6 August 2011

El Laberinto del Fauno


Tässä pari pikaista kuvaa päivän naamasta, kohta on vuorossa jo ihan toisenlaiset naamat kun nään pitkästä aikaa paria vanhaa ystävää seitin(tai lähinnä betonin)ohuiden päiväkännien merkeissä. ;) Halusin vain päivittää pikaisesti leffavinkin muodossa mikäli joku viettää lauantaitaan kotisohvalla tuhisten. Tänään tulee tv-laatikon uumenista yksi rakkaimmista koskaan näkemistäni elokuvista, ja suosittelen todella katsomaan sen mikäli on mahdollisuus päästä tv:n ääreen!


Pan's Labyrinth on viiltävän kaunis elokuva, jossa vuoden 1944 fasistisen Espanjan sodan raakuudet heijastuvat pienen tytön fantasiamaailmaan verisellä tavalla. Elokuvan kauneus salpaa henkeä ja surullisuus musertaa sydäntä joka ikinen kerta, itken vesiputouksena aina lopputekstien aikaan. En voi kuin suositella katsomaan sen mikäli elokuvataide sekä toden ja fantasian sekoittuminen kiinnostaa edes hitusen vertaa! (Elokuva tulee Neloselta klo 21:00.)

Mutta hauskaa iltaa kaikille tekemisestä riippumatta! Itse palaan nyt kauhuleffamaratonin pariin :>Pan's Labyrinth is one of my all-time favorite movies, and this post is just a hint for Finnish readers since it's coming on tv tonight. I really have to post quickly since I'm seeing some old friends tonight, but I added a couple of pics of today's face. I'm probably too faced tonight to post this in the evening. ;) Happy Saturday for all of you!

22 comments:

 1. Juuri aamulla ajattelin että täytyypä katsoa tuo! Oot hurjan nättinä taas. :3

  ReplyDelete
 2. Kiitos paljon elokuvavinkistä, enpä olisi muuten huomannutkaan että ko. leffa tulee tänään! Täytyy yrittää olla telkun ääressä ysiltä.. :>

  ReplyDelete
 3. Me katsottiinkin tämä ihan vähän aikaa sitten kun löydettiin bluray-versio halvalla Anttilasta. Miekkonen vähän ihmetteli kun mullakaan ei meinannut pysyä silmät kuivina lopussa. :D Mua kiehtoo espanjalaisten tapa käsitellä sisällissodan traumaa kauhuelokuvissa, se tunnelma välittyy jotenkin niin hienosti, ja monissa vielä lapsen näkökulmasta. Pan's Labyrinth on kyllä ihastuttavan koskettava. :)

  ReplyDelete
 4. Et oo ainut joka vollottaa tuon leffan aikana :D <3

  ReplyDelete
 5. Toi on kyllä niin upea leffa, jotenkin ahdisti, mutta samalla se oli niin kaunis että oijoi.. Kävin aikoinaan kattomassa sen teatterissa, kun se ilmestyi Suomeen :)

  ReplyDelete
 6. Oi, toi elokuva on mun ehdoton suosikkini! Aivan upeasti toteutettu ja riipaisevan kaunis katsoa. Ja takuu varma itkettäjä. :)

  ReplyDelete
 7. Pan's Labyrinth is such an amazing film(:
  And your hair looks soooo pretty like that, i always wanted to know how to curl it in like that because whenever i try it fails miserably.
  Do you reckon you could ever do a video instructorial or something like that? it would simply amazing if you did (:

  ReplyDelete
 8. SIIS MIKÄ TÄÄ seitinohut iltapäiväkänni-juttu on! Oot nyt n. kolmas tai neljäs jonka oon kuullut/lukenut sitä käyttävän viimeisen vuorokauden sisään. Vaadin selitystä!

  ReplyDelete
 9. It's one of my all-time-favorites too :3
  Do you know "The Orphanage"? It was co-produced by Guillermo del Toro and I think it's an amazing film too!

