29 December 2011

"Nice, nice, nauuughty.."

Lumisilta lapsuuden kotikonnuilta on taas selvitty omaan kotiin, tai tarkemmin sanottuna vieritty. Kupu on varmaan tuplasti suurempi kuin aikaisemmin kun ahmin monta päivää kasvisherkkuja seitanista porkkanalaatikkoon, olo on hieman kuin käärmeellä joka sulattelee saalistaan viikkokausia.

Lahjuksiakin ilmestyi kuusipuun alle vaikken esittänyt toivomuksia, voisin aivan hyvin viettää materiattomia jouluja ja keskittyä parhaimpiin lahjoihin, eli lähipiiriin. Ainakin mulle parasta joulussa on läheisten kanssa oleminen ruokavuoren ja leffapinojen kera, veri vetää aina kotiin maalle vaikka kuinka uhkailinkin skippaavani joulun. Onhan se lahjojen antaminen toki ihanaa mutta elämän kuormittaminen tarpeettomalla materialla on tyystin turhaa, onneksi lähipiiri tuntee läpikotaisin ettei vikatikkejä tarvitse pelätä. Nytkin sain vain tarpeellisia ja aivan ihania lahjoja, vaikka vinisin kaikille armailleni että älkää ostako mulle mitään. Tässä kuitenkin poiminta parhaista paloista, meinasin aluksi jättää postaamatta mutta joku on kuitenkin utelias!


Peilistä heijastuu lahjoista käytetyin, enkä tietenkään puhu nyt omasta kuvajaisesta. Olen käyttänyt tätä isän vanhaa varajärkkäriä jo miltei vuoden ja ominut sen rakkaudella omiin hoiviini, nyt sain ihan virallisen luvan kutsua sitä omakseni. Toisen puoliromu voi olla aivan mieletön lahja, ja tämä kamera sopii amatöörikuvaamiseen vallan mainiosti. Pari putkea multa löytyykin jo entuudestaan, on se fiksua ostaa objektiiveja ennen kuin omasta kamerasta on tietoa mutta yleensä teenkin kaiken vähän väärinpäin. :D


Baudelairea suosittelen valtavasti kaikille joille ihmismielen pimeä puoli ja rappioromantiikka iskee runosuoneen. Olin haltioissani kun kuulin Les Fleurs du malin uudesta painoksesta jossa uudet suomennokset ja alkuperäiset ranskankieliset säkeet ovat vierekkäin. Suomennos on erinomainen apu koska ymmärrän kyllä ranskaa mutten todellakaan niin hyvin että kaikki runot imeytyisivät alitajuntaan. Metsästin kirjaa ympäri Helsingin mutta painos oli silloin myyty loppuun, en osannut yhtään aavistaa että ihana avokki oli jo käärinyt kirjan pakettiin! Kannella on muuten pieni huumoriarvo koska mielestäni kuvassa on Baudelairen sijaan ilmetty Wolverine,  tai sitten olen lähiaikoina ahminut X-Menien historiaa enemmän kuin terveys sallii ja näen lempimutanttejani kaikkialla..


Siskolta ja hänen mieheltään sain valtavat, leiskuvan punaiset hatturasiat, joihin voisi piilottaa vaikka silinterin tai pataljoonan verran fascinatoreita. Rasioiden sisältä paljastui pyyhkeitä, lupaus ravintolaillallisesta ja HKL:n ladattu matkakortti, rakastan hyödyllisiä lahjoja!


Puolison lahjasta paljastui myös kauan kaivatut kolibrinkallot hopeisella kuorrutteella, linnut sirkuttivat heti tiensä lempikorujeni kärkeen. Muutkin korurasian anatomisesti korrektit hopeahelyt ovat olleet suuressa käytössä, tuntuvat oikeasti sopivan miltei kaiken kanssa! Paketteihin oli kääräisty myös viihdehyllystä puuttunut levy ja elokuva, lahjakortti maailman tunnelmallisimpaan teepuotiin ja muutama muu herkku, suurimman osan olen jo hotkaissut suihini. Toivottavasti teillä kaikilla oli rentouttava ja herkuntäyteinen joulu! :>I'm back home from the snowy landscapes of my childhood home, suitcase packed with Christmas presents and tummy filled with veggie Christmas treats. I almost feel like snake that's melting it's prey for weeks! I made no wishes for presents since I'm really not all that obsessed on material happiness, the best thing about this holiday is to cherish your loved ones. It's still awfully nice to give presents and I even got loads myself, I'm lucky to be surrounded with people who know me and so every present was very useful! I was thinking about not posting these but someone is surely curious, so here we go. ;>

