23 September 2011

"My whole life is a darkroom. One. Big. Dark. Room. "


Maailma on muistuttanut tällä viikolla pimiötä jossa työskentelevät tummat sadepilvet, liian nopeasti sormien välistä valuva aika ja liiasta tietoähkystä aiheutunut misantropia, joka tosin on erityisesti eläinoikeudellisia seikkoja koskien hyvinkin krooninen tila. Onneksi hyvät tapahtumat puntaroivat aina vaakaa hieman tasaisemmaksi, mutta nyt vastoinkäymisiä tuntuu tulvivan jo sen verran että huono mieli muuttuu epäuskoiseksi hilpeydeksi. Lisäksi pienen kaksiomme valon ja vapaan kuvaustilan määrä on nyt harmillisen huono mikä hieman hankaloittaa valokuvaamista, mutta tässä kuitenkin hiukan yritystä kuvata sadepäivän asua!

shirt ~ from Paris / skirt ~ 2nd hand / stockings ~ H&M / boots ~ Pennangalan (2nd hand @ huuto.net)

Uusi hattu on hauska tapaus ja saa asun kuin asun tuntumaan itselleni hiukan epätavalliselta ja hyvällä tavalla oudolta. Välillä pitääkin kokeilla ylleen jotain tavallisesta linjauksestaan poikkeavaa, ja kuten hattuostosta ja asua inspiroinut hahmo sanoikin: "I myself am strange and unusual.". Kyseessä on yksi teinigoottiangstin kruunaamattomista prinsessoista, kuka arvaa? ;)

hat ~ Lindex / gloves ~ Fanplusfriend / pearls ~ 2nd hand / bug brooch ~ old gift from mom
(I definitely need some more beetle jewellery for this outfit!)



EDIT. had to go full screen, I just love that picture!


The whole week has been shadowed with dark rain clouds that roll silently in the sky and the sands of time that just slip through my fingers into the void. Not to mention the misanthropy concerning almost nonexistent animal rights and the lack of light and free space in our flat that makes photographing pretty difficult. But anyway, here's a few snaps of today's outfit! My new hat is floppy and weird and it brings a touch of oddity to the outfit, but as the person that inspired this purchase and outfit said: "I myself am strange and unusual." Guess who? ;)

44 comments:

  1. Beetlejuicen lydia lienee tämä ''teinigoottiangstin kruunaamaton prinsessa'' :) Blogisi on aivan mahtava, jokainen postaus piristää päivää! Tyylisi on todella upeaa ja inspiroivaa kateltavaa, ihailen sitä kovasti.

    ReplyDelete
  2. ihana asu & varsinkin hattu! oisko repliikki beetlejuicesta, apua miksi en muista hahmon nimeä, winona ryder :o

    ReplyDelete
  3. The first look I gave I saw a modern lydia :D.
    This outfit is one of my favorites of you.

    I have a request to do: your house seem to be so pretty and I would love to see a tour of it in a post. Can you do it for us? :D

    ReplyDelete
  4. JulienneViolet: BINGO, saat kymmenen pistettä ja lepakkomerkin ;) Ja piristit muuten päivääni todella paljon kommentillasi, ilahdun aina kamalasti jos onnistun jotenkin inspiroimaan!

    Andy: Kiiitos! Oikeassa suunnassa olit, ja Lydia Deetz on siis hahmon nimi. :)

    Amber: Oh, thank you! I thought these pics failed a bit, so you made me very happy with your comment!

    Anna: Oh yay, thanks so much! This apartment is quite wonderful but it's also small and cramped, filled with my boyfriend's musical instruments and my shoes. :D And I'd definitely make a tour but as I said, there's another person living here and I don't want to violate his privacy by showing our whole home in internet. But I could definitely take some pictures of details and such, I've done one post like that before. :)

    ReplyDelete
  5. Winona Ryder <3 Ihania kuvia!

