5 January 2012

She rules my house with an iron fist


Joulukuun alussa tilattu joululahjapaketti saapui vasta nyt kotiovelle, mutta käy se lahjominen uutena vuonnakin! Paketista paljastui kolme palaa Iron Fistiä, joista kaksi samplekenkäparia muutti omaan komeroon ja merellishenkinen printtipaita sujahti tyytyväisen puolison päälle. :)

Suhteeni Iron Fistin luomuksiin on aina ollut hieman ristiriitainen. Osa printeistä on todella hienoja ja iskevät tujusti omaan makuun, mutta osa taas hipoo mielestäni jo mauttomuuden häilyviä rajoja. Ehkä eniten on takkuillut kenkien hinta-laatusuhde, en ainakaan itse helpolla maksaisi mansikoita printatusta muovikengästä vaikka se kuinka kaunis olisikin. Eri asia on jos sellaisen sattuu löytämään poistohinnalla eBaysta, josta nämäkin kenkäsisarukset ovat kotoisin.


Kenkien outo edullisuus selittyi mallikappaleiden pienillä kolhuilla ja pohjista löytyvillä reillä (jotka eivät sentään mene pohjan läpi), mutta muutoin kengät ovat aivan kuin lopputuotantokin. Edellisten kokeilujen perusteella en odottanut laadulta mitään erityisempää, mutta nyt oli pakko niellä huonot ennakkoluulot. Mustat remmikengät tuntuu yllättävän lujalta tekonahalta ja käveltävyyskin on näin korkeiksi kengiksi suht mukavaa. Juuri tällaisia peruskorkkareita vaatekaapin sisältö kaipaakin aina kaveriksi!


Kallopitsiset kengät eivät ole ihan niin käytännölliset kuin mustat siskonsa, mutta puuterisävy ja piparireunat hellyttivät kukkaronnyörejä. Epäilin aluksi pitsikuvion olevan hauraasti kiinni kenkien pinnassa, mutta nämäkin kengät pääsivät yllättämään! Taidan silti jättää varulta nilkkurit pois niiden rajuimpien bileiltojen ja vesisateiden tieltä mikäli toivon pitkää yhteistä taivalta, tai sitten kannan mukana mustaa tussia ruhjeiden korjausta varten.

Millaisia kokemuksia teillä on kyseisestä merkistä, iskeekö rautainen nyrkki makuhermoon vai ei?I ordered a package of Iron Fist's used samples from eBay about a month ago, and it sure took a while for them to arrive. These Christmas presents became New Year's presents, two pairs of shoes for my collection and one gloomy nautical t-shirt for my sweetheart. :)
     I have an ambivalent relationship with Iron Fist, they do have some wonderfully beautiful prints but a part of the products are almost tacky. I've also thought that the quality doesn't always match the price, at least I wouldn't pay the actual prize for printed plastic shoes, no matter how pretty they are. But reasonably cheap second hand price is an entirely different thing, as you can see.
    These shoes were samples so they do have small flaws, but otherwise they're wonderful. The black beauties exceeded my expectations on quality, since the faux leather feels sturdy and they're surprisingly comfy! The skull laced shoes aren't as practical as their black sisters, but those details are to die for. I was surprised to find the print's quality better than I expected, but I still might leave these sweeties home on wild party nights or downpour days.

What kind of experiences do you have about this label? Does the iron fist hit your tastebuds?

34 comments:

 1. Iron Fistiä käytetty since 2002/3, ei oo koskaan brändi pettäny ja kivaa printtien parannusta tapahtunu. Tosin hyvien printtien vajuus on nyt viimeaikoina vähän huolettanut.

  Siis aina kun mä ostan vaatteita tai kenkiä niin ne on IF:ää, eikä mee päivääkään ettei päällä oo vähintäänkin IF alkkarit. Tää alkaa jo olla borderline obsessio.

  ReplyDelete
 2. I have the green zombie stomper heels and I have to say they don't feel comforteble to walk in, the heel feels like it can snap off any minute ... the printing on the shoe itself is very nice, I just adore the look of it. But yeah , not realy shoes to walk in :/

  ReplyDelete
 3. I have the muerte punk heels, the print is nice but it looks as if it will peel off, I had to glue some parts..I wore them once and keep them safe in a box to be used for special indoor ocassions. May I ask where you bought these?

