7 June 2012

Dracula Toy Theatre


Voisi luulla että aikuisella naisella olisi parempiakin rahareikiä kun pahvinen vampyyriteatteri, mutta totta puhuakseni en ole koskaan ollut kovin järkevä aikuinen. Olen jo pari vuotta haikaillut tätä Edward Goreyn tyylillä höystettyä pahvikasaa kirjaston kokoelmiin, mutta vasta nyt sain hankinnalle erittäin pätevän syyn (sen lisäksi ettei Goreyn työt ole koskaan rahanhukkaa!).

Opinnäytetyöni sivuaa aihetta aika läheltä joten kirja kuuluu taustatutkimushankintoihin, tosin samaa tekosyytä olen käyttänyt lähiaikoina sarjiksen jos toisenkin hankintaan. :D Sisäinen lapseni on myös oikein tyytyväinen liikutellessaan pahvihahmoja pitkin lepakoilla koristeltuja näyttämöitä.

Dr.Seward's Library
A Vault
Lucy's Boudoir

Hassuna yhteensattumana löysin kirpputorin kätköistä tämän 90-luvun Dracula-lautapelin! En käsitä miksi joku haluaisi luopua tällaisista aarteista, vieläpä muutaman euron hintaan. Mies oli löydöstä vielä enemmän innoissaan kun on kuulemma aina halunnut pelata tätä, peliin vain tarvitsee enemmän kuin kaksi joten pitää järjestää joku vertahyytävä peli-ilta punaviineineen. Pelin mukaan pukukoodiin kuuluu tummat vaatteet, mutta se nyt tuskin koituu ongelmaksi. ;)You could think that a grown-up woman would have more important uses for money than a cardboard vampire theatre, but to be honest; I've never been a reasonable grown-up. I've wanted this book into my library for a couple of years now, and finally got a reason to buy it (although no reason is needed for buying works of Edward Gorey!).
  My thesis has very similar details to this book so I call it background research, lately I've used the same excuse for buying a tad too many comic books. :D But my inner child is very happy moving the cardboard figures across the bat-ornated stages.

And what a funny coincidence it was when I found this Dracula board game from flea market! I can't understand how people want to get rid of treasures like this. My spouse was even more excited than I was! We can't wait to play this bloodcurdling game but the minimum of players is six, so there'll be a game night (and some red wine) in the future. According to the game the dress code for the game evening is dark clothing, so no problem there. ;)

43 comments:

 1. Aww this is SO wonderful!
  I've wanted to buy that little treasure for a long time now as well, but I lack of a "reason" too :D You're so lucky to have found this at a flea market! Have fun playing :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! You'll have to come up with some reason, any excuse will do ;)

   Delete
 2. Mahtavia löytöjä! varsinkin tuo peli! :)

  ReplyDelete
 3. Oi minullakin on tuo peli, löysin kans kirpparilta ja maksoikohan 4e. Ainut iso harmi on se että siitä puuttuu joku osa eikä sitä sitten voi pelata :( Ainakaan kunnollla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mullekin tämä kustansi vain nelisen euroa! Tuossa mun pelissä näyttäisi olevan kaikki tarvikkeet paikallaan ja kasettikin toimii, mutta yksi lokero oli tyhjillään. :/ Pitää kumminkin kokeilla jos pelin saisi toimimaan, ehkä siinä ei ollut mitään tärkeää.

   Delete
 4. I am so envious...that theatre...and the board game...brilliant!
  Enjoy your game night : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, I sure will! If ever get to organize it, hope so. :D And there's no need to be envious, you can get the theatre from eBay for about £10.

   Delete
 5. Ihastuttavia löytöjä!

  ReplyDelete
 6. What lovely finds! It's alway nice to see your purchases, you have a wonderful taste :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks so much! Sometimes I feel guilty distributing so many material things on the blog, but it's a place of aesthetics so why not. Glad to hear you like to see them :)

   Delete
 7. This toy theater is so cute! I love this sweet tiny coffin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me too! :> But my favorite piece is the Dracula with spreaded wings.

   Delete
 8. Oh, gods! I am so jaleous right now... My kingdom for a little treasure like that.
  I cannot understand why people just leave their beauty possesions behind neither, but ey, their loss our gain!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No need to sell your realms and kingdoms over these. ;) You can find the theatre from eBay for a very reasonable price (around £10) and the board game might be there too!

   And you're right! The things others find useless are perfect for someone else. Got to love flea markets <3

   Delete
 9. Meillä on toi peli! Hitsi olin ihan unohtanut sen olemassaolon! Iski hirvittävä himo pelata sitä :D (Tosin pitää ensin odottaa kesälomaan ja että pääsee Suomeen asti eh eh ja sitten vielä kaivaa peli jostain äipän komerosta)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huippua! Moni on varmaan pelannut tätä lapsena, mulla oli silloin vaan Kummituslinna-niminen näyttämöpeli. Pelattiin sitä sisarten kanssa niin paljon että ne pahvilavasteet on ihan murtuneet. :D

   Delete
 10. Mä muistan ton pelin! Mistähän saisi itekkin hankittua..

  "Voisi luulla että aikuisella naisella olisi parempiakin rahareikiä kun pahvinen vampyyriteatteri"

  Höpöhöpö, ei ole :D Mikään ei mene pahvisen vampyyriteatterin eteen!

  Tulin kateelliseksi ostoksistasi. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa :D Niin, siis voisi luulla, mutta on siinä asiassa väärässä! ;) Kyllähän vampyyriteatteri nyt kuuluu tärkeisiin hankintoihin.

