28 February 2011

Colleen & Oscar


Katselin äskettäin hiukan koomassa öistä Oscar-gaalaa nauhalta ja tulin niin onnelliseksi kun vihdoin saapui vaatesuunnittelun palkitsemisen vuoro. Ikiaikainen suosikkini suunnittelijoiden valtavasta joukkiosta, Colleen Atwood, voitti jälleen täysin ansaitusti kullatun miespystin taidonnäytteistään Alice in Wonderlandissa! Jumaloin naisen luomuksia ja niiden häikäisevät yksityiskohdat ja tekstuurit eivät koskaan lakkaa ihastuttamasta minua, oli kyse sitten Chicago-musikaalin kimaltavista flapper-koltuista tai lukemattomien Burtonin elokuvien tummanpuhuvista taideteoksista. Ja kukapa hullu nyt ei näitä luomuksia palkitsisi?

photos: www.imdb.com

It made me so very happy to see Colleen Atwood win the Oscar for Costume Design once again! She's my all-time favorite designer and her creations are pure and dazzling works of art that never cease to amaze me. She absolutely deserves the little golden man for every movie she's laid her hands on, if you ask me. And who the hell wouldn't award such gorgeous creations like these?

23 February 2011

It's always tea-time in my mind

Parin viimepäivän aikana olen koukuttanut itseni entistä enemmän vihreän teen hartaaseen litkimiseen ja Tom Waitsin säveliin. Epäilen että herra on myynyt sielunsa jossain vaiheessa ja saanut tilalle maagisia voimia tehdä upottavaa sideshow-henkistä musiikkia, välillä hiukan pelottavankin kokeilevissa ulottuvuuksissa vierailevaa mutta ah niin koukuttavaa hulluutta! Katsottiin myös vihdoinkin rakkaan kanssa the Imaginarium of Doctor Parnassus ja Waits oli siinä paholaisena täysin elementissään.

Itse taas olin aivan myyty kun Helsingin vierailulla astuin menneen maailman tunnelmaa huokuvaan the Ounce-teeliikkeeseen. Huumaavien aromien keskeltä nappasin tuliaisiksi mm. Liisa Ihmemaassa ja Metsämansikkajää-teesekoituksia, mutta puodin valikoima oli niin valtava että makuja riittää jokaiselle visiitille! Olin epäilemättä rasittava asiakas kun halusin niin autuaasti nuuhkia kaikkia purkkeja ja kysellä sisältöjä. Myyjätär kertoi että Through the Looking Glass-maku on myös tulossa piakkoin, sanomattakin selvää että sitä on pakko haalia teekuppiin! ^^

Olen myös yrittänyt olla ahkera opiskelija joten leikin hiukan photarin ominaisuuksilla, tällaista tuhoa tein tänään aamukoomassa napatulle asukuvalle. Tukka on sotkuinen, silmät puoliunessa ja paita kartoitettu rypyillä, tätä kutsuisin arkiaamujen realismiksi. Olisi toki ihanaa pukeutua huolella valittuihin asukokonaisuuksiin ja väkertää suortuvat kampauksiin joka ikinen aamu, mutta aina ei vaan jaksa eikä kello anna periksi.


Parin päivän aikana olen myös siivonnut ahkerasti turhaa materialistista painolastia pois. Kaappien unohdetuista kätköistä paljastui vaatteita, asusteita ja kenkiä joita en muista käyttäneeni ikuisuuksiin, ne vain ovat pölyttyneet turhaan siinä toivossa että pukisin ne vielä jossain hamassa tulevaisuudessa ylleni. Edessä on siis hukkatavararoiden kuvailu ja listaaminen huuto.netin uumeniin, voin vinkata linkin tänne mikäli joku halajaa penkoa löytöjä. Myös nostalgisista syistä komerossa pantattua musiikkia ja filminpätkiä ajattelin kiikuttaa paikalliseen divariin, tietysti pitää kahmia mieluisampia aarteita tilalle kuten kunnon keräilijän kuuluukin.

