6 April 2011

Birds in little cages, all believe in freedom


Onnetar on vähän suosinut näiden sadepäivien aikana ja auttoi kaksi kauan etsittyä löytöä kotiin asti. Olen lähiaikoina selaillut kuumeisesti nettihuutokauppoja ja penkonut kirppareita tietynlaisen hatun haavekuva verkkokalvoihin palaneena, ja vihdoin eBaysta tuli vastaan sopivan oloinen vintage-yksilö. Huutajamäärästä päätellen hattu taisi olla monen muunkin neitokaisen haaveena, mutta sniper-sovelluksen ilkukurisella avustuksella nappasin hatun omiin kokoelmiin. Suruharsoihin en taida kyllästyä koskaan, ihmisiä on niin hauska yllättää hymyilemällä leveästi tumman harson takaa :) Jostain syystä tätä hatusta ja erityisesti tuosta sulkasadosta tuli heti mieleen jonkin kauan sitten kadonneen ja unohdetun mykkäelokuvan merirosvoleski. Mielikuvia ja tarinoita kertovat vaatteet ovat mahtavia!


Toinen löydös on ollut hattua kauemmin etsinnässä. Mulla on ollut fiksaatio lintuhäkkeihin niin kauan kuin muistan, piirrustuksissakin niitä vilahtelee usein. Ollessani pieni meillä oli kotona lastenkirja jossa kuvattiin erilaisia optisia harhoja, ja muistan hyvin lempikohtani jossa paperilapun kahdella puolella oli kuva, toisella lintuhäkki ja toisella vapaa lintu. Naruista pyörittämällä kuvan sai pyörimään nopeasti ja lintu kadotti vapautensa joutumalla häkin sisään, illuusio oli monellakin tavalla vangitseva.


Ala-asteella näin ensimmäistä kertaa Sleepy Hollown jossa sama temppu toistui. Myöhemmin tein itselleni samanlaisen lintukiekon ja kuljetin sitä Ichabodin tavoin mukanani tietynlaisena onnenkaluna, kiekko taisi olla laukun pohjalla vielä lukiossakin. Nykyään nuhjuinen kiekko on hyvässä tallessa lipastonlaatikossa mutta lintuhäkkien lumolta en ole koskaan päässyt lehahtamaan karkuun.

photolink

No tietysti halusin lopulta oman koristehäkin, mieluiten käytettynä joko kirpputorilta tai antiikkikaupasta. Sisustuskauppoihin alkoi noin vuosi sitten tulvia uustuotannon häkkejä, mutta niiden muodot ja sarjatuotannon persoonattomuus eivät tuntuneet tarpeeksi omalta. Nyt kuitenkin sorruin lukemattomista turhista kirpputorikäynneistä tuohtuneena ja ostin oman pyöreän häkkini niinkin eksoottisesta paikasta kuin Anttila! Ei se aina ole niin tarkkaa :D Oikeaa lintua en koskaan hentoisi kahlita häkkiin, mutta (teko)luuranko tai oma lintuveistos saattaa saada vielä häkistä kodin. Olen hankinnasta iloinen, mutta salaa toivon vieläkin löytäväni ruostuneen häkkivanhuksen jonkin unohtuneen ullakon kätköistä, valkoisen, pölyttyneen lakanan alta odottamassa löytäjäänsä.

 ^Edit: Häkille löytyi heti hyödyllistä käyttöä! Kerrankin korvakorut on järjestyksessä ;)


Two treasures that I've been searching for made their way home during these rainy days. I can never get enough of veiled hats, it's so wonderful to smile at people underneath the veil, they never expect that! I snatched the hat from eBay, it looks very much like a pirate widow's hat from some long lost silent film. I absolutely love clothes that speak their own story.
Birdcages have a longer history with me. When I was little we used to have this book of optical illusions and my favorite was a bird cage, one image on each side which entwined when you rotated it. A few years later I saw Sleepy Hollow and was captivated again by the very same image. I made one of my own and carried it around with me for years like Ichabod. Finally I wanted a real one and found it after long searches, but sadly it's from a chain store. I like the cage very much, but I still dream of finding a real old one underneath a white blanket from some dusty, forgotten attic.

