1 December 2011

Nightmares


"Mother of beetles, only unclench your hand: 
I'll fly through the candle's mouth like a singeless moth. 
Give me back my shape. I am ready to construe the days.
 I coupled with dust in the shadow of a stone. 
My ankles brighten. Brightness ascends my thighs. 
I am lost, I am lost, in the robes of all this light."

~Sylvia Plath
(a verse from the poem "Witch Burning")


Morphinea

Unen airut (Harbinger of dreams)

Uusin mielikuvitusnainen ja kylkiäisenä kyhätty kalloperhonen on nyt ripustettu gallerian seinille vartomaan huomisia avajaisia. Akryylien kanssa töhriminen sujui pahaenteisiä odotuksiani paremmin, virheitä oma silmä löytää toki tuhottomasti mutta mitäpä niihin turhaan takertumaan. :) Välillä on vaan pakko päästää teoksistaan irti, laskea sivellin rauhallisesti alas ja antaa pikkuvikojen kiljua kankaalla. Näyttelyn teemana sattuu vielä  olemaan painajaiset joten pikkuvirheethän käy maalaukseen enemmän kuin hyvin!

Teos on siis osa Taideyhdistys Harhan Painajainen-teemaista yhteisnäyttelyä joka on nähtävissä Galleria Harhassa 2.12.-30.12.2011, osoite on Kauppakatu 44, 80100 Joensuu. Näyttely on täysin ilmainen, lämpimästi tervetuloa Painajaiseen mikäli näille kulmille satut eksymään!My new imaginary lady and her grim butterfly hang now on the walls of the gallery, waiting for tomorrow's opening. Somehow I feel like they are slightly unfinished, but that's okay since the group exhibition is called Nightmare and it's really quite nightmarish to struggle against time and details! And it's so hard to let go of the paintings, they absorb so much energy and I always find so many flaws. Sometimes it's just best to put the paintbrush down and let the mistakes scream on the canvas, there's always something new to learn.

47 comments:

 1. Todella lumoava! :) Kuten tekijänsäkin.

  ReplyDelete
 2. Voi aivan mahdottoman ihanat teokset ^^ Varsinkin tykkään tuosta naisesta.

  ReplyDelete
 3. It's amazing! You're goood.

  ReplyDelete
 4. Todella kauniita maalauksia, taitava olet.
  Ja Sylvia Plathin teksti sopii niin hyvin tuohon, se nainen osasi kirjoittaa. Oma suosikkini on Lady Lazarus,Ariel-kokoelmasta.

  ReplyDelete
 5. This is so beautiful yet scary at the same time. Her eyes look so real. Truly amazing piece of art!

  ReplyDelete
 6. Wow! Harmi, ettei tule olemaan mahdollisuutta eksyä paikalle :(

  ReplyDelete
 7. I really like the way , that you have painted the light of the candles and the shadow on the other side of the figure.

  ReplyDelete
 8. Todella kauniit, molemmat! :)

  ReplyDelete
 9. Lumoava maalaus. Jähmetyin nyt tähän enkä oikein osaa sanoa mitään hienompaa.

  ReplyDelete
 10. Virheitä.. pah! :D Upeita valoja ja varjoja.

  ReplyDelete
 11. Upeat teokset! Ja hienosti täydentävät toisiaan. Omakin keskeneräinen hylätty maalaus alkaa jo nurkassaan kutsua minua luokseen.

  ReplyDelete
 12. Ps. Mistä hankin noin kauniita kehyksiä?

  ReplyDelete
 13. The paintings are soooooo wonderfull!!! OMG! :)

  ReplyDelete
 14. Ihanan hohtavan vaalea neito, aavemainen. Pidän ihan mielettömästi tuosta silmien/silmäluomien mallista, miten se nyt pitäis sanoa, mutta tuon tyyliset on ihan lempparit. Unohtamatta mainita kuinka hienosti silmät kiiltää tässä, muutenkin tuo silmien tummuus on kaunista. Nom nam on se kaunis työ :)

  ReplyDelete
 15. Wow I love the lady, simply beautiful. x

  ReplyDelete
 16. Todella upeita. Harmi että Joensuu on hieman liian kaukana, muuten menisin katsastamaan tuon näyttelyn :)

  ReplyDelete
 17. I'm absolutely in love with your painting, if it was for sale I would hang it on my wall! ;-) You are so talented, I'd love to see more of your artwork! :)

  ReplyDelete
 18. Todella upea! Toivon mukaan mun tilaukseni sais pian alkunsa myöskin :)

  ReplyDelete
 19. Mieletön! Harmi kun ei pääse itse näyttelyyn katsomaan.