    ReplyDelete
  6. Totaalisen ihana asukokonaisuus <3 Hattu on suloinen ja sopii sulle erinomaisesti :) Pitäisi omaakin hattukokoelmaa vähän isontaa.. olisi ihanaa jos olisi kauniita hattuja ja niille omat rasiatkin. Miksei enää ole hatturasioita, arf!?

    ReplyDelete
  7. On kyllä aivan ihastuttavia kuvia sinulla taas, et kyllä erottuisi paljoakaan 1920luvun hämyisestä kapakasta, näyttäisit juuri kuuluvasi sinne. Odotan aina innolla uutta päivitystäsi :) Itsekin arvasin heti kommentin olevan beetlejuicesta.

    ReplyDelete
  8. Betelgeuse Betelgeuse Betelgeuse! Winona♥

    ReplyDelete
  9. Haa, beetlejuicesta se angstinen tytär.
    Jumalainen hattu! Kyrsii kun hattuja ei enää nykyään käytetä.

    ReplyDelete
  10. Olet uskomattoman kaunis!

    ReplyDelete
  11. Eilen satuin kattomaan taas kyseisen leffan :D Niin hauska! Täällä suunnitellaan jo kovasti Halloweenia, joko siellä on halloweensuunnittelut käynnissä? Piti järkätä pirskeet kahen keikan lisäksi (järjestän ja toteutan bileitä, somisteita, lavasteita ym), että saa pukeutua kolmena iltana eri halloweenasuihin! :)

    ReplyDelete
  12. Suustani pääsi riemunkiljahduksia jo blogin otsikkoa lukiessa. Tekstistä ja asustasi inspiroituneena voisin hyvinkin iskeä Beetlejuicen PS3:n syövereihin:) (vaikka sen pari hetkeä sitten läpi katsoinkin..;))

    ReplyDelete
  13. Ihastuttavat sivut sinulla! ilolla luen aina uudet postaukset :) kiinnostaisi tietää, mitä meikkimerkkejä pääasiassa käytät? osaisitko suositella jotain hyvää merkkiä? ajattelin tilata tässä lähiaikoina sugarpillin meikkejä, ovatko kestäviä ja hyviä?

    -Dita

    ReplyDelete
  14. I tottally understand you dear, I've notice that he seems to be a little shy or doesnt want to be exposed (just as my boyfriend) and they both are right at some point. Thank you for explaining it to me, you are very kind and sweet. :)

    ReplyDelete
  15. Oh, aivan upea!

    Sä olet kyllä niin kaunis ja näyttävän näköinen ja tyylisi kruuna sen <3


    Ja kadehdittavat popot!

    ReplyDelete
  16. Olen kaikessa hiljaisuudessa seurannut blogiasi suurella mielenkiinnolla. Kiitos tästä erittäin visuaalisesti kauniista blogista. Ja muutenkin ajatuksiasi on hauska lukea, sinussa on jotain Nemimäistä. =) Tossa sulle muuten semmonen blogi, joka ehkä kiinnostaa sinua. Jangsaran jutut ovat mielikuvitusta ruokkivia. =)

    http://jangsara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. You are so stunning. I love the whole outfit. Would you please tell me where you bought those shoes? I adore your make up in these pictures! *hugs*

    ReplyDelete
  18. Ihastuttava postaus kuten aina, oi oi :)

    Hmm, olen tässä mietiskellyt ihan uteliaisuuttani, että mahdatko olla matkaamassa ensi viikolla Circus of Horrorsia katsomaan Helsinkiin tai Tampereelle?

    ReplyDelete
  19. Varmaan kaikki täällä jo vastanneet, mut kyllä repesin niin riehakkaasti tälle Lydia otsikolle ja hatulle. Siihen vielä paksu pitsi päälle niin <3
    Parhaus.
    -O

    ReplyDelete
  20. Taas niin hienona :) Aevan ihana! Onko sulla luonnostaan noin pitkät hiukset, vai pidennykset?

    ReplyDelete
  21. Hiljainen lukija tässä hei, oletko nähnyt tai kuullut sellaisesta animaatiosta kuin The Lady Paranorma? Saattaisit ehkä tykätä. :)

    Ja Lydia on kyllä ihana. <3

    ReplyDelete
  22. IndianaRex: Kiitos! Ja Winona on upea, yksi kauneimmista naisista joita olen koskaan nähnyt.