  ReplyDelete
 4. Oih! Etenkin nuo pääkalloiset, ihanat <3

  ReplyDelete
 5. Mun jalkaan Iron Fistit ei istu, tuntuu jotenkin, ettei ne oo ihmisjalalle suunniteltu, tai että pääpaino kenkien suunnittelussa on nimenomaan ollu niissä kuvissa eikä kengän lestissä. Toki kyse voi olla myös miun idioottimaisista jaloista. Mut noi mustat näyttää supersexxxyilt.

  T: Daria

  ReplyDelete
 6. Itselleni rautanyrkki iskee ja lujaa, ainakin useimpien kenkien ulkonäön puolesta. Mutta sitten taas se millaiset ne on jalassa.. Tuskaa mutta toivon joka käyttökerta että siihen joskus tottuu.
  Olen muuten pidemmän aikaa haaveillut nuista nilkkureista, olen kateellinen ! <3

  ReplyDelete
 7. So lovely shoes! Love the pink with skull print!

  ReplyDelete
 8. Minua osa kengistä miellyttää suunnattomasti, osa ei yhtään. Nuo sinun kenkäsi ovat ihania. Hinta on vaan Iron Fisteissä tosiaan aika korkea.

  ReplyDelete
 9. Ei iske. Olen useita pareja ostanut, ja aina ovat lähteneet eteenpäin. Eivät omalle jalalleni sovi ja olen aivan samaa mieltä kanssasi tuosta että noista printatuista muoviläppyröistä ei todellakaan kannata maksaa montaa kymppiä. Ennemmin sijoittaa laadukkaisiin nahka kenkiin, joiden elinikä on taatusti pidempi. :)

  ReplyDelete
 10. Itseltäni löytyy american nightmare popot. Ollut useammissa pippaloissa mukana, ja kuva kestänyt kulumatta eivätkä yksityiskohdat ole kärsineet. Ei ehkä paras mahdollinen kenkä jalalle, mutta onneksi kenkään mahtuu päkiän alle silikonipehmusteet.

  Kengän yksityikohdat kyllä iski minun makuhermooni. :) Olen hetken aikaa haaveillut myös noista vaaleista pitsisistä..

  ReplyDelete
 11. Koskaan kuullutkaan tuosta merkistä,mutta oih nuo pääkalloversiot! Näen jo päässäni sen kun minä noilla kipittelisin ja kaatuisin etc jossain ulkona. Mutta mielelläni voisin istua jossain pimeässä kapakassa nuo jaloissa. Herkulliset!

  ReplyDelete
 12. Eiväthän ne Iron Fistit ole todellakaan maailman mukavimpia esimerkiksi omituisen taakse sijoitetun koron ansiosta, mutta itselläni on perus Ruff Riderit myöskin poistomyynnistä edullisesti ostettuina ja olivat sen reilun kolmenkympin arvoiset :) Edullisella jos saan, niin ostan koska ovat mielestäni pääasiassa ihanan näköisiä ja erikoisia kenkiä, mutta en todellakaan pulittaisi sellaista summaa jolla saa jo nahkaiset kengät kaupasta.

  ReplyDelete
 13. oh wow! the left one is so pretty <3

  ReplyDelete
 14. Ainoa kokemukseni fisteistä on se, että koot ovat olleet mitä sattuu. Siitä syystä jouduin myymään eteenpäin ne pinkkimustat leopardikuvioiset korkkarit, koska kokomerkintä oli 39 ja työkaverini 41 koon jalalla osti ne.. Lisäksi minusta IF hinnat ovat ihan järkyttäviä, ainakin suomen sisäpuolella.

  ReplyDelete
 15. Mulla ei ole vielä tähän päivään mennessä ollut varaa ostaa Iron Fistin tuotteista kuin pari paitaa, eli kengät on jäänyt ostamatta. Mun makuun IF printit ovat jotenkin liian levottomia, osa liian värikkäitä. On sitten joitakin printtejä mistä tykkään paljon, esim. Gypsy dreams (tuli ekana mieleen), mutta hinnat on tosiaan ihan järkkyjä jostain ns. tylsästä topista, niin eipä tule ostettua.

