30 November 2011

But what ends when the symbols shatter? And who knows what happens to hearts?


Pakkasin perjantaina vanhan matkalaukun pullolleen taidetarvikkeita ja uppouduin pienelle viikonloppulomalle vanhempieni luo lataamaan hermoja akkuihin. Välillä tuntuu ihan uskomattoman rentouttavalta kadota muutamaksi päiväksi tietokoneen kelmeän hohdon ääreltä omien ajatusten sisään, maalata unen hiljentämässä talossa aamuneljään ja ylipäätäänkin keskittyä vain hetkessä olemiseen.
Valtava unimäärä+netin välttely+ruoka+siveltimet+maalipurkit-kombo on nähtävästi hyvin tehokas, sain öisin yllättävän paljon aikaan ja taulu taitaakin valmistua ajoissa avajaisiin. Huomenna tiristän vielä viimeiset maalipisarat kankaalle ja luovutan neidon näyttelykomitean hellään huomaan!

sneak peek!

Viikonloppuna hengailin myös vanhojen tuttujen, kuten Danten, Gustave Dorén ja kaappiin unohtuneiden solkisaappaiden seurassa. Vaatekaapin puhdistaminen nostaa aina esiin unohdettuja löytöjä, ja nämä Scissorhands-kengiksi aikoinaan nimetyt saappaat ovatkin nyt kolisseet jalassa enemmän kuin vuosikausiin. Korot mahtuvat massiivisuudestaan huolimatta vieläkin tyyliin, ainakin omasta mielestäni musta kellomekko näytti hyvällä tavalla oudolta ja kutkuttavalta vastaparilta näiden kanssa!

Toista mieltä oli se nuori verkkareissaan riehunut narkkari-filosofi joka Kuopion rautatieasemalla päätti raottaa sanaista arkkuaan ja ilmaista kuinka helvetin ruma hautakivienpotkija olen, oh joy. :D Mun käsityskyky ei enää riitä siihen miten saan aina näitä kemiallisen mielihyvän kuluttajia sylkemään ennakkoluulojaan päin naamaa, itse kun painotan ystävällisyyttä ja hyviä käytöstapoja. Toki maailmassa vallitsee sananvapaus mutta sitä voisi kanavoida hyväänkin eikä kaataa pahaa oloaan sanasateella muiden niskaan, tuntuu vaan niin käsittämättömältä. Millaisia hienouksia te olette ohikulkijoilta kuulleet?


Death in Junen ystäville vielä vinkkauksena että bändi päräyttää sunnuntaina klubikeikan Helsingissä! Viime keikka hujahti silmieni ohi ja nyt tuli hyvä tilaisuus korjata tuo virhe kun muutenkin majailen taas viikonlopun siskon sohvalla. Viime aikoina on mennyt sivu suun hämmentävän monta hyvää keikkaa ja harmitus on tuprunnut savuna korvista (harva asia on niin ärsyttävää kuin lukea keikkailmoituksia jälkikäteen!), edes yhden keikan nappaaminen aikatauluun tuntuu pienen voitontanssin arvoiselta. :)
On Friday I packed my suitcase and vanished into my old home to paint and relax. Avoiding the land of internet, painting till 4.am in a silently dreaming house and focusing on the moment really did their magic, I feel so well-rested and calm. Not to mention the fact that I actually managed to create more layers of paint on the canvas, tomorrow I'll ooze the last drops of paint and then my new lady is off to the group exhibition!
    I also spent some time with old acquaintances like Dante, Gustave Doré and my old platform boots that I found while raiding the closet. After all these years these boots seem to hit my taste surprisingly well, and I think they looked so fun when paired with a vintage-styled full circle dress! A junkie-philosopher that I met on a railway station clearly disagreed and stated that I'm ugly as hell and a tombstone kicker to add to that, oh joy. :D I find kindness and manners very important, so it's hard to understand why people want to offend and spit their prejudices on other people's faces. Freedom of speech should be used for good purposes, not to vomit one's own angst all over the planet. What kind of comments have you encountered?

26 comments:

 1. I realized, not so long ago, how important is to just let people live their lives as they want to. How can one human being tell what is the best for another? People should all live their own lifes and try to be "happy", without judgement or offenses. I think the world would be a better place then.

  Your paintings are better and better. You seem to be a great artist, dear.

