1 May 2011

Spooked by the new shadows that she cast, across these sad waters and across my heart

Vapun vakaana aikomuksena oli napsaista paljon kuvia ja postailla jotain juhlinnoista, mutta viikonloppu sujahtikin pikavauhtia kuohujuomalla huurrettujen silmien lävitse ja puolison 29-vuotis synttäreitä juhlistaessa. Ensi vuonna on siis luvassa hiukan suuremmat vappujuhlinnat kun veljenikin täyttää samalla viikolla yhtä pyöreitä lukemia, ehkä silloin muistaisin ottaa kuviakin!


Second hand-paikoilla asusteleva keiju on muuten varmasti puhallellut jotain onnea tuovaa tomua ylleni lähiaikoina, löydöksiä kun on tullut enemmän kuin aikoihin.Välillä tuntuu että kirppareilta saa mukaan vain tutkimusretken intoa ja tyhjyyttään ammottavan kassin, mutta nyt on pari mielettömän ihanaa pientä löydöstä tarttunut mukaan kirpputorien pölyisiltä käytäviltä.

Sorry, I have no idea why I look so cruel in this pic :D
dress ~ vintage
cameo brooch ~ Hyde's Vice
tights ~ Lindex

Mustan, pitsikoristeisen vintagemekon löysin vitosella jo parisen viikkoa sitten, mutta sain sen vasta nyt muokattua aavistuksen istuvammaksi. Etsiskelin tällaista paksulla lämpimällä kankaalla varustettua mekkoa jo talvella mutta kuinka ollakaan, löysin sopivan yksilön vasta kesän kynnyksellä, niin tyypillistä! Mallin ja näppituntuman vuoksi arvioisin että mekko on kotoisin 60-luvulta, vaikuttaa kovasti hautajaisleningiltä mutta mikäs sen sopivampaa :) 60-luku ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini menneistä vuosikymmenistä, mutta nyt sydämeni on vähitellen sulamassa sille erityisesti Mad Menin tarjoaman silmäkarkin myötä. Onko kukaan muu koukussa kyseiseen sarjaan?


Kirpputorilta on lähtenyt mukaan myös pari muokkausta vaativaa arkimekkoa, hurmaavat vintagekorkkarit sekä pieni samettilaukku koristekiemuroilla. Yleensä kaikki kirppareiden houkuttelevat kengät ovat auttamatta väärän kokoisia, mutta onnekseni nämä ruseteteilla koristellut somat nahka-avokkaat istuivat jalkaan täydellisesti. Hintaakin oli vain muutama euro joten mukaanhan ne tietysti lähtivät! Kengät tuntuvat todella vanhoilta ja siro malli kielii vahvasti 50-luvusta, mutta voivat toki olla hiukan tuoreempaakin tuotantoa. Samapa tuo, ovat mielestäni aivan ihastuttava lisäys kenkäkaapin asukkeihin :)


May Day is a big celebration event in Finland, and my spouse turned 29 years at the same time so it's been a very busy weekend! And apparently the flea-market fairy has dusted some good luck on me and so I found this black dress, most likely from the 60's, for just €5. The 60's has never been my favorite decade but I've gradually started to like it, mostly due to my addiction on Mad Men and all those lovely vintage outfits! I also found a velvet clutch and those cute pumps for just a few euros. The shoes look and feel very much like a breeze from the 50's, but they might as well be a bit younger than that, I'm not a specialist and it doesn't even matter that much. I really like those cute bows and slim heels!

20 comments:

  1. You have some nice flea markets over there. Well, I just bought a cute black dress for 2€ at my local flea market.
    Your dress totally fits you isn't it? Lucky you that they had your size. :)

    ReplyDelete
  2. You look so beautiful. I love how you always have such a combination of classic made modern in all your looks...not to mention all the work you put into dressing up. Hearts, Janna Lynn

    ReplyDelete
  3. Aivan täydelliset nuo kengät, todella kauniit! Ennen en pitänyt juurikaan 60-luvusta, mutta nykyään se on 50-luvun kanssa toinen pukeutumissuosikkini (valitettavasti 20-lukuun en uskalla pukeutua), ei ne alkuvuodet niin hirveästi 50-luvusta eroa, ja jo monen vuoden aikaisena British Invation -fanina mod-tyylillä on myös paikkansa sydämessäni. Hauskaa vappua!