Muuten, loihdin kynän ja tietokoneen yhteispelillä uuden bannerin kuten varmaan huomasitte. Ei se täydellinen ole mutta ajanee hyvin asiansa, mielipiteen saa ilmaista! :)

During the few last days I've deepened my addiction to green tea and Tom Waits. I'm pretty sure the latter one has made some kind of a deal with the devil and gained some supernatural powers of making amazingly mesmerizing sideshow-tinted music in return! I on the other hand was pretty much sold when I stepped into a little tea-shop, the Ounce, while visiting in Helsinki. One of the flavors I bought is called Alice in Wonderland, and the shop clerk told me that there's also a taste called Through the Looking Glass coming up soon, can't wait!

I have also tried to be a good student for a while and even managed to learn a few new tricks in Photoshop. I ruined the outfit photo of today with effects but I like the way things look in it. Wrinkle-filled shirt, drowsy eyes and messy hair is something I would call realism when you have to wake up at 7.am :D And I also created a new banner, what do you think?

19 February 2011

You were made from the winter dust, stinging my veins cold

Näistä luuytimeen hiipivistä hileisen jäätävistä pakkaspäivistä voisi itse kukin kirjoittaa lukemattomia valitussäkeitä, mutta en ala suotta vinkumaan asiasta johon ei voi vaikuttaa. Säätilaa voi paeta vain linnoittautumalla kotiin katsellen luonnon hyytävää kauneutta ikkunasta tai muuttamalla kokonaan aivan toisenlaisille leveysasteille. Itse olen harjoittanut ahkerasti tuota linnoittautumista ja haaveillut utopisesti piknikeistä ja korkkareista samalla kun lämpömittari laskee uusiin ulottuvuuksiin. Tietysti talvi tuhoaa ihon, hiukset ja hermot, mutten silti koskaan tahtoisi elää maassa jossa lumi ja jää on vain kuulopuhetta.


Eilen mieltä lämmitti mm.keilapallojen viskely koulukavereiden kanssa, postimiehen kotiin tuoma pehmoinen paketti ja tieto siitä, että viikonloppuna on luvassa hyvää punaviiniä ja Miyazakin elokuvia. Keilaaminen on hauskaa koska olen siinä niin surkea ja rakastan nauraa omille kömmähdyksilleni, punaviinin ja Miyazakin yhtälön luoma onnellisuus taas lienee ilmiselvä.

Ja se pehmeä paketti? Tein jälleen kauppoja Rannan kanssa ja tällainen COSin kellohelmaisen kilkattava luomus kotiutui tällä kertaa leninkien joukkoon. Mekon pelkistettyä muotoa on helppo asustella tilanteiden mukaan, pahana tapanani on yleensä keskittyä erikoisempiin vaatteisiin joten laadukas pikkumusta oli hyvin tervetullut tulokas! Ainoa vika on nuo piskuiset hihakkeet joihin hartioideni täytteet ottavat turhan innokkaasti kiinni, mutta väliäkös tuolla :> Nyt palailen takaisin elokuvien äärelle, seuraavana vuorossa ikisuosikkini Mononoke Hime jonka lumovoima ei tunnu koskaan himmenevän. Mukavaa viikonloppua teille kaikille!


Joe Hisaishi - The Legend of Ashitaka (Mononoke Hime-soundtrack)


This cold (it's already been over -30°C in Finland!) seems to penetrate the marrow of the bone as well as the mind, but I don't want to whine about the weather. It's impossible to control Mother Nature unless you want to move to warmer countries, and I just couldn't live without frost and snow, no matter how many downsides they carry!

A few things that warmed my mind yesterday were tossing bowling balls with my classmates, receiving a soft package from the mailman and drinking absolutely delicious red wine while watching Miyazaki films. I suck at bowling and it's so much fun to laugh at yourself, and red wine combined with Miyazaki's animations is self-evidence. And the soft package? I bought a new dress from Ranna and I love it's pure simplicity and cuts! Dresses like this are so easy to accessorize, I wish there were more simple clothes in my wardrobe, I have a bad habit of buying elaborate things instead of something that I really need. But now I'm going to continue watching Mononoke Hime, one of my favorite films of all time. Hope you all have a happy weekend!

