2 February 2011

Wedges


Kotiin muutti puolitoista viikkoa sitten omituinen asukki. Sen lajitovereita löytyy kaapista jo kymmenien parien populaation verran, mutta muodoltaan juuri tällaisia yksilöitä ei tähän elinympäristöön ole aikaisemmin päästetty. Olen varmaan pelännyt että vierasperäinen virus leviää vähitellen tyyliin ja valtaa yhä useampia kenkälaatikoita vieden elintilaa rakastamiltani stilettokoroilta, nyt ottaisin pienen tutustumisen jälkeen kernaasti pari samanlaista kasvattia!


Kiilakorothan tulivat jo ikuisuus sitten muotiin mutta vieroksuin niitä aluksi ihan hirveästi, kuten useimpien villitysten kanssa käy. Miltei kaikkien kauppoihin levinneiden kiilamallien muotokieli oli niin kömpelöä että huvitti, enkä korkokenkien kopinaan kiintyneenä uskonut että ne istuisi omaan tyyliin. Jotenkin ajatus harhaili aina joko massiivisiin solkisaappaisiin tai värikirjolla pilattuihin korkkipohjaisiin kiilakorkotossuihin, jälkimmäisiä kohtaan olen kehittänyt jopa pienen kammon. :l Kenkäkaupan hyllystä kurkisteli kuitenkin täydellinen yhdistelmä platformia, nyörejä, roimaa alennushintaa ja oman luokkansa mukavuutta, en voinut millään enää vastustaa! Vedin kiilat kokeilumielessä jalkaan ja mietin samalla miten hitossa tässä kesti näin kauan. Huomaan poimivani juuri nämä popot kenkähyllystä miltei päivittäin ja pohdin jo vakavasti varaparin ostamista näiden tuhoa odotellessa.

Mikä on lukijoiden mielipide kiilakoroista? :) Kavioista kamalin vai vaatekaapin lemmikki?


For a long time I was afraid of the wedge-shoe virus, I'm so keenly in love with the clattering of heels. I didn't dare to buy any so that they wouldn't infiltrate my shoe boxes, and I thought they wouldn't even fit my style. I proved myself wrong when these beauties stared at me in the shoe shop, and they were on a huge discount sale so how could I resist! The platform has a nice gothic feel to it, and they're like a cloud to walk on due to the cushions. How the hell did it take so long to find these! What's your opinion about wedges? :)

19 comments:

 1. At first I was a little insecure, but now I really like wedges. They are very comfortable.

  Yours are very nice :)

  ReplyDelete
 2. Kiilakorot on upeita, paitsi tosiaan ne värikkäät korkkipohjaiset kangasrutaleet, mitä esim. H&M myy varmaan joka kesämallistossaan.

  Juuri tuontyyliset nyöriset, solkiset ja söpöt on ihastuttavia, vaikkeivat ne somasti kävellessä kopisekaan ;)

  ReplyDelete
 3. oon aina tykännyt tietynlaisista (tuonlaisista) kiilakorkokengistä, kesäsandaaleita minulla on erityisesti monet kiilakorkoiset (juu, helmiä on löytynyt jopa niiden korkkipohjaisten kangasrutaleiden seasta :D). erityisesti minulla on joku kumma fiksaatio trumpettilahkeista ja kiilakoroista (kiitos 90-luku) joista tulee hevosenkaviomainen siluetti :D ja mega-solki-monsterisaappaat ovat ihania, kilisevätkin kävellessä... <3

  ReplyDelete
 4. Mulla kävi ihan sama juttu. Oon aina kammonnut kiilakorkoja, ne on vaan kömpelöitä muotikenkiä ja mä en ainakaan ikinä haluaisi omia.

