15 March 2011

Victory rolls for long hair

Huh, ei mennyt sentään kesään asti tämän toivepostauksen kanssa! Haluaisin muistuttaa että tämä on vain oma tapani kääriä rollseja, tapoja on monituisia. Yleensä teen rollsit suoraan tukkaan, mutta miedosti kiharretuilla hiuksilla on helpointa aloittaa, joten kuumensin suuret laineet kampauksen pohjaksi ja otsatukkaan hivenen pehmeämpää muotoa.


Aluksi jaan hiukset kolmeen osaan, kaksi osiota sivuille rollsien pohjaksi. Hiukset kannattaa tupeerata hyvin alta jotta rollseihin tulee pysyvyyttä, pitkien hiusten raskas paino romahduttaa kampauksen muuten helpommin. Jos hiuksesi ovat laadultaan liukkaan kiiltävät niin muotoiluaine auttaa tuen antamisessa, tupeeraus on kuitenkin suurin apu pysyvyyden takaamiseksi. Tupeeraan aina kunnolla osion sisältä ja ulkoiselta pinnalta silottelen hiuksia kamman avulla, jottei rollsiin jää näkyvää karheaa pintaa. Lisäsileyttä saa huhujen mukaan käyttämällä jotain muotoilutahnaa, mutta köyhänä skippaan sen vaiheen yli.


Rullausvaiheen tekniikka riippuu täysin siitä, millaisen lopputuloksen haluat. Kahden sormen avulla saa pienemmän rullan ja kolmella sormella isomman, rullaustapa riippuu myös siitä haluatko kampauksen täysin päätä myöten vai korkeat ja kuohkeat rollsit. Erityisesti pitkissä hiuksissa kannattaa rullaosasta kieriä sen verran tiivis, ettei irto-osioita lähde helposti leijumaan. Monet aloittavat rullaamisen latvasta mutta jostain syystä olen itse oppinut aloittamaan tyvestä kiertämällä latvat vain sormien ympäri ja piilottamalla hiuslatvat rollsin sisään. Kannattaa kokeilla mikä tuntuu itsestä helpoimmalta tavalta :)


Kun olet saanut rullan käärittyä mieleiseksi, kahmaise pöydältä paljon pinnejä ja napita rolls kiinni hiuspohjaan. Rollsit pysyvät ainakin omasta mielestäni parhaiten kun pinnejä työntää tukevasti eri suuntiin kampauksen pohjan sisälle. Pitkille hiuksille on helpointa kääriä rollsit hiukan päätä myöten jotta hiusten oma paino ei latista kampausta, mutta kyllä nuo muhkupallotkin koossa pysyy jos pohjustaa hyvin!
Hiuslakalla kiinnitetään kampaus ja leijuvat irtohiukset kiinni rollseihin. Toista koko rumba toiselle puolelle päätä ja koita olla menettämättä hermojasi. Ne kyllä usein kärähtää jos symmetrisyys ei ota luonnistuakseen, mutta eipä elämä muutenkaan ole täydellistä joten älä panikoi! Mullakin syntyi tällä kertaa vähän liian muhkeat rollsit, tulee aavistuksen verran vuohensarvet mieleen mutta väliäkös tuolla :D


Voilá! Kampaus on miltei valmis, takatukan (kuulostaa karmivan kasarilta) voi jättää suoraksi, kihartaa loivasti tai kieriä niskaan isoksi rollsiksi. Ihan mitä vain mielesi mielii ja mielikuvitus punoo! Käytän yleensä niskarullaa tehdessä sukkahousuista väsäämääni valkkia sisätukena, pötkylät ovat oiva apuri moniin muihinkin kampauksiin. Hiuskruunun kruunaa lempihiuskukkasi tai vaikkapa luurankokädet, joita itse käytän todella usein kauhuelementtinä muuten vintagehenkisissä kampauksissa :> Youtubesta löytyy lisäapua erilaisten victory rollsien punontaan, parhaiten oppii kuitenkin kokeilemalla ja kauniiseen kampaukseen päätyy jahka oppii mahdollisen kiroilutulvan mainingeissa rauhoittumaan. Yllättävän yksinkertaista tämä on, toivottavasti tästä oli jollekulle hiukan apua!

Ja vielä pikakertaus:This is how I do basic victory rolls, it's very simple really! I'm sorry that I won't go through everything twice, but I'll explain it shortly. The best base for this hairdo is mildly curled hair. It's important to rat the section that you roll to make it hold better in long hair. Smooth the ratted section with a comb and roll it into the model you prefer. (Mine were huge goat horns this time but I usually roll them more along the head.) Secure the roll with loads of poppy pins and use hairspray to smooth out the stray hairs and to fasten the hairdo. Repeat and roll the rest of the hair or curl it, whatever your mind weaves. Just add your favorite hair accessory and you're done! :) I used orchids this time but I love to use skeleton hand pins to give the vintage hairdo a hint of horror.

