26 January 2012

Something tells me you're the Devil's daughter

"Ai tältä näyttää 50-luvun kotiäidin goottiversio" oli päällimmäinen ajatus kun kuvissa heilahteleva pitsimekko sujahti ylle. Englannista seilannut Pearl Lowen leninki on kaunis kuin mikä, mutta mielenyhtymä kotirouvuuteen on sinänsä karmiva koska minusta ei sellaista saisi aivopesullakaan. Naperonakin haaveilin lähinnä seikkailija-arkeologin, prätkähiiren tai maankuulun taiteilijan urasta, eikä ainakaan tuo viimeisin haave ole paljoa horjahdellut. Jätän kotiäiteilyt ihan suosiolla muille kun huonekasvitkaan ei pysy käsissäni kauan hengissä, mutta mielikuvilla leikkiminen on pukeutumisen herkkupuolia!




Näin vilauksen tästä pitsiunelmasta Nelliinan blogissa ja tiesin heti yhden garderoobista uupuneen palan löytyneen. Ebaysta löytyneen leningin ainoa miinus oli ullakkotomun ja vahvan parfyymin tunkkainen hajuseos joka on jo surullisen yleinen piirre englantilaisen second handin kannalta, tai sitten mulla on vain huono tuuri. Onneksi on olemassa pesu ja tuuletus, nuo taikasanat jolla päänsisäisen manaamisen saa vaimenemaan. Onko muilla samoja kokemuksia vai kuvittelenko vain?


Katosin muuten viime perjantaina miehen kanssa päiväkausiksi Helsinkiin ja jätin blogin ihan suosiolle hiljaiselle vaihteelle. :) On vaan ihan käsittämättömän rentouttavaa karata välillä arjen hampaista ja antaa epämääräisen haahuilun hotkaista suuren osan päivistä, suosittelen irtautumista erityisesti työ-ja nettinarkomaaneille!


"So this is what a 50's gothy housewife looks like!" was my first thought when I pulled this dress on. This Pearl Lowe's frock is beautiful in every detail but the image it created gives me the chills. I wouldn't be a great housewife even with a strong brainwash, ever since I was a kid I've dreamt mostly of the career of a adventurer-archaeologist or a world-renowned artist. Homemaker's life is a big no-no when you can't even keep your plants alive, but it's a lot of fun to play with impossible images. :)
  And I know that I've been gone for over a week, but sometimes it's necessary to leave your everyday life and blogosphere behind. We travelled to Helsinki with my love and let aimless wandering devour most of the days. It's incredibly relaxing to do things without planning too much, I highly recommend it to everyone!

46 comments:

  1. Kertakaikkisen upea mekko! Sä olet aina ihan toisesta maailmasta, upeaa <3

    ReplyDelete
  2. Mikä kaunotar tuo mekko onkaan! Aivan ihastuttava. <3 Minulla on itselläni vähän samantyylisestä kankaasta taiteiltu luomus, joka tosin leikkaukseltaan hieman poikkeaa tuosta, mutta kyllä se pitsi vaan aina vetää puoleensa. ^^

    ReplyDelete
  3. Todella, todella kaunis mekko..! Ihanaa pitsiä. Ja kenkäsikin ovat ihanat :)(:

    Mullakin on sama mielikuva, että vintagevaatteissa on juurikin tuo "ullakkotomun ja vahvan parfyymin tunkkainen hajuseos" :)

    ReplyDelete
  4. Aattelinkin, että mekko oli jotenkin tuttu - mäkin kuolasin tuota Nelliinan blogissa hehe. Mulla on joku pitsimekko jonka aikoinaan ostin liian pienenä ja tarkoituksena oli laihtua siihen , mutta laihduinkin "vahingossa" liikaa ja nyt sitten se on roikkunut tuolla komerossa vaikka kuinka kauan käyttämättömänä :( voihan itku!

