4 March 2011

Cemetery Polka


Palauttamani korsetin vaihdokas seilasi Englannista kotiin viime viikolla, mutta raidallista metallikehikkoa ei kuoriutunut paketista tälläkään kertaa. Viime hetkellä vaihdoin raidallisen, kuvassa oudon muotoiselta vaikuttaneen korsetin pilkulliseen tight-lacing korsettiin ja yllätyin itsekin kuosivalinnasta. Yleensä rakastan polka dotseja vain läpikuultavissa harsokankaissa, mutta nämä samettiset, punaiset pikkupilkut hurmasivat heti paatuneen raita-addiktin! Pilkkukuume on varmasti joku keväinen epidemia, olen huomannut katselevani silmät kiiluen paria muutakin täplikästä herkkua.


Asiasta pilkunviilaamiseen eli pienoiseen, turhamaiseen hiuskriisiin. En ole lokakuun jälkeen sekoittanut hiuksiini enää pisaraakaan sävytettä ja luonnollinen tumma väri näyttää luonnonvalossa mukavan mustalta. Mutta auta armias jos kirkas auringonpaiste tai halogeenilamppu osuu hiuksiin niin kuontalo leiskuu punaruskeana. Tuntuu kieltämättä hirmu typerältä nillittää asiasta mutta skitsofreenista hiuslaatua tekisi niin mieli taas sävyttää hiukan pikimustaan päin, vaikka luonnonväri onkin toki vivahteikkaampi ja hiukset voivat myös paljon paremmin ilman turhia kemikaaleja. Ongelmana on juuri se etten haluaisi tunkea enempää myrkkyjä päähän, jopa kevytvärit aiheuttavat mulle pientä allergianpoikasta. Haluaisinkin tietää onko kellään lukijalla kokemusta mustasta hennasta tai muista kasviväreistä? Olen kuullut että nekin saattavat oireilla mutta kuulisin tosi mielelläni kokemuksia! :)


Nyt on pakko palata takaisin matkalaukun täydentämisen pariin, juna Helsinkiin lähtee iltapäivällä ja viikonloppu kuluu sisarusten kanssa ja kälyn kolmekymppisten juhlinnan merkeissä. Luvassa on mm.latotanssit keskellä Kalliota, en malta odottaa! Helsingistä matkustan Pohjois-Savoon kotikonnuille vierailemaan ja palailen omaan kotiini vasta viikon kuluttua. Pyrin kuitenkin lomalla naputtelemaan sen toivotun hiustutoriaalin, mutta myyntiin tulevat tavarat joutuvat odottelemaan ainakin ensi viikon loppuun, pahoittelen tosissani viivyttelyä mutta lomailu on nyt muita juttuja tärkeämpää. Mukavaa viikonloppua kaikille! 


Last week I got the changeling for the corset I returned to England, surprisingly I chose a tight-lacing polka dotty corset instead of the striped one. I blame spring for this, since I've noticed that many dotty things have captured my attention lately, although I usually love polka dots only in mesh-fabrics.
Spring has also brought on a minor hair-crisis. I haven't used a single drop of hair dye since October and my natural hair has felt dark enough until now. The spring sun reflects in reddish brown shades from my own hair and oh, what a goth crisis does that create :D I should probably stick with this natural shade and avoid chemicals for the sake of my allergy, but we'll see what happens. I'm currently on a short holiday so the train calls me, hope you all have a wonderful weekend! 

20 comments:

  1. Olen kyllä ihan vihreenä kateudesta tuosta korsetista,upea! Mukavaa lomaa! :)

    ReplyDelete
  2. Tosi hyvin käy sinulle tuo korsu :) Outoa miten sössivät siellä kaupassa 0.o

    ReplyDelete
  3. Wow, that corset is really beautiful! The polka dots are cute :D
    Wow, if I hadn't died my hair for such a long time I would look totally stupid since my natural hair color is dark blonde ^^"

    Did you try herbal hair dyes? I guess they are not as "persistent" and intensive in color, but maybe you won't react allergic to them.

    ReplyDelete
  4. Olen töissä kosmetologina paikassa jossa käytämme luonnonkosmetiikkaa. Kampaajamme käyttää myös luonnonmukaisia värejä ja itselleni atooppisena ei ole tullut mitään ongelmia väreistä ja värjään myös mustaksi. Meillä myydään myös kotiin orgaanisista aineista olevia aineita joita itse käytän jos ei parturin penkkiin ole aikaa istua. Ja olen alunperin vaalea, olen ollut punainen, musta, vaalea, musta ja tukka on edelleen hyvässä kunnossa värien vaihtamisesta huolimatta. Ikävä vaan, että liikkeemme on Tampereella.

