31 December 2011

Goodbye, 2011

Tänään on aika hyvästellä vanha vuosi ja siirtyä skumpan voimilla uuteen, mutta ajattelin ennen pullon poksauttamista tehdä pikaisen katsauksen vuoden 2011 tapahtumiin. :) Olen nauranut, itkenyt, seikkaillut, rakastanut ja oppinut valtavan paljon tänä vuonna, ja vastoinkäymisistäkin huolimatta vuosi on ollut yksi parhaista, ellei oikeasti jopa paras. Monista hyvistä muistoista on kiittäminen teitä lukijoita, joten kiitos ihan hirveästi siitä että olette osa elämääni tämän blogin kautta, olette ihania! Toivottavasti ensi vuosi on kaikille täynnä hyviä yllätyksiä ja seikkailuja!

It's time to say goodbye to this year and welcome the new one. Before I'm going to pop the sparkling wine and celebrate, I wanted to make this quick summary of the things I've done this year. I've laughed, cried, loved and learned so much, and I think this might have been one of the best years of my life. I have you guys to thank for many of the good things, so thank you for being a part of this blog! I wish the next year is even better and adventurous for you all!


 Juhlin moneen otteeseen naamiaisissa ja teemabileissä, jotka ovat nyt ja ikuisesti lempijuhliani. Toivottavasti ensi vuonna näitä ropisee tielle vielä enemmän!

I attended many masquerades, my favorite parties. Hopefully there'll be more of those next year!


♥ Tapasin ammattipuolen idolini, renessanssimies Dave McKeanin, jolta sain pienen juttutuokion ja nimmarin kuvitukseen. Olen vieläkin todella onnellinen tapaamisesta, kiistatta yksi vuoden kohokohdista! Hirvittää vieläkin ajatus että meinasin jättää reissun väliin, olisin tuolloin lyönyt päätä seinään varmaan pari viikkoa.

I met my illustration hero, reneissance genious Dave McKean. I even snatched an autograph and a few words, definitely one of the best memories of this year!


♥ Onni potkaisi takarivin perukoilta eturiviin kauan odotetussa Tori Amoksen konsertissa. Täysin käsittömätön lykky joka lämmittää mieltä vielä tulevinakin vuosina!

Strange luck threw me into the front seat at the Tori Amos concert. It was unbeliviable, I'll always cherish this memory!

♥ Pidin monenlaisia naamioita erilaisista meikkimaskeista aitoihin naamioihin. Jälkimmäisissä haluaisin joskus hiimailla kaupungillakin mutta joku luulisi kuitenkin rosvoksi ja joutuisin putkaan. Tosin tänä vuonna tein työharjoittelua poliiseille niin ehkä saisin jonkun sortin armahduksen. :D

I wore many masks from various make-up looks to real masks. I'd love to wear real masks outside my home but someone might mistake me for a bandit, so I'll stick to the masquerades to avoid any conflicts with the police.


♥ Tein uskomattoman hyviä hankintoja kirppareilta, kierrätyskeskuksista ja designin saralta, pidin myös ihan kiitettävästi kiinni periaatteestani ja hankin mieluummin laatua kuin tusinaa. Asia josta aion pitää vielä tiukemmin kiinni ensi vuonna.

I made some incredible purchases from flea markets, recycling centres and the design field. Quality over quantity is one of my principles, and it held pretty good this year. Even more next year, I hope.


♥ Pukeutumisessa kiinnyin erilaisten hattujen käyttöön enemmän kuin ennen, toivottavasti tapa jatkuu vielä ensi vuonnakin runsaimmin määrin!

Hats, hats, hats.  I started to wear them more often and I truly hope this habit continues!

  Hankin monta uutta korsettia kokoelmiin

Bought many new corsets for my collection


 Koristin naamaa uudellä lävistyksellä ja kehoa parilla musteleimalla. Tatuointeja otin vähemmän kuin oli alunperin tarkoitus koska en saanut millään varattua uutta aikaa. Onneksi oma nahka ei juokse karkuun ellei jollain ole mua kohtaan kokokehon skalpeerausaikeita, niin eipä tuo odottelu kummemmin haittaa. :)

I decorated my face with a new piercing, and my body with a couple of new tattoos. I planned to get more ink under my skin this year but my skin isn't going to run away easily, there's plenty of time to wait.

♥ Piilotin palan sydämestä Edinburghin kaduille ja hautausmaille

I hid a piece of my heart on the streets and graveyards of Edinburgh


 Imitoin Maija Poppasta ja tanssin sateessa

I danced in the rain and imitated Mary Poppins


♥ Halailin puita ja palvoin sumua, ensi vuonna pitää ehdottomasti käydä entistä enemmän luonnon helmassa.