30 comments:

 1. Minä myös pidän lintuhäkeistä! Ihastuttavia.
  Haaveilen isosta, mustasta lintuhäkistä jonka sisälle suljen muratin ja sitten se saa luikerrella ulos häkin kaltereiden välistä.<3

  Ja tosiaan lumoava hattu!

  ReplyDelete
 2. Merirosvoleski on muuten aika hyvin kuvaava termi! Oot upea <3

  ReplyDelete
 3. Mikä se sellainen Sniper on? :o

  ReplyDelete
 4. Varjosudenhetki, jotain kumman lumoavaa noissa häkeissä on. Ja hassua, oon miettinyt että muratti olisi ihana tuonne sisälle! Ja mustaksikin meinasin aluksi tuon maalata, kysyin kuitenkin ensin puolison mielipidettä ja päätettiin pitää valkoisena ettei mustaa olisi ihan kaikkialla. Mieli saattaa kyllä vielä muuttua, mutta on tuo valkoisenakin kaunis :)

  Sagu, kaunis kiitos! ♥

  ReplyDelete
 5. Maija: Sniper on Goofbaysta saatava sovellus, jonka avulla voi tehdä tarjouksen vaikka 2 sekuntia ennen sulkeutumista, korkein tarjous tietenkin voittaa. Onhan tuo aika kelju sovellus mut kyllästyin siihen että hävisin aina kaikki ihanat jutut viimeisellä sekunnilla. If you can't beat them, join them :D

  ReplyDelete
 6. Lintuhäkit on niin ihania<3 Täydellinen, metrin korkuinen yksilö odottaisi noutajaansa Lohikarissa heti, kun revin jostain ylimääräistä rahaa :D

  ReplyDelete
 7. Ootko kattonu lintuhäkkejä huuto.netistä? Mä ostin omani sieltä joskus vuosia sitten. Nykyisin siinä asuu pieni yksisarvinen :)

  ReplyDelete
 8. Ai niin Maija, se sniper ei muuten aina ehkä toimi. Kuulin tutulta että se oli kerran jättänyt huutamatta, mutta kyllä mulla on ainakin toiminut hyvin. Kannattaa siis kokeilla!

  Bubble: Oo, kuulostaa hyvältä! Iso lintuhäkki olisi niin ihana, mut ainakin meillä pitäisi olla suurempi asunto että saisin kaikki tuollaiset ihanat löydökset raahattua kotiin :') Toivottavasti saat sen häkin!

  Peps: Apua miten ihana asukki! Etsin juu monta kertaa huuto.netistä, mutta ne harvat sopivat oli aina Helsingissä (tai muilla paikkakunnilla) ja pelkkänä noutona. Nyt jälkiviisaana olisin kyllä voinut rekrytoida jonkun siellä asuvan kaverin hakemaan mun puolesta mutta enpä taaskaan ajoissa tajunnut :D

  ReplyDelete
 9. Haa, kiitos tuosta Sniper-tiedosta! Täytynee ottaa käyttöön itsekin, mikään ei ole pirullisempaa kuin jäädä ilman sitä tuotetta, jota on kytännyt vaikka useamman päivänkin ebayn ihmeellisessä maailmassa. Mitä tekisinkään ilman luottokorttia..

  Asiasta toiseen, ja tämä piti laittaa jo aikaisempaan postaukseen, mutta sitten tuli joku bugi eikä se kommentti ikinä löytänyt oikeaan paikkaan. Elikkäs, olet ilmeisesti jossain ammattikorkeassa opiskelemassa? Saako udella missä, ja mitä opinnot tarkalleen ottaen pitää sisällään?

  Toinen asia, mistä yritin jo aikaisemmin kirjoittaa, oli ne Minna Parikan kengät. Niistä oikeasti pitäviä on ties kuinka paljon, mutta joskus en voi niiden(kään) kohdalla olla miettimättä, että kuinka moni niistä "tykkää" vain sen takia että niistä "täytyy" tykätä, onhan kengät melkoisen tunnettuja jo maailmallakin. Tosin sama pätee kaikkeen muuhunkin esim. muodissa, on pakotettava itsensä pitämään asioista jotka ovat jollakin tavalla pinnalla, vaikkei se niin oma juttu olisikaan. Tai ehkä se on itseään hakevien nuorempien ongelma enemmän, mutta kuitenkin.