15 February 2011

Valentine's!


Olin eilen niin kiireinen koulun, keväthuumaisen hymyilyn, sydänvohveleiden paistamisen ja oman sydänkäpysen kainalossa rentoutumisen kanssa etten juuri halunnut viettää aikaa tietokoneen ääressä (kuvat tosin napsaisin nopeasti). Siispä haluan nyt sopivasti myöhässä toivottaa kaikille ihanaa ystävänpäivää, sillä kyllähän jokaisen päivän tulisi olla rakkaudelle ja ystävyydelle pyhitetty, niin kornilta kuin se kuulostaakin. Iso sydän teille rakkaat lukijat!  


Yesterday I was so busy spending time with my sweetheart, baking heart-shaped waffles and smiling that I didn't have any spare time for blogging. So yes, I'm very late, but shouldn't every day be dedicated to love and friendship? Therefore I wanted to wish you all a lovely Valentine's Day! 

13 February 2011

Her roots were sweet, but they were so shallow


Helsingin puodeista tarttui mukaan monia aarteita, erityisesti Valtterin ja Fidan second hand-tarjonta ylitti kaikki ne toivomukset joita lähdin alunperin metsästämään. Fidalta löytyi vintagea sukkanauhasukkien sekä unelmieni lampun muodossa, jälkimmäisestä postailen parempaa kuvaa kunhan saan sen maalattua kuntoon :) Vaaleaa mummohapsulamppua olen etsinyt jo niin kauan ettei edes löydöksen raahaaminen metron, junan ja lumituiskun läpi pahemmin harmittanut.


Valtterin makasiineilta löytyi uusia sotilaita koukerokehyksien armeijaani sekä pari vanhaa avainta kartuttamaan kokoelmia. Tinkimällä hinnoista tippui sen verran pois, ettei hintaa jäänyt muutamaa euroa kummempaa. Miksi, oi miksi asun niin kaukana tuosta aarrearkusta! Masentaa mennä taas Joensuun kirppareille kiertelemään kun hinnat pyörii yleensä viisinkertaisilla akseleilla, oh joy. Valtterista löytyi myös pieni kasallinen vaatteita ja asusteita joita en nyt viitsinyt kuvailla, vilahtelevat sitten myöhemmin täällä asukuvien mukana.


Tingin myös tästä ihanasta Englannista kotoisin olevasta pillerihatusta puolet pois, pikkuvikojen vuoksi pulitin hattusesta vain vitosen. Hattu käy hautajaisestetiikkaan kuin nakutettu ja surevalta leskeltä on aina hauskaa näyttää, erityisesti päivinä jolloin on muuten todella onnellinen olo. Rakastan hattujen eleganssia mutta muiden kuin baskerien käyttäminen tuntuu välillä kumman vaikealta, yleensä olen vain napannut hatut pois ennen ovesta ulos astumista ja vaihtanut fascinatoriin tai muuhun hiuskoruun. Lupaan nyt ainakin puolipyhästi itselleni aloittaa hattujen ahkeramman käytön!


Ketjuputiikeissa uiskentelu tuntui lähinnä ahdistavalta, mutta pikaisella kierroksella tein aivan ihanan löydön. Monkin palikkakorkoiset samettiavokkaat hiipivät kassiin kympillä, nuo samettirusetit on aivan hurmaavat vaikka keräävätkin pölyä imurin tavoin. Pohjallisten käyttö on pakollista näiden popojen kanssa, olen kenkämallista riippuen kokojen väliinputoaja ja nyt oli pakko valita se suurempi vaihtoehto. Kenkäkavalkadissani on nähtävästi meneillään jonkinlainen vallankumous, ensin sydämeeni hiipivät kiilakorot ja nyt palkkikorot, joiden muodosta en ole aikaisemmin pahemmin välittänyt. Mitähän kenkäkaappiin seuraavaksi rantautuu?