I hugged trees and worshipped foggy landscapes. Must do this a lot more next year!


♥ Söin varmasti yli 100 pussia sipsejä, sydänkohtausta odotellessa..

I ate over 100 bags of crisps. Waiting for the heart attack.

♥ Join myös enemmän punaviiniä kuin taiteilijat keskimäärin. Punaviinilasillinen päivässä tosin on hyväksi verenkierrolle ja kompensoi sipsien syöntiä, näin ainakin yritän kovasti itselleni uskotella.

I also drank too many bottles of red wine. I'm trying to explain to myself that it's good for your blood circulation and it compensates the huge quantities of salt that I eat. Yeah, right.

♥ Aloitin opinnäytetyön taustatutkimuksen mutta unohdin noin muutoin opiskella ja käydä koulussa

I started working on my thesis but otherwise failed miserably at studying


♥ Maalasin maatuskoja ja myin niitä uusiin koteihin (Addams Family asuu nykyään Englannissa!)

Painted a lot of matryoshka dolls and sold them to new homes (Addams Family lives in England now!)


  Ravasin miltei jatkuvasti sisarusten luonna Helsingissä, silloinkin kun tili ei olisi junamatkailua sallinut. Manaan VR:n suohon vaikka rakkaiden näkemiselle ei voikaan laittaa hintalappua.

I visited Helsinki quite often and spent a hell of a lot of money on train tickets. Damn you, Finnish railways.


♥ Kävin monilla hyvillä keikoilla, burleskiesityksissä ja taidetapahtumissa. Kipusin myös itse burleskilavalle mukaan, maalasin seinämaalausta kaupungin keskustaan ja osallistuin perinteisesti joulukuun taidenäyttelyyn. Paljon hyviä kokemuksia ja uusia tuttavuuksia!

I attended many concerts, burlesque shows and art happenings. I even climbed on the stage, painted a mural and attended a group show. Lots of great experiences and new acquaintances!

♥  Ja mikä parhainta, ROLLER DERBY. Toteutin keväällä unelman ja aloin perustaa joukkuetta Joensuuhun, löysin innostunutta porukkaa ja nyt on ihan uskomattoman ylpeä fiilis että kasattiin joukkue yhteisvoimin pystyyn! Nyt meillä on mahtavia naisia jo yli parinkymmentä ja keväällä lisää fresh meattia tulossa. Tuntuu tavallaan siltä kuin olisin saanut uuden perheen, kiitos siitä kaikille ihanille roller-typyille! 

And last but definitely not the least, ROLLER DERBY. In the springtime I started to fulfill a dream and create a roller derby team in this town. I found many interested people and together we made the dream come true, now there's over 20 skating gals in the Rolling Rogues and we're growing. I feel like I've got a new family, thanks so much for all you wonderful roller girls out there! 

Halloween-babes 

♥ Mulla on sellainen olo että unohdin nyt monta olennaista asiaa, mutta väliäkös tuolla. Toivotan kaikille kuplivan hyvää vuodenvaihdetta ja rutkasti onnea uudelle vuodelle, pitäkää hauskaa ja nauttikaa! :)

I have a strange feeling that I forgot something very important, but who cares. I wish all of you a bubbling and fun evening and a lot of happiness for the coming year! :)

27 comments:

 1. Ihana vuosi sulla kyllä! Ja mäki naion tästä lähtien panostaa parempaan laatuun! :) Olet upea <3

  ReplyDelete
 2. Happy new year!! It's been a pleasure to follow your blog and I'm looking forward to next year.

  ReplyDelete
 3. oon tänään lukenu varmaan lähemmäs kolmekymmentä tämmöstä "2011 vuoden koostetta" ja tämä sinun kirjoittamasi oli ehdottomasti paras ja persoonallisin niistä kaikista lähes identtisistä... :D

  hyvää uutta vuotta yhdelle lempparibloggaajista! <3
  puss.

  ReplyDelete
 4. Ihania nuo maatuskat :) Ja en ole tainnut vielä sanoa, että olet hirmu nätti!

  ReplyDelete
 5. Happy new year!
  (one of the best things that happend this year was that I found your blog >o<!)

  ReplyDelete
 6. Wish you a happy new year! Hope you have fun celebrating :)

  ReplyDelete
 7. Ihania kuvia, olet niin kaunis :) kaikki kuvat ja kirjoitukset on mukavasti sommiteltu sopimaan keskenään, on aina niin herkullista käydä sinun blogissasi :) Oikein ihanaa vuoden alkua sinullekin!

