23 February 2011

It's always tea-time in my mind

Parin viimepäivän aikana olen koukuttanut itseni entistä enemmän vihreän teen hartaaseen litkimiseen ja Tom Waitsin säveliin. Epäilen että herra on myynyt sielunsa jossain vaiheessa ja saanut tilalle maagisia voimia tehdä upottavaa sideshow-henkistä musiikkia, välillä hiukan pelottavankin kokeilevissa ulottuvuuksissa vierailevaa mutta ah niin koukuttavaa hulluutta! Katsottiin myös vihdoinkin rakkaan kanssa the Imaginarium of Doctor Parnassus ja Waits oli siinä paholaisena täysin elementissään.

Itse taas olin aivan myyty kun Helsingin vierailulla astuin menneen maailman tunnelmaa huokuvaan the Ounce-teeliikkeeseen. Huumaavien aromien keskeltä nappasin tuliaisiksi mm. Liisa Ihmemaassa ja Metsämansikkajää-teesekoituksia, mutta puodin valikoima oli niin valtava että makuja riittää jokaiselle visiitille! Olin epäilemättä rasittava asiakas kun halusin niin autuaasti nuuhkia kaikkia purkkeja ja kysellä sisältöjä. Myyjätär kertoi että Through the Looking Glass-maku on myös tulossa piakkoin, sanomattakin selvää että sitä on pakko haalia teekuppiin! ^^

Olen myös yrittänyt olla ahkera opiskelija joten leikin hiukan photarin ominaisuuksilla, tällaista tuhoa tein tänään aamukoomassa napatulle asukuvalle. Tukka on sotkuinen, silmät puoliunessa ja paita kartoitettu rypyillä, tätä kutsuisin arkiaamujen realismiksi. Olisi toki ihanaa pukeutua huolella valittuihin asukokonaisuuksiin ja väkertää suortuvat kampauksiin joka ikinen aamu, mutta aina ei vaan jaksa eikä kello anna periksi.


Parin päivän aikana olen myös siivonnut ahkerasti turhaa materialistista painolastia pois. Kaappien unohdetuista kätköistä paljastui vaatteita, asusteita ja kenkiä joita en muista käyttäneeni ikuisuuksiin, ne vain ovat pölyttyneet turhaan siinä toivossa että pukisin ne vielä jossain hamassa tulevaisuudessa ylleni. Edessä on siis hukkatavararoiden kuvailu ja listaaminen huuto.netin uumeniin, voin vinkata linkin tänne mikäli joku halajaa penkoa löytöjä. Myös nostalgisista syistä komerossa pantattua musiikkia ja filminpätkiä ajattelin kiikuttaa paikalliseen divariin, tietysti pitää kahmia mieluisampia aarteita tilalle kuten kunnon keräilijän kuuluukin.

Muuten, loihdin kynän ja tietokoneen yhteispelillä uuden bannerin kuten varmaan huomasitte. Ei se täydellinen ole mutta ajanee hyvin asiansa, mielipiteen saa ilmaista! :)

During the few last days I've deepened my addiction to green tea and Tom Waits. I'm pretty sure the latter one has made some kind of a deal with the devil and gained some supernatural powers of making amazingly mesmerizing sideshow-tinted music in return! I on the other hand was pretty much sold when I stepped into a little tea-shop, the Ounce, while visiting in Helsinki. One of the flavors I bought is called Alice in Wonderland, and the shop clerk told me that there's also a taste called Through the Looking Glass coming up soon, can't wait!

I have also tried to be a good student for a while and even managed to learn a few new tricks in Photoshop. I ruined the outfit photo of today with effects but I like the way things look in it. Wrinkle-filled shirt, drowsy eyes and messy hair is something I would call realism when you have to wake up at 7.am :D And I also created a new banner, what do you think?

