDelete
 12. Mä haluan edelleen ostaa sulta jonkun työn <3

  ReplyDelete
 13. Rakastuin itsekin juuri öljyväreihin kuvataiteen diplomityötäni tehdessä! Niisä on vain yksi vika: maalin pois saaminen siveltimistä on tuskaa ja tärpätti haisee kammottavalle. Myös niin kutsuttu hajuton tärpätti...

  ReplyDelete
 14. Tekee mieli alottaa heti uus öljyvärityö ja koittaa saada parempaa aikaan ku viime kerralla, tuo nainen on nimittäin aivan upea ilmestys.
  +pöllöt ei oo koskaan pahitteeksi.

  ReplyDelete
 15. Jumalaisen kaunis taulu!!! Tahtoisin ton heti kotini seinälle!!

  ReplyDelete
 16. Tulee mieleen Lori Earleyn teokset.

  ReplyDelete
 17. Leena: Mielelläni myyn ^^

  Isa: Oi, kuvataiteen diplomi oli yksi parhaista lukion kursseista :> Siveltimien pesu on joka kerta yhtä kamalaa, siitä ei pääse yli. Hajuton tärpätti on hullun vaarallista, ostin itsekin erehdyksessä yhden purkin ja nyt se pitää käyttää loppuun.. Sen hajuttomuus saa hengittämään enemmän tököttiä sisään eli myrkky on pahempi. Olen kyllä kuullut että jotain sitronellaöljyä saisi taidekaupoista, on myrkytön ja poistaa maalit. Toivottavasti tärpätin kauhut ei oo pilanneet sun maalausintoa!

  Anonyymi: Kiitos :) Aloita toki, maalaaminen on ihanaa!

  ReplyDelete
 18. Hepa-Neiti: Voi kiitos ihan kamalan paljon! ^^

  Anonyymi: En ihmettele, samanlaisia elementtejä löytyy ja varsinkin kun maalaan naishahmoja. En kuitenkaan plagioi vaan piirsin ja maalasin pitkäkaulaisia naisia jo kauan ennen kuin oli Earleysta kuullutkaan, mikäli sitä mietit :) Lori on tosin kymmeniä kertoja minua parempi ja lahjakkaampi, joten kiitän vertauksesta!

  ReplyDelete
 19. No onko sulla jotain jo valmiina myytäväksi vai tekisitkö mulle ihan oman? 0_o <3

  ReplyDelete
 20. Kovin montaa maalausta en ole vielä tehnytkään, mutta voin myydä vanhan tai tehdä uuden! Nyt ei vähään aikaan ole tilaisuutta tarttua uuteen työhön kun yksi on tekemättä, mutta ainakin tulevaisuudessa kun olen maalaillut enemmän niin voin myydä :)

  ReplyDelete
 21. Hienoa :) Hei ilmottele sitten jos olet tekemässä mulle ihan omaa, tai sitten kun saat töitäsi muuten valmiiksi ja olisit valmis myymään :) Mitähän hintaluokkaa sun työt mahtais olla?

  ReplyDelete
 22. Leena: Maalaukset pyörii sadoissa euroissa, hintaan kun pitää laskea materiaalit, työtunnit ja taiteen arvo. Isommat maalaukset tietysti maksaa vähän enemmän ja pienet vähemmän. Uusia töitä alan tekemään ensi vuoden puolella, ilmoittelen sulle silloin mikä on tilanne! :)

  ReplyDelete
 23. Sitten kun me joskus saadaan ostettua talo, mä ostan sulta taulun.

  ReplyDelete
 24. En malttais odottaa<3 Pitääkin sitten miettiä mikä koko olis hyvä.. Voisin olla valmis maksaa näillä tuloilla korkeintaan ehkä 150-200 e, että saisko sillä vähän isommankin ku postimerkin kokosen? xD

  ReplyDelete
 25. No saa vähän isomman kun postimerkin kokoisen! Kovin isoa teosta ei tuolla summalla kuitenkaan saa, vähän pienemmän kokoisen kuin tuo kuvien taulu. Kyllä me jotain keksitään :)

  ReplyDelete
 26. En tiedä luetko vanhoja kommentteja, mutta siveltimet kannattaa pestä mäntysuovalla myrkyllisen tärpätin sijasta. :)

  ReplyDelete