12 March 2011

Les Fleurs du Mal

Matkalta palatessa on ihanaa huomata tunnistavansa jälleen oman kodin tuoksun, arjessa se tuntuu aina kummallisesti katoavan. Poissa oltuaan noteeraa helpommin myös sen, kuinka paljon onkaan kaivannut omaa sänkyä, natisevia lattialautoja, kodin pieniä virheitä ja yksityiskohtia sekä tietysti erästä herrasmiestä joka kantaa mukanaan puolta kodistani. Kotiutuessa sain myös mojovan yllätyksen, menneen naistenpäivän kunniaksi pöydällä kukki oksallinen orkideoita ja levyllinen tummaa ääniaaltojen euforiaa 


Kodista puheenollen, minun pitäisi asua nyt Hollannissa! Suunnittelin kauan lähteväni opiskeluvaihtoon ja houkutteleva mahdollisuuskin varmistui. Lopulta vain tajusin etten nyt kykene irtautumaan kotoa niin pitkäksi aikaa ilman että repeytyisin ikävään ja murheeseen, en ole tarpeeksi suuri masokisti siihen. Joku voisi sanoa mahdollisuuden käyttämättä jättämistä virheeksi, mutta olen monien erehdysten kautta oppinut jo luottamaan intuitioon. Jos on tarkoitus muuttaa ulkomaille niin se hetki tulee kyllä, paremmalla ajalla tunnen olevani valmis ja kaappaan silloin mieluiten myös rakkaan mukaan seikkailuihin. Tuntuu vaan hassulta kun joskus unelmiaan jahdatessa huomaa vasta jahdin loppupuolella, että onkin koko ajan metsästänyt jonkun toisen unelmaa. En ainakaan minä halua tuhlata vuosia eksymällä toisten ihmisten odotuksiin ja haaveisiin.I travelled home and found a beautiful branch of orchids and dark musical bliss waiting for me. My sweetheart wanted to cheer me up with a gift and succeeded beyond measure! It feels so good to be home again, did you know that I should be living in Netherlands at the moment? I applied to study there and everything was rolling towards it but I just couldn't leave, there's plenty of time to live abroad with the other half in years to come. Sometimes when you chase your dreams and finally catch them you realize they weren't your dreams at all to begin with, and that's a good thing to realize. There's no sense in getting lost in other people's dreamscapes.

10 comments:

 1. Hassua, kuinka aina toitotetaan sitä, kuinka pitäisi lähteä vaihtoon. Itselläni ei nappaa ainakaan yhtään. Kaikki vaihtoon liittyvät hässäkät ja opiskeluajan pidentyminen, no thanks.

  ReplyDelete
 2. Beautiful flowers. You are lucky to have such a nice boyfriend.

  ReplyDelete
 3. Countess Báthory, nuo hässäkät ja paperisodan karuselli hälvensi selkeästi omaa intoa. Uudet seikkailut, kulttuuri ja ihmiset kyllä kiinnostaa mutta nyt tuntui niin vahvasti siltä ettei kannata lähteä, onneksi uusia kokemuksia saa kotoakin ja ulkomaanmatkoilta. Juuri tuo opiskeluajan piteneminenkin vähän huolestutti kun oon niin laiska hoitamaan asioita ajoissa, olisin vain jäänyt vielä enemmän jälkeen muista :D

  Lady in black, I rarely feel so lucky but about him I do. I'm really not spoiled or anything, just extremely happy to receive flowers now and then!

  ReplyDelete
 4. Hyvin todettu tuo toisten unelmien metsästäminen, ymmärrän sen oikein hyvin varsinkin juuri tähän aiheeseen liittyen. Nuorempana haaveilin enemmänkin ulkomaille lähtemisestä - suorittamaan vaikka koko tutkinnon, jos sikseen tulee. Ammattikorkeakoulusta vaihtoon lähteminen olisi siinä mielessä ollut suhteellisen helppoa, että apurahoja ja muita olisi ollut saatavilla vaikka kuinka, eikä kustannukset todellakaan olisi näin ollen olleet suurin este. Siinä sitten jotenkin tasapainotteli tämän "no olishan se hienoa, saisi varmasti uusia kokemuksia ja ystäviä jne" -asenteen ja kaiken muun käytännön vaivannäön välillä. Jossain vaiheessa sitä mietti, olenko nyt vaan saamaton luuseri, kun en käytä tilaisuutta hyväksi, mutta kaipa lopulta totesin, että kun oikeasti ei ole niin intohimoista paloa lähteä, niin kai se on ihan hyvä päätös myös pysyä kotona.

  ReplyDelete
 5. i love orchids. one of my favorite flowers. you're beautiful as always.

  ReplyDelete
 6. Raphael, ammattikorkeasta saa tosiaan hakemalla hyvä rahalliset tuet mutta koko vaihtoon lähtemisen rumba on aika uuvuttava. Eikä vaihdossa voi edes tietää pelaako kemiat yhtään muiden vaihtareiden kanssa, yksinäisyys ulkomailla eläen ei hirveästi houkuttele. Mutta onneksi seikkailuja ja uusia ystäviä tulee kotonakin, ulkomaille on aikaa muuttaa koko elämä jos sitä halajaa :)

  Vio, thank you so much! But make-up really helps to create the pretty effect :'>

  Miss Twinkle, orchids are one of my favorites too, I absolutely love the delicate form of those blossoms. And thank you ♥

  ReplyDelete
 7. ..beautiful! The bangs suit you so well!:)I looked trhough aaall pages of your blog, since I discorvered it today and I really like your style!
  best,
  Evil Lyn

  ReplyDelete
 8. Hei! pakko kysyä sulta että mitä meikkivoidetta käytät, ihosi varmasti vaalea muutenkin mutta ei ollenkaan punertava? Itselläni vaikeus löytää vaalea meikkivoide,mikä ei menisi kuitenkaan vaaleanpunaiseen päin ja loisi tietyssä valossa liian tummaa efektiä..

  ReplyDelete
 9. Evil Lyn, thanks so much! Wow, you really leafed through all those pages? I'm horrified to think about the oldest posts and those tiny photos but I don't have a heart to delete them :')

  Ano, käytän lähinnä mineraalimeikkipohjia, jokapäiväisessä käytössä on Everyday Mineralsin FAIR-sävyt. Satunnaisesti käytän myös meikkivoiteiden jämiä, Lumenen Natural Coden ja Double Stayn vaaleimmat sävyt ovat toimineet ainakin mulla tosi hyvin. Ja ihoni on herkkä ja punertavuuteen taipuvainen, erityisesti noilla mineraalimeikeillä olen saanut hyvän tasaisen pinnan ilman punaisuutta :)

  ReplyDelete