8 July 2011

And you go down to moulder in dark places, beneath the grass and clover


Viikko on vierähtänyt työn touhussa tomun ja hautapaasien seassa, harmikseni tuo haudanhiljaisuus on levinnyt vapaa-aikaankin jolloin olen lähinnä koomaillut fyysisen rääkin jäljiltä. Viides vuosi kalmankukkien kastelua ja hautabulevardien haravointia tuntuu jo surkuhupaisan pitkältä deja-vulta, joten luulen että viimeistä kesää nyt viedään. Toivottavasti ainakin, vähän eläväisemmät työkuviot houkuttelisivat jo kovasti!


Iltojen läpi olen soljunut lähinnä makoilun, elokuvien tuijottamisen ja ompelukoneen surinan parissa, toivottavasti saisin nuo pari uutta hepenettä jo pian päätökseen. Ensi viikolla olisi ompelun lisäksi suunnitelmana pitää pienimuotoinen mykkäelokuvamaratoni isoveljen seurassa. Vanhojen mykkäklassikoiden hohtavaa kauneutta ei mielestäni korvaa mikään nykyinen teknisen kliininen tehostepläjäys, inspiraation lähteinä nuo vanhat helmet ovat loppumaton lähde!


Ensi viikolle taitaa jäädä myös seuraava postaus, sillä huomenna kuulen aamujunan ja Tampereen lumoavan kutsun. Työt ja erityisesti väsymys olivat taas jyräämässä osallistumista sivu suun, mutta välillä asiat vain tuntuvat hoituvan kuin itsestään. Osan lukijoista bongaankin varmaan Lumouksessa? Minut löytänee parhaiten hymyilemässä jostain sivummalta, jossa nyhrään mieheni kanssa luultavasti kahdestaan. Epäsosiaalisuuttamme saa toki tulla rikkomaan jos haluaa. :)

Hauskaa viikonloppua kaikille muillekin kuin lumoutujille!


I've been working amongst the tombstones and dust for the whole week, and it's slowly killing all of my energy. This is the fifth summer at the graveyard and I hope it'll be the last, I'm ready for some new adventures! The evenings I've spent mostly in the company of movies, little sewing projects and extreme laziness due to the lack of energy, but tomorrow I'm going to cheer up and head out of town. It's time for Lumous Gothic Festival in Tampere, I missed the last one and I hope this one will be fun enough to compensate that. I hope you all have a fun weekend, I'll be back next week! :)

25 comments:

 1. Tervetuloa Tampereelle, Lumoukseen käy minunkin tieni :>

  ReplyDelete
 2. Ah, Call of Cthulhu on ihan mahtava leffa. Terveisin suuri Cthulhu-fani :D

  ReplyDelete
 3. Hienoa että tulette Lumoukseen! Lievän haistelun perusteella aika moni "goottibloggari" on tulossa myös, harmi ettette järkänneet mitään omaa tapaamista. Vaikka nyt varmasti itsestään kuvia julkaisevat tyypit helpommin toiset tunnistavat kuin fooruminikkien hämärässä piilottelevat.

  Mäkin tulen paikalle, mutta lippu on vain lauantain Klubille, oon jo kerran nähnyt Star Industryn ja se oli ihan tarpeeksi sekin kerta. :D

  ReplyDelete
 4. Lumoutumaan mekin. :) Ostettiin pari viikkoa sitten sellainen mykkäelokuvaboksi, josta löytyi ainakin Nosferatu ja Metropolis. Olin erittäin yllättynyt Metropoliksen suhteen, se oli niin edellä aikaansa! :o Nosferatu olikin toki tuttu. Myös postauksessasi esiintynyt leffa löytyy hyllystä. :) Joku niissä kiehtoo, se menneen maailman tuntu...

  ReplyDelete
 5. Siis oletko sä hautausmaalla töissä, vai ymmärsinkö nyt ihan väärin?