  Tällaista tällä kertaa :D

  ReplyDelete
 10. Lintuhäkeissä on tosiaan jotain satumaista <3 Minulla oli pienenä samankaltainen lastenkirja ja se lintuilluusio oli kovassa käytössä.

  ReplyDelete
 11. Ohh I love those shoes, they're very pretty!
  I find bird cages fascinating too... they look so fragile and pretty and yet they are a actually a prison for a living being. Both just for the pleasure of the human eye. It's just a strong metaphor in many ways I think.

  Do you actually store your earrings that way? :D I really like the ones with the black ribbons with the polkadots on them X3

  ReplyDelete
 12. Meillä on ollut sama missio lintuhäkin suhteen, mikä piru siinä on et niitä ei löydy edes mistään romukirppareilta joilta yleensä bongaa isoäitejäkin täytettynä prkl... oon valehtelematta etsinyt Sitä Oikeaa Häkkiä koko aikuisikäni ja ei.

  ReplyDelete
 13. Mäkin liityn lintuhäkeistä lumoutuneiden joukkoon! Jotain satumaista ja kiehtovaa niiden muotokielessä kyllä on. Tosin itse joutuisin varmaan uusimaan koko sisustuksen, ennen kuin saisin lintuhäkin sopimaan sinne :D Olen kyllä miettinyt, josko saisin tehtyä vaikkapa maalauksen, jossa se esiintyisi :)

  Hmm, ahaa, siis tuon sovelluksen takia muutamat ebay-aarteet ovat vilahtaneet ohi näppieni! :D

  ReplyDelete
 14. Lilith, hyvä jos vinkistä on apua! Outoa jos kommentti on kadonnut, mutta Blogger on kyllä lähiaikoina sekoillut mullakin. Mutta niin, tällä hetkellä siis opiskelen Joensuun PKAMKissa graafista suunnittelua, eli musta pitäisi tulla vuoden päästä ammattigraafikko. Opintoihin on kuulunut tietysti kaikkea alaan liittyvää, opiskelua kuvataidetunneista kuvankäsittelyohjelmien hallintaan. Koulutöitä on ollut kuvittamisesta ja valokuvaamisesta animointiin ja logoista taittoihin, ihan siis kaikkea mahdollista mitä alasta voi kuvitella! Oma kiinnostukseni painottuu voimakkaasti tuonne kuvittamisen puolelle ja animointiakin rakastan ^^

  Ihmisten brändiajattelu on kieltämättä todella hassua. Omalla kohdalla ei tulisi mieleenkään pitää jostain vain tavan vuoksi, sanon kyllä suoraan jos en jostain pidä, näin esimerkkinä ei kaikki Parikan kengätkään kolahda enkä niitä käyttäisi. Tämä asia on kyllä kummallinen, tuntuu että monet ihmiset ei uskalla esim.alakulttuurien sisällä sanoa suoraan jos joku genren asia, kuten suosittu bändi, on omasta mielestä surkea. Genre-ja brändiuskovaisuus on pimeää mutta toisaalta ihmiset on laumaeläimiä ja haluavat niin kovasti kuulua johonkin. Mutta tosiaan olet mun mielestä oikeassa, tuntuu että erityisesti nuoret käyttäytyy itseään etsiessään enemmän näin. Jokainen varmasti ainakin jossain vaiheessa elämäänsä tekee huomaamattomasti samaa ;)

  Positiivinenpakana, hauskaa kuulla että kirja on muillekin tuttu! Meilläkin se lintulappu oli kovassa käytössä, vähän liiankin kovassa koska muistan että se taisi revetä :D

  VarisVarjo: I really think so too, the metaphor is very strong and diverse. I actually did a painting of a woman with a cage a long time ago, but sadly I never finished it. Maybe I should repaint it someday!

  The earrings are a temporary solution until I figure out what I really want to put in the cage. But I can never keep my jewellery in order so I really like that arrangement! :>

  Nelliina: Hahhaa :D Täytetty mummo tai suloinen pappa on sitten seuraava sisustushankinta, pelottaisi ainakin murtovarkaat pois. Suomessa ei varmaan ole niin iso häkkilintujen perinne että niitä kirpparilta helpolla löytäisi, mutta eipä kehtaa lähteä lentokoneessakaan roudaamaan jos matkoilta löytää sopivan. Tai jossain vaiheessa varmasti kehtaa kun mitta alkaa täyttyä. Mutta toivottavasti kumpikin löydetään vielä ne unelmien häkit!