I found a few lovely treasures from my trip to Helsinki; some vintage stockings, a nice pile of 2nd hand clothing and finally, the lamp of my dreams! I'll post a better picture of the lamp after I've finished modifying it and the clothes you'll probably see later in outfit posts.

I collect old keys and frames as many of you may know, and found some new ones for my collection for just a few euros. The pill box hat is from the same thrift store, I bargained it for €5. I love to look like a weeping widow especially on those days when I feel extremely happy, it gives such a funny contrast! I adore hats but sometimes it feels so hard to use them, I usually switch them to fascinators or other hair accessories before going out, what a shame. Now I'm really trying to change these bad habits of mine! Btw, I think there might be a minor revolution going on in my shoe closet. First wedges and now those chunky heels that I used to detest, this velvety pair I found from Monki's sale. I wonder what' the next pair is like?

7 February 2011

Arabian Nights

 
 (Photos were taken at 2.30 am, so I look pretty much exhausted)
dress - Lip Service
gloves - vintage
feather hairband - a gift 
purse - KappAhl Vintage Stories
seamed stockings - Boutique LouLou
shoes- Bianco


Juna saapui jo torstaina Helsinkiin ja kaikenlaista hauskaa on tapahtunut burleskifestareiden lisäksi, blogin päivittelyyn ei juuri ole vuorokausilta herunut ylimääräisiä tunteja. Nekin kun ovat kuluneet lähinnä olutta siemaillen ja huonoja juttuja kertoen :) Hihasta löytyisi tuhat ja yksi aihetta tehdä postaus, mutta tällä hetkellä on tärkeämpää viettää vielä aikaa läheisten kanssa joten tyydyn kertomaan pikaisesti Tuhannen ja Yhden Yön tarinoista.

Helsinki Burlesque Festival kutsui kimalteen, huntujen ja tasseleiden taikamaailmaan lauantaina. Taikamatolla lennellessä suupieletkin kohosi pilviin, en ole millään keikalla tai festareilla hymyillyt noin paljon! Mielettömän upeita esityksiä ja kauniita, itsevarmoja esiintyjiä jokaisessa kokoluokassa, enempää ei tapahtumalta voisi toivoa. Rakastan naisia jotka kantavat vartalonsa säteilevällä ylpeydellä, samanlaista itsevarmuutta toivoisi jokaiselle meistä. Esiintyjiä oli kotimaan edustuksen lisäksi niin Yhdysvalloista kuin Japanistakin, perinteisen burleskin lisäksi ohjelmasta löytyi myös köysiakrobatiaa, vatsatanssijoita ja kabareelaulua. Illan juontajana toimi hurmaavan hauska ja dramaattinen Miss Astrid, huh mikä ihana nainen!

Kälyseni

Inhoan käyttää keikolla salamaa joten pahoittelen seuraavien kuvien tärähtyneisyyttä, halusin kuitenkin edes hiukan valottaa mahtavaa tunnelmaa. Yleisö oli tosissaan panostanut pukeutumiseen teeman mukaisesti ja tuttujakin kasvoja vilahteli mukavasti väkijoukossa. Oma asuni ei ollut ihan teeman mukainen, mutta onneksi ensi vuonna voi panostaa paremmin. (Olen muuten niin onnellinen että jätin Parikan saappaat kotiin, tuolla loskassa marssiessa kyseessä olisi ollut kovan luokan kenkämurha!)

Poskilihasten lisäksi jalat oli loppuillasta tuhottoman kipeät istumapaikkojen puutteen ja jo valmiiksi päivien kävelystä rasittuneiden päkiöiden vuoksi. Myös loppuillan esitykset jäivät harmikseni dokumentoimatta koska oli pakko siirtyä yläkertaan istumaan, eikä pikku pokkarini kestä moisia välimatkoja lavalle. Mm.Kitten on the Keysista, Cherry Typhoonista ja Velma Voluptuousista olisin mieluusti halunnut napsaista kuvat, Velman uhrimaljassa kylpeminen pesi täysin erään martini-lasin!