23 comments:

  1. Sä vaan oot aina niin häikäisevän kaunis, vaikka kuinka olisit aamukoomassa :DD
    Ja banneri on kans upea :)

    ReplyDelete
  2. Olen blogisi suuri fani, aivan ihania postauksia kerta toisensa perään. Olet fyysisestikin hirmu hurmaava ihminen ! Jatka samaan malliin. :---)

    ReplyDelete
  3. Oijoi, todella upe banneri! Loihditko tuon Photarilla vai Illulla? :)

    ReplyDelete
  4. I love the new banner (especially that little bleeding heart on the bottom), you are so talented! :)

    ReplyDelete
  5. Huuto.net linkki ehdottomasti tänne ja heti ensimmäiseksi :)

    ReplyDelete
  6. No nyt sul menee taas hermot mun kauheaan ihasteluun.. mutta siis aivan ihana uus ulkoasu! Ja tykkään hurjasti kuvien muokkauksesta ja tollaseen teekauppaan ois varmaan ihana mennä. Upeat kassit sieltä ainakin saa. Ja sun asus vaan ällistyttää mua jokakertasella kauneudellaan.. *huokaus* Miten voi olla noin ihana ihminen olemassa..

    ReplyDelete
  7. Oi haluan käydä tossa teekaupassa..<3 :o
    Mutta itse tykkään kauheasti Théhuoneesta, sieltäkin saa tosi ihania teitä ^^

    ReplyDelete
  8. Hei,

    Mistä olet hankkinut tuon ihanaisen mustan rusettipaidan? Olen itse yrittänyt etsiä samantyyppistä puseroa tuloksetta jo melkoisen tovin...:)

    Tosi kaunis tyyli sinulla ja erityisesti tuossa yllä olevassa kuvassa! Très chic:)!

    ReplyDelete
  9. Love the new banner, its matching the rest of your blog very well :)
    A cup of good tea in winter is the best, I suspect I drink way to much during my workhours..oh well ;)

    ReplyDelete
  10. Ounce on kyllä mahtipaikka, lähistöllähän on myös Thehuone jonne en itse ole uskalnut vielä mennä. En ole mikään hurja teesnobi, pelkään että siellä voisi saada myyjältä sormilleen vääristä juontitavoista. :D

    Suoraan sanoen RSS-lukijalta entryt lukiessa kyllä harmittaa miten ei sinne saa ujutettua sun nättejä leiskoja mukaan.

    ReplyDelete
  11. Tosi upea banneri! Ja muutenkin sun blogin ulkoasu on todella kaunis. Toisilla se kynä tottelee,mitä pää sanoo. Toisilla ei... ;D

    Vinkkaile toki tännekin, kun olet listannut tavaroitasi huuto.nettiin :)

    ReplyDelete
  12. Ihana banneri! Ja Helsingin teekaupat on myös ihania, ne voisi kokonaisuudessaan varsin mielellään tuoda omaan kotiin, sisustuksineen kaikkineen. Théhuonetta oon tainnut ite eniten käyttään, jonkun verran myös Annankadun teekauppaa ja Ouncea.

    Miten muuten noi kuvien kehykset, onko sulla Photarissa joku brush millä ne on tehty?

    ReplyDelete
  13. Beatamarie: Voi kiitos hirmuisesti, mutta se on ite joka toista sanoo! ;> Ja kiitos myös bannerikehuista, ihana kuulla että se on sopiva.

    Noora, tulin hirmu hyvälle mielelle kommentistasi, kiitos ♥ Jatkan kyllä höpinöitäni entiseen malliin, ei huolta!

    Ms Little Black Riding Hood: Kiitos paljon! Piirsin kuvan ensin käsin ja siirsin sitten Illuun jossa muodostin vektorit päälle. Sai kyllä taas tapella kunnolla niiden vektoreiden oikuttelun kanssa, hermot meinasi vähän kärähtää mutta sain sentään jotain aikaankin. Sekä bannerin että uusia kirosanayhdistelmiä :D

    Dial V for Vintage: Thanks so much! ^^ I wasn't sure at first about the dripping blood, but now I think it gives the banner a final touch. I'm happy that you like it!

