11 August 2011

And All That Jazz!

Alkuviikosta lyöttäydyin vanhempieni mukaan parin päivän reissulle Jyväskylän kaduille, seikkailu ja epämääräinen seilailu uusissa paikoissa on parhainta! Olen kyllä käynyt Jyväskylässä pari kertaa aiemminkin, kerran kuljin luokan mukana suurin piirtein designmessuilta taidemuseoon, sieltä terassille, Alkoon ja takaisin koulubussiin ja toisella kerralla remusin häissä kaupungin laitamilla, joten voitte kuvitella ettei tietämykseni paikasta ole mikään kristallinkirkkain. :D

Vehreys ja keskustan labyrinttimaisuus (sokkelo ainakin surkean suuntavaistoni mielestä) miellyttivät silmää ja ihmispaljouttakin pystyi helposti pakenemaan terassin tarkkailuasemille. Hotellissa oli ilokseni kylpyamme josta sain roimasti riemua irti, olen ollut viimeksi ihan pikkuisena vaahtokylvyssä ja haluaisin mieluusti omaankin kylppäriin leijonantassuisen ammeen. Vaahtomeressä lilluminen, minitsunamien ja kuplakaupunkien tuhoaminen Cthulhuna oli mahtavaa, ihan parasta kun saa välillä leikkiä kunnolla! 


Sorruin kiertelyn seassa myös parin löydön hamuamiseen. Vaateliikkeissä pyöriminen on yleensä ahdistavan puuduttavaa ja lähinnä kipittelinkin äidin perässä, mutta hotellin lähistöllä sijaitsevasta puodista löytyi parillinen kiiltäviä kaunottaria. Pin up-henkiset peeptoe-korkkarit rusetilla varustettuna lähtivät heti pienen tepastelun jälkeen mukaan, yllättävän mukavat jalassa eikä enemmän mun näköisiä kenkiä helposti löydäkään!


Toisen käden armosta mekkokavalkadiin eksyi muutamalla eurolla musta, 20-luvun henkinen hapsumekko, vaalea samanmoinen löytyi kaapista jo entuudestaan. Yleensä suosin tyköistuvia vaatteita mutta flapper-mekot ovat tervetullutta vaihtelua mukavuudenhaluisiin päiviin, sitä paitsi aina kun hapsumekko on yllä tekee mieli vain nauttia drinkkejä ja tanssia pitkin maailmaa jazzin tahtiin!

As usual, I look like an idiot! :>

Mekko löytyi juuri sopivaan saumaan, sillä 1920-30 luvut ovat aina syksyisiä suosikkejani. Lähiaikoina on tehnyt mieli vain punata huulet dramaattisen tummiksi, kähertää laineita tukkaan ja kääriytyä muovihelmiin-ja timantteihin, aitoja en edes haluaisi koska kadottaisin ne kuitenkin. Lauantaina on luvassa kaverin cocktail-kutsut joten sama asu saattaa eksyä silloin ylle, jollei mekko niin ainakin tuo tummanpuhuva meikki.


Kirppareilta löytyi myös pari pientä juttua sisustukseen, mutta niistä tarinoin ehkä myöhemmin. Onneksi löytöjä ei kasaantunut paljoa tuon enempää, tänään lähtee nimittäin bussi takaisin omaan kotiin enkä tiedä miten selviän tuon kassivuoren kanssa.. Kuukauden matkalaukut, derby-kamat, ompelukone ja ruokahamstraukset saa toivomaan että kehosta puhkeaa jotain salassa pysyneitä lihaksia, saa nähdä miten hilpeästi kotimatka sujuu! Nyt on kuitenkin ihan pakko palata pakkailun pariin, mukavaa päivänjatkoa kaikille! :)



Duke Ellington ~ It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing)