  Tänä talvena multa on kuitenkin irronnut jo yksi korko ja toinenkin melkein, joten aattelin kokeilla korottomia korkokenkiä. Tilasin omani Ebaysta, £20, hain eilen postista ja nää on ihan mahtavat! Pysyn pystyssä, nää on lämpimät ja ehkä järkevimmät tavikengät ever :D Harmi vaan, että aloitin kokeiluni tällasilla halpiksilla, pitää ehkä löytää ensi talveksi joku kestävämpi ratkaisu, mikäli nää leviää jalkoihin.

  ReplyDelete
 5. Kuulun myös ihmisiin, jotka kammoavat kiilakorkoja. Taidan omistaa 1-2 paria kiilakorkoisia kenkiä. Olen tosin pikkuhiljaa oppinut pitämään muutamista malleista. Ehkä itsekin sorrun ostamaan yhden kiilakorkoisen parin itselleni

  ReplyDelete
 6. Itse olen aivan ihastunut kiiloihin. Ne jalassa on yhtä upea olo kuin korkojen kanssa, mutta mukavammin. Lisäksi ne eivät ole niin huutavan naiselliset kengät kuin korot. Kauniit olet löytänyt.^^

  ReplyDelete
 7. VOI EI! sun on pakko kertoa mistä noi kengät on ostettu! oon ettinyt just ton näkösiä kenkiä niin pitkään, et melkein itkettää nyt. O_O

  Itsehän rakastan kiilakorkoja, paitsi noita sunki mainitsemia korokkiphojaiset hirviöt. yök. muuten rakkaus on suuri kiilakorkoja kohtaan.. ne vaan on niin helpot! :D

  ReplyDelete
 8. Well, I don't know whether I shall like them or not. Seeing all those girls wearing these shoe..I donÄt know.
  But are they really so comfortable? I've already seen a pair that I really like but like you said, I don't think it fits me, because they're so stylish. ;o And I don't like to get much attention.

  ReplyDelete
 9. Apua! Mistä noin söpöjä kenkiä saa? Pliis sano, että ne on Joensuusta ostettu!
  Mulla oli kans monta vuotta ehdoton EI kiilakorkojen kanssa, koska ne näytti mun mielestä aikalailla hevosenkavioilta, eikä mitenkään söpöllä tavalla, mut oon huomannut, että niillä on tosi hyvä kävellä, verrattuna "normaaleihin" korkkareihin, ja toisin ku sie, mie vierasta sitä, että minun kipityksestä lähtee ääni, se on jotenki liian naisellista mun persoonalleni (vaikka mun Dr Martensit pitää kyllä ihan hyvää meteliä kun niiden pohjat jäätyy, joten :D).

  ReplyDelete
 10. I have to leave you a comment, simply saying that I enjoy your blog and that is great inspiration for my darker side :P

  ReplyDelete
 11. I didnt like wedges very much earlier, but now I just can't get enough of them ;)
  Thats an amazing pair by the way, very pretty!

  ReplyDelete
 12. Ihanat kengät ! Mistä ostit? :)

  ReplyDelete
 13. Miss Twinkle: Thank you, and they are indeed one of the most comfortable shoes I've ever worn! I'm so glad that I dared to try them on.

  Anonyymi: Joo H&M:n kevät-ja kesäkuvasto on muutenkin ihan painajaismaista selailtavaa. Ne kangaskengätkin kestää varmaan pari käyttökertaa, yngh mitä tusinalaatua. Ja rumatkin vielä, hemmetti!

  Toisaalta näiden kiilakorkojen kumipohja on huippukin ilman tuota kopinaa, nyt pystyn hiipimään hiljaa ja säikyttelemään ihmisiä kun korot ei enää paljasta sijaintiani ;)

  C.De la Morgan: Goottihärpäkemetallisolkisaappaat sopii kieltämättä aivan mahtavasti esim.cyber-henkiseen tyyliin, itse vaan taisin saada teiniaikoina niistä lievän yliannostuksen. Fetissikorkkareista pidän kyllä sitäkin enemmän, nams!