    Ano: Laitan kyllä jahka saan tavarat pestyä, kuvattua ja listailtua. Patience, darling ;)

    Leena: Höpsistä, minusta on ihanaa kuulla että tykkäät! Olin ihan onnesta mykkyrällä kun sain tuon Ouncen kassin käteen, steampunk-henkiset jutut ilahduttaa aina. Kannattaa kyllä käydä piipahtamassa puodissa seuraavalla kerralla kun pyörit Helsingissä päin, kaupan sisustus ja lasipurnukat huokui samaa vanhaa henkeä.

    Enkä kuule varmasti ole sen ihanampi olento kuin kukaan muukaan, höntti olen heikkouksineni kaikkineen :)

    Living Dead Doll: Sinne vain nuuhkimaan teepurnukoiden tarjontaa! Jäin erityisesti tuohon Wonderland-teehen koukkuun ihan muutenkin kuin nimensä puolesta, teen seassa on jotain mansikkasuklaisia lastuja jotkaa sulaa veteen ja vie kielen mennessään, njam! Théhuoneesta olen myös kuullut hyvää, pitänee siis joku kerta kurkistaa senkin tarjontaa.

    Ano: Kiitos paljon! :) Rusettipaita on vintagea ja löytyi vanhan kotikyläni pikkuiselta kirppikseltä euron hintaan, siskoni tosin sanoi eilen että hän bongasi samanlaisia myös Zarasta. En tiedä löytyykö niitä vielä mutta aina kannattaa kurkata! Second hand-liikkeiden tarjontaa kannattaa myös vilkaista, rusettipaitoihin tuntuu törmäävän yllättävän usein.

    Miss Margarita: Phew, I'm so glad to hear that! At first I thought it's a bit too comic book-like but I guess the banner will settle here nicely after all. And it's good that it's tea you're drinking all day long and not something stronger ;D

    S: Hih, se tee on varmaankin ihan sorminäpäytysten arvoista! Leiskaahan voit aina lukemisen lomassa käydä kurkkimassa, harmillista tosiaan ettei RSS-syöte näytä ulkoasuja.

    Cherise: Kiitos kovasti! Kynä on täälläkin päässä vähän oikukas, joskus toimii mukavasti ja joskus taas katkeilee kynät kun käsi ei toimi yhteistyössä aivojen kanssa :D Toki vinkkaan linkin tänne kun urakka on ohi, suurin osa on vanhaa goottihenkistä vaatetusta mutta löytyy sieltä ehkä muutakin mukavaa ;)

    bubble: Kiitoksia! Napsin nolon innoissani kuvia niistä lasipurkeista ja muusta sisustuksesta, oli niin rentouttavaa astua hetkeksi vanhaan tunnelmaan hiljentymään kaupungin hälinältä.

    Kuvien kehykset on käännetty negaksi yhdestä dia-kuvasta jonka löysin netistä, itse olen eri brusheilla tehnyt pikkunaarmut ja kulutetut efektit. Yritin kauan etsiä valmiita filtereitä mutta tajusin että helpointa tehdä vaan kaikki itse, tulee ainakin erilaista jälkeä!

    ReplyDelete
  14. Ehdottomasti pitää käydä metsästämässä! Jos ei muuten ni ton hienon pussin takia! xD Ja rakastan teetä.. siitä puheenollen voiskin mennä tekemään teetä..

    ReplyDelete
  15. Asusi on jälleen upea, ja pukee sinua täydellisesti. Olisipa tosiaan mukava vannoutuneena teejuoppona mainitsemassasi liikkeessa poiketa! :b

    ReplyDelete
  16. Leena ja Birdiebabe, suosittelen lämpimästi että käytte kurkkaamassa. Saattaa olla että paperikassissa keinuu pussukka jos toinenkin täynnä erilaisia makuja kun katoatte ovesta ulos. Ja kiitos Birdie ihanista sanoistasi! ^^

    ReplyDelete
  17. Heippa! Kaunis olet kuten aina. Kunpa itselläkin olisi tarmoa pukeutua joka aamu huolellisesti, mutta ehkä sitten hamassa tulevaisuudessa kun lapsetkin isompia.. Mutta, aattelin kysäistä mistä olet hankkinut herkullisen mustan teepannusi? Onko second hand-löytö vai oletko uutena ostanut jostakin? Itsellä ollut pitkään etsinnässä kiva teepannu/-kannu mutta ei ole tullut vielä vastaan.. tähän asti menty ihan vedenkeittimellä :).