  ReplyDelete
 2. Ei nyt ohikulkijalta, mutta pikkusiskoni paras kaveri ei saanut aikoinana käydä meillä kylässä, koska minä olin kuulemma saatananpalvoja... Noh, siitäkin riitti naurunaihetta pitkäksi toviksi. :>

  ReplyDelete
 3. How could someone even consider you to be ugly? You're absolutely gorgeous.

  ReplyDelete
 4. Oh, Kuopio <3 Näitä katuja tallanneena 20 vuotta, ei riittäisi varmaan tämä kommenttiboksi niiden kaikkien narkkien ja juoppojen solvauksiin <3.

  ReplyDelete
 5. I would say that these boots matched with a vintage dress must have looked awesome!.

  ReplyDelete
 6. Hmm, oma ulkonäköni ei juuri kirvoita spontaaneja kommentteja, mutta mieleeni muistui yksi teinivuosilta. Pikkukylän puliukot kun jaksoivat arvuutella sukupuoliamme, kun kuljimme pitkätukkaisen poikaystäväni kanssa käsikkäin (itselläni oli lyhyet hiukset). Yhdeksänkymmentäluvulla kummasteluun riitti siis vähempikin. :D

  ReplyDelete
 7. Meidän "kylässä" tuntuu siltä, kuin olen vuoden puheenaihe jos on 5 cm:ä korkeammat korot jalassa. :D Ja voi jösses, jos ne on vielä jotain muuta väriä kuin mustat! :O

  ReplyDelete
 8. Oih taulu näyttää hienolta! Mä sain joskus teinivuosina kuulla yhdeltä alkis-pummilta, että olen ihan nätti, mutta vähän liian läski hänen makuunsa. Ja onhan sitä paljon muutakin kuullut porukan suusta silloin tällöin. Että jotkut jaksavat :)

  ReplyDelete
 9. Minulta löytyy myös nuo saappaat, mutta niissä on vähän enemmän pohjaa. <3 Ovat kyllä tosi ihanat ja hyvät kintuissa. :P Jos oot joskus luopumassa, ostan ne sulta heti poes. :D

  ReplyDelete
 10. Muutaman kerran on joku rantojen mies tokaissut että "jo on komia nainen!" Murkkuna yksi tällainen heebo kyseli silloisen kotikyläni raitilla että "kenenkäs poikias sinä olet?" x) Silloin pistin toivelistalleni naiselliset muodot ja vähän pidemmän tukan ;D

  ReplyDelete
 11. Ohikulkijoista on kyllä aina iloa! Kerran eräs myös kemiallisen mielihyvän suurkuluttaja vietti kokonaisen 15 minuutin bussimatkan kääntyen suuntaani ja kailotti koko bussille, miten yritän esittää jotain kovista ja miten kulmakarvani ovat typerät :D Sitten kiskottiin välillä viinaa suoraan pullosta ja johan jatkui taas 8) Kyllä sitä huomaa aina, kumpi osapuoli onkaan se hieman sivistyneempi - nämä haudakivien potkija-gootit vai nämä isämmaan puallustajat suomiviinoineen ja tuulipukuineen.

  ReplyDelete
 12. Goottiaikoinani vanhemmat miehet luulivat lähes poikkeuksetta minun olevan oikeasti huora. Todella monta kertaa yritettiin ostaa seksiä, seurattiin jopa kotiin.
  Huvittavimpia kommentteja lienee se, kun joskus olin Tuskasta tulossa ja koiraansa ulkoiluttava mies tokaisi minulle ja silloiselle poikaystävälleni, että "onko teillä ihmislihaa pakkasessa? Ootte ihan sen näköisiä!" Poikaystäväni tuumasi siihen, että "joo, vielä ois tilaa!"

  Nuo saatananpalvojaläpät oli kans ihan yleisiä mutta useinkaan eivät kovinkaan hauskoja tai nokkelia, toisin kuin niiden sanoja kuvittelee.

  ReplyDelete
 13. Ach, olet tulossa DiJ-keikalle! Näin ne edellisellä keikalla ja toi lämppäri kiinnostaisi kyllä huomattavasti enemmän, etenkin loppuorkan kanssa. Pitääpä tosiaan vielä harkita.

  Multa joskus vuosia sitten tyllihameessa ja platformeissa Lumouksessa yöllä askeltaessani joku humalainen äijä on yrittänyt tulla kyselemään hintaa keskellä katua, mutta ei kyllä sen ihmeellisempää. Surullista jos ihmisten kommentit muille ovat noin oletusarvoisesti negatiivista. :(

  ReplyDelete
 14. Yes, you certainly strike me at the kind of person to kick tombstones xD
  I hope you will post a picture of the painting when it's done!