  Kengistä ne hillitymmät printit ja kuviot on ok, mutta hinta tosiaan mulle liian korkea. Plus että en oikeen ole korkkarinaisia, joten valinnanvara vähenee aika paljon jos pitää olla matala korko :)

  ReplyDelete
 16. Kuume: Vau, oot ihan kunnon keräilijä! En muuten tiennyt että puljulta löytyy alkkareitakin :D

  Mulle on iskenyt erityisesti nuo paitojen printit, varsinkin miesten mallistoista löytyy monta ihanaa. Kiinnostaa muuten tietää että onko IF:n tuotteet kestänyt kuinka hyvin käytössä? Oon vaan kuullut aika paljon pahaa noista materiaaleista ja kenkien kestävyydestä, olisi hyvä kuulla mielipidettä joltain joka näitä käyttää päivittäin.

  Belinda: Zombie stompers are so cool! I'm sad to hear that they aren't comfortable, I've heard a lot of different views from IF's products and they differ quite a lot. I haven't tried wearing these shoes for the whole day since it's winter, so I'm not sure if they'll be comfy in the long run. I sure hope so although it's highly unlikely..

  Anon: I really like the Muerte shoes too, at one point I really wanted them but I was afraid about the material. And of course you may ask, I bought the shoes from a seller called excessapparell. The stuff was really quite cheap, I only paid $10 for the black ones!

  Laziness: Onhan ne aika somat :)

  Daria, oon kyllä samaa mieltä että pääpaino on printtien puolella, on näissä enemmän silmäkarkkia kuin käytännöllisyyttä. Mäkin vähän pelkäsin tuota istuvuutta mutta (onneksi) mun jalkaholvi on jotenkin kummallinen, mitä korkeampi kenkä niin tuntuu että sen paremmin istuu. :D Mustat on kyllä kieltämättä aika qmat, epäilen vaan ettei ole kovin mukavat monen tunnin käytön jälkeen vaikka nyt hyviltä tuntuukin.

  Lady Narcissa: Voi ei, nyt vähän hirvittää että miten paljon jalat huutaa koko päivän käytön jälkeen. Mukavuus riippuu kuitenkin aika pitkälti oman jalan muodosta, jää nähtäväksi kumpaan kallistuu. Äläkä suotta ole kateellinen, kyllä näitä eBayssa näkee aina välillä tosi edullisesti :)

  Linnea-maria: Thanks, I love them too!

  ReplyDelete
 17. Belsissa: Mulla sama, osaa kengistä en laittaisi ikinä jalkaan mutta nämä on tyyliltään omanlaiset. :> Hinta on tosiaan turhan korkea laatuun nähden, mutta se tuntuu olevan harmillisen yleistä alternative-henkisten brändien kohdalla.

  Lady Grotesca: Oon täysin samaa mieltä että hinnakkaimmat sijoitukset kannattaa kohdistaa kunnon laatukenkiin, en takuulla maksaisi näistä täyttä pyydettyä hintaa. Varsinkaan yli satasta mitä joissain puodeissa pyydetään, huh huh. :D Nämä kaksi paria kustansi kuitenkin vaan vähän yli parikymppiä niin ei kamalasti haittaa. Käytössä sitten näkee miten hyvin nää omalle jalalle lopulta istuu!

  Shayja: Kiva kuulla että ovat sulla kestäneet hyvänä, kengän kestävyys varmaan riippuu paljon myös siitä millainen käyttäjä on. Mun pitäisi aina ostaa hyvää laatua kun olen niin rauhaton ja kolhin itseäni kaikkialle, saa nähdä miten kauan nämä kengät kestää hyvänä. :D

  Maryihmemaassa: Kiitos, onhan ne! Kummasti minäkin voin jo sieluni silmin nähdä itseni kompastelemassa noiden kanssa, ainakin jos promilleilla on mitään tekemistä asian kanssa. :D

  Papercuts: Eihän näitä millään voi mukavuudeltaan parhaiksi sanoa, mut yllättävän hyvin tuntuvat istuvan kuitenkin, ainakin nämä kaksi paria. Oon joskus niitä avokkaita kokeillut ja tuntuivat oudolta jalassa, eikä kootkaan natsannut niissä. Mutta kaunis ulkomuoto näissä se pääasia taitaakin olla. :)

  Sibel: Thanks, they're really very cute!