  ReplyDelete
 8. Mukava yhteenvetopostaus kivoine kuvineen. :} Voin hyvin allekirjoittaa kuvauksesi menneestä vuodesta, itselläkin siihen on mahtunut ehkä suurimmat surut koskaan, mutta varmaan myös suurimmat ilot, jolloin voi vain todeta, että paljon se otti, mutta paljon myös antoi. Ehkä ylä- ja alamäkien jälkeen on helppo todeta, että monesta sitä ihminen selviää ja näin voi jatkaa taas vähän vahvempana ihmisenä eteenpäin. Hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
 9. Happy New Year!! I am sure 2012 will hold many lovely surprises for you, and I am already curious to read about it on your wonderful blog! :)

  ReplyDelete
 10. Todella ihana postaus! Ihastuin noihin maatuskoihin, ovat mielettömän hienoja! Sinulla on selkeästi taito hyppysissä :)Olen kaikissa kuvissa todella kaunis! Pakko vielä kysy, että mitä huulipunaa sinulla on tuossa kuvassa, jossa sinulla on mustavalko raidallinen paita? Kuvassa ei näy koko kasvojasi mutta ihanan värinen huulipuna on vielä päässyt kuvaan :)

  ReplyDelete
 11. Vuonna 2011 löysin blogisi (kiitos Nelliinan), ja ai että, kylläpä olen siitä iloinen. Olet kyllä todella inspiroiva! Ja voi näitä kuvia! Niin kauniita! Oikein seikkailun täytteistä vuotta 2012!

  ReplyDelete
 12. Ihana postaus, kun oli täynnä niin ihania kuvia.
  Jollain on näköjään ollut mahtavan hieno ja erittäin aidon näköinen Mr. Oogie Boogie -asu! Vau!
  Oikein mahtavaa vuotta 2012 sinulle!
  PS: Tuleeko tiedätkö mitään kauhuelokuvan historiaa käsitteleviä kirjoja, joita voisi mahdollisesti löytää kirjastoista? Pitäisi essee kirjoittaa...

  ReplyDelete
 13. Happy new year to you too! I really enjoy reading your blog and look forward to following it in this year to come. :) Hope you enjoyed your evening!

  ReplyDelete
 14. Lovely hat! Lovely bogeyman. Great pics.

  ReplyDelete
 15. happy new year :)
  great pics! <3

  ReplyDelete
 16. Leena: Voi kiitos paljon! Laatuun panostaminen kannattaa kyllä :)

  Linnea-maria: Thank you, I truly hope it continues to be a pleasure to you!

  Anonyymi: Ai, kiitti! :D Ihana kuulla vaikka jouduinkin tän aika nopeasti kasaamaan kokoon. Hyvää uutta vuotta ja *pus* sullekin!

  Blackbird: Voi kiitos paljon! Itsekin tykästyin noihin maatuskoihin kovasti. :)

  Kathrin: Wow, I'm so happy to hear that! ^^

  VarisVarjo: I did, although we didn't leave the house. Sparkling wine and horror films is a great way to celebrate new year. :>

  Andromeda: Hitsi, kiitos paljon kauniista kehuista! Ihanaa alkavaa vuotta sullekin. :)

  Raphael: Vaikeuksia pitää aina välillä olla niin osaa taas arvostaa paremmin niitä onnellisia hetkiä, ja kyllähän vastoinkäymiset aina kasvattaa. Tuskin kellään on elämä aina hattarapilvillä uinumista, ja ihan hyvä niin. :) Toivottavasti ensi vuonna sun kohdalle osuu enemmän onnea kuin surua!

  Dial V for Vintage: Thank you! We'll see what happens. Mostly good things, I hope. :)

  Maarit: Oi kiitos paljon! Jos tarkoitat tuota kuvaa jossa mun käsi on lähempänä kameraa, niin huulilla oli Make Up Storen voidemainen huulipuna sävyssä Black Orchid.