  ReplyDelete
 15. Koska olen punatukkainen, niin joudan kuulemma suoraan helvettiin - tätä olen kuullut elämäni aikana ehkä eniten pulsuilta yms. ihanuuksilta. xD Olen sitä varmaan muutakin kuullut perääni huudeltavan, mutta eipä muistu mieleen. :D

  ReplyDelete
 16. No tänään kaupassa käydessä eräs paappa katsoi päälleni ja sanoi "oivoivoi". Hiukan tuli ihmeteltyä että en kai nyt niin järkyn näköinen ole :) Pikkusiskoni nuoruuspoikaystävä ei saanut tulla vanhempieni luo kylään koska minä ja silloinen poikaystäväni oltiin niin truu satanisteja ja tämä poika vanhempineen oli helluntalaisia. Jippijaijjjee ja halleluja.

  ReplyDelete
 17. tämä ei nyt liity mitenkään tähän postaukseesi, mutta olisko sulla nakata linkkiä jonnekkin hyvään sivustoon josta sais vähän opastusta burleski/pin-up kampauksiin? :)

  ReplyDelete
 18. Ehh? Sometimes I really have to wonder what's wrong with people! Let them think what they want, but why do they even CONSIDER that they have the right to call you ugly to your face? Do such people think it is your duty to please everyone else at the same time? Do they even think?
  Such situations really make me mad. I just can't understand what's going on in their head and it drives me crazy....
  Considering the comments that I've already "received" on my appearance... well fortunately I haven't been in many such situations yet, but when I was still at school it was still more common. Usually people would say something that seemed like an insult to them, but for me it wasn't one so I didn't care so much. Once I was asked, who had died, because I was all dressed in black. Ha-ha. How... creative. I actually thought that comment was kind of funny, but I knew it was inteded to be an insult... anyway. Once someone also said I look like a prostitute. Obviously, 15-year old guys have much experience in how prostitutes look like, so that they can make that conclusion, right?
  But I remember a bunch of kids (couldn't have been older than 14), insulting me really bad, laughing at me and even throwing food on me at the beginning of the year. That really got to me. I know that since they were kids I should take it even less serious, but for me, something like that really destroys my self-confidence...

  Anyway... it's good to hear that you had a nice time!
  The Ankh that you're wearing on the first picture - I think I've seen it on the Internet a loong time ago, and it's really beautiful!

  (sorry... such a long comment :'D)

  ReplyDelete
 19. Ehkä mielenkiintoisin kommentti on ollut kun päälläni oli pitkä röyhelöhame niin eräs herra tule innosta puhkuen kyselemään että puhunko suomea ja miten näytin kuulemma ihan espanjalaiselta. Harmi että oot saanu noin ilkeitä kommentteja :( ovat kyllä ihan aiheettomia, olet upea!

  ReplyDelete
 20. Huhhuh, puistokemistit osaa välillä kyllä olla aikamoisia! Multa eräs juoppo yritti ostaa seksiä (ja olin vielä ala-ikäinen tuolloin...), koska hän oli aina haaveillut seksistä pidemmän naisen kanssa. Lukioaikoina puolestaan eräs toinen juoppo matkusti usein koulumatkabussissani kapunkiin ja takaisin, ja hän oli aivan erityisen kiinnostunut kaikkien naisten huorittelusta, mutta minä en ollutkaan hänen mielestään pelkkä huora, vaan saatananpalvojahuora. Vieläkin inhottaa, kun muistelen, miten se uhkaili suoraan väkivallalla muita matkustajia eikä aina vähiten itseäni, eikä kukaan puuttunut mitenkään siihen päänaukomiseen. :/

  Täältäkin löytyy keikkaliput sunnuntaille! Multakin pääsi luikahtamaan edellinen DI6-keikka ohi, joten nyt olin kärppänä! Ja Spiritual Front, ihan huippua! Vaikkakin SF taitaa olla paikalla aika riisutulla edustuksella, mutta odottelen silti keikkaa innolla. :)

