3 July 2010

Fire, walk with me

Eilen oli erään nimeltämainitsemattoman neitokaisen nimipäivä, joka tuli vietettyä kesäflunssan aiheuttamien kuumeaaltojen ja oudon olon vuoksi sisätiloissa. Olo on ollut helteenkin vuoksi aivan tarpeeksi punainen ja niin hikinen että kesän kuumimmat päivät saisivat olla puolestani tältä erää ohi. Toisaalta nautinkin lämmöstä (vaikkakin harvoin), kylmä siideri maistuu parhaimmalta juuri auringon porottaman puiston varjoissa. Kunpa vain saisin tämän väsymyksen karistettua nopeasti pois.


Hyviä lääkintäkeinoja oli onneksi lähellä. Muhkean alennuksen kautta nimipäivälahjaksi löytyneet popot paransivat hiukan mielialaa, ovatkin nyt viimeiset kenkähankintani vähään aikaan, sillä keskityn hetkeksi mieluummin piirustuspapereiden ja vuokran maksamiseen kuin kenkäpareihin :D

Parhaiten mieltä ilahdutti tietysti ilta itsessään. Jatkoimme rakkaan kanssa viime kesänä alkanutta perinnettä katsoa universumin parhaan tv-sarjan, Twin Peaksin jaksot kronologisessa järjestyksessä putkeen suurien kahvimäärien kera. Mulle sarjan katsomisessa koitti jo kuudes kerta enkä kyllästy koskaan vaikka osaan jo vuorosanat ulkoa. Löytyykö lukijoista Twin Peaksin lumoihin uponneita? Vannon että sarja on jumalaisen hyvä, jokainen jakso on pullollaan ihanan Dale Cooperin kuolemattomia lauseita ja mahtavia outouksia, suosittelen!

 
-"This must be where pies go when they die"

Twin Peaksia ei voi tietystikään millään katsoa ilman kahvia, ja leivoimme sen rinnalle vegaanisen omenapiirakan, piirakat kun liittyvät myös kiinteästi kyseisen sarjan katsomiseen. Leipominen on mukavan rentouttavaa puuhaa ja meillä on siinä työjärjestys. Minä napotan henkisenä tukena, autan, syön taikinaa ja koristelen tuotoksia mutta mieheni saa leipoa suurimman osan, hän kun on paljon parempi leipuri ja minä saan usein vain katastrofin ainekset kasaan jos leivon yksin.

 
-"Damn good coffee, and HOT!"
 
On muuten hyväkin juttu että alkuperäiset kesäsuunnitelmat peruuntuivat, Lumoukseen en jaksaisi millään tällä hetkellä matkustaa eikä festareille ole tarpeeksi varoja. Olen onnellinen kun loma on kerrankin aitoa lomailua ilman rajoituksia. Kahvia, kahden viikon loma ja kasa kirjoja on suunnitelmissa tällä hetkellä, oi kuinka olen odottanut tätä pientä flegmaattisuuden aikakautta!

__________________________________________  

Translation: I caught the summer flu and therefore had to spend my name day indoors yesterday. I medicated myself with a pair of new shoes I found on summer sale and a Twin Peaks-marathon with my love. Have you ever watched Twin Peaks? It's an amazing series, I highly recommend it to everyone who enjoys witty and weird atmosphere entwined with mystery! It's an universally known truth that you can't watch Twin Peaks without drinking pots of coffee and eating some pie, so we had to bake a vegan apple pie for the evening. Basically my man baked the whole thing with my help, he does much better job on that front than I ever could :)


I'm on vacation right now, I've got two weeks time of pure relaxing before I have to go to work. Two weeks time of drinking coffee, sitting in the park, reading books, drawing and just being and breathing. I have no further plans as all my previous ones crashed down, and it feels great :)

17 comments:

  1. Hope you recover soon from the flu!
    Twin Peaks is great! Have you seen the movie too or just the series? I basically like everything David Lynch ever made.
    I love that skirt you're wearing (or is it a dress?)!

    ReplyDelete
  2. Hey nainen, parane pian. ^___^ Lomailu on oikeestaa just parasta niin kun ei ole mtn ihmeellisempiä suunnitelmia, ainakaan et koko ajan olis jtn :)
    Ja ihanat kengät!

    ReplyDelete
  3. Ihanat kengät ja voi miten ihana sarja! Itselläni on tuo Twin Peaksin Colden Box Edition, joten sarja on tullut katsottua lävitse lukemattomia kertoja, ihastuttava! ^^ <3

    ReplyDelete
  4. Becky: Thanks, I already feel much better than yesterday :) I've seen both the series and the movie. David Lynch is a bizarre genious, I think his work goes beyond horror, so scary! And I still don't understand a few of his puzzles, Inland Empire went way over my head :D

    I'm wearing a plain top and a skirt in the picture, it's nice to keep things simple in the heat.

    Dark-whisper: Kiitos, on jo paljon parempi olo ^^ Tällaista vapaata lomaa ei ole ollut aikoihin, yritän ottaa kaiken irti. Mulla on vaan paha tapa silti tunkea jotain suunnitelmia kehiin, nyt koitan hillitä itseäni.