    Leena: Kiitos paljon! Hatturasioita myydään tavallaan vieläkin, kyllä ainakin Ikeasta löytyy pyöreitä rasioita ja joistain vintagekaupoista voi löytää aitojakin hatturasioita. Tai sitten voi tehdä itse, itselläni on ainakin suunnitelmissa kokeilla rasioiden tekoa joku päivä. :)

    Tanja Talvikettu: Voi kiitos paljon ihanista kehuista! Kävisin enemmän kuin mieluusti visiitillä 20-luvun hämyisissä kapakoissa. ^^

    Sunny: "Nobody says the "B" word!" ;)

    Varjosudenhetki: Kiitti! Hattuja käytetään tosiaan nykyaikana surullisen vähän ja yritän itse totutella koko ajan enemmän niiden käyttöön. Ihmiset tuijottaa joskus kadulla mutta mitäpä tuosta, hassut hatut piristää kummasti sekä mieltä että asua. :>

    Anonyymi: Voi kiitos hirmuisesti!

    Bermudan Jenni: Minäkin! Satuttiinkohan katsomaan ihan samaan aikaan vielä? :D Beetlejuice on ihan huippu, täynnä kuolemattomia one-linereita ja kohtauksia. Näin leffan ensimmäisen kerran pienenä lapsena niin tuntuu myös hauskalta kun muistaa monet kohtaukset kuin unesta.

    Halloween on alati mielessä ja asutkin on jo suunniteltu ja miltei toteutettu, pitää ainakin kaksiin bileisiin päästä niin saa pukeutua enemmän. ;> Ja vau, sulla on ihan huippu työ!

    Lusitarius: Hihi, laita ihmeessä. :)

    Dita: Kiitoksia, ihana kuulla! Multa on useinkin kysytty meikkipussin sisältöä joten voisin kai joskus sellaisen postauksen tehdäkin. Olen aina käyttänyt eläintestaamattomia meikkimerkkejä, suosikkeihin kuuluu juurikin mm.Sugarpill joka on todellakin pigmenttipitoinen ja erityisesti pohjustuksen kanssa tosi kestävä, pakkauksetkin on ihanan herkullisia. Käytän myös paljon mm.Urban Decayta ja Everyday Mineralsia, ei voi kuin suositella!

    Anna: It's sweet of you to undestand, thank you. I fully respect his wish to stay unseen, but maybe he'll change his mind someday, who knows! But anyway, I'm sure there's some way to make a little tour in this apartment. :>

    Rosaparks: Voi kiitos hirmuisen paljon, ihan punastuttaa moiset kehut! ♥ Popot on kieltämättä aika ihanat, tulee vain harvemmin käytettyä. Haluaisin hirveästi samanlaiset piikkikorkoisena!

    Susa: Kiitos paljon! Eräs ystäväni sanoi jokunen vuosi sitten ettei uskalla enää lukea Nemiä koska hahmo muistutti ihan liikaa minua. :D Taisit muuten laittaa tuon Jangsara-linkin jo edelliseen postaukseen, ainakin sama nimimerkki on sulla? (PS.kommenttisi tuli tuplana joten en julkaissut toista)

    Anonymous: Oh thank you so much, *hugs* right back at you! The shoes are second hand but originally from Pennangalan, I got them from one Finnish online auction site many years ago.

    Satuilin: Ihana kuulla, kiitos! Itse asiassa olen matkalla Helsinkiin ensi viikolla, Circus of Horrors houkuttaisi mutta mun mielestä ne liput on ihan liian kalliit kun on liikaa muitakin rahareikiä. :/ Köyhänä ei ikävä kyllä kaikkialle pääse vaikka kuinka haluaisi, varsinkin kun asuu kaukana pääkaupunkiseudulta.