 Cherry Dee & Tinker Bell
 the Itty Bitty Tease Cabaret
LouLou D'Vil
Sir Willy Waterlilly
 Bent Van Der Bleu
Miss Astrid

Festivaalien ohjelmassa olisi voinut olla hiukan erilainen järjestys mielestäni, suurin osa ulkomaisista tähtösistä esiintyi myöhäisillassa, jolloin valtaosa ihmisistä alkoi olla selkeästi väsyneitä eikä esityksiin jaksanut keskittyä aivan samalla intensiivisyydellä vaikka kuinka olisi halunnut. Loppubileet jäivät yöbussiin pikku korkkareilla kipitellessä harmi kyllä kokematta, mutta väsymys oli jo sen asteista ettei humppaaminen olisi enää onnistunutkaan. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! ♥ Mitä muut piditte festivaaleista, mikäli olitte paikalla?


I'd like to post about one thousand and one things at the moment, but now I'm just going to settle with One thousand and one nights, the theme of Helsinki Burlesque Festival that was held on Saturday. I believe that I've never had so much fun on any gig or festival, my cheeks are aching almost as much as my poor feet! Standing for almost six hours on killer heels doesn't exactly feel like dancing on a cloud, does it? :D

The evening was filled to the brim with tassels, glitter, arabian mysteries and amazingly beautiful people. I love the humour and deep confidence that the performers emit, it makes the people watching feel warm and confident as well. Just look at those wonderful ladies and gents, gorgeous in all shapes and sizes! I wasn't able to capture the rest of the show because we wanted to sit down for a while, but there were many amazing performances including starlets from United States and Japan. I'm already waiting for the next year's party!

2 February 2011

Wedges


Kotiin muutti puolitoista viikkoa sitten omituinen asukki. Sen lajitovereita löytyy kaapista jo kymmenien parien populaation verran, mutta muodoltaan juuri tällaisia yksilöitä ei tähän elinympäristöön ole aikaisemmin päästetty. Olen varmaan pelännyt että vierasperäinen virus leviää vähitellen tyyliin ja valtaa yhä useampia kenkälaatikoita vieden elintilaa rakastamiltani stilettokoroilta, nyt ottaisin pienen tutustumisen jälkeen kernaasti pari samanlaista kasvattia!


Kiilakorothan tulivat jo ikuisuus sitten muotiin mutta vieroksuin niitä aluksi ihan hirveästi, kuten useimpien villitysten kanssa käy. Miltei kaikkien kauppoihin levinneiden kiilamallien muotokieli oli niin kömpelöä että huvitti, enkä korkokenkien kopinaan kiintyneenä uskonut että ne istuisi omaan tyyliin. Jotenkin ajatus harhaili aina joko massiivisiin solkisaappaisiin tai värikirjolla pilattuihin korkkipohjaisiin kiilakorkotossuihin, jälkimmäisiä kohtaan olen kehittänyt jopa pienen kammon. :l Kenkäkaupan hyllystä kurkisteli kuitenkin täydellinen yhdistelmä platformia, nyörejä, roimaa alennushintaa ja oman luokkansa mukavuutta, en voinut millään enää vastustaa! Vedin kiilat kokeilumielessä jalkaan ja mietin samalla miten hitossa tässä kesti näin kauan. Huomaan poimivani juuri nämä popot kenkähyllystä miltei päivittäin ja pohdin jo vakavasti varaparin ostamista näiden tuhoa odotellessa.

Mikä on lukijoiden mielipide kiilakoroista? :) Kavioista kamalin vai vaatekaapin lemmikki?


For a long time I was afraid of the wedge-shoe virus, I'm so keenly in love with the clattering of heels. I didn't dare to buy any so that they wouldn't infiltrate my shoe boxes, and I thought they wouldn't even fit my style. I proved myself wrong when these beauties stared at me in the shoe shop, and they were on a huge discount sale so how could I resist! The platform has a nice gothic feel to it, and they're like a cloud to walk on due to the cushions. How the hell did it take so long to find these! What's your opinion about wedges? :)