Chicago soundtrack ~ All that jazz


I made a little trip to Jyväskylä with my folks a couple of days ago. I'm not too familiar with the city as I've been there about twice and very drunk at both times, so it was a lot of fun to explore the city! The best thing was to take a deep plunge into a bubble bath at the hotel, I was thrilled like a child to play with the bubbles, creating mini tsunamis and destroying bubble cities as Cthulhu. I'll never get too old to play with bubbles, never! :D
     I did some shopping too, naughty me. But when I saw these gorgeous pin-up pumps with a cute bow I just couldn't resist. They look like they're made for me and are surprisingly comfy, I love them! I also found a black flapper dress at flea-market and it makes me want to dance around the world with a cocktail in my hand and old jazz playing on the background. Every fall I fall for 1920's and 30's and all things glittery and glamour, the dark make-up and wavy hair (current favorites) go neatly with the flapper dress. I'm going back to my own home today and there's a cocktail party at my friends house on Saturday, a perfect occasion for dancing around in this outfit. But now I really have to finish packing, I wish a happy day for all of you! :)

37 comments:

  1. Haha :D Vähän repesin tuolle giffille :D Eräällä niin huippu ilme. ^^
    Ihanat nuo kenkulit ja sinä kuten aina <3

    ReplyDelete
  2. These shoes. They are PERFECT! But seriously, I never understand when girls say that high heels are comfy! Never never!
    Where did you get those shoes? How much did they cost? But I don't think that I can get them, here in Germany. :>

    ReplyDelete
  3. Tuon mekon kanssa sopisivat muuten myös mustat tasselikorvikset. <3

    ReplyDelete
  4. Ah, mitkä ihanat kappaleet. Haluaisin myös tanssia flapper-mekossa tuollaisen musiikin tahtiin. Ja uu, mistä löysit nuo kengät? T. jyväskyläläinen

    ReplyDelete
  5. Ääk, olisipa noita kenkiä vielä jäljellä kun palaan kotiin, veikkaan nimittäin tietäväni kaupan josta tuon löydön teit! :) Ja tuo giffi oli ihana, mulle tuli kyllä jostain syystä mieleen lonkeroita heilutteleva mustekala, mutta ehkä oon vaan lukenut liikaa Lovecraftia viime viikkoina. :D

    ReplyDelete
  6. Lady Grotesca: Hahaa, mulla on vaikka kuinka paljon noita gif-pätkiä blogikuvien varastossa. Pitäis varmaan joskus julkaista koko sarja, voi sitä häpeän määrää. :'D Ja kiitos paljon, kengät on kyllä herkut! ♥

    T: My thoughts exactly, they're perfect! And I only said that they're surprisingly comfy, meaning that I'm easily able to walk but they'll probably kill my feet after a few hours. ;) But some high heels are really very comfy, it all depends on quality and the shape of your feet.

    The label of the shoes is Spirit and I bought them from Spiritstore, they cost a bit under 50e. It's possible that they sell it in Germany too, you never know!

    Sysihilkka: Niin muuten käy! Tasselikorvikset on ihania, mulla on pari korulippaassa ja kuuluvat ehdottomasti suosikkien joukkoon. :)

    Anniina: Mulla alkaa heti tanssijalka vipattaa kun jostain kuuluu tällaista musiikkia, ihanaa että joku muukin tykkää! Kengät löytyi niinkin yllättävästä kaupasta kuin Spiritstore, olen aina ajatellut että se on vähän teinikauppa mutta sieltä löytyikin krääsän seasta tosi nättejä kenkiä! Ja kaupan sisustuksessa oli vanhoja hapsulamppuja, siitä lisäplussaa myös.

    Nefernefernefer: Oli siellä muutama pari vielä jäljellä, mutta tuo mun nappaama 37-koko oli viimeinen. Ja hih, Lovecraft muuten oikeasti syöpyy tosielämään sillon kun sitä ahmii vähän liikaa. Meillä on kämpässä sellainen geometrisesti outo nurkkaus ja pelätään aina että se helvetin inha Brown Jenkins tulee jostain, iiiiks! :D

    ReplyDelete
  7. ääää mä rrakastan sun blogia <3 paras giff ei yhtään idiootti-ilme <3

    ReplyDelete
  8. OMG, the shoes and the dress - both are so beautyful!! I would dance with you the hole night ;-)

    ReplyDelete
  9. haha, ihana tuo gif. ♥

    ReplyDelete
  10. Iha mainio toi GIF, lisää noita! Ja en ymmärrä miten sulla voi olla just sopivanmallinen kroppa tonmallisille mekoille, tykkäisin ite kans noit käyttää mut no can do :< Ja toi huulipuna on iha täydellistä sävyä!