  ReplyDelete
 6. wtf? what do you do at the graveyard? :D

  ReplyDelete
 7. Olisi aika vinkeetä törmätä siellä! Tosin luulen että käyn vain pyörähtämässä Dark Marketilla :/ Mutta tervetuloa tänne päin Suomea!

  ReplyDelete
 8. Aa, te tulette vasta huomenna lauantaina lumoutumaan? Itse kävin ostamassa eilen vähän väriä hiuksiin ja aloittelin muutenkin valmistelut, nyt odottelen ystävää tänne, että päästään korkkaamaan luomuvalkkari ja iltaa kohden lähtemään Klubille :)

  Huomenna päällä on luultavasti Lipin gunmetal-värinen pvc-kellomekko, saa tulla tosiaan minuakin moikkaamaan niin halutessaan! :)

  ReplyDelete
 9. Spookshow Baby: Kiitti, Tampereella viihtyy kyllä aina!

  Niina: Ia! Ia! Cthulhu fhtagn! ;) Harvoin löytyy elokuvasta yhtä paljon pahvia ja rakkautta, filmin ainoa vika oli se että Cthulhusta oli tehty niin pullakan suloinen otus.

  S: Hahaa, ihanaa kun joku on samaa mieltä mun kanssa! Mullakin on siis vain lauantaille lippu noiden perjantain esiintyjien vuoksi, sen verran nirso olen etten maksa tuon verran bändistä joka lähinnä ärsyttää. :D

  Ja tulee sitä varmasti tutunnäköisiin ihmisiin törmäiltyä ilman erityistä miittiäkin, viimeistään Gothnicilla mikäli ihmiset sinne vielä eksyy!

  Nefernefernefer: Metropolis on loistava! Mistä muuten ostitte tuon boksin? Meillä on vain nauhoituksena noita klassikoita ja haluttais lisätä ne myös hyllyn aarteisiin. :) Joku taika menneessä filmimaailmassa vaan on, silloin vuodatettiin tuotoksiin ehkä enemmän rakkautta ja tyyliä, kun efektit piti luoda suurimmaksi osaksi valoilla ja kuvakulmilla.

  Mimi: Et ymmärtänyt väärin, hautausmaalla möyrin siis kesäisin.

  T: It' been my summerjob for the last five years to take care of the graves and flowers and so on, so that's what I do there. :)

  Shayja: Kiitti! Dark Marketilla ajateltiin mekin pyörähtää piakkoin, kunhan ensin selvitään tästä kamalasta aamukoomasta. :D

  Lilith: Tultiin Tampereelle jo eilen, mutta perjantain esiintyjät ei erityisemmin houkutelleet joten vietettiin vain aikaa kahdestaan. Tänään olisi tarkoitus pyöriä enemmän tapahtumissa mukana, illalla mut bongaa luultavasti suikka päässä :)

  ReplyDelete
 10. Minä(kin) bongasin sinut kojuni takaa Dark marketissa. Olet kyllä luonnossa vieläkin kauniimpi kuin kuvissa. :)

  ReplyDelete
 11. Jenny, hitsi miten ihana kohteliaisuus, kiitos! Omasta mielestäni olin vain aika nuupahtanut tukahduttavan helteen jäljiltä. :)

  ReplyDelete
 12. Se boksi oli ihan Anttilasta, hintaakin taisi olla peräti kympin verran. :D

  ReplyDelete
 13. Nefer: Ohoh, toivottavasti niitä löytyy vielä kun käväisen viikonloppuna kotona! Anttilassa on ennenkin vilahtanut ihan ihmeellisiä leffa-aarteita, Universal Monsters-boksi ja Addams Familyn tuotantokaudet ovat liikkuneet myös joskus kympin tienoilla (ja Mullan alla-sarjan vikan tuotantokauden ostin joskus alle vitosella, huh huh). Hitusen ketuttaa vieläkin etten aikoinaan tuota Monsters-boksia ostanut, mutta onhan nuo tullut katottua sen verran moneen kertaan ettei ollut mahdottoman suuri menetys. Eikä kaikkea tietysti tarvitsekaan omistaa :)

