23 December 2011

Teardrop

Kierrätyskeskuksen poistolaareja penkoessa muistui taas mieleen miksi käytettyjen materiaalien käyttö ompeluksissa on parasta. Pienellä luovuudella saa helposti kyhättyä toisten roskasta puoli-ilmaisia ja ympäristöystävällisiä asusteita, jopa kauniitakin mikäli sorminäppäryys ja aivotoiminta vain kohtaavat samana päivänä. Ainakin itselleni tuntuu tähän pimeimpään vuodenaikaan harvinaiselta jos planeetat sattuvat kerrankin oikeaan asemaan ja jokin asia onnistuu, erityisesti tämä kuluva viikko on ollut yhtä käänteisen Midaksen karusellia ja kuurupiiloa joulumielen kanssa. Jälkimmäisen toivon kyllä kovasti nappaavani kiinni aattoon mennessä!


Mutta takaisin uuteen luomukseen jonka synnytys oli ehkä helpointa koskaan, suosittelen lämpimästi tarttumaan askarteluhärkää sarvista ja kokeilemaan! Leikkasin vain hieman muotoa, lisäsin kanttinauhan, kamman & harson ja voilá! Suruhunnun saa irrotettua mikäli teardrop-mallista hattua mielii välillä käyttää erikseen, silloin muoviset kimallehelyt pääsevät enemmän oikeuksiinsa. Keksittekö muuten mikä tämä kyyneleinen pikkuhattu oli edellisessä elämässään? :)

yesterday's tuxedo-like outfit: fascinator ~ self-made / shirt, belt & skirt ~ flea-market


Recycled materials are the best for crafting, they're incredibly cheap and environmental-friendly but most of all; they feed the imagination. It's especially fun when the material is something completely different than the outcome! This teardrop-shaped fascinator was one of the easiest things I've created, I just made a few changes, added the veil and a silvery comb and there it was. A sparkling, unique accessory for festive occasions, and it didn't cost a fortune. I highly recommend taking the handicraft bull by the horns and trying to make these things, it's so much fun! And oh, can you guess what this fascinator used to be before I revamped it? :)

21 comments:

  1. Olkapään tai rintaliivien toppaus tulee ekana mieleen :)

    ReplyDelete
  2. Laukku? Hei laitoitko tässä joku päivä postauksen, missä esittelit restyle.pl -sivustolta ostettuja vaatteita? Näin sellaisen postauksen Google-syötteenlukijan kautta, mutta nyt sitä ei ole missään :D Luulen nähneeni harhoja. Kaipailen vain ostokokemuksia tuolta puolalaiselta nettisivulta, se kun on täynnä kaikkea ihanaa!

    ReplyDelete
  3. Saikkis, nappiin heti ekalla kommentilla! :> Kyseessä on tosiaan vanhat rintaliivit, jotka toki desinfioin hyvin ennen ompelua.

    Stormayhlegj: Onhan tuolla joku vanhempi postaus, muistaakseni loka/syyskuun aikana pykätty. :) Pakko kyllä sanoa että EN suosittele tilaamaan kyseisestä puljusta mikäli arvostat tuotteiden laadukkuutta. Moni kakku päältä kaunis mutta todellakin paskaa sisältä, suurin osa tilatuista tuotteista on jo nyt mennyt kertaalleen rikki.. Hintatasosta tän olisi toki voinut päätellä mutta ketuttaa silti ettei nuo kamat kauaa kestä, kovin kauniita kun ovat.

    Mekosta halkesi vetoketju, aurinkolaseista tipahti linssit irti ekalla käyttökerralla, sateenvarjon olen korjannut jo kahdesti ja korviksiin oli pakko vaihtaa uudet lukot kun edelliset oli jotain pehmeää mönjämetallia. :D Naurattaa kun alunperin epäilin luurankolaukun laadukkuutta mutta se onkin ainoa joka on toiminut moitteetta.

    ReplyDelete
  4. ihana pikkuhattu, oon ite haaveillut tollasesta jo vähän aikaa ja otan varmasti sulta vinkkiä, heti heräsi innostus mennä tonkimaan kirppareita ja kierrätyskeskuksia, varsinkin kun täällä sun blogissa esittelet mitä ihanampia second hand-vaatteita & asusteita!

    ReplyDelete
  5. Minäkin arvelin rintaliiveiksi, mutta eihän sitä tietäisi, jollet olisi vihjannut sen olleen joskus jotain muuta. Itselleni ei ole tullut mieleenkään tutkia alusvaatepuolta missään kierrätyspaikoissa! Ihana myös tuo valkea paita.

    Tosi hienoa, että suosittuna bloggaajana jaat tämän kaltaisia vinkkejä pukeutumisesta kiinnostuneille, koska minusta olisi kaikkien jo korkein aika ymmärtää se, ettei kaiken aina tarvitse olla uutta :)

    ReplyDelete
  6. I think it is bra :) I love making clothes by myslf and giving the new life for the old ones. Nice idea and execution.

    ReplyDelete
  7. Andy: En voi oikeasti kuin suositella second hand-paikkoja, niistä tekee ihan ylivoimaisesti parhaimmat löydöt! Muualla shoppailen vain harvoin, käytetyissä tavaroissa on ihan oma taikansa. Nämäkin rintsikat mistä tuon hatun muokkasin maksoivat 0,20e, ei tullut kovin kalliiksi hatun hinta kun muut materiaalit löytyi jo ompelulaatikosta. :)

    Kartanonrouva Elise: Ihana kuulla, kiitos. Kierrättäminen ja ympäristöystävällisyys on aina olleet mulle todella tärkeitä arvoja ja tuntuu tosiaan kummalta kuinka moni ostaa kaiken vain uutena kaupasta. Massatuotanto ei voi jatkua ikuisesti joten jossain vaiheessa varmasti jokainen ymmärtää laadun ja kierrätyksen merkityksen, ainakin toivon näin. :)

    Kierrätyskeskuksen alusvaatteita ei tulisi mieleenkään käyttää oikeassa tarkoituksessaan, joku hygieniaraja on sentään oltava. Vintagesukkanauhaliivit on toki aivan eri juttu, niihinkin onneksi välillä törmää. Kannattaa kyllä penkoa alusvaatepuolta, sieltä löytää melkein ilmaiseksi todella tuunauskelpoista tavaraa!