    ReplyDelete
  11. Osaatko muuten sanoa, kuinka kauan sen pääkallokiitäjän kotiutumisessa yleensä menee? :)
    Normaalien postikäytäntöjen mukaan sen olisi pitänyt tulla jo, mutta olen kuullut, että noissa etsy-jutuissa voi kestää.

    ReplyDelete
  12. Upeat kengät! Ja toi valmistajahan kävi jo selväksi, noi 10-30 luvut on tällä hetkellä herkän ihailun kohteena: Salvatore Ferragamo tekee hollywoodin kaunottarille kenkiä, suussa maistuu new orleansin kansallisjuomacocktail sazerac ja korvissa soi pre-war blues by Memphis Minnie. Sazerac koktailin vanhan maailman makua pääsee siemailemaan Bar Havenissa helsingissä.

    ReplyDelete
  13. Haha, ihan paras toi jazzaava MothMouth! Sulla on kyllä upea tyyli. ^^ Tarinoi ihmeessä sisustusjutuistakin :)

    ReplyDelete
  14. Oih, rakastan myös jatsia! <3 Ja aivan ihanan mekon löysitkin - minulla hitusen samanlainen, mutta siinä on kokopitkät hapsut, ei tuolla tavalla kerroksittain lyhyinä. Nam, ja kenkäsi ovat aivan ihastuttavat! <3 Voi, kun itsekin löytäisin jotain ihanuuksia, mutta kun jalankoko on tuo 34, niin harvemmin tuon kokoisia ihanuuksia löytyy mistään. :/ Toisinaan on inhaa olla näin pienikokoinen. xD

    Piti vielä siihen kosmetiikka-asiaan kirjoittaa, että itse karttelen kaikenlaisia parabeeneja, silikooneja yms. epäilyttäviä aineita tuotteissa joita käytän. Luonnonkosmetiikkaa yritän aina suosia, mutta Lumenea ja Body Shopin tuotteita löytää kaapeistani myös. En ole vielä myöskään löytänyt sitä täydellistä sarjaa iholleni.

    Paljon tykkäilen blogistasi <3 Ja paljon löytyy sellaisia juttuja joista minäkin tykkäilen. ^^ <3 Mhii!

    ReplyDelete
  15. ahhh oot niin täydellien pure perfection!

    ReplyDelete
  16. Aivan ihanat kengät! Ja mekko, giffi sai kyllä hymyn tännekin näytön toiselle puolen. Ja itse on tullut diggailtua 20-30-lukua erittäin paljon, löytyy niin ihania juttuja että..

    ReplyDelete
  17. You, looking like an idiot? Where? When?`HOW?! XD
    Girl, I suppose you have never seen somebody looking like an idiot to compare, because seriously, cause you definitely don't look like an idiot (not on that nor any other photo XD)
    Now seriously, I think you look super cute on that pic =D

    The shoes are gorgeous, but I also like the stockings very much! <3

    Oh, and just a random question: I was wondering, what type camera do you use?

    ReplyDelete
  18. Tosta giffistä tuli mieleen, että aijotko milloinkaan tehdä videopostausta?Varmaan moni innolla odottaisi sellaista:)!Oot kyl taas niin virheettömän näköinen, ihana.kun itse ei jaksa panostaa läheskään tarpeeksi jokapäivä.

    ReplyDelete
  19. Wow! Awesome shoes! you find beautiful outfits always! Love your style <3

    ReplyDelete
  20. Kaunis, ainutlaatuinen ja visuaalisesti hienostunut blogi! :)
    P.s sievät sukkahousut & ihana flapper-mekko ja meikki! :) Oletko ajatellut tehdä erillistä kosmetiikka-postausta? Olisi kiva tietää mitä meikkejä käytät jne.. Alla on oman blogini osoite:

    http://vivalasfinland.blogspot.com/2011/08/watch-this.html?spref=fb

    ReplyDelete
  21. You're so cute! :3
    I found a Charleston Dress belonging to my great grandmother while looking through some of my family's old stuff. They are so pretty!

    ReplyDelete
  22. Psst, blogissani on sulle tunnustus :)

    ReplyDelete
  23. Laitan innoittamanasi flapper-mekon "osta kun ensikerran näet kaupassa"-listalleni.
    Onkin ihanaa kun syksy tulee ja voi taas pukeutua mielivaatteisiinsa!
    Ja vaellella syksyisissä kaupungeissa ja puistoissa.