  Sini: Voi kiitos, ihana kuulla että oli mieluisa löydös! Toivotaan seikkailullista vuotta itse kullekin, jännällä mielellä odotan mitä vuosi tuo tullessaan. :)

  Emmy: Kiitti! Oogie Boogien sisällä on ystäväni, joka teki puvun omin käsin juuttikankaasta. Oogie oli TÄYSIN saman muotoinen kuin leffassa, ihan järjettömän hieno Halloween-asu ja voitti meidän bileiden pukupalkinnonkin, ei mikään ihme. Baarissa oli ihmisillä vähän ihmeteltävää :D

  En tiedä millaisia kauhuopuksia kirjastoista löytyy, mutta hätätapauksessa Amazonista löytyy monenlaisia aihetta pohjaavia kirjoja. Jos kauhuhistoriaa käsittelevät nettisivut kelpaa esseen aineiksi, niin löysin pari tällaista:
  http://www.filmsite.org/horrorfilms.html
  http://www.horrorfilmhistory.com/

  Toivottavasti tästä oli edes jotain apua, pahoittelen kun en nyt tiedä paremmin!

  Mörketid: Thank you, I'm so happy to hear that! :> I hope I get more time to blog this year, but we'll see what happens.

  Snowhyte: Thank you!

  Imperatriz Sissi: Thanks so much! The Oogie Boogie costume was so damn cool.

  Sibel: Thanks! Happy new year to you too :>

  ReplyDelete
 17. Kiitos linkkivinkeistä! :>

  ReplyDelete
 18. On sulla kyllä visuaalisesti näyttävin ja mielenkiintoisin goottiblogi, mitä olen Suomesta löytänyt. Tätä lukee oikein mielellään myös vuonna 2012. :)

  ReplyDelete
 19. Näistä kuvista tuli mieleen, että olis mahtavaa jos tekisit joskus vaikka sellasen meikkipostauksen missä ihan kädestä pitäen näytät taikasi, kun osaat noin uskomattoman kauniisti meikata! (:

  ReplyDelete
 20. Uskomattoman hieno Oogie Boogie -asu kaverillasi! Ihan mieletön! :o Ja kiitos sulle inspiroivasta blogistasi. On aina ihanaa lukea kaunista kieltäsi ja katsella tunnelmallisia kuviasi. :)

  ReplyDelete
 21. Kiitokset ihanasta blogista ja hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
 22. Your taste is flawless. It would be very nice if you would show your home sometime (cribs style). From what I´ve seen, it looks quite near my dream home.

  /Jenny

  ReplyDelete
 23. Emmy, kiva jos niistä oli hyötyä! :>

  Sonia: Vau, kiitos hienosta kohteliaisuudesta! :o Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!

  Anonyymi: Voi kiitos kehuista! Voin aina yrittää, mutta tuntuu vähän hassulta opastaa ketään kun en ole omasta mielestäni mikään erityisen hyvä meikkaaja. Meikkipussin sisältöä voin ainakin raottaa jollen saa ihan tutoriaalia tehtyä. :)

  Nefernefernefer: Kyseinen ystävä on oikeasti tosi lahjakas ja menee omien sanojensa mukaan aina sieltä mistä rima on korkein, tuo Oogie-asu oli todellakin mieletön. :D Kiva kuulla jos blogi inspiroi, kiitos!

  The Finnish-American Artist: Kiitos, sitä samaa sullekin! :)

  Jenny: Wow, thanks! This flat is actually quite small and nowhere near the haunted mansion with elaborate decor that I'm hoping for so much. ;) But it's cosy and adequate for the time being. I'd like to show the place to you but there's another person living here, so I'll have to respect his privacy and not show every corner of this place. But I could show definitely show some details!

  ReplyDelete
 24. sie oot kyllä ehkä niiku kaunein gootti ketä oon nähny :--D
  siis vaikken sua oo nähny irl mut ku kattoo sun kuvia
  ni sä silti laitat ittees nätisti ja hankit laatukamaa ja semmosta
  ku yleesä keitä goottejä oon nähny, ni on joko vitu överi tai sitte ei meikkii yhtää ja näyttää iha perseelle ja kehtaa sanoo itteesä gootiks.
  OOT NIII KAUNIS :3
  kaikkien goottien pitäs ottaa susta mallii... :D

  ReplyDelete
 25. Hello! I'm sorry to comment on such an old entry, I do hope you'll see this! I adore your style, it's quite reminiscent of my own in it's gothy feminism :) My heart has long pined for a pair of knee high buckled boots similar to those pictured in this entry, but I'm totally at a loss as to how they would incorporate into my style and would love some advice as to how you've coordinated your own pair if it's not too much trouble to ask <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Alice, I'm sorry but I don't really give that much style advice for others, styles are so different and everyone should just try to mix and match and find the choice that's perfect for you. :) And it depends a lot on the situation, whether you wish to use the boots in work or your leisure time. But usually I use the boots with tight pencil skirts, sharp dress shirts or just nice dresses, it depends so much on the feeling that it's hard to give any advice!

   Delete