10 January 2012

"It's too bad she won't live! But then again, who does?"


Eilen oli lähes historiallinen päivä, mukava maanantai. Huolimatta siitä, että vietin suurimman osan tunneistani koululla ja jouduin pyöräilemään laitokselle silmiä pistelevän lumituiskun lävitse. Vieläpä vastatuuleen ja tyhjällä takakumilla, mutta mieliala ei silti murtunut. :)

Hyvään mieleen vaikutti radikaalisti se, ettei aamulla ollut kiire mihinkään. Maanantai-aamut pitäisi laillisesti rauhoittaa niin ettei herääminen olisi pakollista ennen puoltapäivää, elämä helpottuisi huomattavasti! Ikuisen kirouksen alla oleva viikonpäivä tuntuu selkeästi paremmalta jos saa rauhassa nauttia aamukahvista ja laittautua ilman viisarien raksutuksen säestämää kiirettä. Tämä on yksi niistä syistä miksi freelancerin ura tuntuu tulevaisuutta ajatellen paljon hohdokkaammalta kuin kiinteät toimistoajat.


Koulutöiden ja luokan poikien kanssa juoruilun päätteeksi hiivin valokuvastudioon ottamaan pari asukuvaa. Hiukset ehtivät vähän hapsoittua päivän aikana eikä meikkikään ollut enää terässään, mutta on sitä koulun käytävillä paljon pahempanakin liikuttu. Asu kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini ja arkisesta sen saa helposti muunnettua bilekuntoon korsetin avulla. Kampaus soveltuu myös mainiosti arkeen, victory rollsit saa nopeasti kääräistyä aamutoimien lomassa. Olen muuten mieltynyt koko ajan enemmän epäsymmetrisiin ja toispuoleisiin rolls-kampauksiin vältelläkseni Minni Hiiri-efektiä, pitkästä tukasta kyhätyt rollsit kun kasvaa todella helposti massiivisiksi korviksi.

rise cap + shirt ~ Futurstate / skirt & bag ~ 2nd hand / suspenders & tights ~ H&M / boots ~ eBay

Futurstaten suikka+paitakombo on lämmittänyt virtapiirikuosillaan nörtin mieltä jo monta vuotta, eilen tajusin myös että suikka toimii pimeällä heijastinnauhansa ansiosta hyvänä henkivakuutuksena. :> Sci-fin ja vintagehenkisyyden yhdistelmä on vain niin hyvää ettei sanotuksi saa, niin vaatteissa kuin viihteessäkin. Hyvinä esimerkkeinä lempielokuviini lukeutuvat Blade Runner ja Dark City, joiden katsominen olisi suunnitelmissa taas lähipäivinä. Film noir-henkisyyttä sijoitettuna tulevaisuuteen, todella hyviä elokuvia ja inspiraationlähteitä. Jos jonkun verkkokalvot ei ole näitä skannanneet niin kannattaa katsoa!



Yesterday was almost historical. The first nice Monday in a long, long time, and not even blizzard and long school hours could stop me from smiling! It's so much easier to live through Mondays when you don't have to wake up too early, it's a luxury to sip the morning coffee and dress up without any rush. This is one of the main reasons why I aim to be a freelancer in the future, office hours would kill me.
     I snapped a few outfit pics in our school's studio after my assignments. That time of the day my hair and make-up were a bit withered, but I've looked much worse in school, hehe! The outfit is one of my own favorites, it's so easy to transform it from day to party outfit with a corset. Victory rolls are also something that I wear often, it's so easy to wrap them up in the morning if you have any excess time. (I prefer the asymmetric ones to avoid the Minnie Mouse-effect.) Futurstate's rise cap + shirt combination is a long time favorite of mine, I love the combo between futurism and vintage style in clothes and entertainment. Good examples are the films Blade Runner and Dark City, if your retinas haven't scanned these before, I highly recommend checking them out!