    ReplyDelete
  18. Kaunis kiitos Ano :) Musta teepannu on lahja isovanhemmilta, muistan tuon jo lapsuudesta joten aika vanha aarre on kyseessä. Keitän itsekin ihan vaan vedenkeittimellä ja haudutan teen tuossa pannussa, mukavaa kun on kerralla isompi satsi eikä tarvitse haudutella uudestaan. Löysin sulle muuten tällaisen linkin jos vaikka nappaisi, tuo pannu on ihana!

    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=32770

    ReplyDelete
  19. Oh, paljon kiitoksia tuosta teekauppa-vinkistä! Pitääkin käydä heti tsekkaamassa paikka kun takaisin Helsinkiin palailen :) Olen jotenkin innostunut itsekin juomaan litroittain vihreää ja erilaisia yrttiteitä täällä Berliinissä asustellessani!

    Ihana on tuo bannerikin, hellyyttävää sarjakuvamaista jälkeä, joka miellyttää omaakin silmää kovasti!

    ReplyDelete
  20. Oi, varsinainen löytö tuo teepannu-vedenkeitin. Eipä ole tullut tuollaista ennen vastaan.. taitaakin olla seuraava investointini, kiitos!!! :)

    ReplyDelete
  21. Skye, hyvä jos vinkistä oli apua! Ja ah, en ole vieläkään päässyt edes käymään Berliinissä, kieltämättä hiukan kateellinen olo tulee kun vallan asut siellä. Olisi niin ihanaa muuttaa hetkeksi ulkomaille!

    Ja ihana kuulla jos banneri miellyttää silmää, mietin aluksi onko se vähän liiankin sarjakuvamainen mutta sarjakuvanistinä annoin sen vaan olla :)

    Ano, huippua jos osasin auttaa! ^^ Pikkuisen alkoi kyllä itselläkin tehdä mieli tuota pannua, mutta tyydyn vanhaan teepannuuni niin kauan kuin vedenkeittimessä pihisee elämää.

    ReplyDelete
  22. Berliini osaa kyllä salakavalasti varastaa sydämen! Kaikki ne salaperäiset pikkuputiikit, graffitit hieman ränsistyneiden näköisten talojen seinissä ja persoonalliset ihmiset tekevät kaupungin tunnelmasta ainutlaatuisen. Eli suosittelen kyllä vierailemaan :) Itsehän vietän täällä vain kolme kuukautta työharjoittelun muodossa. Aika kuluu niin sukkelaan!

    Ei muuta kuin koulun kautta vaihtoon vain ;) Luulen, että se on se helpoin keino päästä hetkeksi ulkomaiden menoa tarkastelemaan.

    ReplyDelete
  23. Skye, monet ovat vuolaasti Berliiniä kehuneet mutta en voi muodostaa mielipidettä ennen kuin olen itse vieraillut :) Jokaisella kaupungilla tuntuu olevan oma sielu, joihinkin rakastuu ja jotkut jäävät vain tavallisen kaupungin tasolle. Jännittää nähdä miten Berliinin kanssa joskus käy!

    Koulun kautta oli kerran aikomus lähteä vaihtoon mutta en lopulta pystynytkään. Puoli vuotta tai vuosi on ihan liian pitkä aika pois kotoa, mutta työharjoittelun muodossa voisi tosiaan etsiä mahdollisuutta, mun alalla sitä vain ei helposti löydy. ihan mieluiten kaappaisin tuo toisen puoliskon kainaloon ja vuokraisin huoneiston jostain kaupungista vaikka kuukaudeksi tai pariksi, oppisi hiukan tuntemaan maata muttei tarvitsisi lopullisesti muuttaa!

    ReplyDelete