21 June 2010

Spellbound

Yksi tärkeimmistä asioista joita olen äidiltäni oppinut on satujen ja tarinoiden korkea arvostus. Oli päivä miten huono tahansa ja maailma pohjattoman pahalta tuntuva, satuihin voi aina upota rauhaan ja pakoilla edes hetken verran. Ei ole väliä sillä onko tarina alkuperäinen satu vai aikuisille tarkoitettu rankempi tarina, pakokeino pienelle eskapistille on aina valmiina odottamassa kirjahyllyn luona :)

Äidillä on tapana ostella silloin tällöin itselleen lisää satukirjoja kokoelmaansa, joka on vuosien saatossa paisunut aika valtavaksi. Olemme tässä asiassa kovin samanlaisia, ja tänään ostin itselleni uuden kirjan kokoelmaan, joka ei ole valtava mutta sitäkin tärkeämpi. Olen kuolannut tämän opuksen perään jo kuukausien ajan, kierrellyt kirjapuodin hyllyjen välistä aina samalle paikalle selailemaan sen laadukkaasta paperista printattuja sivuja ja kannen kultauksia. Kuvitukset kuuluvat aivan omaan luokkaansa, joten halusin jakaa osan niistä kanssanne (klikkaamalla saa kuvia isommaksi)

Upean kirjan nimi on Lumoojien sukua. Paketti koostuu kahdesta erillisestä kirjasta, Lumoojien Sukupuusta ja Pikku Noidasta. Sukupuu johdattelee päähahmon, Lisbethin sukuhistoriaan, joka koostuu mahtavista noidista ihmiskunnan historian ajalta, sukupuuhun lukeutuvat niin Isis, Medusa kuin Mona Lisakin ;) Kaikki sai alkunsa kuitenkin Lilithin sopimuksesta Paholaisen kanssa, joka mahdollisti noituuden siirtymisen eri aikojen hyvin erilaisille vahvoille naisille. Kirjassa on aivan upeaa se, että kauheuksia ei ole kuorrutettu sokerilla lasten silmiä varten, vaan ne on kerrottu hyvällä maulla ja kauniiden kuvien keinoin, vaikka aiheet ovat varsinkin sukupuun kohdalla synkkiä. Värikkäiden kuvituksen seasta löytyy jopa okkultistisia piirroksia, mikä on mielestäni aika mahtava juttu. Monet nykyajan kirjailijat aliarvioivat lasten mielensisäisen maailman totaalisesti, joten kirja on upea myös virkistävän sisältönsä puolesta.

(Psst, suomalaiset lukijat: Kirja löytyi Suomalaisesta kirjakaupasta, ja kassaneiti kertoi sen olevan alennuksessa vaikkei mitään alennuslappua näkynytkään. Eli käykää ihmeessä nappaamassa jos kiinnostaa! :))


___________________________________________________

Translation: One of the best things I've learned from my mother is the high appreciation of stories and fairytales. I've read fairytales ever since I was able to read, and now my collection has found a new treasure :) The book is called Witche's Grimoire and I've drooled after it for months! The book is basically a package which consists of two books, the Family Tree of Witches and the Little Witch, a storybook of the main-character Lisbeth's adventure with a boy called Edward (which is actually my all-time favourite boys name). The Family Tree flows from Lilith, the first and abandoned wife of Adam. Lilith makes a deal with the devil and in this way creates a magical line between women of different ages, making them her family by passing them her talent. I absolutely love both the illustrations and the story, so I wanted to share it with you!

PS. From now on I'm adding a short translation at the end of the post. It's possible that I'll switch the whole language to english quite soon, but I want to start with short translations at first, let's see how it goes from here :)

14 comments:

 1. Voi ei. Meni ihan kylmät väreet noita kuvia katsellessani ja yrittäessäni tiirailla teksteistäkin selvää. Hyrrr. Pakko ehkä käydä tänään vilkaisemassa Suomalaisesta kirjakaupasta, josko löytyisi. Rakkaus.
  Kiitos sulle "vinkistä".

  ReplyDelete
 2. Hain jo omani. Oli tosiaan tarjouksessa! :) Kiitti vinkistä, nää on aarteita!

  ReplyDelete
 3. Ihana! Pakko saada! etenkin nuo kuvat on upeutta, ja satukirjoja ei koskaan voi olla liikaa (etenkin hyviä satukirjoja).

  ReplyDelete
 4. Oon katellut tota kirjaa pari kertaa ja jo päättänyt, että se on jossain vaiheessa ostettava ehdottomasti!

  ReplyDelete
 5. Yes, finally English!
  You always post pretty pictures, but now i finally can read it too :)

  ReplyDelete
 6. Hihi, minulla on ollut nuo molemmat kirjat jo kohta vuoden verran! ;) Oli kyllä aivan mahtava löytö silloin, ja oli pakko napata heti mukaani <3 Olen tykkäillyt erittäin paljon, ja kehystin jopa Lilithin kuvankin (se on nyt makkarin seinällä). ^^

  ReplyDelete
 7. Oooooooih. Suomalaiseeeeeeeeen ->

  ReplyDelete
 8. Maiski: Hyvä että olin avuksi inspiraatiolle :)

  sacrilegus: Hurr, mullakin nousee väreitä pintaan kun selailee kuvia, ja tuo sopimus-paperi on ihan huippu!

  Anonyymi: Ole hyvä vain, ja se ale oli todella mukava yllätys itsellekin :)

  Ava: Osuit naulan kantaan, ja mun mielestä ne on myös sijoituskohteita omalle mielenterveydelle :D

  ravenwaves: Kannattaa jo piakkoin, se on aika edullinen nyt.

  JessicaCorpse: Good to hear! And I will continue to do so :)

  Suona: Hui, et kai leikannut sitä irti? :o Ajattelin minäkin ehkä skannata ja printata pari kuvaa värillisinä kehyksiin. Niin ihania nuo kuvat on!

  Varjosudenhetki: Sinne vaan kipin kapin ^^

  ReplyDelete
 9. Mieletön kirja!! Satuopuksia ei muutenkaan voi olla koskaan liikaa<3

  ReplyDelete
 10. Kiitokset muuten tästä vinkistä, kävin juuri hakemassa oman kappaleeni Suomalaisesta (maksoin siitä 10e!) ja menee kyllä kauneimpiin näkemiini satukirjoihin, erityisesti lämpenin lumoojien sukupuulle joka oli viimeistä silausta myöten mietitty kokonaisuus. Sivujen mattapinta oli kirsikka kakun päällä.

  ReplyDelete
 11. Hyvä että kirjoja löytyi vielä! Nuo kuvitukset ovat satumaisen kauniita, pari niistä printtasin ja kehystin seinällekin. Mua jaksaa aina naurattaa tuo Lilithin sopimus Beelsebubin kanssa, kerrankin lapsille jotain jännittävämpää kuin "prinssi pelastaa neidon ja kaikki on onnellista ja yksisarviset lentää taivaalla". Olisin ollut haltioissani jos tähän olisi jo lapsena päässyt käsiksi :)

  ReplyDelete
 12. Do you have a link to where I can find this book? I would absolutely adore it for my collection. :)

  ReplyDelete