    ReplyDelete
  5. Hurmaava mekko! Ihana pitsikuosi ja super kaunis leikkaus/malli.
    Kampauksesi on myös ihan mielettömän nätti.

    ReplyDelete
  6. Wow, I’m stunned. This dress is just awesome. And believe me, in this gown you look much better than any housewife I know (including me) – you could be role model for Stepford wives :)

    ReplyDelete
  7. Your blog always inspires me to start looking for vintage clothing :)

    ReplyDelete
  8. Sun blogi on tosi kaunis, ja sana esteettinen kuvais sitä varmasti parhaiten :)

    Onko sulla ollut ennen rengas huulessa vai miten toi koru on noin ylhäällä? Haluaisin itsekin labretin mahdollisimman lähelle huulen rajaa mutta lävistäjä sanoi sen olevan huono idea kun hampaat kärsii :/

    ReplyDelete
  9. Upea mekko! Ja sinä olet tyrmäävä :) Hiuksesi on todella ihanasti noissa kuvissa :)

    ReplyDelete
  10. VIntagea tämä mekko ei ole, kutne jok uyllä mainitsi^^ Mutta ihan sama kokemus mulla, eli Briteistä tilatut second hand vaatteet lemahtavat tunkkaiselle. Ei vintagevaatteissa vielä mitään, niille se on ihan hyväksyttävä piirre, mutta yhdellä omistajalle olleet vaatteet.. Yhdessä vaiheessa tuli kahdelta eri myyjältä eri vaate, mutta lemusivat samalle, ja tuli mieleen, voisiko syypäänä olla joku tietty pesuaine tai huuhteluaine. Niin tai näin, voimakkaat lemut potuttavat :P

    ReplyDelete
  11. Argh, miten mahtava mekko!! Ja olet myös hyvin samanatyylinen mekkosi kanssa; kaunis, naisellinen ja hiukan keimaileva;)

    ReplyDelete
  12. Nätti mekko <3 Sopii hyvin siulle. :) Joo... Toi homeinen brittilöyhkä on aika helvetillinen. Sielläpäin kovin moni talo on homeessa, jonka haju tarttuu sitten helposti vaatteisiin ja kenkiin. :( Minulla on kokemusta useista kengistä, joista en ole hajua saanut millään pois. Olen pessyt ne,tuulettanut,pakastanut, hajuvesillä kyllästänyt... ja ei. Brittilöyhkä on ja pysyy! (Ainakin kengissä.) Vaatteista sen saa pois pesemällä ne piimällä. Tosin ei sovi aroille materiaaleille.

    ReplyDelete
  13. What an amazing dress! You look fabulous <3

    ReplyDelete
  14. Aivan mielettömän upea mekko ja sopii sinulle kuin nenä päähän (:

    Ja nilkastasi löytyvä sydän tatuointi on suloinen! ♥

    ReplyDelete
  15. ehkä kaunein mun näkemä mekko ! (: kelpais omaan kaappiinkin. oot todella kaunis :)

    ReplyDelete
  16. Leena: Hihi, kiitti! ♥ :>

    Coraline: Kiitoksia! Musta pitsi vetää todellakin aina puoleensa, varsinkin jos kuviointi on erityisen kaunista. :)

    T: Wow, thanks!

    Martina: Kiitos paljon :) Vintagevaatteissa se tietty tuoksu on usein mukana, mutta sitä osaa jotenkin odottaa. Tämä mekko on ihan uudempaa tuotantoa ja ketuttaa vaan jos uusikin vaate haiskahtaa ummehtuneelle parfyymille. En sitten tiedä käyttääkö britit jotain ällötuoksuisia koipalloja vai mitä, mutta tuo parfyymi on todella usein samantuoksuista! Onneksi pesu ja tuuletus auttaa, ainakin yleensä.

    Maryihmemaassa: Mulla valu kuola niin kovasti että piti heti kuumeisesti naputella mekon nimi ebayn hakukenttään. :D Sun pitää ehdottomasti kaventaa se oma mekkosi! Ei kannata turhaan surra kun ei siihen kaventamiseen kauaa mene, ja ainahan ompelijat voi auttaa.