    ReplyDelete
  4. Just 5 euros? It is amazing! I´d kill for living close to some wonderful flea market. "Unfortunately", my city is a small historical gem and this means that living standards are really expensive.
    By the way, the shoes seem to 60´s to me. Maybe some 80´s or 90´s retro tendence? (In those decades many fashionistas tended to imitate 60´s on their creations)

    ReplyDelete
  5. Upeat kengät,niin kauniin malliset!
    Pitsinen mekko on myös todella nätti. Niinhän se menee,että talvella etsii lämpöistä ja kesällä sen tyyliin helteillä vasta löytää :D Onneksi sentään kerkeät mekosta vielä keväällä nauttia,kun ei nuo ilmat nyt kovin lämpimiltä tunnu....hyrrrr.

    ReplyDelete
  6. T: Actually I had to take the dress in a couple of inches, but now it fits a lot better :)

    Shewearscrazywell: Oh thank you Janna! I'm so glad to hear that you like my style ^^

    Anniina: Kiitos, on nuo popot kyllä aivan ihanat. 60-luvun alulla oli tosiaan paljon yhteisiä piirteitä 50-luvun kanssa, mahtavia mekkoja löytyy kummiltakin vuosikymmeniltä! Muuten, miksi et uskaltaisi pukeutua 20-luvun henkisesti? Kyllähän sitä jollain tavalla voi aina tuoda asuissaan esille, kannattaa ihmeessä kokeilla :) 20-luku kuuluu omiinkin suosikkeihini vaikka pukeudunkin mieluiten 40-luvun henkeen, lempivuodet vaihtelevat välillä mielenkin mukaan.

    Violette B.: It all depends on the luck, sometimes it feels like I can't find any treasures around here! But luckily some people think that they're selling something old and quite worthless, so they lower the price on vintage stuff. Their loss, my gain! ;)

    Stilettos like that feel very much like the 50's, but yes, they could be from the 60's or even 70's, it's hard to tell when there's no proper marks on them. But they really feel a bit too old to be from those younger decades, I should probably ask some expert about this!

    Birdiebabe: Kiitos, tuo kenkien malli on kyllä ihastuttavan siro! Naureskelinkin nyt aamulla kun täällä tupruttaa lunta ulkona, mekko sai kummasti taivaalta jatkoaikaa :D Mutta tosiaan tuntuu siltä että sopivat löydöt tulevat aina väärinä vuodenaikoina, onneksi ne voi upottaa kaapin pohjille sopivampaa aikaa odottelemaan.

    ReplyDelete
  7. Jep, myönnän vasta ihan äskettäin tutustuneeni Mad Men sarjaan ja kahlanneeni ekan tuotantokauden läpi ihan pikavauhtia. Mainio sarja!
    Mukava muuten kuulla, että sullekin jää edes joskus kirppareilta saaliiksi vain "tutkimusretken intoa ja tyhjä kassi", niin ei tunnu että itse olisi ihan surkkea kirppistelijä kun noin tuntuu käyvän melko usein...

    ReplyDelete
  8. Upeita löytöjä! Harmittaa vain, kun mustien vaatteiden kuvaaminen on aina hankalaa.. Tuostakin mekosta olisin niin mielelläni nähnyt yksityiskohtaisemman kuvan.. :( Kuvasi ovat muuten aivan lumoavan kauniita!

    ReplyDelete
  9. Lucky you, that dress is stunning! You've styled it very well, with the lipstick, hair and brooch! :) Perfect! And only €5... I wouldn't hesitate too :D.

    ReplyDelete
  10. Nuo kengät ovat lähes yksi yhteen Minna Parikan Ines-mallin kanssa, paitsi että päällä on Parikoissa sellainen kolmiterälehtinen ruusuke :) Loistava löytö!

    ReplyDelete
  11. Emmy, hauska kuulla että muutkin seuraa sarjaa! En koskaan muistanut katsoa Mad Menia kun se pyöri telkkarissa, mutta ostettiin vähän aikaa sitten miehen kanssa ne pari ensimmäistä tuotantokautta ja heti koukutti mukavasti :) Aika useinkin jää vain tomua käteen kirppisreissuilta, monesti tuntuu että joku on jo kerennyt viedä parhaat aarteet päältä. Ihan hyvä vaan niin ei lompakko ole aina löytöjen vuoksi tyhjä!