  Aww I wish I was going out today too... lately I haven't done anything but going to work, which can get really frustrating over time.

  You look gorgeous, as always :D I like the key-necklace... it's really cool. I kind of have a passion for keys ^^"

  ReplyDelete
 10. Nöööy unohin että tää tulee telkusta ja jäin kaupungille pyörii ja sielki oli tosi tylsää ja ny ottaa rankasti päähä ku en nähny. :(

  ReplyDelete
 11. Jännää, kun avomiehen kanssa tuli niin erilaiset tulkinnat. Hänestä elokuva ja erityisesti sen loppu oli melkoisen positiivinen ja iloinen. Minua taas suretti valtavasti.

  ReplyDelete
 12. Katoin nyt ensimmäistä kertaa tuon elokuvan. Oli aivan ihana niin karulla tavalla, itketti!

  ReplyDelete
 13. On kyllä tosi upea leffa. En tiennyt että tuli eilen telkusta, mutta tuossa leffahyllyssä se nököttää, että voipi katsoa sitten koska vaan :) On yksi mun lemppareista.

  ReplyDelete
 14. Oot aina niin kaunis. Kertoisitko, miten meikkaat kulmasi?

  ReplyDelete
 15. DeadlyDame: Kiitos paljon! Toivottavasti leffa oli mieluinen. :>

  Nora Maria: Ihana kuulla jos vinkistä oli jotain hyötyä! Mitä muuten pidit leffasta, jos satuit illalla telkkarin ääreen?

  Nefernefernefer: Mulle uppoaa sotaa sivuavat leffat yleensä eniten juuri silloin kun ne kuvataan siviilien näkökulmasta, kuten lapsen tai sotilaan rakastetun/perheen kautta. Ja on muuten tosi hassua miten tuntuu että Pan's Labyrinth heijastuu eri sukupuoliin ihan eri tavalla, monilla miehillä tuntuu olevan tuo aito ihmetys naamalla kun neito itkee vieressä silmät pois päästään!

  Sanski: No höpsis! Ja kaunis kiitos :>

  Lady Grotesca: Ei siinä vaan voi olla pikkasen niiskuttamatta! Oon ihan parantumaton pehmo tälläisten leffojen suhteen eikä haittaa yhtään, onneksi meitä on monia. :')

  Leena: Minäkin muistan nähneeni tuon julisteen kun leffa saapui teattereihin, mutten sillon muistanut käydä katsomassa. Olisi upeaa nähdä tuo kauneus leffateatterissa! :o

  Shayja: Ihana että muitakin leffan ystäviä löytyy! Guillermo del Toro on luonut kyllä monta visuaalisesti ja sisällöllisesti upeaa leffaa, kannattaa ehdottomasti tutustua jollet jo ole syynännyt muita läpi. Mulla meinaa joskus tulla Hellboy-leffoissakin itku kun del Toron visuaalinen maailma on niin älyttömän kaunis. :D

  Micaela: Thank you! I've actually made a victory rolls tutorial once, here's the link. I hope it helps! :) (http://mothmouth-throughthelookingglass.blogspot.com/2011/03/victory-rolls-for-long-hair.html)

  Mearra: Se on vaan sellainen ranskalaistyylinen seitinohut ja hienostunut iltapäiväkänni, ihan hyvä harrastus. ;D

  VarisVarjo: I've seen the Orphanage a couple of times but I didn't like it as much as I hoped. It was very thrilling at times and the scenery was wonderful, but somehow something was missing. And I hate how crushingly sad the end was, it makes me feel so angry and distressed!

  I know the feeling, my work ended on Friday and it feels like I finally have time to live now! And I have a passion for keys too, no surprise there I guess. ;)

  Damned Roses: Älä huoli, kyllähän sen voi aina vuokrata tai ostaa omaksi. On se kuitenkin ehdottomasti näkemisen arvoinen!