  Noora: Olet niin oikeassa, nämä suodattaa pakkasta paljon paremmin kuin monet talvikengät! Kannattaa tosiaan sijoittaa laadukkaisiin jos toivoo pitkää käyttöikää, mut joskus halpisversiotkin yllättää kestävyydellä. Kiiloista tulee kyllä vakiovarustus tuleviin talviin :)

  Mistress Mystral: Olen kenkien mallin suhteen aina kamalan nirso, mutta onneksi näitä hyviäkin löytyy. Uskaltaudun kyllä ostamaan toisenkin parin kunhan sopivat osuu tielle :>

  Chastel: Kiilakorot on aina sopinut mm.androgyyniin ja futuristiseen tyylin ihan mahtavasti, mutta ovat itselle taas tuntuneet vähän liian epänaisellisilta. Nyt olen kyllä eri mieltä, kyllä se naisellisuus kumpuaa sisältä eikä koron mallista. Ja onhan nämä ihan kamalan mukavat jalassa!

  Nuuba: Biancon alehyllystä bongasin, kipin kapin etsimään jos niitä vielä löytyisi!

  Korkki-ja kangasnyöripohjaiset kiilat on kyllä kammotuksia, jopa fiftarityylissä missä niitä usein vilahtelee. Kyllä ne varmaan jollekin käy mutta itse en jalkaan sujauttaisi!

  T.: They've been in fashion for so long that I don't think anyone would stare at you, just go and buy that pair if you like them :) I can't say that all wedge shoes are comfortable, but these have built-in cushions so they feel amazing!

  Hertta: Kyllä, Joensuustapa hyvinkin! ^^ Biancon alehyllyltä kurkistelivat eikä hintaa jäänyt -70% hintalapun takia kuin 35€. Ihan mielettömän laadukkailta tuntuvat, kantapään kohdilla on pehmotyynyt ja kengät ei ole moksiskaan vaikka olen näitä jo kivasti kaikkialle kolhinutkin. Mulla oli myös tuo hevosenkaviokompleksi, mutta nämä vei sen mennessään. Toivottavasti löydät vielä oman parin!

  Minä oon taas hyväksynyt sen faktan ettei maiharit käy mun jaloille. Olen vetänyt niillä aina ennätysmäärän lippoja lumihankeen, korot on syrjäyttäneet ne jo melkein täysin talvivarustuksessa. Joko se maihareiden kumipohja on liian liukas tai sitten en vaan osaa :D

  Flügel: Thank you, I'm so happy to hear that you've been inspired! Every one of us has a darker side after all :)

  Miss Margarita: What can I say, it really is a kind of a virus, spreading slowly into the hearts of women. And thanks, I love this pair too!

  Anonyymi: Kengät kiittävät, ovat kotoisin Biancosta :)

  ReplyDelete
 14. Where did you by the shoes?
  For wedges I'm torn,I like them sometimes and sometimes not :s
  I like your blog and your style is amazing !

  ReplyDelete
 15. Mademoiselle Liesa: Oh, thank you so much! :) I bought the shoes from Bianco shoe store.

  ReplyDelete
 16. Tykkään juuri tuollaisista kiilakorkoisista kengistä. :) Yksi pari outoja asukkeja löytyy siis myös täältä. Mutta niistä kuuluisista kesäkangasrutalekiilakorkokengistä en pidä.. :D

  ReplyDelete
 17. Ihanat kengät! :) Tuollaiset ois tervetulleet miunkin korkkarihyllykköön, omistan vain kahdet kiilakorkoiset kengät, harvat kiilakorolliset miellyttävät silmää... :)

  ReplyDelete
 18. Suona: Ihanaa etten ole ainoa rutalekiilojen inhoaja :D

  Vivian: Kiiloissa on tosiaan harvoin malleja jotka miellyttää muotokielellään. Mutta saahan sitä nirso kenkien suhteen ollakin ;)

  ReplyDelete