    - Sandra

    ReplyDelete
  5. Henna on kasvi ja siitä lähtevä väri aina punaruskeaa, vaikka sävy riippuen vähän hiuksista. Joskus kuulee puhuttavan mustasta hennasta, joka ei ole hennaa vaan koostuu kasasta väriaineita – kuten muutkin hiusvärit. Se aiheuttaa myös herkästi allergioita, toisinkuin luonnonhenna.

    Indigoa, josta saatu väri on tummansinistä, käytetään usein hennan kanssa joko sekoitettuna tai heti hennan jälkeen käytettynä, jolloin aikaan voidaan saada mustaa väriä, samoin puna-, sini- ja violetinmustaa, sekä tumman ruskeaa. Vaaleiden hiusten kanssa lopputulos saattaa olla sininen tai vihertävä. Tummissa hiuksissa voi käyttää pelkkää indigoa, vaikka se onkin tarkoitettu hennan kanssa käytettäväksi.

    Hennaa sekä indigoa voi käyttää yhdessä muiden hiustuotteiden kanssa, kuten kemiallisten väriaineiden, mutta väri ei välttämättä tartu.

    Itse en ole koskaan indigoa käyttänyt, mutta hennaa kyllä ja sitä ainakin saa ihan Prisman hyllyltä. Hinta ei ole kuin joitain euroja ja itse ainakin olen ollut tyytyväinen väritulokseen, joskin hennan peseminen päästä värjäyksen jälkeen on työlästä. Itse en ole oireillut kemiallisista hiusväreistä, mutta silti olen huomannut päänahkani ja hiusteni voivan paremmin hennaan vaihdon jälkeen.

    Toivottavasti tästä luennosta oli jotain iloa. Ja tuo korsettisi on kyllä aivan ihana <3

    ReplyDelete
  6. Miulla on tuosta mustasta hennaväristä aika huonoja kokemuksia, aiheutti hiuspohjaan aivan hirveän kipeän ja hilseilevän ihottuman :/ Uskoisin tosin, että johtui enimmäkseen suvussani kulkevasta erittäin herkästi allergisoivasta ihosta.

    ReplyDelete
  7. Suoraväri toimii hyvin käsiteltyyn tukkaan, mutta käsittelemättömään saattaa tarttua huonosti. Itse olen käyttänyt pääasiassa just näitä shokkivärejä (suoravärit), jotka ei sisällä hapatteita tai vetyperoksidia (väri siis tarttuu vain hiuksen pintaan eikä vaurioita hiuksen rakennetta) ja säilyvätkin myös avattuina vaikka kuinka pitkään ja ainakin saa intensiivisen värin. :)

    Enkä ole oireillut, kun taas kestovärit saattaa kirvellä ja värjäyksen jälkeen päänahka on kuiva ja kutiseva. Ainakin Pro Spot ja backstreet myy Directions merkkistä suoraväriä, jossa myös musta. Muita merkkejä en ole kokeillut.

    ReplyDelete
  8. Mä en ole uskaltanut hennata pitkää tukkaa. Olen liian peloteltu sillä, että mitäs sitten kun haluaisikin kokeilla jotain muuta sävyä.. ja henna saattaa reagoida normaalien värien kanssa ikävästi :(

    ReplyDelete
  9. Toinen hiusväriallergikko ilmoittautuu!
    Aikaisemmin joku selittikin hennasta ja indigosta melkeinpä kaiken tarvittavan, mutta ajattelin vain lisätä että pelkkä indigo on yleensä vähän huonoa tarttumaan käsittelemättömään hiukseen. Suosittelenkin siis hennaa alle tai tutustumista suoraväreihin, jotka ovat kevytvärejäkin hellävaraisempia.
    Kun aikaa liikenee, kantsii käydä tsekkaamassa juurikasvu.org. Sieltä löytyypi kaikkea mahdollista tietoa kasvivärjäyksestä ja vähän kaikesta muustakin hiushömpästä.

    Kiitos vielä superihanasta blogista, piristää aina päivää!

    ReplyDelete
  10. Kaikissa mustissa hiusväreissä, myös mustassa hennassa, on PPD:tä, joka on juuri SE voimakkaasti herkistävä aine, joka aiheuttaa uutisissakin nähdyt pahat allergiset reaktiot. On siis ihan tosi tervettä, että olet alkanut miettiä noiden hiusvärien käyttöä.