    Oola: Hihi, kiitoksia! ^^

    Jendina: Voi kiitos paljon! Tukka on ihan luonnostaan näin pitkä, värikin on itse asiassa tällä hetkellä lähellä luonnonsävyä kun en ole käyttänyt sävytteitä nyt pariin kuukauteen.

    N: Hei hiljainen lukija, kiva että ilmoitit itsestäsi. :) Kuulin Lady Paranormasta vähän aikaa sitten ja näyttää kyllä aivan ihanalta, pitääkin katsoa se kun tilaisuus löytyy. Kiitos muistutuksesta!

    ReplyDelete
  23. Sulla on kyllä aivan upea tyyli! Itse olen kehittelemässä vähitellen vähän samantapaista, mutta valitettavasti en oikein löydä mistään vaatteita, jotka olisivat juuri minun mieleeni. Aina niissä on jotain vikaa.. Sinun merkinnöistäsi voisin ottaa vaikka kaiken.

    Tätä blogia jään kyllä seuraamaan, sillä sivupalkin lyhyt esittelykin vastaa omia kiinnostuksenkohteitani!

    ReplyDelete
  24. Nyt täytyy kyllä sanoa, että sinulla on todella tönkkö tyyli kirjoittaa. Kuulostaa niin väkisin väännetyltä, että ihan hirvittää. Siis mietitkö pääsi puhki mikä olisi mahdollisimman "vekkuli" ja vaikeasti ymmärrettävä sana/lause?

    "Maailma on muistuttanut tällä viikolla pimiötä jossa työskentelevät tummat sadepilvet, liian nopeasti sormien välistä valuva aika ja liiasta tietoähkystä aiheutunut misantropia, joka tosin on erityisesti eläinoikeudellisia seikkoja koskien hyvinkin krooninen tila."

    Siis TÄH???

    ReplyDelete
  25. Belsissa: Kiitos paljon ja tervetuloa seuraan! Löydät varmasti vielä mieleisiäsi vaatteita, vaatteitahan voi aina tuunata ja asusteillakin saa jo paljon aikaan. Kannattaa ihmeessä penkoa kirppareita, sieltä löytää aarteita. :)

    Anonyymi: Hohoo, miksi ihmeessä sitten luet? Oman nimenkin saa toki laittaa perään, en suutu tällaisista kommenteista mutta huvittaa jos kehtaa naukua vain anonymiteetin takana.

    En väännä tekstejäni väkisin vaan suollan sitä mitä mieleni sanoo, ihmiset ja kirjoitustyylit ovat erilaisia. Ei ole minun ongelmani jos kirjoittamani lauseet on sulle liian vaikeita. Olen aina kirjoittanut esseet sun muut näin runolliseen tyyliin ja omaan blogiini saan kirjoittaa aivan kuten itse haluan, kiitos kuitenkin palautteesta. Tungin sen tekotaiteellisen mustaan unohduksen pöytälaatikkooni kuten muutkin solvaukset. ^^

    ReplyDelete
  26. Mitä väliä sillä on, että kirjoittaako kritiikin omalla nimellään vai anonyyminä? Ja todellakin saat kirjoittaa niin kuin haluat, ei ollut siitä kyse. Aika hassua, että otit kritiikkini "solvauksena", ja suhtauduit siihen näin ilmiselvän suuttuneesti ja lapsellisesti.

    Olet oikeassa. Minun ei tarvitse lukea blogiasi, enkä usko tänne eksyvänikään enää. Olen selvästikin liian "tyhmä" ja "epätaiteellinen" lukeakseni sitä! ^^

    - naukuva anonyymi

    ReplyDelete
  27. Ooo, niin ihania kuvia taas! olet niin nätti,ja hattu on upea, dramaattinen,jotekin filmitähtityyliä <3

    ReplyDelete
  28. Hmm.. askartelu on kyllä kivaa, voiskin kehittää itse laatikoita. Tulisipahan kaikille hatuille ainakin oikean kokoiset laatikot!

