13 November 2010

You're a moth too close to the fire

On ihanaa kun pienet asiat herättävät unenomaisia lapsuudenmuistoja mieleen. Muistan kerran lapsena nähneeni kotimme puutarhassa suuren perhosen, jonka selässä kulki raitoja ja pääkalloa mukaileva muoto. Ihmettelin ja ihastelin tuolloin ötökän outoa kaapua ja piirsinkin sen, mutta en vieläkään ole täysin vakuuttunut siitä minkä otuksen näin. Olen kuullut että pääkallokiitäjän tapaaminen näillä leveysasteilla on harvinaista mutta mahdollista, toivon siis vieläkin kohdanneeni aidon pääkallokiitäjän.Eilen kotiin saapui viikkojen odotuksen jälkeen Etsy-paketti Atlantin aallokoiden toiselta puolelta. Rasiasta kuoriutui samanlainen hyönteinen, joka lehahti paketista suoraan kaulalleni ja näyttää viihtyvän siinä. Tämä yksilö on kuitenkin vain pleksimuovia mutta ihastuttava silti, tavallaanhan kyseessä on myös nimikkokoru :) Nimimerkkini ei muuten tule Uhrilampaat-elokuvan kannesta, vaikka kuvitella saattaisi. Yhteyden huomasin itsekin vasta kun seuraavan kerran elokuvan katsoin!
I have a cloudy childhood memory of finding a death's-head hawkmoth in our garden. I remember admiring it's shapes and even drawing it, but I'm still quite unsure if it really was that particular moth. Yesterday a small package from Etsy arrived, and from it's depths a same kind of moth fluttered on my neck. It's a plastic one, but nevertheless I love it! It's also a kind of a name necklace, but believe it or not, my nickname is not taken from Silence of the Lambs, as one might think.

11 comments:

 1. Aivan upea koru ja oletpa sinä kaunis ^^

  -Kaiku

  ReplyDelete
 2. Ihan mahdollista että olet tuon pörriäisen nähnyt :D Itsekin joskus bongailin samaisen pörriäisen Ilomantsin suunnalla 8 vuotta sitten.
  Ihana on myös tuo koru <3

  ReplyDelete
 3. Oo vau ihana!

  Mistäs Etsy-kaupasta tuon bongasit?

  ReplyDelete
 4. Vivian: Kiitoksia ^^

  Kaiku: Voi kiitos paljon! ♥

  Grotesca: Kiitos :) Mukava kuulla että muutkin on bongaillut, soisi kyllä enemmänkin nähdä noita pörriäisiä, oli sen verran jännä kohtaaminen!

  babooshka: Kaupan nimi oli uniqueartpendants, sieltä löytyy suuri määrä ihania printtejä ja vielä pari korua jotka mielellään ottaisi kokoelmiin. Parempia rahatilanteita odotellessa :>

  ReplyDelete
 5. Voi kuinka kaunis! Ja - minkälaisia tuotteita käytät huulimeikkisi tekoon?

  ReplyDelete
 6. Anonyymi: Oh, kiitoksia kovasti :) Tuon punaisen suun toteutan aivan normaalisti, rajaan ja pohjustan huulet kirkkaanpunaisella rajauskynällä ja levitän joko suoraan puikosta tai siveltimellä huulipunaa päälle. Punat vaihtelevat sitä mukaa kun etsin täydellistä, tällä hetkellä käytössä on Lumenen Natural Coden sävy Vintage Red.

  ReplyDelete
 7. Tulee melkein paha olo kun olet niin kaunis ja tyylisi (minun tyylini unimaailmassa) sopii sinulle niin hyvin.

  (masentunut olen kyllä muutenkin)

  ReplyDelete
 8. Voih, älä suotta kerää pahaa oloa minusta, tulee vaan kummallekin huono mieli! Koita etsiä hyviä puolia itsestäsi, ja mikäli tämänkaltainen tyyli tuntuu omalta niin siihen kannattaa pukeutua. Mikä vain itsestä tuntuu hyvältä :) Voimia!

  ReplyDelete
 9. Lapsuudesta jää mieleen mitä oudoimpia asioita. Itselleni esimerkiksi sellainen, että olisin mukamas löytänyt järvestä meritähden. Muistikuva siitä ja miten se heilui laiturin vierellä vedessä on vahva edelleen. Mitähän lie olen oikeasti nähnyt? :)

  Tuo sinun on sentään mahdollinen.

  ReplyDelete
 10. Anne Tammelin: Lapset varmaan kokevat kaiken jotenkin herkemmin ja myös näkevät asioita jotka aikuiset sulkevat pois mielestään. Kamalan surullista mielestäni, tahtoisin vieläkin nähdä niin paljon harhoja kuin lapsena! Tuo sinun muistosi kuulostaa jännittävältä, tuskin sillä edes on väliä oliko näky todellinen. Kunhan hyvä muisto säilyy :)

  ReplyDelete