  Tanja Talvikettu: Oho, aika kumma juttu tuo kokojen vaihtelu. Nämä kengät oli kokoa 37 mitä yleensä korkkareissa käytän ja istuivat ihan hyvin, joskus kun olen kokeillut niin ovat olleet liian pieniä ja 38 taas ihan liian iso. Suomessa hintataso on tosiaan aika korkea, katsoin että Brandosilla nämä Lacey Days-nilkkurit olis kustantaneet melkein satasen, itse maksoin ehkä 15e :D En tiedä mistä ne repii tuota ilmaa hintoihin.

  Henni: Munkin mielestä osa printeistä on turhaa värisirkusta ja sekavaa pläjäystä, käy varmasti monille mutta en itse osaisi sulauttaa omaan tyyliin. Osa toimii ja osa ei, mut makuasioitahan nämä on. :) Jos halajat joskus kenkäparia niin kannattaa tosiaan katsoa eBayn tarjontaa, siellä löytyy välillä ihan tosi edullisesti käytettyjä IF-kenkiä.

  ReplyDelete
 18. Itse kyllä pidän Iron Fistin kengistä, tosin samaa mieltä olen kanssasi siitä, että osa printeistä on jo mauttomia. Kotoa löytyy kolme paria merkin kenkiä, ja muovisuus kyllä tuntuu kahdessa parissa ihan selkeästi. Muoviset ballerinat eivät tosiaankaan ole mitkään hellekengät, vaikka ovatkin tosi ihanat muuten, ja peep toe -mallisissa kengissä puolestaan jotkut osat saattavat hiertää ainakin paljaassa jalassa, muovi kun ei oikein mukaudu jalan muotoon. Mutta on ne vaan kauniita, ja jalat jaksavat kengissä korkojen huikeudesta huolimatta suhteellisen hyvin. :)

  En tiennytkään, että IF:illä on myös tuollaisia printittömiä peruskenkiä, ja tuo puuterinvärinen malli taas on lipsahtanut ihan ohi silmien, tosi kauniit parit! :)

  ReplyDelete
 19. Iron Fistin kestävyydestä voin sanoo sen että t-paidat pitää esmes pestä tosi varovasti. Aina kääntää kuvio sisäpuolele ja käyttää mahollisimman alhasta pesulämpötilaa ja nopeeta ohjelmaa, koska niitten punanen painoväri lähtee aivan hetkessä pois (omituista myös, muut värit ei tuppaa haalistumaan). Ainoo missä näin ei oo käyny on noi mun muerte alkkarit, mutta esim. killer nurse paidasta oli ruskeenharmaa se punanen jo 4 pesukerran jälkeen. Tää vissiin liittyy jotenki siihen paitaan itseensä että mitä materiaalia se on.

  Kengissä on koko-ongelmaa mulla sen takia että ei löydy 35 kokoa ja noi tuppaa muutenkin olemaan hieman isoja, joten ainoo kenkä jota oon käyttäny hiukkasenkaan enempää on one hand in the grave buutsit, joista lähtee se korkolappu kulumaan helposti. Muuten ainakaan mun satunnaisella käytöllä en oo huomannu mitään printtien kulumista tai muuta, epämukavuus johtuu lähinnä just tosta että mun jalka on noihin hitusen liian pieni.

  Laukuista voin sanoa, että tikkaukset lähtee kulumaan aivan mielettömän helposti noissa zombie chomper/wolfbeater/santeria tote laukuissa. Ittea ei haittaa mutta voin kuvitella että jotakuta pistää silmään.

  Muuten voin merkistä sanoa että istuvuus on suurilta osin varsinkin t-paidoissa tosi hyvä, vaikka jotain ihme kokohäikkää on ollukki, esim. viime kesän mallisto oli TODELLA löysä, syksyn mallisto taas hieman normimitotusta pienempi. Huppareissa ei oo koskaan tapahtunu printtien kulumista tai rispaantumista mistään, ja mulla on ollu toi mun one hand in the grave huppari käytössä joku 2-3 vuotta joka päivä putkeen päällä. Alkkarit ja uimapuvut on myös todella laadukkaita, samoin vyöt ja ainakin osa lompakoista.