     The reflection on the first pic is the most useful thing I've ever got, and I'm not talking about myself. I've used my dad's old spare camera for almost a year now, and now I can finally call it mine! Useless things can truly be treasures for someone else, this camera fits my amateur photographing skills perfectly. I actually bought two lenses before the camera, it's so like me to do things backwards.
      I've hunted the French-Finnish edition of Baudelaire's Les Fleurs du Mal but it was sold out quite quickly, but my love managed to get it for me. I highly recommend Baudelaire's poetry if you have any love for dark romance, depression and decadence! And the cover of the book reminds me of Wolverine more than Baudelaire, or maybe I've just devoured too much X-Men fiction lately..
   My sister and her spouse gave me the huge, blazing red boxes that are perfect for hats,  I could fit a top hat or an army of fascinators into their depths. The silver plated hummingbird skulls are something I've lusted for a long time, also a present from my love. These babies immediately chirped their way into my favorites, I just love anatomically correct jewelry! I also got many gift cards and things from my brothers, one for my favorite teashop is in the last pic, and treats that I already munched away. I hope you all had a relaxing holiday!

17 comments:

 1. Oi, oi, nuo hatturasiat <3 Mistähän lienevät peräisin... :)

  ReplyDelete
 2. Oijoi Baudelairea! Minulla on hirmuinen viha-rakkaussuhde sen miehen runoihin, joudun nimittäin viime vuonna tekemään klassikkoseminaariin tutkielman Pahan kukista. Itse runothan ovat ihan mielettömän vaikuttavia, mutta sisältävät niin paljon erilaisia merkityksiä, vivahteita, viestejä ja mielleyhtymiä, että niitä oli ihan perhanan vaikeita analysoida ja kirjoittaa niistä vielä selkokielistä tekstiä xP

  Ihania lahjoja olet saanut! (:

  ReplyDelete
 3. Gifts had to make a great joy:)Boxes are beautiful-myself I have a weakness for such boxes especially when they are nicely painted:)

  ReplyDelete
 4. Baudelaire! En ole aina varma, inhoanko vai rakastanko (Kaoka pukikin ajatukseni jo sanoiksi!), mutta eiköhän se suhde enemmän rakastamiseen käänny. Lopulta kaikkein mieltäkääntävimpiin teksteihin sitä tulee aina palattua uudestaan ja uudestaan. :D Ja mielettömän kauniit korvikset!

  Saanko muuten kysyä, millä tuotteella rajaat huulesi? Huulimeikkisi on aina niin huoliteltu. :)

  ReplyDelete
 5. Laatu korvaa määrän tässäkin asiassa, juuri noin sen pitäisi joulunakin mennä. :) Ihan raivostuttaa, kun pitää ostaa järkyttävä läjä jotain muoviturhuutta ihan vain siksi, että lahjoja pitäisi olla paljon... Onneksi löytyy näitä erilaisiakin näkemyksiä. :)

  ReplyDelete
 6. Moikka,

  Tykkään blogistasi ja ennenkaikkea tyylistäsi, mutta tyylisi kirjoittaa blogia on ehkä turhan koristeellista, mitensensanoisiparemmin... hmm, runollista, turhaan käytät ylitsevuotavan hienoja ilmauksia ja sanoja :/

  ReplyDelete
 7. kiitos inspiroivasta ja kauniista blogista! pidempään on tullut jo seurattua kuitenkaan kommentoimatta. Uutta postausta odottaa aina eikä se koskaan ole pettymys, päinvastoin :)

  ReplyDelete
 8. Ihanaa että lähipiiri tuntee niin hyvin että saa vain kaikkea hyödyllistä! Itse sain kaikkea ihanaa, kuten kirjoja (ah, oletkos jo lukenut ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit? nauruhermoja kutkuttava) ja lahjakortin kirjakauppaan (jo tuhlattu), eli täydellinen joulu kirjojen parissa. Ja saman leffan kuin sinä sait paketista!

  ReplyDelete
 9. Oih! Saitpa ihania lahjoja! Itsestäni tuntuu toisinaan siltä, että ainoastaan puoliso osaisi hankkia minulle oikeanlaista yllätystä. Muilta perheenjäseniltä en enää sellaisia edes odota. :/ Ja Opethin levy on täyttä rakkautta!<3

  ReplyDelete
 10. Anonyymi kirjoitti blogin kirjoitustyylistä...