  ReplyDelete
 14. olin jo viemässä tuollaista henkselihametta kirpparille, mutta näyttikin täs niin hyvälle, et haen sen varmaan takas varastosta. :)

  t: lara kraft

  ReplyDelete
 15. Lara: Henkselit on ihan huippuja, ei kannata myydä pois! :)

  ReplyDelete
 16. Wau, kaunis goottityttö töissä hautausmaalla.. kuinka kliseistä mutta jotenkin niin ihanaa, hihi. Piristit päivääni! :)

  ReplyDelete
 17. Pakko muuten korjata että muistin tänään, että se boksi olikin Prismasta! :D Anttilasta tosiaan löytyy kaikenmoista ja siksi heti ajattelinkin sitä tuon boksin kohdalla, Prisma on jo niin tavismeininkiä että oltiin lievästi yllättyneitä kun tuo löytyi ja lisäksi vielä muutama 80-luvun kauhuleffakin lähti mukaan. :)

  ReplyDelete
 18. Mimi: Mun aikaisemmin tähän kirjoittamani kommentti oli kadonnut johonkin, kummallista! :o Eli siis, itsekin olen hihitellyt kyseiselle kliseelle jo vuosia, luulen myös että tuon yhdistelmän huumoriarvo on auttanut jaksamaan raskaassa työssä. Vieläkin hymyilyttää kun kuulokkeista kaikuu goottimusan klassikoita lapion heilunnan tahtiin!

  Nefernefernefer: Prisma on myös välillä yllätyksiä täynnä, löysin joskus viime kesällä mm.yhden Addams Familyn dvd-boksin sieltä halvemmalla kuin Anttilasta. 80-luvun kauhuleffoja ollaan mekin muuten tuolta löydetty, erityisesti puoliso on kovasti niiden perään. :>

  ReplyDelete
 19. Tuo Neferneferneferin mainitsema boksi on varmaan tämä: http://www.atlanticfilm.fi/movie/1047/atlantic-film-classics-collection/#dvd

  Täälläpäin Anttiloissa on kyllä näkynyt, mutta ehkä cdon tai muu on Joensuun Anttilaa varmempi etsimispaikka.

  ReplyDelete
 20. S: Joensuun Anttila on kyllä hassu paikka, yleensä jos kysyy jotain erityistä niin vastaus kaikuu "Ei oo, eikä tuu. Ehkä." :D Nuo kyseiset leffat taitaa kyllä löytyä jo nauhalta, eli vielä ei ainakaan taida olla boksille tarvetta. Myöhemmin kyllä mikäli hamstraushalu yltyy!

  ReplyDelete
 21. Kympin hinta (NetAnttila) ei ole kyllä paha, mutta pitänee muistaa että Metropoliksestahan tuli justiinsa vielä pidempi restauraatio jota saa kyllä dvd/bd-julkaisuna erikseen jos tahtoo hamstrata.

  Joensuun Anttila tosiaan oli jännä paikka silloinkin kun itse vielä asuin siellä päin, mustaakseni siellä oli jopa aikuisviihdettä hyllyssä (siis joskus vähintään viisi vuotta sitten). Siellä on jopa todistettavasti ollut joskus vielä kauemmassa menneisyydessä myös vanhoja vuokrakasetteja myynnissä, mun Red Dawn -kasetin päällä on vielä kys. Anttilan hintalappu!

  ReplyDelete
 22. Hi! I just want to ask you to where is your t-shirt from? Because I have been searching the perfect ribcage t-shirt for a while and I think this is it! *.*

  ReplyDelete
 23. Ms.Rat, I bought the shirt from Gina Tricot way over a year ago, so sadly I'm quite sure it's next to impossible to find. But you should definitely try searching it from eBay, hope you get lucky! :)

  ReplyDelete
 24. OMG!!! oot niin kaunis <3

  ReplyDelete