30 November 2012

Light as memories, dark as dried up blood


If you spotted something new (not old, borrowed or blue) sprinkled across my skin, your eyes haven't deceived you. I've been washing, greasing and healing my newborn body adornments with love and care, and firmly fought the urge to book more inky appointments. Enough ink work for this year's quantity, methinks. :)


Here's a couple of captures from a week ago! With all probabilities I've leafed through all the tattoo magazines of the Joker tattoo shop during my visits. On this trip I realized that it's far better to read an actual book than gaze at the pretty pictures and girls with a lot of ink on their skin and not nearly as much clothing. Nothing against pretty tattooed girls, but I much prefer to sink into a story. The sharpest edge of pain was clearly cut off as I was too much concentrated on the deep love declaration of Jane Eyre and Mr.Rochester. (I'm actually starting to prefer Mr.Rochester over Mr.Darcy, there's just something special in the slightly scruffy and brooding men!)

Reading in the torture chair. The pain isn't half that bad if you know how to spirit it away!
(+I don't actually look that serene while reading, the photo is staged. ;)
Tuula's  drawings
Her drawings inked on me
And some more wonderful drawings!

All the artwork above belongs to my friend & tattoo artist Tuula. You can check out her work on her FB site: *click*! She kindly showed me the new flashes she's been working on lately, and oh my. Scientists from the times gone-by, tentacle monsters and ancient languages, occult books dripping with ink or the blackest blood imaginable and all sorts of obscure and fascinating creatures that dwell in the most surreal fields of the imagination. Needless to say how much I loved these. And my new body illustrations.

45 comments:

 1. Awesome drawings and great tattoos, they look so wonderful on you! :)

  ReplyDelete
 2. Ei VOI olla totta, olen itse ottamassa kuunsirppi-tatskaa oiken käden keskisormeen palkintona ahkerasta yliopisto-opiskelusta (ja toivottavasti läpimenevästä kandista!) heti kun saan veronpalautukset :D Man, you've got great taste in tattoos ^.^
  Muutenkin aivan ihania kuvia, tuo korppi on to die for! Sijaitseeko kyseinen tatuoija siis Helsingissä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, vitsi mikä sattuma!! Opiskeluahkeruudesta saakin ottaa uusia kuvia, mulla tilanne on vähän päinvastoin mutta otan silti. :D Ainahan niitä syitä riittää. Tykkään kuunsirpistä ihan valtavan paljon, saa vaan nähdä kuinka paljon väriä haipuu pois kun harmillisesti sormen iho tykkää pukata sitä pois.

   Ja Tuula työskentelee Turussa! :)

   Delete
  2. Kyllä, aina on syytä ottaa tatuointi ^.^

   Vitsi, tuli melkein inspis käväistä hänellä tatuoitavana, katselin fb kuvia ja jälki on todella hienoa! *tatskakuume yltyy*

   Se on kyllä jännä miten jotkut paikat vaan kuluu niin paljon enemmän, kädet tietty hankaa kaikkea vasten koko ajan arjessa, ja samaten jalat (jonne olen ottamassa myös kuvaa >.<)... Noh, aina kun ottaa uuden kuvan voi vähän värittää vanhoja samalla :)

   Delete
  3. Sinne vaan Tuulan huomaan! ;) Olen joka kerta ihan älyttömän tyytyväinen työnjälkeen ja luotan täysin Tuulan taitoihin, ei uskoisi millään että tatuoimista on takana vasta pari vuotta. Luonnonlahjakkuus, ei voi muuta sanoa!

   Sormia on ainakin mulla pakko väritellä välillä uudestaan, kuu-ukostakin lähti ruven mukana nyt väriä pois. Mutta sekin on varmasti tosi henkilökohtaista. Muutenhan se uudelleenvärittäminen ei haittaa mutta ainakin itselläni sormi on ihan pirun kipeä paikka. :D

   Delete
  4. Olen varannut ajan, eli parin viikon päästä tulee mullekin Tuulalta tatska :) Päivän road-trip Turkuun!

   Toi kipu on kyllä jännä juttu, monet on sanoneet että korvan taakse sattuu ihan infernaalisesti, mutta oma kokemus oli aika jännä: 1/3 ajasta kipu oli todellakin melkein sietämätöntä (pahin tatskakipu), 1/3 ajasta se tuntui ihan perustatuoimiselta mutta kolmas 1/3 en oikeasti tuntenut tatuoimisesta MITÄÄN :D Oli todella hassun tuntuista, kuulin neulan värinän ja tavallaan tunsi että jotain siellä tapahtuu, mutta oli vähän kuin iho olisi ollut puudutettu :)

   Delete
  5. Jee! Hieno kuva tulee varmasti :)

   Tuo puutunut tunne on tuttua, alkukipu on noissa luisevimmissa paikoissa se pahin. Mutta mitä isompi kuva niin sitä enemmän sattuu loppuvärityksiä kohden, jos iho on ehtinyt ärtyä linjoista. Tai näin ainakin mulla, mutta suurin kipu on ollut sormien kohdalla. Mutta itse siirrän osan kivusta meditaatiolla tai lukemisella pois, auttaa kummasti! :)

   Delete
 3. oh my, kuinka monta uutta kuvaa otit? :D spottasin ehkä mmm 4 uutta? :)

  kasvaa oma mustekuumekkin huhui... :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, mä oon vähän tällainen sarjatykittäjä. :D Matka Turkuun on niiin pitkä että otan aina useamman kuin yhden suunnitelman kerrallaan.