  Skye: Mullakin meni kauan ennen kuin kuulin sniperista, ihmettelin aina miksi hävisin! Lintuhäkit on vaan ihan uskomattoman kiehtovia monella tapaa. Jos häkki ei sisustukseen mahdu niin mulla on sulle yksi ratkaisu! :) Olen tällä hetkellä suunnittelemassa työharjoitteluna kaverin firmalle sisustustarramallistoa, lintuhäkki on yksi kuvio joka tulee myyntiin kevään mittaan. Ei vie tilaa mistään muualta kuin seinältä!

  ReplyDelete
 15. Mie oon aivan varma, että näin sinuu eilen. ^^ en vaan kerennä tulla nykimään, ko oli itelläkin kiire. terveisin pervo ja karvainen stalkkerisetä

  ReplyDelete
 16. Nefernefernefer7 April 2011 at 20:20

  Iik, nyt on pakko postata eka kommentti. Blogisi on ihana! Ja olen kyllä ihan pöllämystynyt, miten blogissasi esittelemäsi jutut mitä esittelet blogissasi istuu omaankin makuun kuin nakutettu. Lintuhäkit on munkin fiksaatio, mutta olen vähän jo luopunut Sen Oikean etsimisestä ja alkanut harkita sisustustarraan sijoittamista. Nekin vaan tuntuvat olevan niin kamalan kalliita, että ei taida niistäkään ihan heti löytyä opiskelijan kukkarolla sopivan hintaista seinänkoristusta. NetAnttilassa oli tosin nyt yksi sisustustarra, jossa oli sellaisia siluettimaisia koukerokehyksiä ja sen hinta ei ollut kovin paha, joten ehkä investoin pahimmassa hädässä siihen. :)

  ReplyDelete
 17. Vielä yksi kommentti: oikeasti aivan loistavaa että mainitsit tuon sniperin, tänään olisin unohtanut siivouksen lomassa yhden kohteen ihan kokonaan, mutta sniperin avulla sain sen itselleni tekemättä koneella mitään ja vielä aivan naurettavan edullisesti!

  Samoja juttuja opiskellaan, mä tosin aikuiskoulutuksessa (ulkoasuntoteuttaja) kun graafista puolta ei oikein, uskomatonta mutta totta, Tampereelta muuten löydy, ainakaan ammattikorkeasta. Ja kun yksi tutkinto on jo hoidettuna amk:ssa, niin ei houkuta enää hirvittävän paljon muuttaa koulun perässä jonnekin muualle, mies ja koira ja koti on kuitenkin täällä.

  ReplyDelete
 18. Insanity: Huijui! Luulinkin kuulevani irstaan vanhan stalkkerin kuolausta selän takaa kun olin kassajonossa :D Siellä varmaankin bongasit mut ennen sulkemisaikaa? Minäkin luulin nähneeni plattareiden vilahduksen silmäkulmassa ;>

  Nefernefernefer: Voi kiitos! Ihana kuulla että tykkäät, ja toki aina saa kommentoida kun siltä tuntuu! Ja muuten, kommentoin jo Skyellekin tuosta työharjoittelusta jota tällä hetkellä teen, eli oon siis luomassa ystäväni firmalle sisustustarramallistoa. Kevään mittaan on tulossa ainakin lintuhäkki, lepakoita ja sarja juurikin noita koukerokehyksiä. Tavoitteena on pitää hinnat edullisina opiskelijoillekin, joten ihan vinkkinä vaan mitä on tulossa jos kiinnostaa ;)

  Lilith: Hei, mukavaa että siitä oli apua! Unohdan itse tosi usein laittaa sniperin edes päälle, yleensä käytän sitä vain niihin löytöihin mitä todella haluan. Silloin säästyy ainakin turhilta ostoksilta :D