  ReplyDelete
 20. Nii ja ihan unohin, onhan mulla noi iron fistin sugar frosted balleriinat mitä oon myös käyttäny joka päivä joka helvetin kesä 2-3 vuoden ajan. Älyttömän hyvin ovat kestäneet että balleriinoille ainakin plussaa. Ainoostaan pikkasen hankauskulumaa heti takana, mutta se kohta hankaa maata ja on ehkä millin levynen.

  ReplyDelete
 21. jeeej..:):) beautiful shoes♥...yummy black:):)
  somewhat surprised that you like brand Iron:)
  I can not judge what is the brand even more step-no piece of....printing a color I like and otherwise the whole design is a great shoe:)

  ReplyDelete
 22. OMG, shoes! :D They're beautiful, I especially like the pair with the skull on it.

  ReplyDelete
 23. löytyy pinkit jungle feverit ja necromancet. Mä pidän. Odottelen tosin aina alennusmyyntejä tai kyttään ebayta, jolloin saa halvemmalla... =)

  ReplyDelete
 24. Mulla on samanlaiset kun noi sun puuterin väriset mutta kokomustana. Itellä se pitsi lähti jotenkin kummallisesti ja kummallisista kohdista hieman purkeamaan ihan huomaamatta. Vaikutti mustakin aluks suht pysyvältä. :) Että kannattaa jättää riehumiset niiden kanssa väliin.

  ReplyDelete
 25. Tää ei nyt liity mitenkään tähän nimenomaiseen postaukseesi, mutta ihan pakko sanoa: Löysin juuri blogisi ja oletpas aivan älyttömän hurmaava ja kaunis ja verbaalinen! Mahtia, kiitos. :)

  - Tiia

  ReplyDelete
 26. Omassa blogissani peräänkuulutin lukijoitteni kesken blogeja joista he luulisivat että minä olisin kiinnostunut..Kiitos Monan vinkistä, koukkuusi jäin :) tervetuloa vastavierailulle, mirka

  ReplyDelete
 27. i adore the black one's :)
  one question, you said that "These shoes were samples so they do have small flaws, but otherwise they're wonderful."
  you can online buy the samples or i understand wrong?

  ReplyDelete
 28. Nefernefernefer: Kiitoksia! Muovikengissä on tosiaan nahkaisiin verrattuna se huono puoli ettei ne istu täydellisesti eikä hengitä, mutta nahkaisissa on taas moraalinen ongelma. On tämä elo vaikeaa :D

  Nuo perusmustat yllätti minutkin, saattaa olla ettei nuo päätynyt ikinä massatuotantoon kun en ole noita muualla nähnyt. Mulle nuo kelpaa enemmän kuin hyvin, ilman printtiä ne on huomattavasti helpompi yhdistellä kaikkeen.

  Kuume: Hitsi, kiitos tosi hyvästä infopaketista! Pidän kyllä mielessä nuo vinkit. :)

  Eilien: Thank you! :> They do look great, but they're not the comfiest shoes to wear, but the main point in IF seems to be the designs.

  Claudia: Thanks, I can never get enough of shoes!

  Hannah: Ebay on kyllä ystävä tällaisten hankintojen kohdalla. ;>

  Anonyymi: Kiitti vinkistä! Onko niissä mustissa se pitsi siis ihan kankaana, jos lähti purkautumaan? Näissä puuterisissa se on ihan vaan painoprinttinä, ajattelin korjata mustekynällä jos saan jotkus kohdat lähtemään irti.

  Tiia: Voi ihana, kiitos! Tulee tosi hyvä mieli kuulla että löydös oli mieluisa! :)

  Mirka: Oi, tosi kiva kuulla! Kävin vastavierailulla kurkkaamassa :>

  Mortisia: Thank you, I adore them too! I bought the shoes from one eBay seller called excessapparell, and I remember that they stated that these are sample/model shoes. So these do have some flaws, the black ones have some minor scratches and both pairs have small puncholes on the sole. I guess that the store is selling the samples and some excess stock, so yes, you can buy them online.