  ReplyDelete
 21. Oh, luin nämä kommentit läpi ja en osaa kuin ihmetellä. Tulen itse vähän niinkuin "maalta", tai ainakin pieneltä paikkakunnalta.Tyyli on vuosien varrella vaihtunut punkkarista kevyeen goottiin ja lopulta vain... mustaan. Mutta ikinä en ole saanut ikäviä kommentteja, vain oma isoäiti on kauhistellut kun olen ollut niin synkkä :D Niin en osaa yhtään kuvitella miltä tuntuu kun huudellaan perään tai tullaan iholle aukomaan päätä, se tuntuu uskomattoman ahdasmieliseltä, aivan käsittämätöntä, eletään kuitenkin 2000-lukua.... Itse pidän kaikkia hiukankin erikoisia oman tiensä kulkijoita arvossa, kuten sinua. Olet uskomattoman nätti ja lahjakas! Älä ikinä unohda sitä :)

  Ja hei, tuleeko tänne kuvaa valmiista taulusta? Se olisi ihanaa nähdä.

  ReplyDelete
 22. Anna Costa: Oh thanks so much, I sure hope to be a proper artist someday! An you're right, people should focus on their own lives instead of making each other miserable, but I'm sure that each of us has some kind of prejudices, even though we might not be aware of them. I just hope we could all shake those off and live in peace, but I guess it's too much to ask from humanity. :/

  Coraline: Hahaa voi ei, ihmiset on kyllä ihan käsittämättömiä!

  SaryWalrus: That's so sweet of you to say, thank you!♥ I truly understand that many people don't like my darker looks, but it's really weird that some people (quite many people actually!) have to say it aloud. I would never offend a person whose style I wouldn't like so it feels confusing that someone likes to do that, it's just incredibly rude.

  Ano: Hahhaa, tiedän tunteen! Melkein kaikki pahimmat kommentit on sadellut niskaan Itä-Suomessa, oi Kuopio ja erityisesti Iisalmi.. :D

  Linnea-Maria: I'll surely take a picture of that combo someday! :)

  Nekku: Hih, noita on varmasti sattunut paljon! Tuli mieleen kun pari talvea sitten rakennettiin miehen kanssa lumiukkoa keskelle kaupunkia ja ohi kulki mummeli joka kysyi että mitä ne tytöt oikein puuhaa. Aika hämmentävää sinänsä koska puolisollani on tukka nutturalla, leuassa parta ja on sen verran pitkäkin heppu ettei nainen tule ihan ekana mieleen :D

  Shayja: Ihan käsittämätöntä.. :D

  Maryihmemaassa: Voi kiitos! Ja ihan järjetön tuo sun saama kommentti, miten ne kehtaa :o Eihän noista kommenteista tietenkään kannattaisi välittää mutta kyllä se ärsyttää jos joku haukkuu tuntematonta päin naamaa, nykyään sanon niille edes sen ettei heillä ole mitään oikeutta kommentoida toisille niin. Tuskinpa koskaan oppivat.

  Lady Grotesca: Hmm, onko sulla ne victim-korkoiset mallit? Nämä on kyllä ihanan herkut ja muistopitoiset kengät, en osaa kuvitella että luopuisin mut vinkkaan sulle jos niin käy! ;)

  Eve: Heh, aika ihana tuo eka tyyppi! Viimeksi kun kävin Helsingissä niin törmäsin rautatieasemalla yhtä mukavaan tapaukseen, kyllä tollasista edes vähän parempi mieli tulee kun solvaajista. :>

  Papercuts: Eii ole todellista..! :'D Mitä tuollaiset ihmiset saavuttaa sillä että julkisesti solvaa toisia? Miten helvetissä se oma elämä muita mollaamalla muka paranee? Ei vaan voi käsittää. Nuo fanaattiset isänmaantoivot on mun mielestä ihan pahimmasta päästä, katoan paikalta mahdollisimman nopeasti jos niitä eksyy näkökenttään..

  Mimi: Ihan kamalaa, argh! Jokaisella naisella on pukeutumisenvapaus, ahdistaa todella paljon miten monet miehet on noin käsittämättömän typeriä! Ja ihmisliha, keltä sitä muka ei löydy pakkasesta? ;)

  Sanna: Natürlich! Odottelen keikkaa kyllä hyvillä mielin, Spiritual Front ei ole ennestään kovin tuttu mutta varmasti ihan hyvä kokoonpano vaikkei pienellä youtube-kuuntelulla vielä napannutkaan.

  Onneksi ihmiset antaa välillä ihaniakin kommentteja toisilleen, itsekin olen pari kertaa tokaissut kaupungilla jos jollain on aivan ihana asu tai kengät yms. :) Sitä vain pitäisi tehdä useammin, ihan huippua kun jollekin tulee sellaisesta hyvä mieli!