    ReplyDelete
  24. Ohlala, very very glamourous! The colour of the lipstick suits you so well, it may sound strange but I think it looks great with your eye colour :).

    ReplyDelete
  25. Mua kiinnoistaisi mitä sulla oli siellä häissä päällä? Kerran vain näin Jyväskylässä hyppimässä sun tyylisen tyylikkään naisen ja tuli sellanen olo, että hemmetti, olitko se sinä :D

    <3 Sepe

    ps. Mahtava blogi, ja taidan kommentoida nyt vasta ensi kertaa...

    ReplyDelete
  26. Voi, leijonatassuista ammetta himoitsen minäkin, ehkä sitten joskus. :) Ostitkohan muuten tuon mekon Centrum kirpparilta, koska itse bongasin sieltä samanlaisen tuossa viikko sitten. ;) Ihana tuo gif! ♥

    ReplyDelete
  27. SUPERVAIN: Iiiiih, ihana kuulla! ^^

    Clau2411: Thanks so much! I'd love to dance whole night but not in these heels, mission impossible ;D

    Joanna: Hih, kiitti :)

    Kyllikki: Hahaa, pitää näitä gif-kuvia julkaista siis tulevaisuudessa lisääkin? Ja käytä ihmeessä tuollaista mekkoa jos haluat, ei kroppamalli mitään estä vaikka kuinka naistenlehdet sitä ideaa tyrkyttää. Itselläni on vähän tiimalasimallinen kroppa ja suora mekkomalli kadottaa vyötärön, mutta tuo päällä on niin hauskaa etten välitä yhtään!

    Horros: Juu, Etsy-jutuissa voi välillä kestää, varsinkin jos paketti on matkalla Yhdysvalloista. Mutta on varmasti suurilta osin kauppakohtaista, muistaakseni ainakin tuon kaupan kohdalla vierähti jotain pari viikkoa. Mutta älä huoli, kyllä se koru sieltä varmasti tulee!

    Otso: Kiitos! Olisi aika mieletöntä saada kokoelmiin jotkut aidot vanhan Hollywood-ajan Ferragamo-korkkarit, mutta unelmaksi taitaa jäädä. :) Ja tuota sazeracia pitää ehdottomasti kokeilla joskus, en ole kuullutkaan moisesta!

    Lumicki: Hahaa, kiitoksia! Parista sisustusjutusta voisin kyllä tarinoida kunhan saan kuvailtua ja tuunattua loppuun. Ja kiitos muuten myös ihanasta tunnustuksesta! :>

    Suona: Toivottavasti sun hapsumekossa ne hapsut ei ole yhtä takertuvia, nämä silmukat jää nimittäin ihan kaikkialle kiinni kun tanssii ympäri kämppää. :D 34 on varmasti tosi kinkkinen kengänkoko, mutta ainahan voi säästää ja teetättää mieluisat kengät? Ystäväni äidillä on sama koko kuin sulla ja hän ostaa kenkänsä yleensä lastenosastoilta, hienoja ballerinoja sieltä löytyy mutta korkkareiden löytäminen on varmasti tosi vaikeaa.

    Minä karttelen noita ainesosia myös ja pyrin suosimaan luonnonkosmetiikkaa. Täydellistä sarjaa en ole vieläkään löytänyt, paitsi Marja Entrichin luonnonkosmetiikkatuotteet oli tosi hyviä mutta mulla ei ole millään varaa ostaa niitä, äidin purnukoita oon vaan kokeillut. Ja ihanaa että tykkäät, kiitos! ^^

    Ano: Oh honey, nobody's perfect. Mutta kiitos silti ♥

    Leena: Kiitos paljon! Ihanaa jos oon onnistunut hymyilyttämään :)

    VarisVarjo: Almost all the time and everywhere, but I guess there are many different types of idiots. :D You should see me in real life to get the idea, I usually love to giggle, joke amd make weird little dances a lot, sometimes a bit too much for my own liking. And I guess to most people that looks very cute but I think I'm an idiot, in a positive way that is! ;D

    I usually use a Canon 550D body and a EFS 18-135mm lens, but sadly they're not mine. My dad photographs a lot and he lent me this one because this is his "toy camera" and he doesn't need it as much as I do. And I'm probably going to buy this from him when I get the money together, hopefully very soon!