  Ame: Hei Neferillekin kommentoin jo tuosta hassusta huomiosta, miehet tuntuu yleensä ajattelevan että leffan loppu on onnellinen. Kuulemma se on hyvä juttu että tyttö pääsi vihdoin omaan valtakuntaansa vanhempiensa luokse, mutta naiset itkee aina Ofelian traagisen lopun perään. Tietysti jokainen voi kokea lopun omalla tavallaan, mutta jotenkin vaan tuntuu hassulta että miesten mielestä se on aina happy end.. :D

  Anonyymi: Oo, hyvä että katsoit ja pidit siitä!

  Henni: Oma leffavuokraamo olohuoneessa on kieltämättä ihan kätevä juttu, voi valita katsottavansa aina sen mukaan millä tuulella on. Pan's Labyrinth on tietyn mielialan leffa, ja ehdottomasti yksi munkin lemppareista. :)

  Anonyymi: Oi kiitos! Meikkaan kulmat Goshin Soft Black-kulmakynällä. Piirtelen vaan luonnonkaaren mukaisesti ja pehmennän kynän päässä olevalla harjalla, ei sen kummempaa!

  ReplyDelete
 16. I love Pan's Labyrinth.
  Btw.: Are you on Facebook? :)

  ReplyDelete
 17. Prinzessin Sparkle: Yes, I am. :) But I like to keep my FB-profile private so I'm not going to link it here, I'm sorry!

  ReplyDelete
 18. Pakko sanoa, että minunkin mielestäni elokuvan loppu on iloinen, vaikka toki märinät pääsee aina.

  Onneksi se odottaa tuolla hyllyssä, vaikka televisioesityksen missasinkin. Ihana elokuva, kerrassaan.

  ReplyDelete
 19. Itse olin myös jo hiukan tippa linssissä katsoessani pan's labyrinthia, mercedes lullaby on vaan niin nyyhkypyyhky. Minun mielestäni leffassa tyttö on ihan oikeasti prinsessa, mutta miehekkeeni yritti romuttaa pilvilinnani kertomalla kuinka hyvin elokuvaan on kuvattu kuinka sota ja sen raakuudet vaikuttaa lapsiin ja kuinka lapsi pakenee mielikuvitus maailmaan. Höpö höpö minusta! Voisitko joskus tehdä leffa aiheisen postauksen, jossa kertoisit pakko-nähdä-elokuvista?

  ReplyDelete
 20. Pan's Labyrinth on loistava elokuva. Muistan sen ensimmäisen kerran nähtyäni kommentoineeni sitä heti elokuvateatterin ulkopuolella: "Viisi tähteä."

  ReplyDelete
 21. Foxie: Oot sellainen miesten ja naisten välisten reaktioiden välimuoto ;) Kukin ymmärtää lopun varmasti omalla tavallaan, tietyltä kantilta katsottuna tajuaa sen onnellisuuden vaikka loppu onkin niin raastavan surullinen.

  Tanja Talvikettu: Se sävel on niiin ihana! Mut eikös elokuvassa voi olla ne kummatkin puolet, sekä sotakuvaus että oikea fantasiamaailma johon raakuudet heijastuu? Ainakin minusta mieluummin niin, en vieläkään erota mikä on leffassa totta ja mikä tarua kun kaikki tapahtumat on kuitenkin niin todellisia. Tai sitten vaan yritän pitää taas fantasianrippeistä kiinni. :')

  Tekisin mielelläni sellaisen leffapostauksen mutta katson ihan helvetin paljon elokuvia ja mun mielestä ainakin sata on sellaista jotka on pakko nähdä. Postaus paisuisi siis ihan varmasti järkyttäväksi romaaniksi (ellen sitten tekisi jotain pikalistaa?), mutta laitan kyllä ehdotuksesi korvan taakse!

  Pumpkin: Viisi tähteä, ehdottomasti!

  ReplyDelete