    Ame, kiitos paljon! Hyvä ettei kuvat sentään ihan huonoja ole lukijoiden mielestä, otan ne kuitenkin yleensä itse ja useimmiten vielä itselaukaisimella niin laadusta ei voi aina mennä takuuseen.. Ilahduttaa siis paljonkin kuulla tuollaista! ^^ Ja mustien vaatteiden tekstuurit on tosiaan välillä pirullisen vaikeaa saada kuvattua, mutta tuosta mekosta saattaa joskus tulla parempaa lähikuvaa asukuvan yhteydessä.

    Dial V for Vintage: Thanks, it really was a wonderful find! I guess I'm going to dress up like this even when I'm old and withered, somehow the dress reminds me of old grannies and I love it! :D

    Nelliina: Hassua, mietin nimittäin ihan tismalleen samaa kun löysin nuo! Ines on ihan mielettömän kaunis malli ja kelpuuttaisin ne kengät kaappiin milloin vain, mutta on nämä kyllä kelpo korvike :>

    ReplyDelete
  12. Och, thanks for reminding me about flea markets! There's one not too far from home and right where I go to school, so I might check them out the next time I get some money...

    Ahh~ Flea markets...

    ReplyDelete
  13. Gorgeous dress! It suits you very well. Everything about this look is simply amazing.

    Sophistique Noir - Dark, Elegant Fashion

    ReplyDelete
  14. Löysin blogiisi, niinkuin kohta varmaan moni muukin, Nelliinan kautta. Ja halusin vaan sanoa että oletpas ihana! Toisesta todellisuudesta (vilkuilen tässä nopeasti ennen kuin lähden viemään lapsia neuvolaan) mutta silti - tai ehkä just siksi. T. Sanna, 32-v kotiäiti/Parikka-tyttö

    ReplyDelete
  15. Maeam: You're welcome, second hand shopping is the best kind of shopping :) And you're lucky to have one second hand shop nearby, most of the best flea-markets here are sadly in the outskirts of the city.

    VictorianKitty, thanks so much for your kind words ♥

    Sanna: Oi kiitos paljon! Ihana kohteliaisuus, mutta olen ainakin tietojeni mukaan kotoisin tästä todellisuudesta :>

    ReplyDelete
  16. Upea blogi! Olen hyvin iloinen että Nelliina esitteli tälläisen. Meillä on paljon samanlaisia ihailun kohteita ja luin äsken monta sivullista taaksepäin, joten voin sanoa seuraavani tätä ehdottomasti jatkossakin! :)

    ReplyDelete
  17. Ihania löytöjä! Huokailen.

    ReplyDelete
  18. You're so pretty, I love your style! :)
    what are your keywords you type in when you're browsing on ebay?
    Hearts, Adrienne

    ReplyDelete
  19. Löysin tänne Nelliinan kautta ja pakko sanoa, että vihaan septum lävistystä, koska se on ruma jne jne.... Mutta voi herran jestas kuinka upealta se sulla näyttää! :) Oot ainut ihminen, jolle se mun mielestä sopii kuin nyrkki silmään! Blogi ja sinä näytätte upealta ja vaikka tyylisi on kaukana omastani niin jään tätä seuraamaan takuulla!

    ReplyDelete
  20. Miia, kiitos paljon! Mukavaa että ihmiset löytää samanhenkisiä blogeja, jää ihmeessä jatkossakin lukemaan :)

    Marianne: Kiitos Marsu! ^^ Oletko tehnyt lähiaikoina hyviä löytöjä?

    Adrienne, thank you so much! The keywords depend completely on what I'm searching, so it's hard to mention any specific ones. But I usually check the "include description"-box to get more hits!

    LaesaK: Hitsi, tuli hirmu hyvä mieli sun kommentista! Oen saanut elämäni aikana kuulla paljon haukkuja lävistyksistä, erityisesti septumista, joten ihana lukea tällainen kommentti! :) Lävistykset on ollut niin kauan etten edes huomaa niitä enää, olen kuitenkin niin kiintynyt etten poiskaan hentoisi ottaa.

    ReplyDelete