    Zadziorna: Yes, it was a bra! ;) Making clothes and revamping the old ones is truly a lot of fun, and at least the result is always unique.

    ReplyDelete
  8. Vitsit, en olis ikinä arvannut että toi on rintaliiveistä!! Aika hieno :)

    Mitä lämpösuojaa muuten käytät hiuksia kihartaessa? Olis haussa joku hyvä( ja kohtuu halpa)tuote mutta en jaksa mennä kampaamoon kyselemään vaihtoehdoista...:P

    ReplyDelete
  9. häiritsen vielä suurimman osan mielestä luultavasti typerällä kysymyksellä, mutta mikä on kanttinauha? jäi vaivaamaan..

    ReplyDelete
  10. Oh it looks beautiful. I really have to try to make one for myself sometime. My wardrobes are filled with remnants of fabric. Have a wonderful christmas!

    ReplyDelete
  11. Aivan upeaa, taas. Tuntuu, että vaan toistan itseäni. Kohta pitää alkaa keksimään uusia sanoja upean, loistavan, fantastisen, kauniin, inspiroivan ja muun tilalle xD

    ReplyDelete
  12. Arvelinkin että tuo on joko rintaliiveistä tai olkatoppauksista! :D Kiitos vinkistä! Mielettömän kaunis hattunen, ja niin on koko asukin. Tuo paita on ihana.

    ReplyDelete
  13. Andy: How about "itsenäinen tiedonhaku"? :)

    http://www.google.fi/search?q=kanttinauha&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

    ReplyDelete
  14. Awesome, I usally make clothes to my Pullip Eos doll, out of my old clothes :)
    And, I'm just guessing here, but is it made out of a bra? Or something else? o.o
    Love your blog and I hope you get a wonderful christmas :D!

    ReplyDelete
  15. That is so creative! I also thought it was a bra or the padding of a bra, but when it's on your head it's completely transformed :). Your shirt is divine by the way!

    ReplyDelete
  16. Andy: Ei ole tyhmä kysymys, en ole itsekään aina ihan varma onko nuo mun termit ihan oikein. :D Tarkoitin kuitenkin tuota nauhaa jolla viimeistelin hatun reunat.

    Linnea-maria: Thanks so much! You should definitely try crafting these, it's really quite easy when you get the hang of it. And wonderful Christmas time for you too!

    Leena: Hihi, kiiitos kovasti!

    Nefernefernefer: Voi kiitos paljon! Olkatoppauksiakin olen joskus testaillut pikkuhatuissa mutta rintsikat toimii paremmin, varsinkin jos kupit ovat jämäkät. Ja mulla on itse asiassa tuo sama paita myös mustana! :D Valkeasta pidän ehkä silti enemmän kun nuo vekit ja napitukset pääsee paremmin esille.

    Anonyymi: Noh noh, saahan sitä aina kysyä. :)

    Kathrin: Yes, this was formerly one cup from a bra. And thank you so much, I'm always extremely happy to hear if someone enjoys this blog! :> Happy Christmas to you too!

    Dial V for Vintage: Oh thanks so much! I'm very happy with the outcome myself, didn't think it would come out so well. :) The shirt is a second hand find from the local flea market, and I actually have the same one in black, haha.

    ReplyDelete
  17. Oho anteeksi, yksi kommentti jäi välistä! Eli anonyymille: Käytän tällä hetkellä kiharten luomiseen Dermosilin lämpösuojaa, olen todennut sen hyväksi ja hintakin on edullinen. :) Dermosilia saa kuitenkin vain yksityismyyjien kautta, joten jos haluat etsiä lämpösuojaa kampaamoista niin olen kuullut monen kehuvan Four Reasonsin lämpösuojaa.

    ReplyDelete
  18. Itseasiassa Dermosilin tuotteita saa tilattua myös nettikaupan kautta: http://www.dermoshop.fi/frontpage.asp

    Olet todella kaunis nainen ja blogisi on ehdottomasti parhaimpia mitä tiedän! Kiitos!

    ReplyDelete
  19. Anonyymi, kiitos vinkistä! Vähän nolottaa etten ole ite älynnyt moista, haha :D Dermosilin tuotteet on kyllä tehokäytössä, tähän asti olen tilaillut ystävän kautta mut nyt voisi kokeilla tuota nettikauppaakin.

    Ja lämmin kiitos kehuista, ihana kuulla jos tykkäät blogista!

    ReplyDelete
  20. Hei!

    Tällein kysymyksellä toiseen aiheeseen joka on mainittu kuitenkin postauksessa:
    kun olet tilannut restyle.pl - sivulta tavaraa, käytitkö mitä maksutapaa?
    Paypalia, pankilla maksamista?

    ReplyDelete
  21. Moi! Maksoin ihan PayPalilla kun se on mun mielestä turvallisin vaihtoehto, mutta pulju otti siitä siirrosta jonkun parin euron provikan. :/ Perinteisellä tilisiirrolla ei mun käsittääkseni tuota maksua lähde.

    ReplyDelete