17 comments:

 1. I think I should try. But I have two left hands for hair styling:(

  ReplyDelete
 2. Ohh wow, thanks for the tutorial! But I think with my hair it will be absolutely impossible XDD Your hair looks really gorgeous, so long and silky and shiny!!

  I hope my hair will grow faster so that I style it again soon XDD

  ReplyDelete
 3. Thanks! I'm always so clumsy with trying on a pretty hairdo, but this looks so simple - I'll have to try it :).

  ReplyDelete
 4. Nuo näyttää aivan mahtavilta! Kiitos hyvästä tutorialista :) Sitä itsekin aina miettii pitkän tukan omistavana miten tätä aina laittaisi... -.- Kun aina tuntuu kaikki kaatuvan juuri tuohon mainitsemaasi hiusten painoon.
  Pitää kokeilla tämmöistä joskus :)

  ReplyDelete
 5. Oih ja voih! <3
  Itsekin pitkähiuksisena olen yrittänyt, mutta enemmän tuolle kiroilupuolelle on kyllä mennyt. :D Pitää alkaa harjoittelemaan uudemman kerran ja pitemmällä pinnalla.
  Blogisi on muuten aivan mahtava! Olen täällä taustalla lueskellut jo pitemmän aikaa, mutta en ole tainnut suutani aiemmin avata. :)

  ReplyDelete
 6. Oih! Sinä teit sen :) Kiitoksia paljon! En olekaan ennen kokeillut käyttää noin paljoa hiusta yhteen rollsiin enkä myöskään ole hoksannut tupeerata tukkaa. Täytyykin siis kokeilla uusilla vinkeillä ja uudella innolla! Kiitos vielä.

  ReplyDelete
 7. Kiitoskiitoskiitos tästä tutoriaalista! Haluaisitkos myös joskus valottaa meille sitä miten teet tuon ihanan meikkisi? :)

  ReplyDelete
 8. Definitely gonna try this some day. Thanks for this useful post <3

  ReplyDelete
 9. Kannatan myös meikkipostausta!

  Harmi ettei netistä ollut näin paljon apua silloin kun olin parikymppinen ja nätimpi kuin nyt.

  ReplyDelete
 10. I love victory rolls. it looks great. unfortunately I'm not very talented in this point.

  ReplyDelete
 11. Uii miljoonasti kiitos vinkeistä! Itselläkin on niin pitkä tukka että rolssiyritykset ovat päättyneet ikävästi :D

  ReplyDelete
 12. voitko lakata olemasta noin ihana :-( <3

  ReplyDelete
 13. Thank you all so much for your lovely comments! I'm so happy if I managed to help even a bit, I might even do other tutorials if this one was useful ^^ And for those who think that clumsiness prevents learning hairdos, you're sorely mistaken ;) Sometimes I still feel that I have two left hands with hairstyling but nothing is too difficult when you really try it!

  Ja Emmy, postaus olkoon sulle omistettu, kiitos kun jaksoit odotella näin kauan :)

  ReplyDelete
 14. Ihana! Jos saan joskus hiukseni kasvatettua, niin yritän kyllä vihdoin onnistua victory rollsien tekemisessä. Kiitos hyvistä ohjeista!

  ReplyDelete
 15. Upea kampaus :) Lyhythiuksisena aina kadehdin ihmisten upeita rollseja. Ehkä minäkin jonain päivänä saan järjelliset rollsit aikaan. Symmetrisyys-ongelmaan on muuten varsin yksinkertainen ratkaisu. Kampauksesta voi tehdä tarkoituksella epäsymmetrisen. 40-luvullakin kampaukset olivat usein epäsymmetrisiä ja victory rollseista oli useita eri variaatioita.

  ReplyDelete
 16. Anniina, ihanaa jos tästä on hyötyä :) Victory rollsit onnistuu toki polkkatukkaankin hiukan versioituna, kannattaa kokeilla!

  Rhia, voi kiitos paljon! Kuten Anniinallekin vinkkasin, rollseja voi kääriä versioituna lyhyisiinkin hiuksiin, kaikenmoiset kiehkurat näyttää yhtä ihanalta lyhyessäkin tukassa. Rollseista on tosiaan hurjasti eri versioita ja oon muuten lähiaikoina tosiaan huomannut vanhoista kuvista enemmän noita epäsymmetrisiä rollseja. Kätevä syy jos kampauksella on kamala kiire, voi vetää yli ja tehdä tarkoituksella aivan erilaiset ;)

  ReplyDelete