    ReplyDelete
  28. Anonyymi: Multa on monestikin kyselty videopostauksen perään mutta en vaan uskalla! Mun mielestä ei vaan tunnu yhtään luontevalta puhua videolle, mutta saa nähdä jos joskus mieli muuttuu sen suhteen. Ja höps, virheetöntä ei olekaan mutta kaunis kiitos kuitenkin! :>

    Bat Wings Shop: Oh thanks so much, I'm so happy to hear that!

    Julia: Kiitos paljon kehaisuista! Sain taannoin jonkun kosmetiikkahaasteen jossa piti kertoa 10 suosikkituotetta, sen saatan jossain vaiheessa tehdä. Tuosta "cosmetic candy"-tagista löytyy myös osa käyttämistäni meikeistä, siellä näkyy monta suosikkituotetta.

    TheMona: Thanks! :> And WOW, what a treasure!! I'd love to make a find like that!

    Sandy Warhol: Sanopa muuta, odotan syksyä aina järjettömällä innolla ja erityisesti Halloweenia. Syksyllä voi pukea lempivaatteet päälle ja hyppiä lehtikasoissa ja se tunnelma ilmassa on ihan mieletön! Ja kiva jos onnistuin innoittamaan, toivottavasti löydät oman mekkosi!

    Dial V for Vintage: Ohlala, well thanks dear! ;) The lipstick is a dark, blackish purple, so I guess it's the purple tint that goes well with green eyes.

    Sepe: Jos keskustassa näit niin olin luultavasti seuraavan päivän koomahöyryissä ja jo pois juhlavaatteista. Mutta hassua jos bongasit mut silloin ja huippua että päätit vihdoin kommentoida!

    Mulla oli häissä päällä nämä kengät ja mekko: http://mothmouth-throughthelookingglass.blogspot.com/2010/04/delicious-custard.html
    http://mothmouth-throughthelookingglass.blogspot.com/2010/08/skeleton-key-dress.html

    Vampiric: Tämänhetkiseen kylppäriin ei kyllä millään mahdu ammetta, mutta onneksi aina saa unelmoida valtavasta kylpyhuoneesta. Ja juu, mekko löytyi Centrumista! Oltiin äidin kanssa ihan hukassa noiden kirppareiden kanssa kun ei meinattu aluksi löytää niitä mistään. :D

    ReplyDelete
  29. Kylpyamme tänne mulle kans, joo!

    Jännästi olet yhdistänyt meikissäsi vaikutteita eri vuosikymmeniltä. Näyttää kauniilta. :)

    ReplyDelete
  30. Orangetean, kiitos! Kissarajauksista en osaa helposti luopua, monta vuotta kun on tehnyt samaa rajausta niin olo on kumman outo ilman niitä. :)

    ReplyDelete
  31. jyväskylä on ♥ (+ nuo kengät!)

    ReplyDelete
  32. Satua: Oon samaa mieltä kummastakin ;> Jyväskylä vaikuttaa tosi viihtyisältä paikalta, pitää tulla uudestaankin tutkimaan!

    ReplyDelete
  33. Why are you so beautiful? xxx

    ReplyDelete
  34. Gina, I have no answer for that for I am just what I am. But I believe that true beauty comes from within, and it's the best kind there is. :)

    ReplyDelete
  35. Oi, ihana tuo gif, hauska! :) Kiitos noista musiikkipätkä postauksista, rakastuin ja kuuntelen nyt duke ellingtonia Spotifysta :)

    ReplyDelete
  36. Ompa ihanat kengät! Ja tuo mekko, tulisipa itsellekin tuollainen vastaan :)

    ReplyDelete
  37. Ohops, vähän myöhässä huomasin nää kommentit, anteeksi!

    Sini: Kiitos, ja ihanaa jos musiikki nappasi! :)

    Kreivitär Mortianna: Kiitos! Hapsumekkoja löytyy ainakin netistä jollei syysmallistoihin ole eksynyt joitain yksilöitä, löydät varmasti vielä omasi. :)

    ReplyDelete