    ReplyDelete
  29. Ja ihan pakko vielä sanoa tuosta anonyymin aiemmasta kommentista.. ilmeisesti kyseinen henkilö ei lue kirjoja, omaa mielikuvitusta tai sitä vähäistäkään älyä. Mun mielestä sun tekstit on kauniita, ajatuksella kirjotettuja ja hieman erilaisempaa (parempaa) tekstiä, mitä muualla tulee luettua. Harva jaksaa enää keskittyä mitä kirjottaa tai edes tietää erilaisia sanoja (kuin jonkun ööön lisäksi). Pointti oli siis siinä, että ihmiset ei näköjään arvosta kunnon tekstiä.

    ReplyDelete
  30. Siri Jonetta: Oh thank you!

    Naukuva anonyymi: Arvelinkin että tulkitsisit vastaukseni noin, ihmiset kun tuntuvat lukevan rivien välistä juuri sen minkä itse haluavat. En suuttunut palautteestasi vaikka nähtävästi näin ymmärsit, yllätyin vain tavasta jolla esitit sen. Enkä pidä sinua typeränä, on vain todella surullista että ihmiset jaksavat kuluttaa aikaansa negatiivisen energian levittämiseen, varsinkin sellaisia ihmisiä kohtaan joita ei tunne. Tai ehkä en vain ymmärrä siitä saatavaa hupia, koska omiin tapoihini ei sellainen kuulu.

    Nimimerkki tai profiili on ihan reilua laittaa kritiikkiin, sillä kasvollinen palaute on helpompi ottaa vastaan. Ja ymmärsit varmaan viimeisen lauseeni hiukan väärin, sen oli ainakin tarkoitus olla vain sarkastisen sävyinen viittaus kirjoitustapaani. Mutta, lopetetaanko jo nyt tämä keskustelu ja siirrytään mieluummin kumpainenkin sellaisten juttujen pariin jotka tekevät meidät onnelliseksi. :) Kiitos.

    Sini: Oi kiitos paljon, piristit päivää! ♥

    Leena: Totta! Suurimpien hattujen säilytys on aika haasteellista, itse tekemällä saisi tosiaan sopivat laatikot. Kelpuuttaisin mielelläni myös vanhan ajan hattutelineen kotiin, jos se vain tänne mahtuisi. :)

    ReplyDelete
  31. Kiitos paljon Leena, ihana kuulla että ajatusvirrallani on ystäviäkin. :) Ymmärrän kyllä hyvin ettei mun tekstit ole kaikkien mieleen, enhän itsekään pidä teinityyliin kirjoitetuista "ööö emmätiiä mut sit me mentiin Tinden kaa...."-blogiteksteistä, mutta kunnioitan niitä silti. On vain kivaa että blogimaailmassa on erilaisia ihmisiä ja kirjoitustyylejä, jokaiselle omaan makuunsa sopivia. Tuntuu vain hassulta että joku jaksaa valittaa moisista asioista, jos ärsyttää niin voi hiipua hiljaa taka-alalle ja vaihtaa sivua. Yllättävän moni vain saa tyydytystä siitä että purkaa pahaa oloaan toisiin.

    ReplyDelete
  32. http://luurankojakaapissa.blogspot.com/2011/09/tunnustuksia.html Voitit multa pari blogipalkintoa <3

    ReplyDelete
  33. Heippa!

    Vielä muutama sana kirjoitustyyliisi liittyen. On toki ymmärrettävää, että kirjoitustyylisi liittyy imagoosi, mutta välillä tekstisi ovat tosiaan hieman vaikealukuisia, ja ne tuleekin monesti jätettyä lukematta pelkkänä sanahelinänä.
    Väkisin väännetyn tekstin ja ennalta mietittyjen kielikuvien etc. vaikutelma on hyvin ilmeinen tekstejäsi lukiessa, mutta mikäli haluat ylläpitää stereotyyppisen "runotyttögootin" imagoa, niin ei tietenkään kannata vaihtaa tyyliä.

    Kielenkäyttösi avulla luotu vaikutelma itsestäsi on mielestäni hieman yksipuolinen, sillä tyypillisen gootti-ulkokuoren alla vaikuttaa olevan oikein monisyinen ja anti-stereotyyppinen persoona!