    Emmy: Oi kiitos paljon! Sullakin näyttää olevan profiilikuvassa aivan ihana pallokampaus. :>

    Lady in black: Oh thanks so much! Although I'm pretty sure that the Stepford wives wouldn't like me at all ;)

    MissGracie: I'm so happy to hear that! Hope you make some great vintage finds :)

    Anonymous: Voi kiitos, ihana kuulla! Ei mulla ole koskaan ollut tässä kohtaa rengasta, lävistäjä tuikkasi vaan tapin kanssa tuohon kun halusin sen noin ylös. Sun lävistäjä oli vaan oikeassa siinä että hampaat voi kärsiä, hoitokoru sai aluksi ikenet ärtymään ja hinkkasi muutenkin hampaisiin ilkeästi. Tämä lyhyempi tappi ei hankaa yhtä pahasti mutta paras vaihtoehto olisi varmaan silikoninen tappi. Ja kyllähän lävistyksen voi aina ottaa pois jos se tuntuu pahalta. :)

    Maarit: Kaunis kiitos! :)

    Anonyymi: Ei toki ole, Pearl Lowe on ihan vaan moderni merkki ja tuo malli vaan toi 50-luvun mieleen. :) Mulla kävi mielessä myös että jotain samaa ainetta nuo myyjät lotraa, saattaa ihan hyvin olla joku pesuaine kun tuskin samaa hajuvettä kaikki käyttää. Tämän mekon ostin yksityismyyjältä käyttämättömässä kunnossa eikä sitä oltu pesty kun laputkin oli paikallaan, joten vähän pisti ihmetyttämään että miten tuo parfyyminen haju on tarttunut. Sama juttu on ollut parien kenkien ja hattujen kohdalla, itse asiassa melkein kaiken mitä olen Briteistä huutanut. Tuotteissa itsessään ei ole muuta vikaa mutta ärsyttää tuollaiset tujut lemut, ehkä myyjät on vaan itse niin tottuneet ettei se heitä häiritse. :/

    Katrinsessa: Voi ihana, kiitos! :D

    Lady Grotesca: Kaunis kiitos! :> Vaatteista tuo lemu on kadonnut ihan hyvin tuuletuksen ja pesun jälkeen, ei oo onneksi vielä tarvinnut mitään piimään tai etikkaan upotella ja toivottavasti ei tarvitsekaan. Ärsyttää vaan ihan hitosti kun se ummehtunut haisu leviää nopeasti ympäri kämppää, gnaaah. Ja jaan ainakin osittain sun kokemuksen kengistä, kaikista muista kengistä lemu on kadonnut mutta yhdet saappaat ne vaan kummasti lemahtaa vieläkin parfyymille.. :/

    Ellone: Wow, thanks so much! ^^

    Rosaparks: Voi kiitos paljon! Sydäntatskat löytyy kummastakin nilkasta, tällä hetkellä on ihan järjetön himo ottaa jalkoihin pari muutakin kuvaa. ;)

    Vivian: Kiitoksia! :>

    Emppu: Oi kiitos! Näitä mekkoja löytyy varmasti vielä ebaysta kun jaksaa vähän kaivella, jos samanlaista mielit kaappiin. :)

    Prinzessin Sparkle: Thank you! ^^

    ReplyDelete
  17. you're looking so gorgeous - love that dress :)

    ReplyDelete
  18. Waaauuu, oot niiin kaunis! *_*

    - Tiia

    ReplyDelete
  19. Todella upea mekko! Sopii sulle mielettömän hyvin. :} Erityisen imarteleva tuo kaula-aukko selkäpuolelta, saa jotenkin niskan ja hartialinjan niin siron näköiseksi.

    ReplyDelete
  20. 50s goth housewife has to be good, because you look amazing! ;)

    ReplyDelete
  21. What an amazing dress ♥ I totally love it.

