22 July 2010

The Melancholy Death of Oyster Boy


Rakastan lastenloruja, erityisesti sellaisia joissa lapsille käy vähän huonosti, tämä johtunee hitusen liian mustaksi kärähtäneestä huumorintajustani. Roald Dahlin kirjat sekä Edward Goreyn luomukset, eritoten Gashlycrumb Tinies-aakkosto on tämän tyylilajin ehdoton kruunu, mutta kyllä muutkin osaavat. Goreyn tyylistä paljon omaansa ammentanut Tim Burton on kunnostautunut myös piirtäjänä ja runoilijana, ja mitä ihania aineksia sivupoluilta on syntynytkään! Tämä kirjanen on varmasti monelle teistä hyvinkin tuttu, mutta ei uusintakierros koskaan pahasta ole :) Olen lukenut lorut tuhottoman monta kertaa iltasatuina, eikä näihin kyllästy koskaan! Nytkin työpäivien jälkeen olen rentoutunut ja hihitellyt parhaissa kohdissa. Tässä pari maistiaista sisällöstä, runot löytyvät kokonaisuudessaan tältä nettisivulta: klik!


 
 

 
 

 
 
Translation: I'm very fond of children's books and nursery rhymes. Due to my coal black sense of humor I especially enjoy the ones where children have quite nasty ends :> Roald Dahl and Edward Gorey are the masters on this area, but there are others that can play the same tune. Tim Burton is an accomplished film-maker but he also does art and poetry, the Melancholy Death of Oyster Boy is a mixture of both. I'm sure this book is very familiar to many of you, but I still wanted to show some treats from it. You can find the rest here :)

9 comments:

 1. Voodoo girl on ihana runo,noita sydämiä on näkynyt tatuointeina :)

  Kun luen noita runoja,mun päässä kuuluu Vincent Pricen ääni..Kiitos animaatioiden..

  ReplyDelete
 2. Jenni L: Vincent Pricen ääni on jumalten nektaria, ei yhtään hullumpi juttu jos kaikuu päässä! ♥ Voodoo Girl kuuluu kyllä lemppareihin, ja todella monella on tosiaan tuo sydän tatuointina. Kaunis kuvio kyllä :)

  ReplyDelete
 3. Täytyy pistää korvan taa tää kirjavinkki, ihan uus tuttavuus ja vaikuttaa NIIN mun tyyliseltä. :)

  ReplyDelete
 4. Oyster Boy on ihan mahtava, ostin kirjan muutama vuosi sitten kun jostain alesta bongasin (taisi olla muuten Free Record Shop, joka silloin vielä sijaitsi Helsingin Manskulla). Noi kaikki kirjan piirustukset on niin sairaan ihania, kirjaimellisesti :)

  ReplyDelete
 5. Lindiz: Hyvä jos vinkistä oli apua, toivottavasti löydät opuksen pian! :>

  bubble: Sairaan ihania tosiaankin, kirjaa on aina yhtä hauskaa selailla :) Mua vähän harmittaa kun en ostanut aikoinaan samettikantista versiota, mutta eipä niillä kansilla väliä ole kun sisältö on niin mahtava.

  ravenwaves: ^^

  ReplyDelete
 6. Mulla on tuo sama kaapissa :33

  ReplyDelete
 7. Laura: Hyvä maku on sulla ;)

  ReplyDelete
 8. I have this book and I absolutely adore it ^^
  I got it from my best friend

  ReplyDelete