  TheMona: Already posted! ;)

  Sinianna: Mitä ihmettä, vieläkö joku vääntää tuota vanhaa virttä punatukkaisista! Pulsut ei varmaan itse ole miettineet että toisten haukkumisella pääsisi helpommin sinne heidän pätsiin kuin punatukkaisuudella. :D

  ReplyDelete
 23. Tanja Talvikettu: Ei herranjumala, jokainen on varmaan saanut oman osansa himo-uskisten tulituksesta. :D Kaikkien omia uskomuksia pitää toki kunnioittaa mut tuollanen käytös on ihan järjetöntä, eikös helluntailaisetkin usko että kaikille pitäisi olla hyvä ja anteeksiantavainen? Kaksinaismoralismia parhaimmillaan kun vähänkin erilaiset ihmiset suljetaan hyväksynnän ulkopuolelle, ei hyvää päivää.

  Anonyymi: As a matter of fact I do! Postailin vähän aikaa sitten tuosta Vintage Hairstyling-kirjasta, ja kirjan kirjoittajalla sattuu olemaan kauneusblogi. Täältä löytynee siis hyviä ohjeita: http://bobbypinblog.blogspot.com/

  Kannattaa katsoa myös youtuben antia, sieltä löytyy hillitön määrä hyviä ohjeita jos jaksaa kahlailla läpi. :) Toivottavasti tästä oli jotain apua!

  VarisVarjo: No problem, I like long comments! I believe that people who insult others so rudely have problems with themselves, and reflect their sadness and anger into other people. It's wrong, but sadly there's so many people out there that don't care about what's right or wrong..
  I've had my share of school time insults too (at least when I was younger), the worst are the ones when someone camouflages the insult into a sneering "compliment". Girls do that a lot, and it's so stupid, cruel and immature that I get mad just thinking about it. And it's funny that people like that are usually jealous about something, it's just a very weird way of showing it. And those kids you encountered, just keep your chin up and don't let those little bastards get to you! :)

  Mari: Voi kiitos piristävästä kommentista! Olen kyllä tottunut tuollaisiin kommentteihin mutta silti ne aina ärsyttää, eniten juuri se miksi kukaan edes vaivautuu tuollaista sanomaan.

  Nefernefernefer: Härregud, ihan järjetöntä! Kaikenlaista ihmissaastaa tähän maailmaan mahtuu, ei mikään oikeuta käyttäytymään noin. Harmittaa sun puolesta ettei kukaan puuttunut tuohon tilanteeseen, mun mielestä ihmisten pitäisi osallistua enemmän ja mennä väliin jos tuollaista tapahtuu. :/

  Ja hei kiva kun tuut keikalle, ehkä törmätään siellä väkijoukossa! :) Tuo Spiritual Front ei ollut mulle entuudestaan tuttu mutta nytpä ainakin tutustuu, vähän olen nyt netistä kuunnellut mutta vielä ei ainakaan hirveästi vakuuta.

  Sini: Minäkin olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin ja ilkeitä kommentteja sain siellä vain todella harvoin. Nekin oli lähinnä pahoja puheita nuoruuden koulukiusaajilta ja ne pystyi siis jättämään omaan arvoonsa. :) Muuten sain kyllä kehittää omaa tyyliä ihan rauhassa ja olen siitä tosi kiitollinen! Pahimmat kommentit on ehdottomasti tullut kaupungeissa, narkkarit ja pummit on niitä yleisimpiä haukkujia ja uskaltavat aineissaan tulla horjumaan ja haukkumaan päin naamaa, mun mielestä mikään ei oikeuta niin törkeään käytökseen.

  Ja kiitos ihan hirveästi mieltä lämmittävistä sanoistasi! ♥ (Taulusta ehtikin jo putkahtaa kuva esiin.)

  ReplyDelete
 24. Pakko kysyä, että mitä meikivoidetta tai puuteria käytät, kun olet nin ihanan kalpea?

  ReplyDelete
 25. Oih, ehkä hienoimmat kengät ikinä! :-)

  ReplyDelete
 26. Löysin vasta blogisi ja tässä postauksia lukiessa on vain pakko mainita paras toripulsun kommentti ikinä: " Ja sinäkin stnan julma ämmä, sun pitäis syödä silakkaa!" ja perään hieman muita solvauksia. Lisäksi hupaisinta on se, että olen mies, vaikken aina sitä ehkä näytäkään. :)

  ReplyDelete