14 June 2010

Kate MacDowell

Kun näin Kate MacDowellin teoksia ensimmäisen kerran, meinasin tippua tuolilta ihmetyksen ja kunnioituksen sekaisista tunteista. Teokset ovat synkkiä, samalla sekä rujoja että järkyttävän kauniita ja porautuvat ihmiskunnan luontoon kohdistamaan tuhoon kritisoivasti. Materiaalina MacDowell käyttää aavemaisesti läpikuultavaa posliinia, enkä voi kuin ihmetellä tämän taiteilijan taitoja! Suosittelen vierailua  hänen nettisivuillaan, josta näitä upeita teoksia löytyy roimasti lisää.

 
First and Last Breath 

 
Casualty

 
Sparrow

Solastalgia

 
Bad Seed

 
Venus

 
Canary

 
Cuckoo

 
Daphne

 
Soliphilia

8 comments:

 1. Ovatpa vaikuttavia! Tunnelmasta ja materiaalista tulivat vähän mieleen Kim Simonssonin työt, joista pidän hurjasti.

  ReplyDelete
 2. Aivan mahtavia!Etenkin nuo läpikuultavat keuhkot ja sydämet. Aavemaisia!

  ReplyDelete
 3. Uskomattoman kauniita. Olen huomannut, että juuri tuollaiset rujon kauniit teokset miellyttävät silmääni kaikista eniten. :)

  ReplyDelete
 4. Olen inspiroitunut sinun blogistasi aivan mielettömästi. Blogi on ulkoasultaan tosi kaunis, kuten on kirjoittajansakin. Ihanaa, että uskallat olla juuri sitä mitä olet. Olen tässä viikon ajan noin suurinpiirtein selannut blogiasi, ja odotan jo kauhulla, kun olen lukenut tämän loppuun. Mitäs vielä? Niin, rakastan myös kuviasi, joita olet postannut blogiisi, koska ne ovat niin taitavasti kuvattuja, taustoilla ei vilise mitään ylimääräistä etkä korosta niissä turhalti "seksikkyyttä" vaikka näyttävä nuori nainen oletkin, mutta tajuat varmaan mitä tarkoitan? :)

  Alunperin piti kiittää, kiitos, että esittelit tämän uskomattoman taiteilijan, Kate MacDowellin. Olen niin vaikuttunut tällä hetkellä noista töistä, että sanat eivät riitä tätä kuvaamaan.

  ReplyDelete