    ReplyDelete
  22. Heh, second hand vaatteiden tuoksujen kirjo on vähän turhankin tuttu. Tänään juuri silitin puhtaaksi luulemaani 50-luvun mekkoa, mutta kainaloiden kohdille päästyäni - huh, mitkä aromit! Jännä, miten vuosikymmeniä varastossa olleiden vaatteiden pinttyneet parfyymin, tupakan ja hien hajut tuleekin usein vasta silitettäessä esille.

    Tuo mekko on kyllä ihana :)

    ReplyDelete
  23. Aivan ihana pitsiunelma! Tuon minäkin voisin ottaa koristamaan vaatekaappiani ja uumaani. Voisin myös heti ottaa siun huulet itelleni. Kiitos ihanasta tavastasi kirjoittaa asioista omalla "vinksahtaneella" tyylilläsi ;)

    ReplyDelete
  24. Ihastelin itsekin tuota mekkoa Nelliinan blogissa, sopii kyllä teille molemmille hienosti! :)

    Itse olen huomannut tuota hajua vain kengissä, mutta kuullut kyllä useinkin että sitä tapaa myös vaatteissa. :/ Vaatteista se on onneksi kuitenkin helpommin taltutettavissa kuin kengistä!

    ReplyDelete
  25. *swoon* I have been looking for this Pearl Lowe dress for ages on Ebay without succes! Now I see you wearing it, I want it ever more ;-). It's so pretty and fits you like a dream! :)

    ReplyDelete
  26. Äh kun ei pysty sanomaan mitään uutta ja jännää, muista kommenteista poikkeavaa, vaan silti pakko hehkuttaa, että mieletön mekko! :) Kunpa vaan saisit ne haisut siitä pois. :p

    ReplyDelete
  27. Oh dear. When I first saw only the pictures and the indecipherable finnish text, I was actually holding my breath, thinking "Oh,please don't let this be some vintage dress that's impossible to find!" - but of course it is... Maybe I will be able to get my hand on this one some day... *sigh*
    You have a wonderful sense of style and look so stunning. Thank you for being an inspiration to me!

    ReplyDelete
  28. uuu se on niin pretty sulla <3 ja mikä ihme siinä muuten on, että useimmat yksityishenkilöiltä ostetut ebay-vaatteet tosiaan tuoksuvat voimakkaille hajuvesille?!

    ReplyDelete
  29. Luoja mikä ihanuus! Justiin tuollaista unelmaa olen etsinyt, pidempää hihaa ja avoin selkäkin: pääsis oma tatuointi hienosti esille. Se kun yleensä aina on piilossa. Huoh... :)

    ReplyDelete
  30. todella nätti mekko :3

    ReplyDelete
  31. Hello:

    A friend of mine took me to your blog and I must say, it's impressive the work you do here. I really like the elegance of your site and of course, your own. Really inspiring :)

    This dress is amazing and I certainly agree with doing things just out of the blue. Even though sometimes I freak out a little bit if I don't have a little bit of control, I have to say creativity breaths in when I let myself go and I just improvise. Cheers lovely MothMouth ^^

    Faisca.

    ReplyDelete
  32. http://maanitar.blogspot.com/29 January 2012 at 18:40

    Oih aivan liian ihana pitsiunelma mekko!!!! :) Passaa sinulle todella hyvin ! :)

    ReplyDelete
  33. Vio, thank you so much!

    Meeow: Thank you! ^^

    Tiia: Voi kiitos hirmusti! Piristit mun päivää kun tänään ei oo ollut lainkaan nätti olo :')

    Raphael: Kiitoksia! Tykkään itsekin hirveästi tuosta leikkauksesta, kuten sanoitkin niin saa niskan näyttämään kumman sirolta. :)

    Miss Margarita: Heehee, thanks so much hon! ;>

    Hannah, eikös vain!

    Nath Etiénne: Thanks, I love it too! There's something special about it, it's definitely a piece I've been looking for.