   Delete
 11. mä pelaisin kyl mielellää tota lautapelii :D ja holyyyyy smoke toi teatteri <3

  ReplyDelete
 12. Oohh, mäkin oon haaveillut tuosta teatterista! Mulla ei ole ihan noin hyvää tekosyytä sen hankintaan, mutta eipä sen hintakaan ole kovin paha. Se on kaunis! :)

  Mekin satuttiin törmäämään keväämmällä Dracula-peliin kirppiksellä noin viiden euron hintaan. Pakkohan se oli kotiin hankkia. :D Muistan omasta lapsuudestani, että olisin hirveästi halunnut ostaa sen, mutta vanhempani olivat silloin sitä mieltä, että se olisi liian hurja. Nyt kun peliohjeita ja ohjeita talon isännälle lukee, peli vaikuttaa kyllä aika jäätävältä. Peli-iltaa odotellessa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikä, mun miehellä oli ihan sama tilanne! Vanhemmat ei antaneet ostaa peliä, mut nythän tuo pääsee pelaamaan tätä sydämensä kyllyydestä. Ja todellakin jäätävä peli, mutta ihanan somalla tavalla. :> Naurattaa nää ihanat tekstit ohjeissa ja korteissa, "Jos tunnelma käy liian sähköiseksi ja isäntä haluaa hidastaa asioiden etenemistä.." tulee vähän jotain muuta mieleen kuin lastenpeli :-D

   Ja teatteri on ihana, ei ollut tosiaan hinnalla pilattu!

   Delete
 13. Tollasta peliä vois joskus itsekin kokeilla. :D Kuulostaa ihan hauskalta. Siisti kans tuo teatteri!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla jos tilaisuus ilmaantuu :)

   Delete
 14. :D Toi peli kuulostaa tosi mielenkiintoselta! Laitathan kuvia sitten, kun saat peli-illan toteutettua?:D

  http://singwme.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitan kyllä! :D Jos pelin saa vaan toteutumaan, tuosta taitaa puuttua joku pieni osa mut voihan sen itsekin varmaan rakentaa. Tai piirtää, jos kortteja puuttuu.

   Delete
 15. Upea ilmestys tuo teatteri kyllä! Ja Dracula-peli-illassa olisin vaikka heti mukana! Näitä en sanoisi yhtään turhiksi raharei'iksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyviä rahareikiä oli kyllä kumpainenkin :>

   Delete
 16. Heij, miekin halluun pahvisen vampyyriteatterin! :D Miulla ennestään on kirjahyllyssä Viktoriaaninen talokirja, sekä Hurjien Hemmojen kirja, josta löytyy kaikennäköistä oliota ja kammiota. Pidän tuollaisista ns. talokirjoista, jos aihe on mieluinen.^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. MITÄ! Apua, mistä tuollasen Viktoriaanisen talokirjan saa? :o Kuulostaa niin älyttömän hyvältä että pakko löytää!

   Talokirjat on ihania, multa löytyy myös tuommoinen Kummitustalo-kirja jota rakastin lapsena ihan kamalasti. Ja vieläkin :)

   Delete
  2. Ei kyllä mitään hajua mistä suapi, miulle tuli se kirja vastaan paikallisessa lasten second hand- liikkeessä. :D En oo kyllä muualla nähny, en ainakaan muista, mutta luppaan huikata, jos jossain nään.

   Ne on, vähän kuvituksekkaampaa kirjahyllyn täytettä, kuin mitä yleensä tulee hommattua. ;)

   Delete
 17. Ihania kuvia! Katsoin itsekin tuota nukketeatteria joku aika sitten, mutta tajusin että kokoaisin sen kerran jonka jälkeen se jäisi pölyttymään jonnekin :/ Toivottavasti itse jaksat leikkiä sillä ^.^ Lapsenmielisyys kunniaan! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! Pelkään vähän samaa että tuo jää vielä lopulta hyllyyn pölyttymään, mutta on tuo tutkimusmateriaalina ihan mahtava ja tulee siis tarpeeseen. :) Ja lapsenmielisyys todellakin kunniaan, liika aikuisuus tappaa mielen!

   Delete
 18. ääää! mä halusin niiiiin kakarana ton pelin, mut kun ei ollu ketää kuka ois pelannu mun kanssa!!! Mä HALUUN tulla pelaa sitä! =D
  ja saatan ohi mennen hieman leikkiä tolla teatterilla ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olin heti IHAN varma että sä tulisit pelaamaan tätä meille! :DD Pelin mukana tuli tuollasia kutsukortteja, saat sitten sellasen kun päätetään millon pelataan!

   Delete
 19. Löysin etsy.comista ja ajattelin heti sinua ;)
  http://www.etsy.com/listing/72629514/dracula-book-purse

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon itse asiassa selaillut noita jo aikaisemmin! Himottaisi kovasti mutta en kehtaa ostaa uusia laukkuja, nyyh. Vähän kyllä silti meinaan klikata tuon Poe-laukun kotiin. :D

   Delete
 20. Toi dracula-peli on ihan huippu! Harmikseni meiän omasta on vaan se kasetti hävinnyt, joten ei ole tullut pelattua vähään aikaan :(

  ReplyDelete
 21. :D I've made the same thing. I used the excuse of my thesis in History that broach vampires to buy many books. This game is a preciousness.

  ReplyDelete