24 comments:

  1. Kannatan ehdottomasti tuota maanantaijuttua! Ei herätystä ennen puolta päivää!

    Ohhoh, hävettää kutsua itseään scifin suurkuluttajaksi - mutta noita kahta en oo nähnyt. Ups. Taidankin korjata tuon tilanteen niin nopeasti, kun vaan pystyn ja kerkeän :)

    ReplyDelete
  2. Kuinka kauan tukan laiton kanssa kestää? Onko vinkkejä, miten noin kauniin kampauksen saa aikaiseksi? t. ikuisesti huono hiusten laittaja

    ReplyDelete
  3. Mary, nämä leffat kannattaa todellakin katsoa jos tykkäät scifistä! :) Kumpikin lukeutuu klassikoiksi joskin Blade Runner on paljon tunnetumpi elokuva, Dark Citya en ole edes nähnyt myynnissä Suomessa. Kumpaankaan leffaan en ole kyllästynyt vaikka ne on katsottu läpi lukemattomia kertoja, tykkään hirveästi!

    Teresa, tukan laittaminen nopeutuu aina sitä mukaa miten kauan tällaisia kampauksia on tehnyt, eilen meni ehkä vähän päälle 5 min jos sitäkään. :) Olisi tuon voinut toki tehdä paljon siistimmäksikin, mutta en jaksanut liikaa nyprätä. Tein viime vuonna pienen tutoriaalin näistä victory rollseista, toivottavasti tästä on jotain apua!: http://mothmouth-throughthelookingglass.blogspot.com/2011/03/victory-rolls-for-long-hair.html

    ReplyDelete
  4. Oot kyllä niin upeen näkönen että ihan kateeksi käy ! : )

    ReplyDelete
  5. ihan täydellinen asu ja upee kampaus !

    ReplyDelete
  6. That's funny, I thought of Dark City when I saw these pics even before I read your text! Your photography is so professional-looking; great job! I'm just wondering when you are going to start modeling. ;)

    ReplyDelete
  7. Lemppari leffojani <3 Kaunis asukin. Tarkenitko koulussa lyhythihaisella?

    ReplyDelete
  8. Sä olet kyllä puhdasta glamouria! <3

    ReplyDelete
  9. ai sulla on tutoriaali noista rollseista, jei! minä oon tapellu niiden kanssa niin paljon että kaikki apu on tervetullutta! :D täytyykin tsekata noi leffat, kiitti vinkistä. :)

    ReplyDelete
  10. Itse tykkään aamuvirkkuilla ja käyttää liukuvaa työaikaani menemällä jo aamukuudeksi töihin. Kahdelta päästessä tuntuu, että on vielä koko päivä aikaa!

    Neljäs kuva on ihan super cool.

    ReplyDelete
  11. Äh, miten upea olet. <3_________<3 Vau.

    ReplyDelete
  12. Ihana asu, ja sopii kyllä kantajalleen paremmin kuin hyvin! :)

    Futustaten vaatteista on muuten pakko kysäistä, että ovatko ne kuinka laadukkaita? Erästä paitaa olen metsästänyt jonkin aikaa, mutta ebayssakin sitä myydään aika kalliilla, niin mietityttää onko se sitten kuitenkaan ihan hintansa arvoinen.

    Ja leffoista pakko kommentoida että Blade Runner on kyllä tuttu, mutta tuota toista en muista nähneeni, eli kiitoksia vain leffavinkistä! Toivottavasti tulee joskus kohdalle, niin voi katsoa. :)

    ReplyDelete
  13. Todella kaunis asu!:) Ja siekin, en taida tietää kettään jolle suikka sopis paremmin kun siulle. :>> Victory rollseja on kyllä pakko kokeilla joskus itsekkin, sen verran ihana kampaus on^^

    ReplyDelete
  14. Amazing pics<3
    I love Victory rolls but I can't do it XD

    ReplyDelete
  15. Oona: Voi kiitos hirveästi! Mutta älä suotta kadehdi, se on ihan turha tunne. :)

    Tuia: Kiiitos paljon! :>

    Hexotica: Wow, I guess the source of inspiration was obvious then ;) And thanks so much, I love photography although studio shooting is a bit unfamiliar area to me, it's sometimes so hard to get the lightboxes and other gear to work. But I'm happy to hear if the pics turned out well!

    I actually did my very first photoshoot as a model last month! It was a lot of fun and you might see some results when the summer collection comes out. :) I have never been asked to model before so it was a great experience!

    Ulrika: Ihana kuulla että näillä leffoilla on muitakin ystäviä! :> Ja sisätiloissa tarkenin tosi hyvin, varsinkin kun jouduin välillä ravaamaan käytävällä, mutta ulos mennessä puin takin alle neuleen.