    Eikä runollisen tyylin ainoa vaihtoehto suinkaan ole pissixteinityyli, vaan selkeä, helppolukuinen yleiskieli. :)

    Kaikesta huolimatta pidän todella blogistasi ja aionkin jatkaa sen seuraamista myös tulevaisuudessa. Pirteää syksyä!

    ReplyDelete
  34. Leena: Kiitoksia, pitää katsoa jos ehdin tehdä jossain vaiheessa. :)

    Elsa: Heippa ja kiitos asiallisesta palautteesta! Pahoittelen jos tekstit ovat joskus vaikealukuisia, näin käy erityisesti silloin kun ajatukset harhailee tai mieli on melankolinen. Tavallaan puran silloin tajunnanvirtauksia erityisesti itselleni enkä ole silloin pahemmin miettinyt kuinka luettavaa se muille on. Itseäni ja tekstityyliäni en voi enkä halua muuttaa, mutta yritän olla tulevaisuudessa edes hiukan selkeämpi sanoissani silloin kun teksti pyrkii purkautumaan solmuisiksi runolauseiksi.

    Kielikuvat linkittyy alitajuisesti aiheeseen ja otsikkoon joten harmittaa kyllä ihan oikeasti kuulla jos teksti kuulostaa mielestäsi väkisin väännetyltä, se ei ole tarkoitus. En ylläpidä mitään erityistä gootti-imagoa vaan olen sellainen kuin olen, ja minulle se riittää. Omasta mielestäni en kuulu mihinkään stereotyyppiseen lokeroon mutta ymmärrän kyllä jos joku näkee minussa sellaista, hihittelenhän itsekin joskus niille piirteilleni. :>

    Mukavaa syksyä sullekin!

    ReplyDelete
  35. Hoih:)Pakko kyllä todeta, että kylläpä sanat lentelivät sinne sun tänne kommenttiosiossa. En tajua miksi pitää antaa vähättelevään sävyyn , "kriittisiä" kommentteja, kun ne voi alun perinkin asiallisestikkin ilmaista.Ja nyt sit kuitenkin tollainen aika normaali kommentti lopuksi.Jossa tosin lukiessa särähti tuo "stereotyyppisen "runotyttögootin" imago"-lausahdus.Herranen aika jos blogia kirjoittaa niin toki sitä kirjoittaa juuri kuin itse tykkää ja oman näköisesti:)tietty ei kaikki tykkää, mutta silti cheez....

    ReplyDelete
  36. Hmmph, minä ainakin toivon että jatkat kirjoittamistasi juuri omaan tyyliisi, et muuta muiden takia. Sitä on ihana lukea!

    ReplyDelete
  37. Aivan ihana etenkin toi toinen kuva ylhäältäpäin<3

    (Bubble tässä, nimenvaihdos)

    ReplyDelete
  38. Anonyymi: Hoi, ja kiitos piristävästä ja rohkaisevasta kommentista. Kriittisen kommentin voisi tosiaan ilmaista aina asiallisesti ilman vähättelyä, mutta oikeastaan eniten ihmetyttää se että miksi alunperinkään kritisoida toisen blogia? Kaikkiahan ei todellakaan voi eikä tarvitse miellyttää, jokainen on oma persoonansa ja on takuuvarmaa ettei kaikki tykkää. Ei tulisi itse mieleenkään mennä kritisoimaan toisen kirjoitusten/valokuvien/ulkoasun tyyliä vaikka se olisikin mielestäni karmea, jokaisella on oikeus olla omanlaisensa ja mitä enemmän erilaisuutta löytyy niin sen parempi. :)

    Sini: Kiitos, ihana kuulla!

    June: Voi kiitos ♥

    ReplyDelete
  39. I've got that hat from lindex too:D
    Great outfit!

    ReplyDelete
  40. You are the prettiest girl I've ever seen.. :)

    Greetings from Slovakia!

    ReplyDelete