    Sitä hennaan siirtymistä voisit kokeilla, koska ainakin Organic Colour Systems väittää niiden väreissä olevan "mahdollisimman vähän" PPD:tä. Jos olisi jo valmiiksi herkistynyt PPD:lle, niin tuolla ei olisi mitään merkitystä: pienikin määrä on silloin liikaa. Mutta kukaan ei tiedä, oletko sä herkistynyt sille vai et. On ihan mahdollista, että reagoit noissa hiusväreissä johonkin muuhun, ovathan ne aika täynnä myrkkyjä. Jos et ole herkistynyt, niin PPD:n määrien väheneminen varmaan auttaa ja ennenkaikkea pienentää sitä herkistymisriskiä tulevaisuudessa.

    Ja muuten: oikeasti mä en tiedä näistä asioista ihan hirveästi, että älä pelkästään minua usko :D Omat tietoni olen koonnut lähinnä tästä blogista: http://kemikaalikimara.blogspot.com/ Kannattaa kurkata! Se on kemistin pitämä blogi, tosi asiallinen. Hänen kantansa hiusväreihin on tosin jyrkempi kuin mitä minä tässä esitin, mutta on kirjoittanut monta postausta hiusväreistä ja ne ovat täyttä asiaa.

    Tulipas pitkä kirjoitus :D No, olet lempibloggaajani, enkä halua että joudut hiusvärin takia sairaalaan! <3

    ReplyDelete
  11. Tosi söpöisä korsetti! Ei pilkut ole lainkaan hassumpi keväthurahtamisen kohde. :) Oikein kivaa viikonloppua, nautihan lomailusta!

    ReplyDelete
  12. Onko sinulla luonnostaa mustat hiukset? Aika harvalla on mitä tunnen. Isällänikin on, nuorena sillä oli ihan pikimustat, mutta nyt alkanu harmaantumaan :DD.

    ReplyDelete
  13. Iso kiitos kaikille kommenteista! Ja anteeksi etten voinut vastailla aikaisemmin, on ollut koko ajan ihan hirveä kiire juhlavalmistelujen kanssa :)

    Birdiebabe, voi älä ole vihreänä, noita löytyy varmasti vielä Corsets UK:lta! Ei ollut edes kallis sijoitus, vain £35 mikä on hurjan edullinen hinta kunnollisesta kiristyskorsetista.

    Grotesca: Kiitos! ^^ Kuulemma ihan yleistä tuo sekoilu tilausten kanssa. Tämän sain kuitenkin nopsaan ja juuri sellaisena kuin toivoinkin, ketutti vaan sen palautetun korsetin ruhtinaalliset postimaksut jotka sain tietenkin itse kustantaa.

    VarisVarjo: Thank you! I actually asked in the finnish text if anyone has any experience of herbal dyes, I guess I really have to try those some day :)

    Sandra, siis niitä värejä voi ostaa teiltä ihan kotipakettina? Olen viimeistään kesällä tulossa Tampereelle ja kokeilisin mielelläni! Ja liikkeen nimen saa mainostaa tänne kommenttiboksiin jotta tiedän mistä etsiä :>

    Shadou, kiitos pitkästä vastauksesta, hyvä tietopaketti oli! Mustasta hennasta olenkin kuullut pahaa, mm.sen reagointi tatuointien kanssa on kuulemma aika yleistä ja vähän kauhistuttaa. Indigo taas vaikuttaa mielenkiintoiselta tuttavuudelta!

    Cyberesque: Hui, en kyllä uskaltaisi kokeilla tuon kauhukertomuksen jälkeen. Mullakin iho on vähän turhan herkkä ja kevytväreissäkin jo polttelee päänahkaa. Pari kertaa värjäämisen aikana on tatuoinnin päälle kohonnut kutisevia näppyjä, vähän pelottavaa mitä myrkkyjä kepeissäkin väreissä piilee :/

    Cherise, ystäväni kertoikin suoraväreistä ja sanoi etteivät ne hyväkuntoisiin hiuksiin tartu :( Pitäisi kuluttaa hiusta enemmän jotta ne tarttuisivat ja säilyisivät, muuten suoravärit kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Ainahan niitä voi kokeilla, varsinkin kun eivät rasita hiuksia niin kovasti.