    Kuisku: Kiitos! Twin Peaksin tunnelma on täysin uniikki, ei voi saada koskaan tarpeeksi siitä, vai mitä? :)) Golden Box Edition olisi ollut kyllä kätevä, kerkesin vain ostaa nuo osina ennen kuin se julkaistiin.

    ReplyDelete
  5. Twin Peaks on kyllä ehdottomasti yksi suosikkisarjoistani, ja se on tullut katsottua muutamaan otteeseen kuten elokuvatkin. Bokseja en ole vielä raaskinut ostaa, mutta Laurasta ja Cooperista kertovat kirjat löytyvät hyllystäni :>

    Mulla on muuten tainnut olla myös samana päivänä nimipäivä, joskaan kyseessä ei ole kutsumanimeni :)

    ReplyDelete
  6. Oii Twin Peaks <3. Sarja avautui mulle kyllä kunnolla vasta toisella katsomiskerralla, katsoin silloin pari vuotta sitten telkkarista sitä ja meni vähän ohi. Nyt ollaan katsottu kaveriporukalla ja se on kyllä niin parhautta.

    ReplyDelete
  7. Iso NAM: Twin Peaks, omenapiirakka ja kenkulit! Kiinnostaa muuten toi vegaaninen omppupiiras, jos jossain vaiheessa jaksat ohjetta tänne näpytellä niin olisi kiva :)

    ReplyDelete
  8. Spookshow Baby: Kannattaa ne hankkia, ovat varmaan jo aika edullisia ja ihanaa katsoa hyvä jakso silloin tällöin! Lauran päiväkirjaa ei hyllystäni vielä löydy mut luettu on :)

    Julia: Mahtavaa että olet päässyt sarjan sisään, eka kerta voi olla aikamoista trippiä jos ei Lynchin tuotantoon ole tutustunut :D

    bubble: Nam tosiaan! ^^ Leivontaohje löytyi tuolta linkin takaa, tosin ensi kerralla ajattelin varioida ohjetta, oli herkullista mutta ihan liian sokerista: http://kasvisruokaa.blogspot.com/2009/01/omena-ja-mustikkapiirakat.html

    ReplyDelete
  9. Twin Peaks on yksi parhaista tv-sarjoista! Olen nähnyt sen vain kerran ja ilman tekstejä. Muistan sen tulleen telkkarista muutamaan otteeseen mutta harmikseni en vielä ymmärtänyt sarjan hienoutta. Fire walk with me:n olen myös nähnyt ja lukenut Laurasta ja Cooperista olevat kirjat. Toivattavasti Twin Peaksin dvd:t rantautuvat meikäläisen hyllyyn vielä joskus <3
    -Jenni-

    ReplyDelete
  10. Jenni: Toivottavasti saat hankittua ne, ovat kaiken rahansa arvoiset :) Ja tosi hyvä juttu että pääsit lopulta sarjan sisään, harmittaa kun se menee niin monelta ohi!

    ReplyDelete
  11. No voihan hitsin harmi, Lumous-bongailu olisi voinut olla kivaa.

    ReplyDelete
  12. Juu, trippiä nimenomaan. Huomasin muuten että munkin oikean nimen nimpparit oli samana päivänä kuin sulla, ootko nimeltäs se sen päivän harvinaisempi vai joku niistä yleisistä ;)

    ReplyDelete
  13. S: Mut ens vuonna saat bongailla ja tulla vaikka juttelemaan! :)

    Julia: Semmoinen aika yleinen etunimi, toinen nimeni on taas niin outo että Suomesta löytyy vain kaksi. Kunnon ääripäät :D

    ReplyDelete
  14. Twin Peaks on ikisuosikki, mut hei!
    Anna tuon piirakan resepti! Mä oon koittanut löytää hyvää omppupiirakan ohjetta jo kauan, haluan testata tuonkin :) (vaikka eihän tää nyt mikään ruokablogi ole :P)

    ReplyDelete
  15. Anonyymi: laitoin jo bubblelle tuon linkin, mut tässä vielä:

    http://kasvisruokaa.blogspot.com/2009/01/omena-ja-mustikkapiirakat.html

    Voisin kyllä harkita postausta vegaanisista leipomuksista, vaikken todellakaan ole niissä kovin taitava. Leipominen on kuitenkin niin hauskaa :)

    ReplyDelete
  16. Twin Peaks on ehkä mahtavin sarja ikinä.Tai no, on se. Löysin joskus muinoin jopa kirsikkapiiras ohjeen, joka on sama kuin sarjan piiraan ohje! Lynchin tuotanto on kyllä näin yleisestikin ottaen parasta.

    ReplyDelete
  17. Fehlgeburt: On se, mahtavin kaikista. Paljon helpompi pala purtavaksi kuin Lynchin muu tuotanto, mutta tykkään leffoistakin kovasti! Ja apua miten ihana ohje, pitää alkaa metsästää netistä :)

    ReplyDelete