  Muistankin ettei Tampereella ollut tätä koulutusta hakuaikoinani, mutta ymmärrän kyllä miksi. Graafista alaa koulutetaan liikaa ja yksikköjä poistetaan yksitellen, tietääkseni meidänkin koulutusohjelma on enää vain pari vuotta voimassa täällä. Kaikkia taidealoja kaadetaan muutenkin systemaattisesti alas, ja vaikka ymmärränkin sen niin on se surullista :(

  ReplyDelete
 19. The good anonymous8 April 2011 at 02:30

  Pelottavaa miten sun blogi herättelee ja vahvistaa mun omiakin mieltymyksiä, esim juuri näihin lintuhäkkien ihastelijoihin kuulun.Vähän niinkuin heristelis suklaapatukkaa lihavanlapsen edessä :D
  arrr tekee mieli hommata katto täyteen lintuhäkkejä roikkumaan.
  Ihana miten jaksat panostaa pukeutumiseen tuommoisilla kauniilla hatuilla jotka erottuu "tavallisesta" pukeutumisesta.Toivon toisinaan että nykyäänkin käytettäisiin enemmän hattuja, aivan ihastuttavia kapistuksia.

  ReplyDelete
 20. The good anonymous: Hihhii, kiitos päivän parhaasta mielikuvasta! Tuli tosin heti mieleen että itselläni olisi varmaan sama reaktio jos joku heiluttelisi sipsipussia naaman edessä, oon pahan luokan sipsinarkkari :D

  Katto täynnä lintuhäkkejä olisi mielettömän hienoa, toisaalta myös katollinen langan päässä roikkuvia hehkulamppuja voisi olla upean kaunis näky, mieti kun ne kaikki sytyttäisi illalla päälle! Hattujen käytön kanssa on kieltämättä ollut vähän vaikeuksia kun niihin ei ollut tottunut, yleensä olen vain napannut ne pois ennen ulos menemistä. Lähiaikoina olen tarkoituksella totuttanut itseäni enemmän hattujen käyttöön, aivan sama käykö ne nykymuotiin vai ei! :)

  ReplyDelete
 21. Lilith - missä opiskelet Tampereella ja pääseekö aikuiskoulutukseen ilman graafikon pohjakoulutusta? Työkokemusta kyllä löytyy jonkin verran.

  Haluaisin muuttaa Tampereelle, kun mies asuu siellä :)

  ReplyDelete
 22. The good anonymous11 April 2011 at 01:34

  vai miten olisi lintuhäkkejä joiden sisällä on hehkulamppu?

  ReplyDelete
 23. The good anonymous, tuossa on hyvä ideanpoikanen! Ne häkit heittäisi varmasti mahtavia varjoja seinille :>

  ReplyDelete
 24. Mikä niissä lintuhäkeissä onkin että ovat niin kiehtovia? Sellaista vintage-häkkiä olen yrittänyt metsästää mutta kiven alla ovat ja törkeän kalliita jos sattuu jossain törmäämään. Ehkä kävelen HongKongiin ja haen omani pilkkahintaan sieltä ;)
  Ihania korviksia sinulla, rusetit ja helmet, kuka voisi vastustaa :D

  ReplyDelete
 25. Merry, thank you ♥

  Rhia: Vintagehäkit on todella ihan tajuttoman kalliita ja miltei mahdotonta löytää sopivaa, ehkä joskus sellainen vielä eksyy kuitenkin tielle :) Ja kiitos, tykkään itsekin noista korviksista ihan kamalasti!

  ReplyDelete
 26. En lukenut kaikkia kommentteja, mutta vinkkinä kuitenkin..oletko Joensuussa käynyt Taitokorttelin Valkoinen tila&Sarustiikka -putiikissa? Siellä oli jossain vaiheessa ruosteisia lintuhäkkejä. Ja muuta mukavaa sieltä myös löytyy aina kun ei etsi mitään tiettyä ;)

  ReplyDelete
 27. Kävin siellä itse asiassa vasta vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa, todella kaunis ja hiukan maagiseltakin tuntuva liikehuoneisto! Kauniita esineitä kieltämättä mutta kaikki oli kuitenkin uusvanhaa, pidän itse eniten aidosta vanhasta :)

  ReplyDelete
 28. mahtava tuo mekko tässä postauksessa, onko siitä jossakin muussa postauksessa kokokuvaa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei taida olla, tuossa on erikseen paita ja hame. :)

   Delete