    Cherise: Yh, vähän karmivaa :D Nyt en uskalla enää silittää vintagevaatteita, eikä ehkä muutenkaan mun kannata silittää kun saan siitä aina katastrofeja aikaiseksi.. Vanhan tupakan pinttynyt haju on ihan hirveä jos sen yhdistää hikeen, miten ihmeessä sellaset aromit saa kankaasta kunnolla pois?

    Nonna: Kiitos ihanasta kommentista! Vähän vinksahtanut olen kyllä muutoinkin kuin kirjoitustyylin osalta, siltä ainakin tuntuu. Ei haittaa kyllä ;)

    Vampiric, kiitos! :) Vaatteista on onneksi helpompaa saada hajut pois, mutta kaikkia hattuja ja kenkiä en vaan uskalla upottaa veteen eikä tuuletus aina tehoa. Kai se lemu sitten ajan kanssa yhdestä kenkäparista katoaa, toivon ainakin!

    Dial V for Vintage: Have you tried UK's ebay? I found this beauty from there. And thanks so much for your lovely words! :)

    HeidiB, kiitoksia! Oon kyllä tosi tyytyväinen että löysin tämän.

    Bemary: Heh, kiitos! :D Kyllä ne haisut onneksi lähti pois kun huuhtelin ja tuuletin pari päivää, alussa vaan oli vähän karseat lemahdukset.

    Johanna: Actually you have been mistaken, this isn't a vintage dress at all! This is Pearl Lowe's creation and you'll surely find it if you want to, I found mine from eBay. :) And thank you a hundred times for your words, I'm always extremely happy to hear if I inspire people!

    Nelliina: Kiitti, oli ihan pakko etsiä heti samanlainen kun näin tuon sun yllä :D Olit muuten oikeassa tuon koon suhteen, ei ollut omaa kokoa pienempää myynnissä niin tätä piti hitunen kaventaa vyötäröltä. Ja en käsitä mikä noita myyjiä vaivaa, joko ne käyttää kaikki samaa parfyymiä tai tunkee jotain hajustettuja koipalloja kaikkialle tms..

    Anonyymi: Kiitti, onhan se! :> Mulla on taas se pulma että haluaisin just tuohon kohti seuraavan tatuoinnin mutten ikinä saa tatuoijaa puhelimella kiinni. Kohta marssin toiselle puolen Suomea niin saan ajan varattua, kuumottaa kamalasti päästä neulan alle!

    HANI, kiitos! :)

    Elisa Faisca: Wow, thank you! I always feel so glad to hear that people like this blog, it makes all the effort worth it. :)

    I guess most people feel even slightly nervous when they're in a situation where they have no control, I know I do (at least sometimes). But the more you do exciting things, the easier it gets. It's just so wondeful to go and do something completely unexpected!

    Maanitar, kiitos paljon! :>

    Isabelle Gloria: Thanks so much gorgeous!

    ReplyDelete
  34. Olipa varsinainen löytö tämä sinun blogisi! ihanaa! niin kauniita vaatteita ja tavaroita (puhumattakaan naisesta)sinun tyyli on just sellanen miltä olen ite halunnu aina näyttää. Upeaa, naisellista, kaunista!

    ReplyDelete
  35. Anonyymi, kiitos hirmu ihanasta kommentista! ♥

    ReplyDelete
  36. This dress is absolutely amazing!

    ReplyDelete
  37. Aivan älyttömän hieno mekko!!

    http://tilda-plan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. Hello :)

    I really like your hair here... Could you tell us how did you do it, or make pictures about it? It's stunning :)

    Thank you

    ReplyDelete
  39. hello. beautiful pictures :). i wanted to let you know that your picture is being reblogged on tumblr without anyone saying it comes from your blog. i just thought i would let you know that i've made sure to link back to your blog on my blog, but most people aren't doing this.
    I hope you're having a lovely day :) <3<3

    ReplyDelete