28 February 2011

Colleen & Oscar


Katselin äskettäin hiukan koomassa öistä Oscar-gaalaa nauhalta ja tulin niin onnelliseksi kun vihdoin saapui vaatesuunnittelun palkitsemisen vuoro. Ikiaikainen suosikkini suunnittelijoiden valtavasta joukkiosta, Colleen Atwood, voitti jälleen täysin ansaitusti kullatun miespystin taidonnäytteistään Alice in Wonderlandissa! Jumaloin naisen luomuksia ja niiden häikäisevät yksityiskohdat ja tekstuurit eivät koskaan lakkaa ihastuttamasta minua, oli kyse sitten Chicago-musikaalin kimaltavista flapper-koltuista tai lukemattomien Burtonin elokuvien tummanpuhuvista taideteoksista. Ja kukapa hullu nyt ei näitä luomuksia palkitsisi?

photos: www.imdb.com

It made me so very happy to see Colleen Atwood win the Oscar for Costume Design once again! She's my all-time favorite designer and her creations are pure and dazzling works of art that never cease to amaze me. She absolutely deserves the little golden man for every movie she's laid her hands on, if you ask me. And who the hell wouldn't award such gorgeous creations like these?

6 comments:

 1. Olet kyllä aivan oikeassa :) Sillä naisella on mahtava tyylitaju!

  ReplyDelete
 2. Aiemmin tänään voittajien listaa lukiessani mietin myös, että tuo pysti meni ihan oikeaan osoitteeseen. Sen verran nerokkuutta löytyy noista asuista!

  ReplyDelete
 3. Oli muuten taas lähestulkoon ainoa oikeaan osoitteeseen mennyt palkinto. Mutta hyvä että edes se!

  Kaiku

  ReplyDelete
 4. Leena & Raphael: Colleen saisi minun puolesta voittaa joka kerta kun on ehdolla ;>

  Kaiku: Oscar-palkintojen takana on varmasti aikamoinen määrä politiikkaa ja muita syitä, läheskään aina ei paras voita. Ihan mukavaa että Trent Reznor voitti musiikin Oscarin, mutta ei se soundtrack yltänyt mielestäni Hans Zimmerin Inceptionin tasolle. Akatemialla on varmaan myös jotain patoutumia DiCapriota kohtaan kun herra ei ikinä saa palkintoa vaikka kuinka hyviä suorituksia tekisi :D Monta muutakin ihan kummallista nimeämättä jättämistä tapahtui, ärsyttää yleensäkin se että vain muutama elokuvaa kahmii kaikki ehdokkuudet. Mutta Natalie Portman kyllä ansaitsi Oscarin mielestäni, en ole vielä nähnyt Black Swania mutta uskon että on oikeutettu palkinto :)

  ReplyDelete
 5. Colleen Atwoodin äärimmäisenä fanina ja äärimmäisen onnellisena pakko kommentoida näinkin vanhaa blogimerkintää, että aika sairaan loistavaa, että joku muukin nyt vihdoin tunnustautuu julkisesti fanittavansa hänen töitään. Oma lemppari kokonaisuutena ikinä on tuo -92 ilmestynyt Sleepy Hollow. The Dark Shadowsia odotellessa (Odotukset ovat HYVIN korkealla tuon leffan ja puvustusten suhteen)!

  ReplyDelete
 6. Elyse: No ehdottomasti tunnustaudun faniksi, johan tässä on pikkutytöstä asti ihmetelty noita luomuksia! :) Sleepy Hollow on muuten munkin suosikkini Colleenin töistä, ne puvut on yksinkertaisesti taideteoksia. Erityisesti se mieletön mustavalkoraidallinen mekko ja tietysti Ichabodin napitetut liivit, nam! Ja Dark Shadowsia odotan myös innolla, toivottavasti meidän odotukset ylittyy.

  ReplyDelete