  ReplyDelete
 20. Olet sinä kyllä taitava monella saralla. Aivan upeita tauluja! Molemmat on visuaalisesti todella viehättäviä. Nainen vie mukanaan uuteen maailmaan. Vau! Olisi ihana päästä näkemään tuo näyttely, mutta eipä tule Joensuun suunnilla liikuttua.
  Mistä muuten on nuo mielikuvitusnaisen kehykset?

  ReplyDelete
 21. Todella upeat, kelpaisivat seinälleni vaikka samantien.. Harmi etten niitä livenä pääse näkemään :/

  ReplyDelete
 22. Oh! Hänestä tuli niin kaunis!

  ReplyDelete
 23. Aivan ihania noi kuvat! :) Tuli töiden nimistä mieleen että oletko lukenut kirjaa nimeltä Angels and Insects? En ole varma onko tätä suomennettu mutta kirjailijan nimi on A.S. Byatt. Suosittelen!

  -Inthannon

  ReplyDelete
 24. Holy Batman, This is incredible!

  ReplyDelete
 25. Hieno kokonaisuus! Kalloperhonen täydentää kivasti. Jännä ratkaisu, että kynttilän valo on viileää ja lämpö vasemmalla vie katseen perhoseen.

  Pitäisi selvästikin perehtyä Sylvia Plathiin enemmän.

  ReplyDelete
 26. Ihanat taulut. Oletko valmis myymään taulujasi? :)

  Anzelmi

  ReplyDelete
 27. Ihania! Että harmittaa kun olin Joensuussa päin käymässä viikonloppuna enkä tiennyt tuosta. :/

  ReplyDelete
 28. Uskomattoman upea taulu! Olen päätynyt tämän postauksen pariin jo useamman kerran katselemaan tuota maalausta, sillä se on vain niin yksinkertaisen lumoava. Pysäyttävä. Toivottavasti näemme täällä blogissasi jatkossa muitakin töitäsi!

  ReplyDelete
 29. Kasvoista tulee mieleen Lori Earleyn teokset (toki kaulastakin, mutta pitkiä kauloja maalaavat muutkin). En siis syytä plagioinnista kuten en viimeksikään yhtä teostasi kommentoidessani. Tuolloinkin artisti tuli vain mieleen ja ajattelin, että olisit lähinnä inspiroitunut Lorin teoksista.

  ReplyDelete
 30. Oi, ihana Sylvia Plath ja ihanat maalaukset! Nuo valkoiset koit on niin kauniita. Näyttely on varmaan muutenkin ihan mahtava, kunpa pääsisinkin katsomaan sitä!

  Hassua, itse olen kokenut akryylien kanssa säätämisen helpommaksi kuin öljyvärien ja tärpättien, mutta toisaalta en olekaan mikään ammattitaiteilija. :D

  ReplyDelete
 31. ♥♥ Thank you all so so much for your lovely comments! I'm honoured and quite surprised to hear such compliments! ♥♥


  Ame & Emmy: Pienempi kehys löytyi kirpparilta ja suurempi on revitty irti Tiimarista ostetusta muistitaulusta. :D

  Dial V for Vintage: These pieces are for sale, actually! As is all the rest of my work, I'm just very bad at advertising myself..