  ReplyDelete
 29. Iron Fistiä löytyy vaatekaapista paljon ja laatu on tosiaan aika vaihtelevaa. Printit ovat paikoin todella räikeitä ja jopa mauttomia, miesten mallistossa on paljon vähän aikuisempaan tai muuten vaan hillitympään makuun sopivia kivoja printtejä joita soisi näkevän myös naisten vaatteiden puolella.

  Suomen hintoja en ikimaailmassa suostuisi Iron Fistin tuotteista maksamaan! Kaikki omistamani kyseisen merkin vaatteet on ostettu ebaystä tai ulkomaisten nettikauppojen alennusmyynneistä. En ymmärrä miten ne saavat Suomessa laitettua esimerkiksi Iron Fistin kenkien hinnat kattoon kun pienellä vaivalla samat kengät saa tilattua rapakon takaa parillakympillä:)

  Mutta vaan on kengät kauniit! Noita lacey days-nilkkureita olen kytännyt jo monta kuukautta, mutta toistaiseksi olen onnistunut vastustamaan niiden kutsua;)

  ReplyDelete
 30. Omissa mustissani pitsi on kankaana. Ehkä ne sitten eivät ole ihan samat. Todella todella samanlaiset kuitenkin.
  Toivottavasti printti pysyy paremmin. :)

  ReplyDelete
 31. oh thank you for your answer :)
  i confused myself i didnt know that at all!! thank you for the info :D
  Happy New Year btw and you have a great blog too ^^

  ReplyDelete
 32. Niina: Mullakin iskee nuo miesten mallistot vaatteissa enemmän, ne on usein tyylikkäämpiä niin värin kuin printinkin puolesta!

  Suomen korkeisiin hintoihin vaikuttaa varmaan postikulut, tullit ja liiketilojen kalliit vuokrat ja kaupan muut kustannukset, ainakin itse järkeilisin näin. Hinnat on tosiaan kalliita verrattuna alkuperäisiin hintoihin, mutta sama juttu tuntuu olevan monen muunkin alternative-merkin kohdalla. Onneksi köyhänä saa netistä tilattua edullisemmin, vaikka toisaalta arvostan paljon myös liikkeiden asiakaspalvelua. :)

  Anonyymi: Toivotaan että pysyisi edes jonkin aikaa hyvänä, mut onneksi on tosiaan nuo mustekynät. :D

  Mortisia: No problem, I'm glad to help. :) Happy New Year to you too!

  ReplyDelete
 33. Noi kallopitsiset kengät on periaatteessa kyllä todella ihanat. En mitenkään voisi itse niitä kyllä kantaa, koska jotenkin en vain tunne printtikenkien kanssa oloani kotoisaksi. Itsemvarmuus on kuitenkin tärkeintä ja syntyy jotenkin mystisesti milloin mistäkin. Mulle erityisen tärkeää on että jalassa on oikean laiset kengät, niin voi suorastaan tuntua, että koko maailman vois vaikka valloittaa ;) Mulla on siskon kanssa usein vääntöä näistä printtikengistä. Ja voin tosi hyvin kuvitella että tuo kallopitsi innostaisi häntä, kun hänellä on tällanen "light" gootahtava tyyli. Tosin nykyään tuollaiset kallot ja muut taitaa muutenkin olla kohtuu in. Sinällään todella todella hienot kengät, näyttää varmasti oikean laisessa kokonaisuudessa ihan lyömättömältä. Saa varmasti ansaitsemaansa huomiota tuollaiset jalassa.

  Mulla on ihan erityisenä harrastuksena juhlakengät, joista löytyy jopa hyllystäni kirjoja. Vaikka pääasiassa ei nyt kovin akateemista tää mun kiinnostus ole, lähinnä ihan vaan esteettistä fiilistelyä... Ei mitään asian tuntemusta sen syvemmin :D

  ReplyDelete
 34. Sie inspiroit minuu aina laittamaan itteäni ja eniten tuon tyylistä tukkaa. Sie oot niin kaunis etten sanotuksi saa, tää on varmaan viides kerta kun rullaan vaan older posts, older posts, older posts vaikka oonkin ne jo lukenut aikoja sitten, siun kauneutes myös inspiroi miun lauluja :) !

  ReplyDelete