    Leena: Voi ihana, kiitoksia ♥

    Mea: Toivottavasti kummastakin on apua, sekä tutosta että leffavinkistä! :)

    Marjut M: Vau, miten ihmeessä jaksat! Mulla tuntuu varsinkin talvisin ihan mahdottomalta lähteä mihinkään ennen aamukymmentä. Tietysti olisi ihan eri juttu jos saisin jostain töitä, palkan voimalla jaksaa nousta vaikka seitsemältä. :D Ja kiitos kuvakehuista!

    Nette: Ääh, punastuttaa ihan tällaiset kommentit, kiitos! ^^

    Mimi: Kiitos paljon! ♥

    Vampiric: Voi kiitoksia! Itse olen ollut tyytyväinen Futurstaten laatuun, joskin osa vaatteista on mun mielestä vähän ylihintaisia. :/ Tämän paidan puuvilla ja printti on kestäneet pesuissakin jo muutaman vuoden tosi hyvin, mutta myin esim.Transkema-topin pois kun en tykännyt yhtään siitä halvanoloisesta urheilukankaasta. Omistin ennen myös yhden neuleen ja irtohihat, ja niissä kangas vaikutti hyvälaatuiselta.

    Toivottavasti törmäät vielä Dark Cityyn, eihän sitä tiedä jos se joskus sattuu vaikka telkusta tulemaan. :) Suomessa en tosiaan ole nähnyt dvd:nä, mutta senkin tilaa nopeasti Briteistä.

    Vivian: Voi kiitos, ihana kohteliaisuus! ^^ Kannattaa ehdottomasti kokeilla rollsien tekoa, kyllä ne todella pitkäänkin tukkaan saa väkerrettyä kun jaksaa vaan tehdä pohjatyön kunnolla.

    Lazuritium S: Thank you so much! You should definitely try making victory rolls, it might take a few tries but I'm sure you'll succeed some day. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hienoja kuvia. Ei jaksaisi kehua, mutta olen melko varma, että sulla on ollut joku haltiakummi tai parikin, kun olet niin kaunis ja tyylikäs.

      Muistan vähän pettyneeni Dark Cityyn kun katsoin sen tuoreeltaan, mutta ehkä ennakko-odotukseni olivat liian korkealla. Olen ajatellut (muutenkin) että voisin katsoa sen uudestaan, jos se tulee joskus tv:stä.

      Delete
    2. Voi kiitos hirveästi! Musta vaan tuntuu että haltiakummi on tuonut mukanaan vähän meikkejä, ne auttaa kummasti. :)

      Mulla ei ollut oikein mitään odotuksia Dark Citya kohtaan, joten ehkä siksi tykästyin aikoinaan rainaan niin kovasti. On siinä kieltämättä pari tosia kömpelöä kohtaa mutta muuten on tunnelmaltaan ihan huippu!

      Delete
  16. Oioi, eksyin blogiisi ja nyt olen koukussa! Täydellisen kauniita kuvia ja asuja (ja nainen), erityisesti tämä postaus asuineen ja lookkeineen vei jalat alta, OMNOMNOM!

    ReplyDelete
  17. Mira, kiitos ihan älyttömän ihanasta kommentista! ♥

    ReplyDelete
  18. Ihana tuo kampauksesi!
    Minua ärsyttää suunnattomasti, kun esimerkiksi youtubessa on ohjeet tuollaisen tukan laittoon ja aina lukee että "for long hair" mutta sitten aina, ohjeistus on tukalle joka ulottuu vähän yli olkapäiden. Enhän minä osaa sellaisia tehdä kun latva pyörii alaselässä :/

    ReplyDelete
  19. Talvikettu, mun piti ihan kahlata postauksia kun muistelin että kommentoit johnkin mutten muistanut mihin. :D Anteeksi siis myöhäinen vastaus.

    Eli siis, mullakin ulottuu tukka melkein peppuun asti, ja victory rollsit saa kyllä pysymään tällaisellakin tukalla. Youtuben ohjeet on ihan hyviä mutta erityispitkän tukan kanssa pitää kiinnittää huomiota todella hyvään pohjustukseen, muutoin homma toimii samalla tavalla. Eli tupeeraus ja kuivashampoot kehiin, kyllä se siitä sutviutuu! :)

    ReplyDelete
  20. Aivan ihana tyyli! Tykkään!!

    ReplyDelete
  21. Kasmirrocker: Kiitti! Mäkin tykkään kovasti, yksi lempityyleistäni :)

    ReplyDelete