   Ja mustekuumeeseen auttaa vain yksi lääke! ;)

   Delete
 4. You have many beautiful tattoos :) I'm a little bit jealous, but luckily I'm going to have a new tattoo on next Tuesday. So soon I have some new ink baby to take care of too :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! And don't be jealous, there's all the time in the world to get more tattoos if you wish to have some. :)

   Delete
 5. Vau, taidokkaita tatuointeja ja tosi hienoa jälkeä tuolla Tuulalla! Mikä on sun oman kroppasi lempitatuointi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Ei mulla oikein ole yhtä erityistä suosikkia, kaikki on omanlaisiaan ja hyvin tärkeitä. Paitsi onhan mulla tavallaan yksi suosikki, tuohon viktoriaanisen naisen rintakuvaan piilotettu tirppa. :D Sellanen pikkuruinen ällösöpö lintu-piilokuva! Ja Edward on toki myös hieman erityinen! (Ja kohta varmaan jatkan tätä listaa niin että luettelen jokaisen..)

   Delete
 6. IIIIHANIA kuvia! *___* Taisin kuolla. Oot niin upea ja sun tatuoinnit on mielettömiä.

  ReplyDelete
 7. Niin kauniita ja mikä tyyli tatuoitsijattarella! En voi lakata selailemasta näitä kuvia, siis vau. :D

  ReplyDelete
 8. Tuulan kädenjälki ja tatuointi-ideat ovat parhaita! <3

  ReplyDelete
 9. I have never seen anyone with more stylish tattoos than you have (and not only tattoos to be honest:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh that's such a wonderful compliment, thank you so much!

   Delete
 10. Replies
  1. Yes! I love colored tattoos too but I'm a Black&White girl myself. :)

   Delete
 11. Replies
  1. I hadn't realized the lip thing, but they're not completely identical if you take a closer look.

   Delete
 12. I've been in the shadows
  lurking you for awhile now.
  Let me tell you
  what a great inspiration you are!
  Your style is impecable
  and so is your taste in art.
  Your new ink looks beautiful on you,
  thanks also for letting me get to know
  the work Tuula :)

  Hope your doing great, best wishes!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh wow, thank you for your lovely comment! You made me smile, it's always an honour to hear that I've managed to inspire. Best wishes for you, too <3

   Delete
 13. You have lovely tattoos! The new one is a beauty!

  ReplyDelete
 14. More things in commom: I also have an little moon tattooed on my finger, and a crow with a key (just without the skeleton hand) :}

  and you're perfect as always!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh wow, what a coincidence! But they're pretty great themes for tattoos, aren't they? ;) And thank you for the compliment, although no one is perfect!

   Delete
 15. Awesome as always :)
  I really like your finger tattoos :)

  ReplyDelete
 16. Ompa upeita tatuointeja!! Mulla on nyt hirveä tatuointikuume päällä ja nämä kuvat ei kyllä auta asiaa yhtään. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Pahoittelen kuumeen nostatusta, siihen auttaa parhaiten ajanvaraus tatuoijalle. ;)

   Delete
  2. Tiedän mutta luultavimmin saa odottaa kesään/syksyyn, koska ellei maailma pysähdy matkustan keväällä tokioon. Jokainen pennonen menee tällä hetkellä matkakassaan, yksikin kuva maksaa kuitenkin useamman satasen. :/

   Delete
  3. Täysin ymmärrettävää, matkakassa on aina tärkeä säästökohde. :) Haikailen itsekin hirmuisen paljon Japaniin mutta siihen on vielä kauuuuan ennen kun saan tarvittavat varat kasaan. Mutta sinne on päästävä!

   Delete
 17. Oooh, sun tatuoinnit on aivan ihania! <3

  ReplyDelete
 18. Girl! Do you have... FOUR new tattoos? I'm starting to worry about you :) The rate you're having the next tattoos done really knocks down. However, they look good on you.
  What is written on the ribbon near the bird and a skeleton hand?

  ReplyDelete
  Replies
  1. YES, I do! <3 I don't feel that they're too rushed, I've always wanted a lot tattoos and now that I'm able to take them and have found the suitable artist, I go for it whenever I can. :) But don't you worry, I won't take any new ones this year, haha.

   The text is "Älä vielä luovuta", which is Finnish and literally means "Don't give up yet". Suits me well, especially because I've had to battle through a lot of hard things this year.

   Delete
  2. It's nice to have something that gives you strenght so close that you can look at it whenever you need :)
   I've seen this kind of tatoos several times, although they were of different forms and shapes - from simple sentences to symbolic fenixes or other motifs.

   Delete
 19. Kauniita leimoja, tuo luiseva käsi on ehdoton suosikkini! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! <3 Luukäsi on kyllä ihana, huomattiin vasta tatskaamisen jälkeen että sehän käy oikein napsakasti tuohon anatomiseen sydämeen ja avain käy siihen myös. :D Alitajunta varmaan järjestelee itsestään palasia paikalleen, hauskaa!

   Delete