  Inthannon: En ole kuullutkaan, laitan kyllä korvan taakse jos sattuisin törmäämään teokseen. Kiitos vinkistä! :>

  Doubtful guest: Hauska kuulla jos taulussa on aistittavissa erilämpöistä valoa, koko maalaus on tehty vain mustalla ja valkoisella. :)

  Anzelmi: Mun kaikki teokset on myynnissä, kuten myös nämä taulut! ;)

  Anonyymi: En yhtään ihmettele että mielenyhtymiä tulee, joka ikinen taiteilija tuo varmasti mieleen jonkun toisen. :) Pitkäkaulaisia naisia olen nähnyt tosiaan monella taiteilijalla, mutta olen piirrellyt niitä pienestä lähtien enkä muutakaan voi. En näkisi mitään mieltä plagioida Earleyta koska teen omaa juttuani, naisen tekniikka on kuitenkin aivan kadehdittavan upeaa mutta muuten teokset eivät minua totta puhuakseni pahemmin inspiroi. Eniten inspiraatiota saa aivan erilaisilta taiteilijoilta (ja kirjoista, unista, runoista yms.), mm.Mark Rydenillä on ollut suuri vaikutus omaan työskentelyyn mikä voi kyllä kuulostaa hassulta!

  Nefernefernefer: Akryyleissä on kyllä omat hyvät puolensa ja ovathan ne käytettävyydeltään helpompia, mutta öljyväreissä on jotain omanlaista hehkuansa. Saatan kyllä tehdä enemmänkin kokeiluja akryyleilla, sen verran nopeammin työskentely sujui niiden kanssa!

  ReplyDelete
 32. Etkä sävyttänyt pohjaakaan? Näyttö sitten varmaan vääristää tai valokuva, sillä näen vähän pinkkiä ja punaista :)

  ReplyDelete
 33. En sävyttänyt, ihan gessolla pohjustin vain. Lämmin sävy saattaa tulla siitä että tuo musta akryyliväri taittaa mun mielestä vähän ruskeaan ja levitin sitä vain todella ohuesti tuohon perhosen kohdalle. Maalasin myös samaan aikaan punaisella värillä yhtä maatuskaa niin voi olla että vesikippoon oli jäänyt punertavaa värijäämää joka on siirtynyt tauluun, luulen siis että olet ihan oikeassa jos näät punaisen häivähdystä. Itse en hirveästi noita sävyeroja nää kun olen värisokea :---D

  ReplyDelete
 34. En minäkään näe plagioinnissa mitään pointtia. Totta kai, pitkiä kauloja saa ja pitääkin tehdä muista välittämättä, ei oikein kukaan voi väittää niitä omaksi keksinnökseen. Joka tapauksessa tämä maalaus tulee työstäsi mieleen ja toisinpäin: http://img.shockblast.net/2011/05/lori-earley_-msv_oil-on-board_2009_hi-res_opt.jpg

  ReplyDelete
 35. No ohhoh, mitä ihmettä! Tulee siis todellakin samankaltaisuutta mieleen, varsinkin tuosta vaaleasta tukkakasasta! En vaan ole aikaisemmin tuota kyseistä taulua nähnyt, tuli nyt tosi kumma olo :o

  ReplyDelete
 36. Voihan toisten työt vaikuttaa alitajuisesti, vaikkei niistä varsinaisesti inspiroituisikaan. Kokonaan uutta ja ennennäkemätöntä taidetta on kuitenkin vaikea luoda, mutta ei jonkinlainen toisto minusta tarkoita kopiointia. En niin hyvin ole perehtynyt Lorin tai Mark Rydenin teoksiin, koska ne eivät ainakaan toistaiseksi ole onnistuneet tekemään kovin suurta vaikutusta, mutta varmaankin molempien töitä voi vilahdella samoissa paikoissa (internetissä).

  ReplyDelete
 37. Voih, upea maalaus! Aivan ihana :)

  ReplyDelete
 38. Ano: Olet kyllä oikeassa, alitajuntaan imeytyy kaikki näkökenttään eksynyt ja siirtyy sieltä helposti ja huomaamatta teoksiin. Eräs ystäväni sanoi että yhdestä maalauksestani tulee hieman mieleen Frida Kahlo, enkä ollut itse huomannut yhteyttä ollenkaan vaikka se oli pienellä tutkiskelulla selkeästi havaittavissa! Tällaiset yhteensattumat voi tosin karsiutua hiljalleen pois kunhan oma tyyli vankistuu vuosien myötä, uskoisin ainakin näin.

  Andromeda, kaunis kiitos! :)

  ReplyDelete