17 March 2011

The Black Trench

Minulla ja trenssitakeilla on aina ollut hieman vaikea suhde. Beiget klassikkokauhtanat olen aina sivuuttanut tyynesti miedolla inhonenän vipatuksella, mutta muutama vuotta sitten ahmittuani yliannostuksen film noir-elokuvia aloin itsekin haaveilla omasta tummanpuhuvasta trenssistä. Ihailemieni yksityisetsivien univormu vaikutti aivan vastustamattomalta vaatekaapin lisäykseltä, suurin arvoitus vain piili siinä mistä löytäisin juuri omaan makuuni sopivan.


Yli kaksi vuotta sitten löysinkin netistä ihanan, mustan vintagetrenssin, joka osoittautui kuitenkin luonnossa valtavan isoksi. Sen jälkeen olen kompastellut niin lukemattomiin hävittyihin huutokamppailuihin, rumiin leikkauksiin, opiskelijalle liian rajuun hintaan, tylsiin laatikkomalleihin ja kaikista pahimpaan, heikkolaatuiseen polyester-kankaaseen (suodatan sen helposti kyllä vuorituksessa, mutta haluan mieluusti laadukkaamman päälliskankaan!).
Haaveilemaani vintagetrenssiä en vieläkään omista, mutta siihen asti vedän ylleni tämän Asokselta löytyneen puuvillaviitan joka ainakin minulle hipoo jo täydellisyyttä. Nuo nyöritykset ja kellottuva vekkihelma hurmasivat minut heti, kellomekkokin mahtuu tylleineen kaikkineen helman alle. Sopivat aurinkolasit vain silmille niin olen valmis ratkomaan seuraavia vaatekaapin mysteereitä ;>


(And the movie that goes perfectly with the outfit, featuring the best couple ever seen on screen. Bogart & Bacall ♥)


I've always had a tricky relationship with trench coats, admiring them on film noir detectives but loathing the idea of carrying a beige one on my shoulders. I've tried to solve the mystery of the perfect black trench coat for a couple of years now, but my investigations have always faltered upon nasty models, lost auctions and the worst, poor quality polyester fabric. I still haven't found the perfect vintage coat but this gorgeous piece of clothing from Asos will do just fine until then. I simply adore the pleated hem and laced back! All I need is a pair of dark sunglasses to continue with other wardrobe mysteries, this case seems to be cracked for now.

20 comments:

  1. Oh Bogart & Bacall! I dislike beige trenchcoats too! I love the cinched waist and full skirt of your black one, I'm still struggling to find the perfect trench for me. I have one from H&M but it's too short and doesn't have a nice full skirt... Your last picture reminds me of the beautiful poster for 'La Disparue de Deauville', I guess it's because of your hair and sunglasses :). Here's the poster: http://www.cinema-francais.fr/images/affiches/affiches_m/affiches_marceau_sophie/la_disparue_de_deauville.jpg

    ReplyDelete
  2. DVFV: You know, I'm pretty sure I can never get enough of Bogart and Bacall. And beige trench coat combined with blue jeans is pure horror for me :D It's so weird how most trench coats from H&M and all other chains are so straight and short, as if people didn't use dresses nowadays. I'm sure you'll find your perfect trench one day, it might be just around the corner! And thanks for the link :)

    ReplyDelete
  3. Voi se on kaunis! Ja niin sun näköinen :) Jotain samaa henkeä on tossa takissa, kun omassani, joka on tummansininen ja sekin Asokselta hankittu. Nyörykset takana ja kellohelma, mutta omassani on isommat kaulukset ja metallinväriset napit kahdessa rivissä - vähän seilorihenkeä :)

    Mäkin inhosin trenssejä pitkään. Nyt oon kuitenkin jotenkin tullut siihen uskoon, että sellanen perinteinen, beige trenssi on joskus hankittava. En usko että sanoin ton ääneen.. Mutta jotenkin koen, että se on helppo ja tyylikäs valinta silloin, kun ei jaksa miettiä asua sen kummemmin. Tykkään hurjasti siitä sinisestä seiloritakistanikin, mutta koen sen vähän 'hienommaksi', en arkitakiksi.

    ReplyDelete
  4. Wow, your coat is really beautiful! I have to say, I absolutely loathe the color beige in any way, so I understand why you don't like beige trenchoats very well XD But I have a black one too... but it's a rather "simple" model :) Got it from a second hand shop, and I never saw anything similar in a shop. So I'm really, really glad that I got my hands on that one :D

    ReplyDelete
  5. Bubble, minä muistankin sen takkisi! Se oli aivan ihana kaikkine seilorinappeineen, kävin muistaakseni silloin katsomassa sitä Asokselta mutta niitä ei harmikseni saanut mustana. Isommat kaulukset kelpuuttaisin tähän omaanikin, olisi helpompaa vakoilla ihmisiä nostettujen kaulusten takaa ;)

    Perinteinen vaalea trenssi käy todistetusti monille ihmisille, kammoaisin sitä vain itseni yllä ihan kamalasti! Muutenkin klassikkovaatteisiin kaipaa aina ripauksen jotain omaa ennenkuin ne istuvat tarpeeksi hyvin omaan kaappiin.