    Jenni L: Henna voi ehkä olla hyvä vaihtoehto silloin jos ei tahdo samasta sävystä poiketa, aika riskialtista muutoin lähteä leikkimään :/

    Anonyymi: Kiitos, ihan mahtavaa jos höpötykseni ovat piristäneet! ^^ Pelkäsinkin vähän kuulla tuosta indigosta tuollaisia puolia, mun hiukset on kuitenkin sen verran käsittelemättömät ettei suoravärit luultavasti tartu toivotulla tavalla. Kokeilusta nyt ei mitään haittaa voi olla, eli suoraväripurkkia metsästämään siis! Juurikasvu.org pitää paremmalla ajalla katsastaa, vaikuttaa hyvältä paikalta :)

    Anonyymi: Huh, en tiennytkään! Onneksi en ole käyttänyt paljoa kestovärejä, kerran olen vain kokeillut ja päänahkaa poltteli enkä uskaltaisi enää kokeilla. Pahin oire on ollut tatuoinnin kutina jopa kevytväriä kokeillessa, alkoi oikeasti pelottaa nuo myrkyt. Pohdin kyllä vakavasti suoravärien kokeilemista tai kokonaan värjäämättä jättämistä, ei se hitusen tummempi sävy ole kaikkien myrkkyjen arvoista. Pitää käydä lukaisemassa tuolta blogista, kiinnostaa kovasti nämä jokapäiväiset myrkkymme :D

    Ja kiitos, aivan hurjan ihanaa kuulla jos ihan lemppari olen, huih! ♥

    Bessie, sininen glow ei haittaisi mutta kun en mielelläni käytä Garnierin tuotteita. Kiitos kuitenkin vinkistä ja varsinkin henna-varoituksesta! En taida uskaltaa kokeilla mitään suuria PPD-pitoisuuksia sisältäviä mömmöjä ja nyt monen varoituksen jälkeen tuota hennaakaan, taidan taipua siis suoravärien kokeiluun mikäli värjään enää ollenkaan :)

    Lumicki, kiitoksia! Sama pilkkukuume iski muistaakseni edellisenäkin keväänä, mistä lienee johtuu. Ja nautin ihan varmasti, taidan vaan lomailun jälkeen tarvita toisen loman toipuakseni :D

    Anonyymi: On luonnostaan, eivät kuitenkaan ihan korpinmustat vaan enemmänkin juuri punaruskeaan taittavat. Isältä olen geenin perinyt ja itse asiassa toivonkin harmaantumista! Ihanaa olisi vanhana jos tummassa tukassa olisi valkeita raitoja :>

    ReplyDelete
  14. no ootko hieman kaunis. ._.<3

    ReplyDelete
  15. Olet valloittavan kaunis nuori nainen ja blogiasi on ilo lukea! :) Millä tavoin sinä hoidat korsettia / korsetteja? Miten niitä voi pestä ja käytätkö jotakin alustoppia niiden alla? Olisin kovin kiinnostunut tilaamaan tuosta samasta kaupasta, mutta korsettien mitoitus hieman epäilyttää. Olisi tylsää tilata kaikenlaisia ihanuuksia, jotka eivät sitten sopisikaan minulle! Paljonko sinun tilauksesi postikulut olivat Suomeen? -Mariia

    ReplyDelete
  16. Mariia: Oi kiitos, piristää hirmuisesti kuulla moista! ♥ Alustoppia ja paitaa käytän aina korsetin alla pitämässä likaa ja kosteutta poissa, puuvillainen tuubitoppi on suositelluin alusvaate korsetin alle. Peseminen riipppuu korsetista, mutta vesipesua en suosittelisi ollenkaan metalliluiden vuoksi. Hyvä tuuletus yleensä riittää ja alustopinhan voi aina pestä jokaisen käytön jälkeen! Täällä löytyy tosi hyvä tietopaketti korsetin huoltamisesta: http://www.bellemodeste.com/kopas.php

    Korsettien mitoista kannattaa aina kysellä valmistajalta, auttavat kyllä tarvittaessa. Postikulut oli jotain ~15€ eli ei paljoa, varsinkaan kun ajattelee miten edullisia nuo oli, mutta palautusmaksut oli samaa luokkaa joten kannattaa olla tarkkana. Toivottavasti olin hiukan avuksi! :)

    ReplyDelete
  17. Latotanssit keskellä Kalliota? Miten mä en oo huomannut tällästä xD

    ReplyDelete
  18. Me pidettiin ne tanssit synttärijuhlina yksityisasunnossa, sen vuoksi. Tehtiin pahvista koivuja, mä piirsin lakanalle maalaismaiseman joka laitettiin seinälle ja kuunneltiin ikivihreitä ja juotiin olutta, oli älyttömän hauskaa!

    ReplyDelete
  19. Apua, ihan mieletön idea! XD Toi hymyn heti huulille, voi että.. mä niin rakastan teemabileitä :)

    ReplyDelete