  Minusta runollinen ja runsaan koukeroinen teksti on olennainen osa tätä blogia, osa kokonaisuutta! Blogihan on muutenkin kovin huoliteltu, aivan kuten kirjoittajansakin (meikit ja vaatteet tarkkaan mietitty, tyylikkäät kuvat, laadukkuusajattelu jne). Ei siinä musta mitään pahaa ole. Jatka ihmeessä blogisi kirjoittamista oman tyylisi mukaan <3

  ReplyDelete
 11. Cherise: Sisko taisi mainita ostopaikaksi Stockmannin, kannattaa käydä kurkkimassa. ;) Ihania nämä kyllä on, ja yllättävän tilavia!

  Kaoka: Kiitos! Voin vain kuvitella miten helvetillinen urakka noiden runojen tulkitsemisessa järkevään muotoon oli, itseltäni tuskin moinen onnistuisi. Tosi hyvän ja haastavan aiheen valitsit, lopputulos oli varmasti hieno! :>

  Eilien: It's wonderful to receive and give gifts, as long as they're not useless. I love boxes like this too, I only wish there were more space in this apartment for these. :)

  Nefernefernefer: Kieltämättä herran runoja rakastaa ja inhoaa samaan aikaan, pari pätkää saa ainakin jopa vatsan vähän kääntymään. :D Aivan mahtavia ilmauksia runoihin on kuitenkin säilytetty, älyttömän inspiroivaa. Ja kiitos, korvikset on aivan ihanat, ovat nytkin korvissa!

  Rajaan ja pohjustan huulet ihan vaan huultenrajauskynällä. Punainen sävy on Goshin, violettiin taittava on joku äidiltä saatu vanha meikkikynä jossa ei näy merkkiä ja mustat huulet rajaan ihan vaan mustalla kajalilla. Gosh ei testaa eläimillä ja on ihan laadukas merkki joten sitä oon käyttänyt ihan hyvillä mielin. :)

  Ida: Sanopa muuta! On niin hassua että jotkut ihmiset ostaa kaikkea turhaa, jos ei ole varma lahjansaajan mausta niin ainahan voisi ostaa vaikka syötävän lahjan? Hullua kuormittaa ympäristöä turhalla roinalla, ei mua ainakaan yhtään houkuttele mitkään muoviset joulupukit. :D

  Anonyymi: On mulle ennenkin huomauteltu asiasta ja ymmärrän sen, mutta jokaisella on oikeus omaan tyyliin. Runous ja ilmaukset istuu mun kirjoitusasuun ja olen kirjoittanut niin aina, vaikka en tietenkään puhu näin arjessa. Makuasioitahan nämä on mutta puhekielinen arkikirjoitus jota blogeissa useimmin näkee ei vaan iske muhun hirveästi, pitäydyn jatkossakin siinä mitä päästä vain syntyy. Kiitos kuitenkin palautteesta :)

  Anon.2: Ihana kuulla, kaunis kiitos! Tulee hirveän hyvä mieli jos olen onnistunut inspiroimaan ♥

  Sini: Ah, kirjat on aina ihan mahtava lahja. Ensi vuonna voiskin toivoa uutta kirjahyllyä kun ei nuo notkuvat kirjapinot mahdu kohta mihinkään. :D Ylpeys ja ennakkoluulo zombeineen on tuttu ja todella hauska versio mun mielestä, tosin omasta hyllystä löytyy vain sarjakuvaversio.

  Ame: Jos ei ole varma muiden arviointikyvystä niin lahjakortit on älyttömän hyvä lahja, kannattaa vinkata jos epäilee ettei toinen osaa valita sopivaa lahjaa! Mun mielestä ne on aina ihania lahjoja kun saa mennä itse valitsemaan haluamansa jutun. :> Ja Opeth on aina rakkautta, jopa tuo uusin levy vaikka poikkesikin aiemmista.

  Anonyymi: Kiitos rohkaisevista sanoistasi! Mukava kuulla että kirjoitustyylillä on ystäviäkin. :)

  Anon.2: Oh, yes ♥

  ReplyDelete
 12. Aivan ihanat nuo hatturasiat, haluan samanlaiset!

  ReplyDelete
 13. Ah Baudelaire, le magnifique !

  ReplyDelete
 14. Do you speak french too?
  I looove your blog.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Merci beaucoup! Oui, je parle français, mais pas bien. :)

   Delete
 15. And I write in English with some difficulties because I almost never practice. ;)
  My French is better, it flows.

  ReplyDelete