    VarisVarjo: Oh thank you! Beige trenches suit some people well but I would be totally lost if I ever had to weat one :D You're lucky to find one at a second hand shop, I tried that for years and failed miserably. But now I'm really really happy that I found this one, waiting finally paid off :)

    ReplyDelete
  6. Oh, aivan ihana takki ollakseen trenssi! Itselläni on noin yleensäkin suuria vaikeuksia löytää omaan tyyliin sopivaa takkia, erityisesti operaatio "talvitakin metsästys" tuntuu jatkuvan hamaan ikuisuuteen... Hienoa kuitenkin, että sä löysit tuon upeuden omaan vaatekaappiisi :)

    ReplyDelete
  7. Tuo takkihan on perfecto! Istuu tosi hyvin siulle kuvista päätellen :)

    ReplyDelete
  8. Oh my goat. It's so lovely and elegant.
    I want one aswell, but also not in beige. :>
    How much did it cost? I bet it was pretty costly.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Fork, in black it costs 80€. :/

    ReplyDelete
  11. aaaaaaaaaw♥♥♥

    You're so beautiful!!!
    I really like your Blog♥♥

    ReplyDelete
  12. Varjosudenhetki18 March 2011 at 08:56

    Ihana! Ihanaihanaihana senkin ihana<3
    Olet makea kuin salmiakki mariannesisuksella. ^_^

    Olen myös etsiskellyt tuollaista neitiversiota yksityisetsuivän takista, mutta pahasti näyttää siltä että täytyy ommella itse...

    Mun on pitänyt jo parin postauksen kuvien takia kysyä että onko sinulla ihan omat silmäripset vai oletko huijannut jotenkin? ;) Hämmentävän pitkät ja näyttävät! :o<3

    Miksi minun kommenteistani blogiisi tulee aina pelkkää ihkutusta. :D

    ReplyDelete
  13. Skye: Kiitoksia! Kyllä se talvitakkisi jostain vielä löytyy, mullakin oli kerran kauan metsästys päällä ja löysin ihan vahingossa alennuksesta mustan villakangastrenssin. Yleensä pahin ongelma takin etsimisessä on juuri laatu, olen tottunut siihen että ainakin talvitakkia pitää käyttää vähintäänkin viisi vuotta :D

    Grotesca: Kiitos! ^^ Asokselta tilatessa on aina vähän arpomista että tuleeko istuva vaate vai ei, ihan huimaa miten ne koot vaihtelee malleittain. Onneksi nyt edes nappasi!

    T.: Thank you :) The black one was the most expensive but it was on sale when I placed my order, so it wasn't impossibly costly. It's a pity it's not on sale anymore, but I hope you find your own some day!

    Miyu: Awww, thank you sweetie! I'm so happy that you like it ^.^

    Varjosudenhetki: Iiih, itse olet ihana! Menin ihan ilosta mykkyrälle sun kommentista, kiitos hirmuisesti :>

    Itse ompelemalla saa ainakin uniikkia jälkeä, minä en vaan uskalla alkaa takkia ompelemaan kun ei omat taidot siihen taida riittää. Toivottavasti sun takista tulee hieno! Ja silmäripsien kanssa huijaan aina välillä, yleensä on omat räpsyttimet mutta välillä mukaan eksyy vähän ylimääräistä täytettä ;)

    ReplyDelete
  14. Sopii sulle kyllä tosi hyvin<3 Mäkin olen jo varmaan vuosia etsinyt itselleni sopivaa trenssitakkia, mutta aika köyhältä tää vieläkin näyttää xD

    ReplyDelete
  15. Kiitos Leena :) Kyllä se sopiva trenssi vielä tiellesi eksyy, kannattaa aina kurkata eri nettikauppoihin ja kirppareiden tarjontaan!

    ReplyDelete
  16. Juu varsinki kirppareilta oon katsonut, mutta kaipa sitä vois alkaa vähän vilkuilee netistäkin löytöjä :)

    ReplyDelete
  17. Saanko kysyä että minkä kokoinen toi sun takki on? tilasin tossa eilen samanlaisen, mut mä vähä pelkään et se on ehkä liian iso.. toivotaan ettei :) näyttää ihan mahtavalta sulla toi takki :)

    ReplyDelete
  18. Voi tuo takki on ihana, haluaisin kovasti juuri saman mutta en uskalla/osaa tilata ulkomailta.
    :(

    ReplyDelete
  19. Todella viehättävä takki! Vaikutat muutenkin viehättävältä ihmiseltä :)

    ReplyDelete
  20. Anna, tuo takki on UK10-kokoa. Aioin ensin tilata 8-koon mutta se oli jo loppu joten kokeilin onneani, ja onneksi tuo istuukin hyvin :) Trenssitakeissa ei tosin haittaakaan vaikka tuntuisi hiukan väljältä. Toivottavasti sunkin takki on sopiva!

    Damned Rose: Voih, kannattaa ihmeessä kokeilla jos erityisesti tuota halajat! Kyllä Asos ja suurin osa muista nettikaupoista on täysin luotettavia, kaikki sujuu todella nopeasti ja turvallisesti kun maksaa PayPalin kautta.

    Reta, voi kiitos paljon! ^^

    ReplyDelete